Skoči na vsebino

MAZDA 6 ali

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ne vem od kod ta fama, da Mazdin diesel pokuri ve? kot VAG-ov TDI v isto velikem in te?kem avtomobilu.

Na poti do Monze in nazaj smo ?li Z Juresovim Exeom in mojo ?estko. Poraba na koncu v enaki vo?nji je bila skoraj enaka. Juresova malce ve?, ker smo naredili ?e en trip z njegovim avtom do Coma.

Po drugi strani vozim tudi Golfa VI 2.0 TDI 110KM pa je jedva nekaj deci ni?ja poraba verjetno predvsem zaradi bistveno ni?je te?e Golfa. O pospe?kih pa raje ne bi, ker pri Golfu ima? skoz ob?utek, da ga neki du?i :blush:

To je res.?im ima kdo TDi se takoj hvali,da pije malo.Kot sem ?e enkrat napisal od kolega A4 (res da je quattro) ne pije nikoli pod 8/100-raje ve?,tam ene 8,8/100.to res ni niti blizu hvaljenim TDi-jem.

Zadnji? sem bral en test nove M6,2,2,163 konji?ev.Povpre?na poraba je bila 6,7 litr?kov.

Se niso mogli na?udit in so stalno primerjali z Audijem in ugotovili,da je popila manj. :P

Ni jim ?lo nikakor v ra?un,da je popapcala "?parov?ek". ;)

• Odgovori 113
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

okoli TDIjev....legendaren eden in edini je bil 1.9 (90in110KM) TDI ki je za moje pojme tata mata glede vzdr?ljivosti in nizke porabe za dizelske motorje ?e danes....in na to se VAG grupa "?verca" ?e danes.

Labi strinjam se z primerjavo voziti/biti vo?en, jaz sem ciljal na tvojo primerjavo glede velikosti in materialov...tukaj superb za predjed poje ?estico. ;)

Napisano

Novi Mazdin motor 2.2 dizel ima verigo in ?e to je velik plus proti motorjem iz VW skupine ki so na jermene oziroma nasploh plus proti jermenskim motorjem. Mazda 6 je proti Octaviji razred zase ?e posebej glede na podvozje. Jaz osebno nebi nikoli vzel Octavije ?e bi lahko vzel Mazdo pa pazi sem imel 5 ?kodilakov pred Mazdo!!! ?kode: 1. Forman lx 2. Felicija combi lx 3. Fabija combi Tdi 4. Octavija 1. Tdi 5. Roomster Tdi Mazde: 1. Mazda 5 CD tx

Napisano

Mazda 6 je proti Octaviji razred zase ?e posebej glede na podvozje.

Jaz osebno nebi nikoli vzel Octavije ?e bi lahko vzel Mazdo!

Vse povedano.... :rispekt::ouje:
Napisano

Saj lahko vzame? trikrakega. Sicer pa lepa notranjost, sploh barve pa?ejo... :bravo:

To je notranjost za v salon.Totalno neuporabna in ?ez kak?no leto je "pisana".?e ima? ?e kak?nega otroka noter... :aaaaa:

okoli TDIjev....legendaren eden in edini je bil 1.9 (90in110KM) TDI ki je za moje pojme tata mata glede vzdr?ljivosti in nizke porabe za dizelske motorje ?e danes....in na to se VAG grupa "?verca" ?e danes.

Labi strinjam se z primerjavo voziti/biti vo?en, jaz sem ciljal na tvojo primerjavo glede velikosti in materialov...tukaj superb za predjed poje ?estico. ;)

To je to.Vse naprej je povpre?no.

Napisano

imel tega na toledotu 110 (TD in rde? I) :bravo: res dobra ma?ina - 140.000 brez problema samo servis.

TDI 90 pa je bil za moje pojme pre?voh.

