Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdrav vsem,

Pred kratkim je moj stari M-323, ki je zvesto slu?il 11 let in 290.000 km, zamenjala nova M-6 / 2010. V svojem starem avtu sem imel vgrajeno amatersko radijsko postajo, enako bi jo rad sedaj vgradil v novega konji?ka. Ker bi pri tem ?elel ?imbolj izkoristiti obstoje?i avdio sistem, imam nekaj vpra?anj in upam na pomo? izku?enih "avdija?ev", da ne odkrivam tople vode.

1. Prostor za oja?evalnik Bose

M-6 l.2010 z osnovno opremo TE nima Bose avdio sistema. Ker je osrednja ?katla radijske postaje pribli?no enako velika kot Bose oja?evalnik in potrebuje napajanje 12V z maksimalno porabo 12A, sem pomislil, da bi za monta?o izkosristil prostor, ki je pri bolj opremljenih razli?icah namenjen "Bose"-ju in se baje nahaja pod sede?em - voznikovim?. S tem v zvezi me torej zanima:

- ali je prostor, kamor sicer pride "Bose" oja?evalnik, pri opremi TE prazen?

- kje natan?no ta prostor je ter kako se do njega pride (kaj vse je treba podreti, ima morda kdo kake slike)?

- kako je do "Bose"-ja, kadar je vgrajen, napeljano napajanje (direktno iz akumulatorja ali iz varovalk / katerih)?

2. Zvo?niki

?eprav je velikost okrasne "mre?ice" zvo?ni?kega para v zadnjih vratih pri opremi TE enaka velikosti zvo?nika v prednjih vratih, pa je zvok, ki prihaja iz njega, v primerjavi s prednjim parom precej "kilav". Sklepam, da je v zadnjih vratih vgrajen manj?i / cenej?i driver. Ker pri poslu?anju CD/radia zadnji zvo?ni?ki par prispeva minimalno, bi ga ?elel izkoristiti za radijsko postajo. S tem v zvezi me zanima:

- kako komplicirano je sneti vgrajeni "avtoradio", da bi pri?el do kablov, ki vodijo do zvo?nikov v zadnjih vratih in jih prenapeljal do prostora, kjer bo montirana radijska postaja?

- ali je gornje sploh smiselno oz. ali je morda la?je potegniti nove kable in morda celo zamenjati zadnje zvo?nike z bolj zmogljivimi - ?e da, kako komplicirano je priti do njih?

3. Drugo

Ali ima vgrajeni avtoradijo (oprema TE - radio s CD z menjalcem za 6 zgo??enk) kje zadaj na katerem od konektorjev morebiti primeren elektri?ni vhod "mute", s katerim bi lahko CD/avtoradio za?asno "uti?al" - podobno, kot se to stori s tipko "mute" na kontrolni plo??i oz. volanu? Nekateri avtoradiji take vhode imajo za potrebe priklopa brezro?ne "mobitel" naprave...

Kar nekaj tega sem natresel, vsaka informacija dobrodo?la in se ?e vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav, Sandi

Napisano

Pozdrav vsem,

Pred kratkim je moj stari M-323, ki je zvesto slu?il 11 let in 290.000 km, zamenjala nova M-6 / 2010. V svojem starem avtu sem imel vgrajeno amatersko radijsko postajo, enako bi jo rad sedaj vgradil v novega konji?ka. Ker bi pri tem ?elel ?imbolj izkoristiti obstoje?i avdio sistem, imam nekaj vpra?anj in upam na pomo? izku?enih "avdija?ev", da ne odkrivam tople vode.

M-6 l.2010 z osnovno opremo TE nima Bose avdio sistema. Ker je osrednja ?katla radijske postaje pribli?no enako velika kot Bose oja?evalnik in potrebuje napajanje 12V z maksimalno porabo 12A, sem pomislil, da bi za monta?o izkosristil prostor, ki je pri bolj opremljenih razli?icah namenjen "Bose"-ju in se baje nahaja pod sede?em - voznikovim?. S tem v zvezi me torej zanima:

- kje natan?no ta prostor je ter kako se do njega pride (kaj vse je treba podreti, ima morda kdo kake slike)?

- kako je do "Bose"-ja, kadar je vgrajen, napeljano napajanje (direktno iz akumulatorja ali iz varovalk / katerih)?

