Skoči na vsebino

Mazda MX-5 (2016-2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Planiram nabavo, softtop, pri nas ni ponudbe, gledam EU trg.

Načelno 2.0, če bo kakšna ugodna priložnost pa tudi 1.5 motor.

Iščem nasvete, / izkušnje:

Kakšne so najbolj kritične zadeve, ki jih velja preveriti pri nakupu?

Slišal sem težave z menjalnikom do 2017 za 2.0 motorje - kako sploh preverim letnico izdelave?

Kako se obnesejo usnjeni sedeži po 6+ letih?

Katere opreme ne smem izpustiti in je nujna?

Kar velik del prodajalcev je fizičnih oseb... so kakšne specifike nakupa od fizične osebe?

Večinoma so sicer dobro opremljene in z malo km ...

Hvala!

Napisano

Definitivno glej v Nemčiji. Pri nas prodajalci očitno menijo, da je zadeva iz zlata.

1.5 motorja sam skoraj ne bi gledal, res pa da, imam na NC podobno konjažo in nimam ogromnih problemov s tem, po 13 letih izkušenj.

Prav nekih kritičnih stvari na NDjkah ni. Je res odlična serija. Gledaš pa stvari, kot jih gledaš pri vsakem rabljenem avtomobilu. Olje, kilometri...itd.

Te težave z menjalnikom so govorica ja, ampak od kje izvira ne vem. Nisem še zasledil, da bi imel kdo v Sloveniji kakšne ogromne težave z menjalniki. Res pa, da večina ljudi sedaj kupuje ND2 z G184 motorji. Mogoče so te govorice na podlagi tega, ker je menjalnik slabši kot na NC seriji in ima nižje tolerance, kar pa vpliva vzdržljivost na dirkah in raznih autocrossih.

Usnjeni sedeži se obnesejo čisto odvisno kako kdo skrbi za njih. Če ne skrbiš za njih tudi Nepalsko usnje ne bo zdržalo.

Oprema je načeloma tudi od tebe odvisna kaj bi rad. Načeloma so pa vse opreme v tej generaciji kar lepo opremljene s tempomati, avtomatsko klimo, gretjem sedežev.

Nakup iz Nemčije? Meni so dilerji priporočali nakup samo od pravnih oseb oz. avtohiš. Ker imajo Nemci strožje zakonodaje in se avtohišam ne splača nategovati folka.

Podpis.png

Napisano
dne 9. 6. 2025 ob 15:37 je g.Wankel napisal:

Definitivno glej v Nemčiji. Pri nas prodajalci očitno menijo, da je zadeva iz zlata.

1.5 motorja sam skoraj ne bi gledal, res pa da, imam na NC podobno konjažo in nimam ogromnih problemov s tem, po 13 letih izkušenj.

Prav nekih kritičnih stvari na NDjkah ni. Je res odlična serija. Gledaš pa stvari, kot jih gledaš pri vsakem rabljenem avtomobilu. Olje, kilometri...itd.

Te težave z menjalnikom so govorica ja, ampak od kje izvira ne vem. Nisem še zasledil, da bi imel kdo v Sloveniji kakšne ogromne težave z menjalniki. Res pa, da večina ljudi sedaj kupuje ND2 z G184 motorji. Mogoče so te govorice na podlagi tega, ker je menjalnik slabši kot na NC seriji in ima nižje tolerance, kar pa vpliva vzdržljivost na dirkah in raznih autocrossih.

Usnjeni sedeži se obnesejo čisto odvisno kako kdo skrbi za njih. Če ne skrbiš za njih tudi Nepalsko usnje ne bo zdržalo.

Oprema je načeloma tudi od tebe odvisna kaj bi rad. Načeloma so pa vse opreme v tej generaciji kar lepo opremljene s tempomati, avtomatsko klimo, gretjem sedežev.

Nakup iz Nemčije? Meni so dilerji priporočali nakup samo od pravnih oseb oz. avtohiš. Ker imajo Nemci strožje zakonodaje in se avtohišam ne splača nategovati folka.

