Skoči na vsebino

Kako to da Mazda ni postala premium brand

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Kako to misliš ''ni premium''??

Come Again Excuse Me GIF by CBC

Popravljeno od g.Wankel

The ability to speak does not make you intelligent.

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Bože mili, molim te, izvini mi....

Audi se plača preimum, ima pa boljše materiale in tudi izgleda nekak. Čeprav je isti motor, nikoli nima Škoda take opreme kaj šele podvozja.

Gledal sem pred leti test, ko so primerjali A3, Leon in Golf. Zanimivo. Ker so res slični.

Še vedno pa sem mnenja, da moreš kupit premium polno opremljen, drugače si plačal samo značko.

Napisano

A kot tipični balkanec še danes nisi dojel, da pri japoncih šteje kvaliteta, pri švabih pa značka?

Verjemi mi, da je vse v dojemanju in kako imaš pri sebi razčiščeno ter kakšne imaš duševne probleme.

Napisano
pred 33 minutami je godlike napisal:

Audi se plača preimum, ima pa boljše materiale in tudi izgleda nekak. Čeprav je isti motor, nikoli nima Škoda take opreme kaj šele podvozja.

Placebo efekt je tud neki vreden. Logično, da moraš 15k al pa 20k€ razlike z nečem opravičit. OK bom zapeljal malo drugače, da ne bo kakšnih fršlokov in podobno.

V 80 in 90 ih so Mercedes, BMW, Porsche, do neke mere tudi Audi bili res razred zase. Ostali recimo ljudski avti, ki si jih je raja sploh lahko privoščila, so mogoče dosegali le kakih 30% kvalitete omenjenih al pa še to ne. Danes je drugače, danes dejansko težko najdeš avto, ki bi res izstopal in bil nekaj svojega pa da je še vedno na dosegu financ. Govorimo o omenjenih Premium znamk. Ampak ostali so se zelo zelo približali in večina dosega 80-90% kvalitete, voznih občutkov (govorimo ob normalni uporabi) kot premijci. Razlika je bistveno manjša kot pred 30-40 leti, ampak v glavah je pa še vedno ostalo da premijci so nekaj posebnega ostalo je pa ščiš. Ne pač ni, je pa res, da perfekcionist bo iskal tudi tistih 10% in dal 40% več denarja zraven, da bo rekel "ej, jaz mam pa Audija, ti pa skret od VW-ja al pa Škode".

Pa da ne bo kdo tukaj mislil, da si taki kej več mislijo o Mazdi al pa Hyundaiu, Fordu in podobno. Za njih so to vse skreti pa četud gor piše premium CX-30 crystal soul red Skyactiv-X al pa Hyundai i20n.

33112_1.png

Napisano

Se strinjam, za to samo premium, če drugega ni več. Torej ko bodo karavani drugje izumrli.

Ali pa ko bom imel dovolj viška denarja, da bom kupil premium, ne samo zaradi 10% več kvalitete ampak s tistim, kar drugi nimajo, torej polno opremljenega.

Pa pač Audi-ja, ker VAG koncerna ne prenesem (dovolj sem trpel z njim) in če bi ga že trpel, naj bo vsaj premium trpljenje.

Napisano
dne 5. 10. 2025 ob 18:44 je DonFelipe napisal:

Živjo, 

zasledil sem zanimiv prispevek

Nekaj časa je bil kar mir. A ne bi raje z Tinco debatiral o ljubkih, kosmatih, zobatih živalcah?

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je godlike napisal:

Pa pač Audi-ja, ker VAG koncerna ne prenesem (dovolj sem trpel z njim) in če bi ga že trpel, naj bo vsaj premium trpljenje.

Torej zaimki so. 😉

Lahko spremenima. Če bi že trpel VAG koncern, naj bo vsaj premium Audi, ker bi z njim bilo trpljenje premium.

Jebemo @Alex si me prehitel. To leti na post @Jest-a.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Ehh to ne. Samo potem bi bil kot @Alex. Vse bi bilo premium, če pa je že težava, pa ni težava, ker je del izkušnje.

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ja Audi je čisto nekaj drugega kot ostali v tem koncernu.... :prstgor:

Niti ni. Nečak je imel z audijem TT toliko težav, da noče več niti slišati za njega.

Napisano

Tudi mi s Polom.

A ni oni superkompjuter ful hvalil Scciroccota.🤔

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Niti ni. Nečak je imel z audijem TT toliko težav, da noče več niti slišati za njega.

Katera generacija in motor?

The ability to speak does not make you intelligent.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Sam sem kupil nekaj poceni, od takrat bo kmalu 2desetletji in se ne spomnim ali je bil Interdiskont ali Hofer. Meni še vedno dela B.P. tistih 2x na leto ko menjam gume. Čist OK. za dvigovanje avtomobilov, pri SUVih lahko malo sfali pa rabiš podložit kakšno bosanko.    Tale na sliki nima mazda soul metalika barve, tako da...      
    • Kmalu bo čas za prvo menjavo gum doma.  Torej iz 16 nazaj na 18". 😀   Vprašanje glede dvigalke za avto.  Ali je takšna, kot je v pripeti sliki, primerna za CX-30, oz. potrebujem kakšno drugačno zadevo?   Če bi sedaj kupovali novo dvigalko za avto, kaj bi nabavili? Da ni preveč draga, vendar še zadovoljive kvalitete.  Sedaj uporabljam cca. 15 let staro dvigalko iz OBI in je že precej v slabem stanju. Avte sicer še dviguje, ni pa premium, kot se CX-30 pritiče. 😄   Hvala.  
    • Torej imam jaz premium usnje. 😅
    • CX 30 sicer ima neko hibridno usnje na volanu, razen tistih ki so pobarvane v Mazda Soul Cristal Metalika barvo. Ker tiste so pa premijum.
    • Tole deljenje na leve in desne meni ne gre. Sprašujem se, kaj sem jaz? Levi ali desni? 2 koleni nad mano - stari starši so bili oboji manjši kmetje, eni hribovci na nadmorski višini 600 m (med vojno so zbežali pred Nemci za 2 leti v drug kraj), drugi blizu Ljubljane (med vojno na nobeni strani). Oboji katoličani.   V cerkev grem redko, zame so to igrice, nisem veren. Spoštujem pa to tradicijo, kulturo in predvsem se mi zdijo krščanske vrednote, naštete v 10-tih božjih zapovedih, zelo dobro izbrane. Če bi se jih vsi držali, bi bilo na svetu mnogo lepše, za vse. So univerzalne. Večino "vernikov", ki hodijo v cerkev, se jih po mojem ne drži.    In potem gledam politike, desne "krščanske", ki zagovarjajo nekrščanske vrednote (sebičen kapitalizem), in leve, ki zagovarjajo krščanske vrednote (solidarnost).   Kaj sem? Po mojem malo desnega in malo levega. Hibrid.         
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.