2. Zvo?niki

?eprav je velikost okrasne "mre?ice" zvo?ni?kega para v zadnjih vratih pri opremi TE enaka velikosti zvo?nika v prednjih vratih, pa je zvok, ki prihaja iz njega, v primerjavi s prednjim parom precej "kilav". Sklepam, da je v zadnjih vratih vgrajen manj?i / cenej?i driver. Ker pri poslu?anju CD/radia zadnji zvo?ni?ki par prispeva minimalno, bi ga ?elel izkoristiti za radijsko postajo. S tem v zvezi me zanima:

- kako komplicirano je sneti vgrajeni "avtoradio", da bi pri?el do kablov, ki vodijo do zvo?nikov v zadnjih vratih in jih prenapeljal do prostora, kjer bo montirana radijska postaja?

- ali je gornje sploh smiselno oz. ali je morda la?je potegniti nove kable in morda celo zamenjati zadnje zvo?nike z bolj zmogljivimi - ?e da, kako komplicirano je priti do njih?

3. Drugo

Ali ima vgrajeni avtoradijo (oprema TE - radio s CD z menjalcem za 6 zgo??enk) kje zadaj na katerem od konektorjev morebiti primeren elektri?ni vhod "mute", s katerim bi lahko CD/avtoradio za?asno "uti?al" - podobno, kot se to stori s tipko "mute" na kontrolni plo??i oz. volanu? Nekateri avtoradiji take vhode imajo za potrebe priklopa brezro?ne "mobitel" naprave...

Kar nekaj tega sem natresel, vsaka informacija dobrodo?la in se ?e vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav, Sandi

:aaaaa: Mislim,da si falil forum?

Napisano

Kar si napisal, se pomoje vse da.

Aja lokacija oja?evalca za bose varianto se nahaja pod sovoznikovim sede?em :-)

Napisano

DA

POD VOZNIKOVIM SEDE?EM / NI? NI TREBA PODRETI, PORINI SEDE? DO KONCA NAPREJ/NAZAJ.

PREKO VAROVALK / PRI VOZNIKOVIH NOGAH

2. Zvo?niki

ZVO?NIKI SO ENAKI V PREDNJIH IN ZADNJIH VRATIH IN SICER OKROGLI 16,5CM, DVOKONUSNI.

HJA, NI KOMPLICIRANO, JE PA TREBA MALO RAZDRETI ARMATURKO IN RADIO VEN POTEGNITI.

MORDA BI BILO BOLJ SMISELNO VGRADITI V ARMATURKO LO?EN ZVO?NIK LE ZA POSTAJO? IMA? PROSTOR NA ARMATURKI ZA EN 8CM ZVO?NIK. DRUGA?E PA JE ZA ZAMENJAVO ZADNJIH ZVO?NIKOV TREBA LE SNETI TAPETO Z VRAT (NEKAJ VIJAKOV-OKOLI KLJUKE IN PRITISNI ?EPKI OKOLI TAPETE).

3. Drugo

URADNO SICER NE, AMPAK MISLIM DA IMA MUTE KABEL OZ. SIGNAL.

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Mute Pin sigurno obstaja, naj enostavneje ga izkoristi? z kakim kablom ISO2CAR kablom za recimo Parrot napravo. Iz tega kabla lahko oprabi? potem tudi napajanje, ?e pa ima tvoja naprava ?e svoj oja?evalec lahko uporablja? tudi avto zvo?nike za predvajanje zvoka.

to je shema vezeve

post-24-1289203440_thumb.jpg

to je pa kabel za mazdo

post-24-1289203479_thumb.jpg

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Mute Pin sigurno obstaja, naj enostavneje ga izkoristi? z kakim kablom ISO2CAR kablom za recimo Parrot napravo....

Parrot ne uporablja MUTE signala, temve? sam preprosto prekine radijski signal in naprej po?lje svojega. Zato pa grejo kabli za zvo?nike iz radia preko Parrotovega procesorja do zvo?nikov.

Sicer po tem diagramu ni MUTE vhoda v radio, vendar mislim, da bi znal biti eden od praznih ali pa Data?....

Bi moral pri sebi pogledat.