Skratka - ?e se ho?e? smejat ko gleda? in vozi? avto = MAZDA

- ?e se pa ho?e? smejat ko je servis in ko ti otroc ska?ejo not blatni pa Octavia

:bravo:

...?e se pa ho?e? smejat in imet otroke not ter majhni stro?ki servisa je formula slede?a:

Mazda 6+usnjena ?rna notranjost(obri?e? vsez mokro krpo)+ svoj mehanik.

Enostavno kot skuhat pajelo. ;)

Napisano

To?no tako,kot si napisal. ;)

Pa ?e to,kdor ima ?e 6-ko bi verjetno te?ko pre?altal na oktavijo.Vsaj meni ne bi ?la ta varianta.

Ko bi pa letno dajal pol manj za registracijo, pa tankal 2 litra ali ve? pri istem stilu vo?nje manj (da ne govorim o alternativnih gorivih, ki jih okti prenese M pa bojda bolj ne kot ja), pa ko bi na uradnem servisu (da ne govorim o ?alabajzerjih) pla?al pol ali ?e ve? manj, se pa ?lovek zamisli. Jaz bi takoj pre?altal a izguba na ceni mi je prevelika na moji M6 da bi se jo spla?al nekomu podarjat, ki bo jokal da je star model ?prav je FL in kaj jaz vem kaj ?e vse.

Ne vem od kod ta fama, da Mazdin diesel pokuri ve? kot VAG-ov TDI v isto velikem in te?kem avtomobilu.

Na poti do Monze in nazaj smo ?li Z Juresovim Exeom in mojo ?estko. Poraba na koncu v enaki vo?nji je bila skoraj enaka. Juresova malce ve?, ker smo naredili ?e en trip z njegovim avtom do Coma.

Po drugi strani vozim tudi Golfa VI 2.0 TDI 110KM pa je jedva nekaj deci ni?ja poraba verjetno predvsem zaradi bistveno ni?je te?e Golfa. O pospe?kih pa raje ne bi, ker pri Golfu ima? skoz ob?utek, da ga neki du?i :blush:

Imel smo pri hi?i 1.9 tdi 110 KM. Ne vem kako je z 2.0 verjetn ?re ve?. No pri na?i OKTI sem ji delal risanke in ni ?lo prek 5,8. Mazdura ravno v?eraj Linz in nazaj, AC tempomat na 150 ve?ino ?asa - 7,8, ko sem zjutri tankal je blo pa dejanskih 7,6.

Od tod meni fama da 1,9 tdi ?re manj.

Jaz bom se enkrat napisal da je poraba odvisna le od voznika in ne masine....

Moral bi naredit en Linz z Oktavijo ... Bo Madmax dal en krog. Pa da vidmo. :)

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

pa sej to nista avta enakega razreda jao..

Octavia = Golf/jetta = Small family/compact = mazda3 (sedan)

Superb = Seat Exeo = Passat = Large Familiy Car = Mazda6

?eprav je superb malo "pove?an"

mazda 6 je 4,7... superb je 4.8

Kaj je bolj?e, Passat al Mazda3? <_<

Razumem da je ?lovek fen Mazde, samo Mazdo 6 tla?it v visoki razred in Mazdo 3 v zgornjni srednji je pa malo sme?no. Avtomobila sta kar lepo v enakem razredu.

Kot prvo, Mazda 3 (kot tudi Golf/Jetta) spada v spodnji srednji razred in ne v zgornji srednji razred.

Octavia spada v zgornji srednji razred, kjer so avtomobili, kot je Passat, Audi A4, BMW 3, Peugeot 407, Citroen C5, Renault Laguna, Toyota Avensis, Honda Accord, Seat Exeo, ... Mazda 6

Superb pa je avto visokega razreda, in se postavlja ob bok Audiju A6, BMW 5, Peugeot 607,... in v tem razredu Mazda nima nobenega modela, mogo?e bi svoje dni sem spadal Xedos 9.

lahko pa vsak sam preveri razrede avtomobilov: www.avto-magazin.si/media/upload/AttachedFile/2011/.../bestcar_2009.pdf

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

Razumem da je ?lovek fen Mazde, samo Mazdo 6 tla?it v visoki razred je pa res sme?no. Avtomobila sta kar lepo v enakem razredu.

