Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hello, a je ?e imel kdo slede? problem in ga re?il?

Mazda 6, 2.0 dizel, letnik 2004.

Klima je nehala delati - deluje tako, da ?ele po 15 minutah za?ne mrzlo pihati iz nje.

Smo nafilali plin (notri je ?lo menda 450 gramov, nekaj malega je bilo ?e notri).

Te?ava ostaja (torej ni prazna).

Ima kdo izku?nje in odgovor, kaj bi bil problem (in koliko stane)? 

LP & tnx

Napisano

?e ni bila delana extrakcija in novo filanje s plinom in oljem bi tudi lahko bil problem.

Lahko je tudi problem tla?no stikalo na klima sistemu, ki ne odpre.

To bi ti moral nek klima maher pogledat v ?em je problem ker ve?ina mehanikov z klima ma?inco prehitro obsodi kompresor.

Napisano

Glede na podatke na guglu rabi ?estica 470g (+-20g) plina in 135g olja. Tako da si bil prakti?no brez plina ?e je bilo treba dodat 450g. V tem primeru bi moral zamenjati ?e su?ilec poleg polnenja.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Ima morda kdo novo cev za klimo za prodat?

GP9A61465

Nemci me hecajo, enkrat da majo, pa da nimajo pa da dobijo, pada ne morjo dobit itd...

Me vle?ejo za nos ?e dva tedna. Na?i servisi pa nimajo na zalogi...

Napisano

Ker potem ko naro?i? dobi? odgovor da v resnici ni na zalogi in ne vejo kdaj bo. Tile prodajalci so prakti?no eni in isti.

Morem pregledat tole na ebayu, samo mi ne nem??ina tuja...

edit:

tole iz ebay

Dieses Angebot wurde vom Verk?ufer beendet, da der Artikel nicht mehr verf?gbar ist.

Hvala obema

I??em dalje...

Napisano

Imel sem podobno situacijo, sicer ?e zelo dolgo ?asa nazaj. Na koncu sem na?el rabljeno cev z garancijo, na enem mazdinem avtoodpadu v avstriji (Mazda Gebrauchtteile, 8063 Eggersdorf bei Graz, Riesstrasse 11).

Tipi so precej strokovni, ni to odpad kot jih najdemo v sloveniji. Na vse dele dajo garancijo oz. vsaj takrat (cca 7 let nazaj) so dali.

Najbolje, da nekoga poi??e? ki ve nem?ko, naj jih pokli?e in ti po?ljejo po po?ti.

Edit: Aja pa ?e tole. Moj mehanik je iz MB-ja, dela pa na Mazdi v Grazu. Ziher ti lahko on pomaga, ?e rabi? telefonsko, pi?i privat.

Napisano

?e je zani? kovinski del je varjenje ali ali.... lahko po enem letu spet po?i zaradi tlaka in nihanja temperatur.

ebay ni lih poln tega. Je treba kar pazit da je prava cev. Kakor vidim ima motor 2.3 enako kodo pa je malo druga?e zavita...

Tale recimo po kodi ok, ni pa zihr prava

http://www.ebay.de/itm/MAZDA-OEM-06-07-6-2-3L-A-C-AC-Condenser-Compressor-Line-Pressure-Pipe-GP9A61465A-/132188651257?hash=item1ec70ebef9:g:4EUAAOSw8HBZFCH5

Napisano

Sem jim poslal povpra?evanje o zalogi in po?tnini...

Ve?krat ?e naro?al raznorazne stvari, samo s to cevjo je pa en sam hec.

Kot sem zgoraj napisal. Vse je bilo super, dokler nisem pla?al. Potem pa jo kar ve? nimajo...

Napisano

Meni je isto pred leti sla cev za klimo, vendar je bila tista tadruga katera gre pod mostom levo in ker je nisem nikjer dobil sem dal 100e z montazo vred na uradnem servisu v btcju. Ne razumem zakaj ti jo uradni servis nemore narociti ?