Mazda6Wiring.pdf

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Parrot ne uporablja MUTE signala, temve? sam preprosto prekine radijski signal in naprej po?lje svojega. Zato pa grejo kabli za zvo?nike iz radia preko Parrotovega procesorja do zvo?nikov.

Mazda6Wiring.pdf

Lahko uporablja tud mute, sam nima veze ker pol ?e ne priklopi? na zvo?nike itaq ni? ne sli?i?.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Hvala vsem za iz?rpne informacije. Me veseli, da je na tem forumu toliko "znalcev", ki so znanje pripravljeni deliti z drugimi. Mislim, da se bom na osnovi napisanega naprej zna?el sam. Bom poskusil najti ustrezne vijake, ki jih je treba odviti, da se sname armaturka / avtoradio ...

LP, Sandi

Napisano

Vijaka sta mislim da dva, v sovoznikovem predalu na levi strani. Konzola se pa samo stakne oz. natakne. :) Zgleda pa res 'surovo'. Kot da bi vse spulil ven :)

Napisano

Vijaka sta mislim da dva, v sovoznikovem predalu na levi strani. Konzola se pa samo stakne oz. natakne. :) Zgleda pa res 'surovo'. Kot da bi vse spulil ven :)

Si to ?e kdaj v ?ivo videl ? :hudicek:

Napisano

Hvala vsem za iz?rpne informacije. Me veseli, da je na tem forumu toliko "znalcev", ki so znanje pripravljeni deliti z drugimi. Mislim, da se bom na osnovi napisanega naprej zna?el sam. Bom poskusil najti ustrezne vijake, ki jih je treba odviti, da se sname armaturka / avtoradio ...

LP, Sandi

Pomagaj si z temle ;) :

http://forum.mazda6club.com/mazdaspeed6/22...ight-bulbs.html

Napisano
Preve? kompliciranja !

Pol ure nima? kaj delat. :hudicek:

• 6 mesecev kasneje...
Napisano

2. Zvo?niki

?eprav je velikost okrasne "mre?ice" zvo?ni?kega para v zadnjih vratih pri opremi TE enaka velikosti zvo?nika v prednjih vratih, pa je zvok, ki prihaja iz njega, v primerjavi s prednjim parom precej "kilav". Sklepam, da je v zadnjih vratih vgrajen manj?i / cenej?i driver. Ker pri poslu?anju CD/radia zadnji zvo?ni?ki par prispeva minimalno, bi ga ?elel izkoristiti za radijsko postajo.

Tudi pri moji Mazdi (M6 TE 2003 non-bose) se dogaja isto. Sprednje dva zvo?nika spravita dosti ve? iz sebe glede na zadnje dva. Danes sem si vzel ?as in odprl panela prednjih in zadnjih vrat, kjer me je ?akalo presene?enje, in sicer zvo?nika sta identi?na po mo?i in obliki.

Tudi mene zanima v ?em je problem.

Hvala za odgovor

Lp Klemen

Napisano

Tudi pri moji Mazdi (M6 TE 2003 non-bose) se dogaja isto. Sprednje dva zvo?nika spravita dosti ve? iz sebe glede na zadnje dva. Danes sem si vzel ?as in odprl panela prednjih in zadnjih vrat, kjer me je ?akalo presene?enje, in sicer zvo?nika sta identi?na po mo?i in obliki.

Tudi mene zanima v ?em je problem.

