Ajvar TDI
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Dobro, za ZDA vemo, da tam je sranje za tiste, ki nimajo denarja. Za tiste, ki ga imajo je super. Sošolec iz osnovne je predavatelj na univerzi v Los Angelesu in živi na veliki nogi (vila, bazen, super avto...) Švedska recimo je polna ta črnih in ni varna. A je kvaliteta življenja in sociale še vedno veliko pred nami. Da ne govorimo o kaki Danski. Mi ne bomo tam, kjer so oni niti čez petdeset let ali pa še takrat ne. 😉 Je pa res, da so oni drugače vzgojeni (beri - niso balkanci). Tako, da mi smo realno nekje v zlati sredini med zahodno Evropo in vzhodno. Naj vas ne zavede naše kao "javno, urejeno, zastonj javno zdravstvo. Ker ni zastonj. Od vsake plače gre precej denarja vsak mesec. Sedaj so golobnjaki modro preimenovali dodatno v obvezno. In ga morajo plačevati vsi. Recimo prijatelj, ki živi in dela v Švici je bil tam na operaciji rame. Ker je plačeval dodatno zavarovanje, je prišel na vrsto v dveh tednih, pripadala mu je enoposteljna soba z televizijo. In še veliko ugodnosti. Tako, da to je zame urejeno zdravstvo in ne ta smeh pri nas, ko pomeni "zelo nujno" čakalno dobo 15 mesecev. 😊
-
Ja, ampak še vedno vlečejo njihove plače in predvsem - penzije. 😉
-
Če misliš to na obalo je tukaj drugi problem. Večinoma so to tisti, ki uporabljajo stare Garmine in so gor še vse obvoznice in prečnice (brez plačevanja cestnin). Na novih zemljevidih tega ni več.
-
Od sportman333 · Napisano
Hmmm, danes sem se vsedel v očetov R Megane 1.5dci GT letnik 2014 dizel, ker ga bom rabil nekaj časa....najbolj sem bil začuden, ko je ravno tankal :).....poraba 4,6 (je res da je penzionist) in še bolj impresioniran nad podatkom "doseg s polnim tankom" 1.150km :), heh....me je kar zamikalo, da bo naslednji avto spet dizel....
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.