Petdeset let po diplomi je on vdovec, ona vdova. Poznata se že leta, še iz šolskih dni in redno sta se udeleževala preteklih obletnic. Praznujeta 60. obletnico svojega razreda v prisotnosti dveh vrstnikov, ki sta prav tako izgubila zakonca. Večer je bil izjemen, njuno razpoloženje izjemno. Vdovec jo je pogosto občudujoče gledal, ona pa se mu je nasmehnila. Končno je zbral pogum in vprašal:
- "Se boš poročila z mano?"
Po šestih sekundah skrbnega premisleka je odgovorila:
- "Da, da, bom!"
Obletnica se je za vdovca končala zelo lepo. Vendar je bil naslednje jutro v težavah. Je rekla 'Da' ali 'Ne'? Ni se mogel spomniti. Poskušal je, a neuspešno. Poskušal se je spomniti celotnega pogovora prejšnjega večera, a njegov spomin je bil kot izbrisan. Spomnil se je vprašanja, ki ga je postavil, vendar se ni mogel spomniti njenega odgovora. Z zaskrbljenostjo in nemirom jo je poklical. Pojasnil ji je, da mu spomin ne služi več tako dobro kot prej. Nato je pripovedoval o prejšnjem srečanju. Ko si je zbral nekaj poguma, je vprašal:
- "Ko sem te vprašal, ali bi se poročila z mano, si rekla 'Da' ali 'Ne'?"
- "Oh, ne bodi tepček, rekla sem 'Da'. In to sem mislila povsem iskreno."
Vdovec je bil presrečen. Čutil je, kako se mu je pospešil srčni utrip. Nato je dodala:
-"Tako sem vesela, da si poklical, ker se nisem mogla spomniti, kdo me je to vprašal..."
Moja Alfa je bla 7.5 let 90k km in 2x od toče. Pa je že drugič duša bolela. Juuj.
Točno to je mene psihiralo, ko sem Focusa kupoval, da bo res večji, a ne bo segel Alfi do gležnjem. Na srečo moj nakup ni bil backfire kot tvoj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.