Tole tudi jaz podpiram 100%

• 2 meseca kasneje...
Napisano

evo ga doma iz Nemčije.

najbolj me je presenetilo, da je FURS (Postojna) izdal odločbo za DMV v 24 urah (e-vloga).

Drugače pa super avto!

image.png

• Všeč 9
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Raketa. Barvna kombinacija top.

A niso jajca.... :whatever: 😁😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Moram tukaj izraziti svoje veselje😃 Kaj mi je včeraj zvečer "ratalo". Od kar sem zamenjal AV-receiver,sem imel problem,da moj Oppo BDP-93 ni kooperiral,kot bi moral. Na receiver in naprej na TV je šla slika,zvok pa ne🥺 In tako par dni delam "vse živo in mrtvo"...tovarniške nastavitve,razne vhode,različne HDMI kable,direkt na TV-nič...absolutno nič ni pomagalo...slika-ja,zvok pa ne🧐 In začnem malo brskati po internetu,in izvem,da je v firmwareju en hrošč,ki povzroča nekompatibilnost z HDCP-jem,ker ima Oppo HDMI v1.4,TV  v2.1 (HDCP 2.2),receiver pa 2.1 (HDCP2.3). Ker je imel stari Onkyo RZ900 HDMI v2.0 (HDCP2.2),je brez problema poslal video naprej in predvajal audio...in za problem pri HDMI v2.1 sploh nisem vedel...in tako več let..... Tačas...pred leeeti je Oppo kljub temu,da ne proizvaja in ne prodaja več BluRay predvajalnike vseeno izdal "kvazi" neuradno beta verzijo firmware-ja za 9x serijo,ki odpravi problem kompatibilnosti zaradi HDMI verzije,HDCPjem in Deep Color prenosa...   In najdem ta forum    Attention Required! | Cloudflare WWW.AVFORUMS.COM   Kjer sem našel fajl tega firmware-ja.   In seveda problem,k "nekdo" ponuja "napačno"US verzijo,problemi z USB ključki itd...da ne nakladam...noooro sem se namatral,formatiral z rufusom,Winsi,Easus-om ...,ker ni in nihotelo zaznati fajlov ali ključka ali oboje....a po cca. 7-8 poskusi je "zagrabilo" z prastarim 1GB Corsair-ovim USB ključkom...in "šlo skozi" brez problemov.😲   Komur je jasno,kak "kaliber" predvajalnika je ta Oppo,mu bo jasno kako "posran" sem bil😳...in na koncu tudi neizmerno zadovoljstvo,olajšanje in veselje,ko je vse "špilalo" kot mora   Torej k sreči bi moral Oppo delati še mnoga leta...tudi če ga je tehnika v ločljivosti prehitela...kot predvajalnik ima takšne prednosti,ki jih zelooo težko najdeš-predvaja video mape!!! ne fajle-nooora prednost,ko imaš komplet videoteko na diskih,in ene filme zripane,druge pa ne...kot CD,SACD oz. DSD player-ne rabim razlagati za tiste,ki vedo,za kaj gre (deluje kot t.i.pogon) vse ostalo obdeluje ojačevalec z najnovejšimi DACji...DSD,DTS HD Master,DTS-X,DD-TrueHD,in Dolby Atmos seveda le preko HDMI-ja)...in v tem je bil problem,ker seveda obvezno rabiš HDMI video in audio. Res referenčni stroj,ki bi kmalu lahko bil "za v kanto"...a sem imel srečo😄   Ajd,še par slik....dost nakladanja😅 VID_20250812_221656.mp4 VID_20250812_222817.mp4
    • Sicer gre za drug avto in enoto, ampak kljub temu android kitajc. Ce imas slucajno pri nastavitvah (cisto na dnu) factory settings probaj se tam. Moras sicer vedeti password, ampak jaz tam lahko veliko stvari nastavljam.    
    • A niso jajca....  😁😉
    • Evo jaz pa danes v močvirju ubijam žejo in vročino z MALTOM.... 🍻
    • Boss glavo v Šraufštok pa bodo pasale
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.