Skoči na vsebino

Mazda CX-30 - nepravilno delovanja matričnih led žarometov (avtomatika)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Matrične led žaromete imam nastavljene na avtomatiko (Mazda CX-30, letnik 2019), do sedaj mi je delovalo vse brezhibno, včeraj zvečer pa se peljem po Tacenski cesti in mi začnejo nasproti vozeča vozila "blendati". Pogledam na armaturo in vidim, da imam vklopljene dolge luči pri vklopljeni avtomatiki led matričnih luči (ki so se včasih umikale nasproti vozečim), preklopil sem na ročno upravljanje. Kaj bi lahko temu bilo vzrok, avto ki je sicer garažiran sem imel zunaj na mrazu cca 4 ure. Je mogoče to vzrok, sicer pa imam napovedan za konec decembra letos redni servis pa tam povprašam.

Napisano

Meni se to tudi včasih zgodi ko se zarosi steklo ali tam kjer je kamera. Čez čas je potem spet vse bp.

Napisano
pred 25 minutami je SpEkTr napisal:

Meni se to tudi včasih zgodi ko se zarosi steklo ali tam kjer je kamera. Čez čas je potem spet vse bp.

Še vprašanje, katera kamera to uravnava, sprednja pri Mazdinem znaku ali znotraj pri vzvratnem ogledalu..........

Napisano

Pomoje tista pri vzvratnem ogledalu ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je Robert napisal:

Matrične led žaromete imam nastavljene na avtomatiko (Mazda CX-30, letnik 2019), do sedaj mi je delovalo vse brezhibno, včeraj zvečer pa se peljem po Tacenski cesti in mi začnejo nasproti vozeča vozila "blendati". Pogledam na armaturo in vidim, da imam vklopljene dolge luči pri vklopljeni avtomatiki led matričnih luči (ki so se včasih umikale nasproti vozečim), preklopil sem na ročno upravljanje. Kaj bi lahko temu bilo vzrok, avto ki je sicer garažiran sem imel zunaj na mrazu cca 4 ure. Je mogoče to vzrok, sicer pa imam napovedan za konec decembra letos redni servis pa tam povprašam.

Verjetno pride v mrazu malo meglice na kamero pri notranjem ogledalu. V izogib taki situaciji najprej vlopi hitro odroševanje prednjega stekla in teh težav ne bo več. 

Napisano

To je kamera. Dovolj,da imaš zgoraj malo umazano šipo ali megleno.

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

V izogib taki situaciji najprej vlopi hitro odroševanje prednjega stekla in teh težav ne bo več. 

A ne naredi to avtomatsko, če zazna, da se steklo megli?

Napisano

Meni napiše opozorilo na aramaturki, da kamera ne vidi dobro in asistenčni sistemi ne delujejo kot je treba. Kar sem do zdaj opazil je V vzrok ali nizko zimsko sonce ali pa zarošeno oz. zamrznjeno steklo pri kameri. Če imaš luči na Auto in dolge vklopljene (leva palčka naprej), potem avto sam izklopi Auto in ostaneš z normalnimi dolgimi. Preklopi na dnevne luči in sam vklapljaj dolge, dokler se šipa ne odrosi oz. odmrzne.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.