Kot prvo, Mazda 3 (kot tudi Golf) spada v ni?ji srednji razred in ne v srednji razred.

Octavia spada v srednji razred, kjer so avtomobili, kot je Passat, Audi A4, BMW 3, Peugeot 407, Citroen C5, Renault Laguna, Toyota Avensis, Seat Toledo (predhodnik modela Exeo)

Registriral sem se zato ker sem tudi jaz pred podobno dilemo.

Ali Mazda 6 ali nov Passat.

Prvo kot prvo, Mazda 6 spada v razred Superba, Passata ipd. Medtem ko Octavia je Golf razred. Tisti, ki trdi druga?e se ne spozna kaj preve?. Octavia je narejena na osnovi Golfa (podalj?ana osnova). Sedaj tukaj lahko debatiramo o medrazredih ipd Octavia ima podalj?ano rit itd. Zaradi kraj?e medosne razdalje je v notranjkosti manj prostora ipd. Zaradi teh marketin?kih medrazredov sili Octavia vi?e od Golfa ampak v resnicvi je tam kjer je.

Cena Octavie je enostavno previsoka. Octavio smo gledali, ko smo se odlo?ali za nakup Pe?oja 5008. Sedaj ko gledamo za nakup Passata pa gledamo Mazdo 6.

O zanesljivosti ne vem. Vendar ti novi Passati so ?e kar nezanelsjivi (so novi). Kako je kaj z zanesljivostjo Mazdo 6?

Napisano

Registriral sem se zato ker sem tudi jaz pred podobno dilemo.

Ali Mazda 6 ali nov Passat.

Prvo kot prvo, Mazda 6 spada v razred Superba, Passata ipd. Medtem ko Octavia je Golf razred. Tisti, ki trdi druga?e se ne spozna kaj preve?. Octavia je narejena na osnovi Golfa (podalj?ana osnova). Sedaj tukaj lahko debatiramo o medrazredih ipd Octavia ima podalj?ano rit itd. Zaradi kraj?e medosne razdalje je v notranjkosti manj prostora ipd. Zaradi teh marketin?kih medrazredov sili Octavia vi?e od Golfa ampak v resnicvi je tam kjer je.

Cena Octavie je enostavno previsoka. Octavio smo gledali, ko smo se odlo?ali za nakup Pe?oja 5008. Sedaj ko gledamo za nakup Passata pa gledamo Mazdo 6.

O zanesljivosti ne vem. Vendar ti novi Passati so ?e kar nezanelsjivi (so novi). Kako je kaj z zanesljivostjo Mazdo 6?

Mogo?e da po raznih kriterijih "doma?ih majstrov" Octavia res ne spada v razred s Mazdo 6, ampak Superb pa definitivno ne pade v isti razred kot Passat ali Mazda 6.

Sej pravim, nekateri bi radi iz Mazde 6 naredili avto visokega razreda, kar pa M6 definitivno ni!

clovek je lepo napisa...in spada je

superb je malo daljsi, cenovno se primerja z mazdo 6

http://www.auto-motor-und-sport.de/verglei...se-1880179.html

In kaj to pove... da je Mazda draga v primerjavi s ?kodo, ker je za razred ni?ji avto tam tam ?e gledamo ceno.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

To je notranjost za v salon.Totalno neuporabna in ?ez kak?no leto je "pisana".?e ima? ?e kak?nega otroka noter... :aaaaa:

Sicer ne vem kaj ti dela? v avtu ampak imel tako notranjost, pa je bila ista kot prvi dan. In to z otroci noter. Je pa res, da froci v avtu ne jedo in se ne igrajo v njem. Za to so bolj?e povr?ine.

