Tooorej... izkušnje po dve letih!
Prvič ever sem mojstru peljal avto, brez da bi ga prej videl. Nekak prešaltal na totalno zaupanje Simonu Pelkotu in majke mi, ni mi žal!
Avto je nov pil cca liter na leto oz. na cca 15.000 km. Tik pred servisom je pil liter olja na 400 km.
Po servisu?
Zero. Nič. Nula. Tolk nič ne pije olja, da se zdaj vidi rja na koncu izpušne cevi
Poraba olja dejansko nula, olje se tudi skozi ves interval le nežno temneje obarva. Poraba tudi bistveno nižja, cca kot liter manj mi žre dolgoročno povprečno, kot je prej. Jasno, motor zdaj normalno dela.
Menjani so bili batni obročki, tefloni ventilov, ležaji na glavni gredi, brušena glava in nova tesnila, ki pridejo zraven. Mojster Pelko mi je ob prevzemu avta dal enoletno garancijo, pa "zagrozil" mi je, da je avto zdej zrihtan in da to zdaj ni za prodajat!!!
Skupna cena s servisom in takrat še hkrati tehničnim pregledom pred registracijo je bila 1200 €. Komurkoli sem omenil, kaj je bilo narejeno, je rekel, da je to ugodna cena.
Sam sem ZELO zadovoljen z rezultatom, od takrat je avto na rednem servisu samo pri Pelkotu. FUL mi je žal, da ga nisem že ves čas vozil tja, ampak jebat ga, za nazaj je simpl bit pameten.
Mazda 3 2.0 GTA, 150KS, 240.000 km, letnik 2008. Še vedno krasen avto za vozit, potegne kot hudič, ceste se drži kot klop, je pa "davek" na starost, da vsako leto rukneš še jurja v neko vzdrževanje. Letos bo na vrsti malo ličarskega/kleparskega, pikico je rja začela delat na zadnjem levem blatniku, pa na sprednjem odbijaču se je olupil lak (no, pa na en štor sem ga nasadil in polomil vse plastike pod motorjem ).
Srečno vožnjo vsem!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.