Skoči na vsebino

Pohvalite se,...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 11 urami je FuManchu napisal:

Meni so sami na telekomu rekli, da se najbolj splača menjat ponudnika na par let. In tega se držim 😁

Tudi meni, ko sem jim omenil, da me nonstop gnjavi konkurenca in mi ponuja oh in sploh popuste. 

Samo nisem pa nikol zamenjal, od 2010. Itak gre večinoma vse preko telekomovih central, sicer so nekateri že naredil kar nekaj svojih, pa vseeno.

So mi pa znižali naročnino za par mesecev. Ko preverjam pri znancih kako zadovoljni so, bo vsak imel kako pripombo, ne glede pri kom je. Malo igra vlogo kje živiš, kar se pokritosti tiče, sicer je pa verjetno res najbolj menjat na 2 leti, če gledaš samo čez denar.

Napisano

Jaz sem bil pri Telekomu več kot 20 let. Pa sm jim zatežil za popust. Do mi rekel da naj zamenjam operaterja. Pa sem ga😁

• Všeč 2
  • Začuden 1
  • Ljubim 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 11 urami je FuManchu napisal:

Jaz sem bil pri Telekomu več kot 20 let. Pa sm jim zatežil za popust. Do mi rekel da naj zamenjam operaterja. Pa sem ga😁

Identično je bilo pri meni in če ti že ONI svetujejo, jah le za kaj bi potem trmasto vztrajal pri manj ugodni varianti, hihi

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Muta-MB (40++km) po omejitvah 4.7l/100km.

Vozil sem po omejitvah, zvezno. Nisem se pretirano trudil za porabo skrbet, nisem pa se tudi naganjal.

Za 200 konjem, se mi zdi poraba top.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

povprečna hitrost pa 55km/h

To niti ni tako mala povprečna, če ni zraven AC.... 🤔

Napisano (urejeno)
dne 10. 7. 2025 ob 23:41 je Boss napisal:

povprečna hitrost pa 55km/h

Sam negativizem in površno branje 🙃

Saj sem rekel po omejitvah. Če je omejitev 90 in se vozim 50, potem to ni po omejitvah!

Povprečna hitrost: 66km/h

Maksimalna hitrost: 99km/h

Čas prostega teka: 1 min

Popravljeno od godlike
Napisano
dne 10. 7. 2025 ob 12:54 je godlike napisal:

Muta-MB (40++km) po omejitvah 4.7l/100km.

Vozil sem po omejitvah, zvezno. Nisem se pretirano trudil za porabo skrbet, nisem pa se tudi naganjal.

Za 200 konjem, se mi zdi poraba top.

Enaka pot včeraj poraba 4,4 🤣ampak vožnja po omejitvah je muka.

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

ampak vožnja po omejitvah je muka.

Vem. Tudi jaz trpim v taki vožnji.

So bli določeni razlogi, da nisem smel hitro čez ovinke.....

Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Vem. Tudi jaz trpim v taki vožnji.

So bli določeni razlogi, da nisem smel hitro čez ovinke.....

to je vedno muka, jaz sem ravno dobil pozdrave iz IT, ko smo bili za prvomajske na izletu v Mirabilandiji in Ravenni.....omejitev 50km/h, vozil 60,70km/h, kazen 73€ (ker je pošta iz IT do doma hodila 7 dni sem zamudil opcijo plačila 59€ v prvih 5 dneh :), tako da.....polna kazen pa sicer letna e-vinjeta, tako da imajo kar visoke kazni v IT, bistveno višje kot v AT.....

Napisano
pred 11 minutami je Shrek napisal:

Ne vem zakaj se ne da po predpisih vozit... 

😁😁😁😁

IMG_20250626_184725.jpg

• Všeč 2
  • Haha 2
  • Ljubim 1

Napisano
pred 50 minutami je Shrek napisal:

Ne vem zakaj se ne da po predpisih vozit... 

mene tudi zanima, predvsem za voznike tovornjakov ko se prehitevajo po AC, ob urah ko jim to ni dovoljeno

• Všeč 3
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 8 urami je godlike napisal:

Sam negativizem in površno branje 🙃

Saj sem rekel po omejitvah. Če je omejitev 90 in se vozim 50, potem to ni po omejitvah!

Povprečna hitrost: 66km/h

Zakaj pa negativizem, sej sem skoraj zadel povprečno. To pomeni, da si se po regionalkah vozil in ne po AC - posledica je najnižja možna poraba, ki jo lahko z normalno vožnjo dosežeš. Nič narobe, sam to je bolj izjema kot pravilo, sploh če AC-je uporabljaš. Sej men je tud ratal 3.6 imet na relaciji vrhnika-Ljubljana vse lepo po predpisih.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

mene tudi zanima, predvsem za voznike tovornjakov ko se prehitevajo po AC, ob urah ko jim to ni dovoljeno

🤣

Ne vozim tovornjak po AC... 

