Skoči na vsebino

Dnevne luči halogenke - menjava z LED?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Na CX-5 (in drugih) so v ne-top opremljenih avtih DRL oz. dnevne luči halogenke, ravno tako pozicijske. Ali se to da/sme nadgradit na LED in kako? Je dovoljeno zamenjat z LED ekvivalenti? Kako drugače? Pa še, prtljažnik ima neko LED brlivko, ki komaj kaj da od sebe, videti je da je vgradna, je kdo to že menjal?

Napisano
pred 42 minutami je ignacij napisal:

Ne vem, ti povem čez 4 leta ko ga bom imel🤣, sam dvomim, da se kdo ukvarja z dnevnimi lučmi.

Meni so težili na 6-ki zaradi zadnjega, majhnega spojlerčka na strehi. Na koncu, po debatnem krožku, sem preglednika prepričal, da je to bilo original na nekaterih nemških izvedenkah. Ja, nekatere stvari opazijo. 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

sem preglednika prepričal, da je to bilo original na nekaterih nemških izvedenkah

Podobna zgodba na mojem bivšem polu gti. Na tehničnem je trdil, da xenon luči niso original. Pa sem lepo rekel, naj preveri pri pooblaščenem prodajalcu serijsko opremo, pa je nekaj odvrnil v stilu "njanjanja" in ni več težil. Ok, za tisti letnik in majhen polo mogoče nenavadno, ampak to morajo vedet.

Napisano

A pa je komu kdo na tehničnem težil zaradi premal zelene barve na tablici?

Se pravi tistega okvirja, ki je zelena črta. Je rekel, da je preveč abšlesala, čeprav je bila normalno vidna le ni bila več tako zelena kot nova.

Me vrže, grem v prvo knjigarno, kupim zelen alkoholni flomaster in ravnilo. Pobarvam zeleni rob kar na parkirišču pri knjigarni in se odpeljem nazaj. Naletim na istega preglednika, samo pogleda tablici in dvigne prst v zrak ter podpiše zapisnik.

• Haha 2
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano

Si se mu mogu pa konkretno zamerit. Slišal sem že, da je koga vrgel zaradi črk, zaradi črte pa še ne.

Podpis.png

Napisano
pred 26 minutami je g.Wankel napisal:

Si se mu mogu pa konkretno zamerit. Slišal sem že, da je koga vrgel zaradi črk, zaradi črte pa še ne.

Res, da sem bil mlad junec takrat, to je blo 1x v 90 ih, še Wartburga sem mel.  In to so ble prva generacija tablic, ki so mele slabo barvo ampak črni napisi so bli pa OK in tud grb je bil lep. EU oznak pa takrat še ni bilo.

Ampak res nisem nič sikal ali pametoval, avto je bil pa res BP takrat. Sem se tolažil, da mogoče majo pa normo kolk jih vršt na dan pa jo še niso izpolnili.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Avenger napisal:

Kul stran, hvala. A na tehničnih nič ne rečejo?

Če bojo jih boš pa nazaj menjal za 5 min..... 😊😉

• Všeč 3
  • Haha 1
Napisano
pred 48 minutami je Boss napisal:

Res, da sem bil mlad junec takrat, to je blo 1x v 90 ih, še Wartburga sem mel.  In to so ble prva generacija tablic, ki so mele slabo barvo ampak črni napisi so bli pa OK in tud grb je bil lep. EU oznak pa takrat še ni bilo.

Ampak res nisem nič sikal ali pametoval, avto je bil pa res BP takrat. Sem se tolažil, da mogoče majo pa normo kolk jih vršt na dan pa jo še niso izpolnili.

Meni so se pa takrat črne črke zbrisale. 

Itak, da sem vzel čopič pa črno barvo, malo selotejpa in so bile kot nove. 

Zanimivo mi je bilo, ko sem kupil v začetku osemdesetih stoenko in sva šla z kolegom  v trgovino z barvami za čolne in barke in  kupila kr eno belo barvo. Snežno belo.😊 Nato sva v njegovi garaži stoenko prebarvala s pištolo, ki je bila drugače mamenjena za lakiranje pohištva ( to so njegovi starši delali). Itak, da sva pištolo uničila.😇 Nato sva iz Italije prešvercala motor in  menjalnik od Fiat regate (70 konjičkov) . Ker je bil preširok (pet brzin) , sva z fleksarco izrezala del pločevine v kolo teku, tako, da je gledal en kos

menjalnika ven pri kolesu. 🤣 Vgradila sva tudi nižje, športne amortizerje in vzmeti od Fiata 128 sport. Spredaj sva dodala home made spojler. Takrat sem delal na Tomusu in so mi na tomosovem inštitutu, kjer sem imel kolega ( ki je bil v razvojnem oddelku za auspuhe) izdelali iz inoxa cel auspuh, vključno z obema loncema. Stoenka je šla kot avion, tudi glasna je bila tako. 

In na tehničnem ni bilo nikoli nobenega problema. 😄 Policaji so nas tudi velikokrat ustavili, ko smo se vračali z kakega špila z goriškega in nikoli ni bilo nobenih problemov. Lepo je bilo takrat "rihtat avte". 😊

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ljubim 2

Napisano (urejeno)
pred 16 urami je etcho napisal:

Podobna zgodba na mojem bivšem polu gti. Na tehničnem je trdil, da xenon luči niso original. Pa sem lepo rekel, naj preveri pri pooblaščenem prodajalcu serijsko opremo, pa je nekaj odvrnil v stilu "njanjanja" in ni več težil. Ok, za tisti letnik in majhen polo mogoče nenavadno, ampak to morajo vedet.

2010 GTI jih je dobil?

Ker smo pol leta prej kupovali 1.2 TSI in jih ni bilo možno dobit. Jeseni z GTI-jem, pa so se pojavile pri Highline.

Drugače pa mene je na Focusu vprašal če so kilometri realni, potem če je uvožen....

Nikakor ni prebavil, da ima HUD in full adaptivni led, pa kupljen v Sloveniji.

Popravljeno od godlike

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.