Skoči na vsebino

Mazda3 2010 napaka P0328 knock senzor


Priporočeno sporočilo

Zdravo,

 

pa so tudi mene doletele težave z Mazdo. Gre za Mazdo3, letnik 2010, 1,6 bencin. Preveč sem jo hvalil, zdaj pa tole. MIL lučka mi kaže napako P0328 knock senzor. Zanimivo mi je to, da se mi je napaka pojavla po tem, ko sem poln tank tankal prvič na eni pumpi, na kateri nisem še nikoli. Mal sem po netu bral in pišejo, da se to lahko pojavi tudi zaradi goriva z napačnim oktanskim številom. A mislte, da je to možno? A lahko čakam, da cel tank pokurim, pa pol tankam drugje frišn bencin? Ker tale senzor je kr težko zamenjat. Je nekje za sesalnim kolektorjem in je treba kar precej razkopat, da prideš zraven.

 

Motor sicer dela dobro, ne opazim kake razlike ali poslabšanja. A lahko ta napaka pomeni tud kaj drugega? Mal se bojim, da ne bo kako sranje s kao raztegnjeno verigo al pa kej tacga in posledično napačnim tajmingom. Je to možno?

 

Za vse sugestije in nasvete hvala vnaprej.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

No, car glih nisem, povem lahko pa vseeno. Sej ne da bi hotel koga blatit... MOL na Senovem. Pa drgač vedno tankam na Molih in nisem še nikoli mel težav. Razen če ni zdej zarad spremembe pumpe iz OMV v MOL se kaj spremenilo ali poslabšalo.  

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Včasih še v časih yuge je bila tudi voda v bencinu, sploh na kakih zakotnih pumpah...na AC v letu 2024 to skoraj dvomim...

 

Kot so predlagal, 100tko not pa mal prepihat...z obrati na 6k , pa bo....

Popravljeno od sportman333
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Nisem mislu, da bi bla voda v bencinu, ampak da mogoče ni glih 95 oktanov ampak malo manj, pa se zato bencin prehiro vžge in pride do klenkanja. Zato sem menil, da bi 100ka v preostanku bencina mal dviglna povprečje oktanskega števila vsaj na 95 ali pa več. 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Danes sem dotankal pol tanka 100 oktanskega bencina, zbrisal napako, ga na mestu mal prtisnu na 6K obratov. Po 50 km mi še ni javlo napake. Se mi zdi prelepo, da bi blo res, ampak upanje ostaja...

  • Všeč 4
  • Ljubim 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 3 tedne kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.