Cist zgornja cev:

http://mazdaepc.com/parts/MAZDA%206/AEGA09/W1/3240A/2G70311/

• 2 tedna kasneje...
Napisano

?ivijo,

lahko ?e jaz vpra?am ravno okoli klime (Mazda 6, 2007 letnik). Ravnokar sem jo pripeljal s polnjenja, kjer so jo dopolnili. V bistvu mi je skoraj ?ez no? nehala delat...res je, da sem imel radio ven odmontiran, ampak edino kar sem odklopil je bila 12V vti?nica...

Mislil sem da je plin u?el, vendar so jo dopolnili in ?e vedno fajn greje :D

?udi me, da ko je avto v prostem teku, ko vklopim ventilacijo, se na obratih ne pozna, ko pa vklopim klimo pa malo padejo, podobno kot prej. Sli?i se tudi kompresor, vendar ne hladi popolnoma ni?.

Poskusil sem tudi z odklapljanjem akumulatorja (reset), ?e bi bilo kaj z elektroniko, pa tudi ni bilo spremembe.

Lahko poskusim ?e kaj sam ali bo vseeno treba servis?

Hvala in lep dan :)

Nadaljevanje:

ni mi dalo mira in sem tak dolgo rovaril da sem zgruntal. Na spodnjem plasti?nem pokrovu motorja se mi je zasvetil en vijak in mi ni blo jasno, od kod je tam. V glavnem, tam ne bi smel biti sploh.

Ko sem si pa kompresor klime malo bolj podrobno pogledal (po snemanju vseh plastik okoli) pa sem ugotovil, da je vijak padel...glej ga zlomka...ravno iz sklopke kompresorja in se tako lepo pridno vozil tam na pokrovu motorja kakih 300+ km, brez da bi se premaknil.

No skratka, za?raufam ga nazaj in klima dela, jeeej!!!  :jupiii:

Imel bi pa ?e eno vpra?anje: klimo sem gnal potem nekaj minut in ko sem poskusil, je bila sklopka kompresorja precej vro?a. Je to normalno ali je mo?no, da ker se je sklopka skoraj razletela, da je kje not ?e kako olje, ki zadevo ma?e, steklo ven in bi ga moral kje doliti?

Hvala za nasvete :lol:

Napisano

To se pogosto zgodi, da ta vijak iz sklopke pade ven in potem sklopka ne zagrabi. Vro?ina naj te ne skrbi.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Imam probleme s klimo na M6, 2003, diesel. Imam nov kompresor (obnovljen). Klima hladi odli?no. Problem je, ker se mi izklaplja oz. nekaj ?asa dela, nekaj ?asa dela pa samo ventilator (?uti se da zrak ni tako mrzel in zavoham vlago v zraku. Zamenjan je bil tudi rele klime, te?ava ostaja. Ima kdo kak?no idejo v ?em je problem?

Napisano

Mogo?e ti zdrsava sklopka pri klimi?  :huh:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kabinski filter je bil manjan pred pol leta. Auto/eco funkcijo razumem, pri meni gre za to, da klima nekaj ?asa dejansko piha mrzlo, nekaj ?asa pa piha samo ventilator in takrat piha toplej?i zrak + vlaga/vonj. Auto/eco sploh ne uporabljam. Bom pogledal ?e za odtok ja, hvala.

• 1 leto kasneje...
Napisano

Tole mi ni jasno: zakaj mi avtomatika klime v primeru, da je potrebno precej ohladiti notranjost avta, izbere na?in delovanja (mode)

kateri zrak usmeri (samo) direktno proti vozniku in sovozniku ( glej sliko).

Pri hondi CRV mi je v takem primeru avtomatika vedno izbrala na?in delovanja, kateri zrak usmeri tudi proti nogam in proti vetrobranu

( in to se mi zdi bolj smiselno).

LP

post-10096-0-16922600-1564348385_thumb.jpg

Napisano

Odvisno od temperature.

Za hitro ohladitev treba shladiti prostor...kasneje se pa preklaplja smer pihanja...vsaj pri meni je tako na obeh mazdah...

Napisano

a tudi vam dela ventilator hitreje v avtomateskem kot v ro?nem na?inu? Npr.; dam na avtomatsko, loputo mi obrne v obraz, piha z dolo?enjo hitrostjo, v trenutku ko dam ro?no se mi zni?a hitrost ventilatorja za cca. 15%.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.