Z avtobusom pa vozim po AC in prehitevam....in vozim po predpisih. 

Napisano

saj zato pa so kazni, torej če ne greš po predpisih plačaš....meni osebno, če je kazen do 100€ je vse ok, raje to, če imam ne-srečo da me najde radar, kot da bluzim 50 ali 60 kjer je evidentno da lahko voziš normalno npr 10km/h več kot je omejitev....kdaj so radarji itak na takem mestu da ti ni jasno kaj tam delajo razen to da nabirajo €.....(pa ne govorim zdaj v nekih naseljih, okolice šol, vrtcev.....)

Napisano

Men je smešno kak imajo DARS-ovci na AC pri novem izvozu Log/Dragomer še vedno omejitev 60km/h. Pa ni nobenega zožanja več, le nekaj stožcev je še čisto ob robu na odstavnem pasu. Še radar naj postavijo tja in bodo imeli 100% izplen, ker vozit se tako počasi po AC je bolj nevarno kot pa 160-170km/h.

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Tilen5 napisal:

To je še najmanj, sej se vozijo (sploh tuji tovornjakarji) tudi takrat, ko se ne smejo. Boli njih jolly za pravila.

33112_1.png

Napisano

Če bi sam odločal, bi bilo na avtocestah na stotine provid, vsakih nekaj kilometrov bi postavil fiksne radarje, kazni bi bile visoke. Le tako bi naredili red na naših katastrofalnih avtocestah in cestah. To, kar je sedaj bi podobno ničemur. Poglejte, kako lepo "uredno" se vozi po Avstriji. Tudi po Italiji se je promet umiril zaradi višjih kazni in veliko radarjev. 

Napisano

Jaz dam pa veliko na dinamično vožnjo in ne prekoračitve, ki so povod v prometno nesrečo! Imaš voznike, ki hitro vozijo in sploh ne znajo vozit, groza..... 🥴🫣😉

Napisano

Meni je inštruktor v avto šoli vedno govoril dinamika in gas. Kolikor je takrat golf III TD sploh dopuščal.

Tega se načeloma držim:bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 45 minutami je Alex napisal:

Če bi sam odločal, bi bilo na avtocestah na stotine provid, vsakih nekaj kilometrov bi postavil fiksne radarje, kazni bi bile visoke. Le tako bi naredili red na naših katastrofalnih avtocestah in cestah. To, kar je sedaj bi podobno ničemur. Poglejte, kako lepo "uredno" se vozi po Avstriji. Tudi po Italiji se je promet umiril zaradi višjih kazni in veliko radarjev. 

Točno to. Pozornost je treba na AC usmerit, ker je tam trenutno največ problemov in nesreč. Poleg tega smo pa še tranzitna država, bi morali imeti na AC večji nadzor.

Podpis.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• No no, pretiravat s težo ni treba. Tale g140 bo za nezahtevne voznike čisto dovolj. Pojdi pa se pelji in boš videl kako uglajen je motor, res je da se nad 4k obratov pozna, da ni prave moči, samo v nizkih obratih se res lepo pelje. 
    • To je veliko in v pospeških je cca 1,5 sekunde slabše od 0-100km/h samo na račun teže.    Še večji problem nastane pri medpospeških, ki so daleč najbolj pomemben del tehničnih podatkov oziroma zmogljivosti avtomobila. To je takrat, ko se poskušaš vključiti na AC pa je po možnosti to še v klanec kot recimo odcep Brdo v LJ proti primorski ali pa odcep Logatec proti Ljubljani. O varnem prehitevanju pa raje sploh ne začnem.   Zato so turbinarji bolj primerni, ker razvijejo navor in moč mnogo prej in ne na koncu obratov kot tale N/A. Hudič bo, ko boš šel poln na morje pa bo pospešek med 14 in 15 sekundami do 100km/h, bohnedej, da je potrebno to v klanec. Dejansko si to v območju zmogljivosti Yugota 65 izpred štirih desetletij.
    • Uf, danes sem jo pa notri posesal zglancal in odišavil, da se sija....  Ps, slike ni, ker se preveč blešči... 😁😉
    • Mazda bi morala naredit čisto nov motor. En tak resen, ki bi bil za kaj.  S temi atmosferci že pretiravajo. Izgubili bodo še tiste kupce, ki jih imajo in so jih imeli. Sam poznam najmanj tri, ki so šli k drugi znamki prav zaradi teh motorjev.   
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.