Avta pa tudi nisem uporabljal za gradnjo hi?e ali pa prevoz mesa v njem. :harhar:

Napisano

Dojemanje razredov je predvsem marketin?ka fora, poleg tega obstajajo ?e medrazredi, ki so spet marketin?ka fora. Mazda 6 spada v razred Passata, medtem ko pa Octavia spada v Golf razred. Tisti ?lovek, ki ima malce ob?utek pri vo?nji, takoj opazi razliko v podvozju med Mazdo 6 in Octavio, saj je taka kot med Octavio in Superbom. Priemrjat Octavio in Mazdo 6 je isto kot primerjat Passata in Octavio. ?e se nekomu to zdi isti razred pa? naj bo. Tudi ADAC v njihovi Pannenstatistik tla?i Octavio k Passatu, kaj ?mo.

Po zgornjem linku sta Mazda 6 in Superb najbolj komot. To sem ?e sam vedel sam (saj sem namesto Superba probal tega novega Passata, ki sta si podobna).

Napisano

Sicer ne vem kaj ti dela? v avtu ampak imel tako notranjost, pa je bila ista kot prvi dan. In to z otroci noter. Je pa res, da froci v avtu ne jedo in se ne igrajo v njem. Za to so bolj?e povr?ine.

Avta pa tudi nisem uporabljal za gradnjo hi?e ali pa prevoz mesa v njem. :harhar:

Otroci pa? delajo vse,kar otroci pa? delajo v avtih-z nogami ma?ejo sede?e spredaj,ko gredo v avto stopijo na plasti?en prag,z umazanimi rokami pi?ejo po ?ipah (pa ?e kje drugje),kaj pomalicajo pa popijejona dolgih poteh.To je to.?e ti uspe,da tega otroci ne delajo v tvojem avtu,vsaka ?ast.So pa res angel?ki.Moji poslu?ajo rock in niso angel?ki. :harhar:

Napisano

Otroci pa? delajo vse,kar otroci pa? delajo v avtih-z nogami ma?ejo sede?e spredaj,ko gredo v avto stopijo na plasti?en prag,z umazanimi rokami pi?ejo po ?ipah (pa ?e kje drugje),kaj pomalicajo pa popijejona dolgih poteh.To je to.?e ti uspe,da tega otroci ne delajo v tvojem avtu,vsaka ?ast.So pa res angel?ki.Moji poslu?ajo rock in niso angel?ki. :harhar:

Seveda, da delajo to v avtu. In pol je cel avto umazan.

Je pa res da obstajajo razli?ni ljudje. Eni ne pustijo jest ali pit v avtu, drugi pa. Osebno jez avta ne jemljem kot nek simbol ne vem ?esa. Tako, da pustim otoke jest v avtu neke kekse, gresine ipd. Z blantimi ?evlji ali ?kornji pa tudi ne pustim skakat po sede?ih, jih prej obri?em

V vsakem priemru je usnje kul, sma kaj k stane ????? :)

Napisano

Seveda, da delajo to v avtu. In pol je cel avto umazan.

Je pa res da obstajajo razli?ni ljudje. Eni ne pustijo jest ali pit v avtu, drugi pa. Osebno jez avta ne jemljem kot nek simbol ne vem ?esa. Tako, da pustim otoke jest v avtu neke kekse, gresine ipd. Z blantimi ?evlji ali ?kornji pa tudi ne pustim skakat po sede?ih, jih prej obri?em

V vsakem priemru je usnje kul, sma kaj k stane ????? :)

Sem iel avto z ledrom in pol sem ga imel brez in sedaj ga spet imam z ledrom in mi nekako ne potegne, kljub gretju in ostalem, ne vem. :ne vem:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

madmax ima alternativno gorivo :closedeyes:

Vem. in ob vsakem tanku kolnem da mam M6, ki sicer po trditvah nekaterih to alternativo sicer prebavlja, a nih?e ne upa tega z gotovostjo trditi.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Mogo?e da po raznih kriterijih "doma?ih majstrov" Octavia res ne spada v razred s Mazdo 6, ampak Superb pa definitivno ne pade v isti razred kot Passat ali Mazda 6.

