Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tale turek pa ne bo zmagal.

Trenutno je na odli?nem ?etrtem mestu od treh kandidatov.

Napisano

A to si na Nora24TV prebral?

A je to tisti portal, kjer blatijo protivojne demonstracije v Zagrebu in malikujejo usta?ka militaristi?na mar?iranja po Kninu?

33112_1.png

Napisano

A to si na Nora24TV prebral?

A je to tisti portal, kjer blatijo protivojne demonstracije v Zagrebu in malikujejo usta?ka militaristi?na mar?iranja po Kninu?

Ne,na tvoji rtv slo-teletext.

Napisano

Ne,na tvoji rtv slo-teletext.

A sploh ve? zakaj sem tako napisal? Ker pi?e? v istem slogu kot tam komentirajo. ?etrti od treh kandidatov?!?!? Kandidatov je 12 oziroma 11 saj je Pusi?eva ?e odstopila.

Sicer pa za bolj?e razumevanje izbora https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Secretary-General_selection,_2016#Official_candidates

Pa da ne bo? mislil, da sem neki njegov fan, ampak vseeno mi je blesavo kako se znamo slovenci med sabo poklat in samo iz nevo??ljivosti ne privo??imo nekomu, da zasede polo?aj, ki dviguje ugled Slovenije. Takole je bilo ?e z Bratov?kovo, pa nekateri zdaj jebejo ?eferina, ki sicer gre meni tudi na organ ampak, gre za predstavnika Slovenije in najbolj se mu pomaga tako, da se mu ne nagaja.

33112_1.png

Napisano

A sploh ve? zakaj sem tako napisal? Ker pi?e? v istem slogu kot tam komentirajo. ?etrti od treh kandidatov?!?!? Kandidatov je 12 oziroma 11 saj je Pusi?eva ?e odstopila.

Sicer pa za bolj?e razumevanje izbora https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Secretary-General_selection,_2016#Official_candidates

Pa da ne bo? mislil, da sem neki njegov fan, ampak vseeno mi je blesavo kako se znamo slovenci med sabo poklat in samo iz nevo??ljivosti ne privo??imo nekomu, da zasede polo?aj, ki dviguje ugled Slovenije. Takole je bilo ?e z Bratov?kovo, pa nekateri zdaj jebejo ?eferina, ki sicer gre meni tudi na organ ampak, gre za predstavnika Slovenije in najbolj se mu pomaga tako, da se mu ne nagaja.

Morda ne ve?,da je proti Tuerku glasovalo  5 stalnih ?lanic varnostnega sveta in je s tem vsaka sekunda in vsak cent ki ga porabi v NY samo filanje njegovega bolestnega ega. Zanimivo,koliko imajo nekateri povedati ?ez usta?e,o tem,da je Srbija popolnoma rehabilitirala Dra?o Mihajlovi?a in celotno ?etni?ko gibanje pa se bolj malo sli?i.V zagrebu tudi nisem videl usta?kih simbolov na ?tantih, v Srbiji in RS pa ia? ?etni?ke na vsakem vogalu.

Napisano

Hrvaska je vseen civilizirana drzava, ce primerjas s srbijo...

V ?em se to manifestira, kaj ima? v mislih? 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Niso presekal glav folku in igrali fuzbal s temi glavami (pa takih zgodb je kokr ces s kosova iz leta 98/99)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Morda ne ve?,da je proti Tuerku glasovalo  5 stalnih ?lanic varnostnega sveta in je s tem vsaka sekunda in vsak cent ki ga porabi v NY samo filanje njegovega bolestnega ega. Zanimivo,koliko imajo nekateri povedati ?ez usta?e,o tem,da je Srbija popolnoma rehabilitirala Dra?o Mihajlovi?a in celotno ?etni?ko gibanje pa se bolj malo sli?i.V zagrebu tudi nisem videl usta?kih simbolov na ?tantih, v Srbiji in RS pa ia? ?etni?ke na vsakem vogalu.

Sam se vedno ?udim tak?nemu in druga?nemu "ogor?enju" Slovencev nad Hrvati in hkratnemu navdu?enju nad Srbi - pa so bili Srbi tisti, ki so nazadnje streljali po Slovencih.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Ko je Peterle kandidiral za Generalnega sekretarja Sveta Evrope, ga vlada Alenke Bratu?ek ni podprla. Takrat iz medijev ni ni? donelo, da je treba Peterleta podpreti, ker je Slovenec in "dviguje ugled Slovenije".

Alenka Bratu?ek se je s svojim neznanjem angle??ine, predvsem pa s popolnim nepoznavanjem materije sama pokopala kot kandidatka za komisarko.

?e posebej sme?na je zadnja medijska evforija okrog T?rka - ga je treba podpreti, ker je Slovenec!? Isti mediji hkrati sesuvajo Trumpa oz. Melanijo - a nje pa ni treba podpreti, ker je Slovenka?

Najbolj sme?na je Mladina (bojda progresiven medij), ki moralizira in se zgra?a nad golimi slikami Melanije - slab?e od najbolj zahojenega far?kega lista.

Napisano

Kako to ve?? Glasovanje je tajno in izve se le izid glasovanja.