Hvala za odgovor

Lp Klemen

Radio na zadnjim kanalima ima skretnicu koja smanjuje bass, probao sam to promjenit al je sve smd tehnologija pa nisam mogao nista. Mozda kakav dobar elektricar to moze prespojit. Znaci nije problem u zvucnicima nego u radiu!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Moj zet se odloča med Mazdo CX e6, X PENG G6 in električno KIO.TESLO je že izločil.....  Bomo vidli kaj bo naumio..... 
    • Jaz sem mnenja, da ne spadam nikamor... Niti desni niti levi... ker se mi to zdi otrocje... Ampak eni pa kot kaze morajo zagovarjati in stalno povdarjati, v koga verujejo .... vsi ostali, ki se ne strinjamo, pa smo "navadni gnoji" ... in avtomatsko oznaceni kot "levicarji" ...    Glede konteksta pa se vedno ne razumem, kaj si sploh zelel povdati... Ker sem napisal, da mi niti na misel ne pride, da bi denar namenjal politiki??? Res nimam se toliko zamegljenega uma, da ne bi znal uporabljati svoje glave... in se vedno trdim, da mi niti na misel ne pride, da bi prostovljno dejal denar politiki ali politicnim strankam. Saj si sami vzamejo tisto, kar rabijo in se vec kot rabijo ... Moj del dohodnine gre ze od vedno lokanim gasilcem. Ti si ga zasluzijo... ne pa neka politicna stranka... sploh pa ne taka, ki dela samo zdrahe.      In se enkrat preberi, kaj tocno sem napisal. Nisem nikjer nikogar direktno zalil. Napisal sem, da izgleda je vec takih na desni, katere se da zmanipulirat in prepricat, kam naj namenijo svoj del dohodnine ...      Glede tvoje donacije... Sem oznacil v tabeli, da si nakazal izredno donacijo... in to tudi uposteval pri tabeli prejemkov in izdatkov. Ni pa nikjer oznaceno, da bi to vsi videli... ker samo zaradi enega ne bom popravljal kode foruma. "Uradne donacije" so bile v letu 2022 in v letu 2024 ... In ce bo slo tako naprej... naj se raje javi kdo drug, da bo pobiral donacije in placeval stroske za delovanje foruma. Nocem da bi jaz bil tisti, ki bi mu kdo kaj naprej metal... po moznosti bo kdo se napisal, da sem se s temi donacijami kaj okoristil... tako kot to pocnejo nasi vrli politiki... Ce te tocno zanima, koliko denarja smo zbrali in koliko smo zapravili... lahko greva na pijaco in vse pokazem... ali pa se zmeniva preko zasebnih sporocil... ker te zadeve ne sodijo na javni del foruma ...    Zalosti me pa predvsem to, da ste se nekateri zaradi politke pripravljeni skregati.... Prav zato ne maram trenutno vladajoce politike... ker je to njihov "modus operandi" ... Ampak to se ne pomeni, da sem levicar. Sploh pa se poskusam distancirati... ampak ker vec ali manj vsaka terma zaide v politiko... se zal tega ne da zaobiti.     
    • To pa sedaj jaz malo zamerim...ni bilo tako mišljeno,ampak v kontekstu pripadnosti...če si mnenja,da nekam spadaš ali pripadaš,po tem pripadaj tudi,ko je neprijetno,ali ko gre za denar-to sem mislil!   In niti najmanj ni bilo mišljeno žaljivo!!!   Žaljivo je bilo,ko si napisal,kako so desni...ker so donirali za "svojo" stranko....za kaj si to napisal pa itak sam veš.   Kar se pa donacij tiče-za letos sem doniral,pa nisi označil....in tudi nisem paniko zganjal zaradi tega...,ker sem doniral za to,ker se mi zdi prav,ne pa zaradi tiste navedbe za katero leto sem doniral...doniral sem iz občutka pripadnosti,tudi če smo različnega mnenja....ali smo "mazdaši" ali nismo?...tudi če se kdaj skregamo...   Tako so donirali tudi tisti,ki so donacijo namenili stranki SDS...sigurno se tudi oni kdaj ne strinjajo,kregajo itd ..a "tam,kjer se ne kregajo,se tudi radi nimajo"...
    • Tole pa malo zamerim... in ne rabim vec prav nobene donacije, ceprav je blagajna skoraj prazna in sem se ze pripravljal, da napisem objavo za novo donacijo... Da mi potem nekod naprej metal, da s tem denarjem poidpiram politiko... Naj gre ta forum nekam... pa si piscite drug peskovnik za zaljenje...  Itak ste desnicarji znani po tem, da znate samo zalit in zdrahe delat. ...
    • Ali pa so levo usmerjeni veliko bolj "fuknjeni" (beri "navezani"😂🤣) na denar...in se pri njih takoj,ko se začne okoli denarja "pripadnost" neha....   To pa ni dobra reklama za donacije za ta forum...večina je tukaj levo usmerjenih (vsaj vtis imam tak),pa mi vseeno niti na misel ne pride,da nebi doniral za obstoj tega foruma...veš-nič ni zastonj.   Živ bog si ne more vsega tega izmisliti,kar vse levim po glavi roji🧐😂🤣
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.