Skoči na vsebino

Zanimivi oglasi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 19 minutami je godlike napisal:

Hmmm.

Večina uporabnikov vozil dela servise, kot zahteva proizvajalec in ne kod ima željo entuziast.

Verjetno so ti intervali skladni?

Mislim, da je predpisani interval 20.000 km oziroma 1 leto. Po prevoženih km so delani ok, po času pa ne. 

Napisano

Kar nekaj Mazd 2.0 in 2,5 bencinarjev sem videl, pri katerih so se servisi delali na okoli 25.000 km ... 

Sam ne bi imel zadržkov zaradi servisnih intervalov za nakup te Honde, sploh pa, ker ima zelo malo prevoženih km in tudi če je bilo olje že malo na meji, vse skupaj ni dolgo trajalo.

Napisano
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

Kar nekaj Mazd 2.0 in 2,5 bencinarjev sem videl, pri katerih so se servisi delali na okoli 25.000 km ... 

Sam ne bi imel zadržkov zaradi servisnih intervalov za nakup te Honde, sploh pa, ker ima zelo malo prevoženih km in tudi če je bilo olje že malo na meji, vse skupaj ni dolgo trajalo.

Kaj pa ostalo? Zračni filter je bil menjan samo enkrat po 5 letih oz. 52.000 km, zavorna tekočina sploh nikoli. Je to ok? 

Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je gregor2137 napisal:

Kaj pa ostalo? Zračni filter je bil menjan samo enkrat po 5 letih oz. 52.000 km, zavorna tekočina sploh nikoli. Je to ok? 

OK, bi pa zavorno olje sedaj zamenjal ... zaradi starosti je izgubilo nekaj kakovosti, vendar to ni naredilo nobene škode (s časom se v olju nabere nekaj vlage, ki mu niža vrelišče .... ampak to je bolj pomembno za rally avtomobile). Včasih smo vozili po 10 let isto zavorno olje ... sam sem ga imel v Hondi Accord letnik 2008 vsaj 8 let, če ne celo 12 let oziroma 230.000 km.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Hmmm.

Večina uporabnikov vozil dela servise, kot zahteva proizvajalec in ne kod ima željo entuziast.

Verjetno so ti intervali skladni?

Sej pravim, meni osebno ne, pa če sem entuziast ali ne - ena generalka je bila dovolj :)

Je pa kot je Janez rekel, pri tako majhnih kilometrih ne bo nobene panike.

Napisano (urejeno)
PORTAL24.SI

Brez skrbi: To so avtomobilske znamke z najbolj zanesljivimi motorji ~ Portal24 Izpostavljeno

Najprej sem se nasmejal, ko sem videl na 5 mestu Ford 🫣😂🤣 v nadeljevanju pa zjokal, ker ni nikjer Mazde.... 🥴😉

Skupno vsem na prvih mestih pa je velika kubikatura motorjev, zato pa sedaj Mazda na polno dela na tem..... :bravo:

Popravljeno od Bini
Napisano

Jaz sem se pa najbolj nasmejal, ko sem prebral, da je na prvem mestu Toyota, a nekatere najnovejše Toyote imajo motorje, menjalnike in ostalo tehnologijo od "Stellantisa"...

• Haha 1
  • Zmeden 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:
PORTAL24.SI

Brez skrbi: To so avtomobilske znamke z najbolj zanesljivimi motorji ~ Portal24 Izpostavljeno

Najprej sem se nasmejal, ko sem videl na 5 mestu Ford 🫣😂🤣 v nadeljevanju pa zjokal, ker ni nikjer Mazde.... 🥴😉

Skupno vsem na prvih mestih pa je velika kubikatura motorjev, zato pa sedaj Mazda na pilno dela na tem..... :bravo:

Tale Miha Kovač je pa samo v Google Translate vrgel ameriški članek. Ki nima veze z Evropo. 😃

In ja, kot ugotavlja @Bini, drži rek "there's no replacement for displacement".

Napisano
pred 56 minutami je Slivka napisal:

Jaz sem se pa najbolj nasmejal, ko sem prebral, da je na prvem mestu Toyota, a nekatere najnovejše Toyote imajo motorje, menjalnike in ostalo tehnologijo od "Stellantisa"...

Od kje ti pa to.... 😂

Napisano

Ja dizli PSA so bli vedno top.

So jih hvalili v Fordih in jih hvalite v Mazdah 😉

Napisano

Tudi BMW jih ima.... 😊

Vsaj en dober motor v BMW-ju, razen onih starih več kot 10 let... 😁

Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Ja dizli PSA so bli vedno top.

So jih hvalili v Fordih in jih hvalite v Mazdah 😉

Ja, ampak na spisku ni ne Opela, ne Citroëna, ne Peugeota, ne nikogar drugega iz skupine...

serviser.gif

Napisano

Imaš prav. Na spisku so Toyotini motorji. Ker se gleda proizvajalca motorjev in ne kam so vgrajeni.

Ti si prvi omenil Stelantis 😉

Če bi bolje prebral, bi videl točno kateri motorji so omenjeni.

• 4 tedne kasneje...
Napisano
pred 30 minutami je FuManchu napisal:

Si že slišal, kako lepo zapoje 5-cilindrski turbo Italijan? Noro:bravo:

Ja, sploh po 220.000 prevoženih kilometrih in neznanem številu lastnikov...

In vozilo je skoraj v celoti obnovljeno.

Verjamem.

Samo, veste, tudi jaz sem enkrat takratnega predsednika države skoraj na nos treščil, pa so me varnostniki ustavili enih 50 metrov prej...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1

serviser.gif

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Ja, sploh po 220.000 prevoženih kilometrih in neznanem številu lastnikov...

In vozilo je skoraj v celoti obnovljeno.

Verjamem.

Samo, veste, tudi jaz sem enkrat takratnega predsednika države skoraj na nos treščil, pa so me varnostniki ustavili enih 50 metrov prej...

Kolega jih je imel 300Kkm na tem motorju. Res, da je bla generalka 2x delana😁 Rumen je lepši kot rdeč. Vsaj meni.

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... 
    • Kako je pa kaj z znamko Škoda? Najbrž jih veliko več ukradenih?🤔
    • Sem ga izbrisal z ebayem zraven. To je blo ca. pred 1 letom.   Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo. Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla. Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.   Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.   Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.   Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo. Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.   No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.   In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem. Avstrijska firma je 😉
    • To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...
    • Torej,.menjal sem zadnje ploscice na mazdi 3 ,.el rocna. Gres v program da ti sprosti cilindre,.zamenjas ploscice,.in nato spet v programu odtegnes rocno, pac po postopku.Nato pa nastopi problem,.ko se zapeljes naprej  in pohodis zavoro,.se pedal skoraj posede do konca,..mores vsaj 3x popumpat da se ustavi.Ni mi jasno kaj ga biksa masina . 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.