Verjetno nisi bil v Kninu, kjer je bilo precej veselo in fantje v ?rnem so strumno mar?irali po mestu in zraven so na ves glas donele usta?ke pesmi. Dokler pa? nekdo vzdiguje kolaboracijo (usta?i, ?etniki, domobranci in drugi kvizlingi) pa? ni za v moderen svet. Ostale zmagovalke vojne so s takimi opravili takoj po vojni in niti enemu tam ne pade recimo na pamet, da bi vzklikal ?ivela Vicyska Francija oziroma "Travail, Famille, Patrie". Tukaj pa "za dom spremni" veselo izrabljajo ?ustva za neteneje nadaljnih sovra?tev.

Sam se vedno ?udim tak?nemu in druga?nemu "ogor?enju" Slovencev nad Hrvati in hkratnemu navdu?enju nad Srbi - pa so bili Srbi tisti, ki so nazadnje streljali po Slovencih.

Hmmm, potem mi pa razlo?i zakaj so v anketi Hrvati raje za soseda izbrali Srbe kot Slovence? ?e bo? tukaj na?el logiko bo ta verjetno tudi v tvojem vpra?anju. :huh:

33112_1.png

Napisano

Kako to ve?? Glasovanje je tajno in izve se le izid glasovanja.

Verjetno nisi bil v Kninu, kjer je bilo precej veselo in fantje v ?rnem so strumno mar?irali po mestu in zraven so na ves glas donele usta?ke pesmi. Dokler pa? nekdo vzdiguje kolaboracijo (usta?i, ?etniki, domobranci in drugi kvizlingi) pa? ni za v moderen svet. Ostale zmagovalke vojne so s takimi opravili takoj po vojni in niti enemu tam ne pade recimo na pamet, da bi vzklikal ?ivela Vicyska Francija oziroma "Travail, Famille, Patrie". Tukaj pa "za dom spremni" veselo izrabljajo ?ustva za neteneje nadaljnih sovra?tev.

Hmmm, potem mi pa razlo?i zakaj so v anketi Hrvati raje za soseda izbrali Srbe kot Slovence? ?e bo? tukaj na?el logiko bo ta verjetno tudi v tvojem vpra?anju. :huh:

To mora? vpra?ati tiste, ki so v anketi odgovarjali.

Glede glasovanja: marsikatera stvar ni javno objavljena, pa se vseeno izve,

O kolaboraciji bi se dalo precej razpravljati (predvsem o ?etni?ki). Tudi o tisti, o kateri se ne sme govoriti; namre? kolaboraciji komunistov ?irom po Evropi do operacije Barbarossa. Je treba znati lo?iti med miti in zgodovinskimi dejstvi.

Kar se mene ti?e v moderen svet ne sodi predvsem mno?i?no pobijanje (kogarkoli) in zagovarjanje le-tega, a je za trenutnega kandidata to drugorazredna tema.

Napisano

... oh, ko bi se narod tako obremenjeval ?e kaj bo naslednjih 70 let in ne samo s preteklostjo...

Napisano

Skrajni ?as, da useka kaka vojna v EU, ?e ne se bojo na?i nasledniki ?e ?ez 100 let prepirali kdo je bil partizan, tabel, usta?, ?etnik, ?efur, komunist, naci, na?, va?.... Da dobijo nove generacije nove razloge za prepirat, te teme so ?e malo dolgo?asne...

(sarkazem off)

Napisano

folk se krega iphone vs, android kaj sele komunist v vernik

je pa res, da vse drzave kjer so bli komunisti/partizani so cist zjebane...potem pa mas se vero (ala jansa) ki sam drek mesa in evo ti nc napredka

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Tvoj argument je anketa?

Vsa cast

Spet bere? povr?no, ni? ne argumentiram - jaz se namre? tud spra?ujem od kod ta logika zato pa sem vpra?al, da ?e bo tam na?el logiko jo bo verjetno tudi v svojem prvotnem vpra?anju.

33112_1.png

Napisano

Ni? nimam proti pametnim kandidatom,(ki bi jih tudi v svetu prepoznali), a na ?alost po?iljamo v svet (oz. se po?iljajo sami) same paciente. Naj raje pomaga pri ru?enju bratove na ?rno zgrajene "gra??ine". Ko bo to naredil bom verjel, da je pravi. ;)

Pol ni ?udno, da se nam vsi smejijo.

Napisano

To mora? vpra?ati tiste, ki so v anketi odgovarjali.

Nimam interesa saj je bila verjetno namenjena manipuliranju oziroma je verjetno nastala v ?asu, ko so bili aktulni dolo?eni dogodki (mislim, da takrat, ko so bili aktualni incidenti v Piranskem zalivu)

Glede glasovanja: marsikatera stvar ni javno objavljena, pa se vseeno izve,

Malce dvomim, ?e ni uradno objavljeno je lahko vse ostalo zgolj ?pekulacije in natolcevanja. Je pa res, seveda da je to mo?no in da se je mnenje stalnih ?lanic spremenilo ravno zaradi povabila Putina. Rusija je pa itak zaradi sankcij jezna na vse kandidate iz EU in bo raje izbrala Srbskega ali ?rnogorskega predstavnika. Politika pa?.