Poglej kaj si napisal. Nih?e ne tla?i Mazde 6 v visoki razred ampak vsi bi radi Superba stla?ili tja ?eprav tja ne sodi. Ne po ceni in ne po presti?nosti in mogo?e le po centimetrih, ?eprav je od Mazde 6 dalj?i le za slabih 5cm. Nekdo je celo v ta seznam uvrstil Chryslerja Sebringa - v visoki razred med BMW5, Audi A6, Mercedes E, Volvo S80 so dali avto, ki se prodaja za dobrih 16k? - lepo prosim no. :whatever:

Po tej logiki razvr??anja torej za razvrstitev igrajo le in samo dol?inski centimetri in ?e igrajo samo centimetri potem Octavia ni v istem razredu kot Mazda 6 ampak razred ni?je, kjer se nahajajo recimo VW Jetta in Mazda 3.

Ni?ji srednji razred so torej

Octavia - dol?ina 4569mm, medosna 2575mm

Jetta - dol?ina 4554mm, medosna 2578mm

Mazda 3 sedan - 4580mm, medosna 2640mm

Kakor koli pogledam je nelogi?no, da je kraj?i avto z o?jo medosno v razredu vi?je se pravi v vi?jem srednjem razredu.

Ampak vseeno bottomline je to, da ne glede v katerem razredu je avto pogleda?, da ti je v?e? in da tudi prostorsko zadovolji tvoje potrebe.

Nikakor pa ne kupuje? avta zato, da se bo? hvalu ja moj avto je pa v nekem tralala razredu in zdej sem pa? bolj pomemben kot sosed, ki ma avto v razredu ni?je od tralala razreda.

33112_1.png

Napisano

Ko?no voice of reason. Octavia = Jetta... Jetta = Mazda 3.

nekdo bi rad oktavio stla?il v srednji razred zraven passata.. pajade.

kr nehte.

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Octavia

Small Familiy = compact

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat

Mid size = large family

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda3

Compact = Small Familiy

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda6

mid size = Large Family

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Superb

Executive car, ?eprav ni ?ist

http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_size_class#Europe

tle si poglejte...

Executive avta mazda nima ve? od 929 in pri nas Xedos 9/Millenia/Eunos 800

Kaj je fora pri ?kodi? pove?uje. Superb = Passat(podvozje) = A4, ?eprav ho?ejo da bi bil A6... Octavia = Golf, ?eprav ho?ejo da bi bil passat.

oz.:

Mazda6 NA market.

Objavljena slika

Napisano

za jetto imas stare podatke nova jetta (vem ker sem ze nekaj casavrgel uc) Dol?ina, mm 4644 ?irina, mm 1778 Vi?ina, mm 4) 1482 Medosna razdalja, mm 2651

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

za jetto imas stare podatke

nova jetta (vem ker sem ze nekaj casavrgel uc)

Dol?ina, mm 4644

?irina, mm 1778

Vi?ina, mm 4) 1482

Medosna razdalja, mm 2651

Se opro??am... napaka iz te strani http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=218768, kjer je o?itno prej?nji model naveden.

Ampak to v bistvu ?e bolj poudari bistvo, da kraj?a Octavia pa? ne sodi tja, kamor jo o?itno tovarna ?koda posku?a porinit in pa? s tem zavajat kupce oziroma opravi?evat visoko ceno.

Roko na srce ?koda je odli?en avto samo taki prodajni triki, kot je tla?enje za ?tevilko manj?ih avtomobilov v neustrezne razrede je le delanje ?kode (pisano z malo) samim kupcem.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
    • Tako kot si napisal, dej zaračunaj tistih par 100eur več ne mi šparat na neumnostih.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.