O kolaboraciji bi se dalo precej razpravljati (predvsem o ?etni?ki). Tudi o tisti, o kateri se ne sme govoriti; namre? kolaboraciji komunistov ?irom po Evropi do operacije Barbarossa. Je treba znati lo?iti med miti in zgodovinskimi dejstvi.

Hja, ?e od jeseni leta 1941 ?etniki za?nejo sodelovati z okupatorjem (Nemci) in te oskrbujejo z oro?jem bolj te?ko zgodbo tako obrne?, da niso kolaborirali z zavojevalcem. Je pa res, da na za?etku so celo sodelovali oziroma se vsak po svoje borili proti Nemcem. Ko pa je pri?lo do trenj med njimi so se pa naslonili na Nemce in potem je romantike konec. Skupaj z Nemci so vrgli partizane iz Srbije in s tem je bilo konec U?i?ke republike. Od takrat naprej ?etniki pa? niso bili ve? protiokupatorska vojska ampak le eden izmed pomaga?ev. Mogo?e so bili motivi na za?etku druga?ni ampak tudi s strani zaveznikov so bili na koncu spoznani kot protizavezni?ka vojska. ?e ne bi bilo vseh teh cincarjev in opurtonistov ter bi vsi zdru?no nastopili proti zavojevalcem, bi ?e leta 1944 kon?ali vojno in takoj imeli ve?strankarske volitve ne pa da je bila zaradi zmage in sodelovanja na pravi strani ta pravica uzrupirana s strani komi partije jugoslavije.

Kar se mene ti?e v moderen svet ne sodi predvsem mno?i?no pobijanje (kogarkoli) in zagovarjanje le-tega, a je za trenutnega kandidata to drugorazredna tema.

Se strinjam, da nobeno pobijanje ne sodi v moderen svet, raz?i??evanje dogodkov izpred 70 let pri katerih je 99% akterjev ?e pod ru?o, pa prina?a samo dodatne razdore in ne vem komu danes ?e to slu?i. Za dana?nje ?ivljenje in ?ivljenje v prihodnje verjetno res take zadeve ne morejo biti prvorazredna tema in re?itev za dana?nje in prihodnje te?ave. Beseda prvorazreden v tem kontekstu (beri SSKJ) govori o aktualnosti oziroma pomembnosti teme in le JJ in voj??aki so to dolo?ili, da govori o dr?avljanih prvega in drugega razreda (drugorazredni dr?avljani).

33112_1.png

Napisano

Ni? nimam proti pametnim kandidatom,(ki bi jih tudi v svetu prepoznali), a na ?alost po?iljamo v svet (oz. se po?iljajo sami) same paciente. Naj raje pomaga pri ru?enju bratove na ?rno zgrajene "gra??ine". Ko bo to naredil bom verjel, da je pravi. ;)

Pol ni ?udno, da se nam vsi smejijo.

in kdo bi bil po tvoje pameten kandidat - glede na vzdu?je v koko?ki takega nimamo, da bi bil v?e?en vsem interesnim sferam :ne vem:

?isto hipoteti?no, a ti bi svojemu bratu ali sestri tudi ru?il, ?e bi recimo hipoteti?no imela nelegalno zgrajeno? Jaz osebno se tudi pod razno ne bi vme?aval v rabote mojega brata, ampak zato imamo v Sloveniji pa? ustrezne in?titucije, ki bi morale opraviti to nalogo.

Zdaj pa dejmo ?e malo razmi?ljat - recimo da se Danilo vme?a in pomaga ru?iti hi?o brata Vitoslava. A ve? kaj bi mu naredili nasprotniki? Minimalno karbi bi mu o?itali bi bilo, da je pripravljen ?rtvovati tudi sorodnike za svoje ambicije in bi ga ozna?ili za najve?jo barabo pod soncem. Vmes bi ven zvlekli spopad med levico in desnico ter Vitoslava ozna?ili za nedol?no ?rtev bratovega pohlepa ali pa celo za ma??evanje Danila nad njim, ker je na nasprotnem politi?nem polu.

Smejejo se nam pred vsem zato, ker nas je kur?eva dva milijona in ne znamo tolk skup stopit, da bi izkoristili tiste redke prilike, ki se nam sploh ponudijo. Hrvati in Srbi recimo kaj takega ne bi nikoli naredili - notranje borbe imajo "?estoke" a na ven delujejo slo?no.

Mogo?e ?e nedavni primer: ko je pri?la na sonce afera s prislu?kovanjem na arbitra?i so Hrvati delovali kot eno in vsi v isti smeri, pri nas pa so eni najprej pizdili nad obema klepetuljama, drugi so pljuali ?ez vlado, tretji nad Slovenijo. Namesto, da bi skupaj stopili in vsi v en glas obto?ili Hrvate nelegalnegaa prislu?kovanja sodi??u in da se grejo samo igrice in da so iskali samo razlog zakaj bi odstopili od arbitra?e, ki za njih, kot ka?e ne bo ugodna.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.