Skoči na vsebino

Kaj pomeni ta prometni znak

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kako pa po novem barvno slepi lo?ijo prometni znak za hitro cesto od prometnega znaka za avtocesto?

Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Napisano

Kako pa po novem barvno slepi lo?ijo prometni znak za hitro cesto od prometnega znaka za avtocesto?

Komplet barvnoslepi tko al tko ne vidijo nobene barve. Ima? pa ?e rde?e-zeleno in modro-rumeno barvno slepoto. Torej siva/zelena in modra/siva.

Napisano

Komplet barvno slepi bodo imeli enak simbol, barve pa ne bodo lo?ili... To sem mislila.

Sem poročena že devetnajst let, poleg tega imam šest otrok. Ne moreš me prestrašiti, niti presenetiti, niti šokirati...

Napisano

Komplet barvno slepi bodo imeli enak simbol, barve pa ne bodo lo?ili... To sem mislila.

Kompletna barvna slepota je izjemno redka in ?e se prav spomnim ti z njo ne dajo izpita sploh - ima? namre? potem precej resnej?e probleme kot pa en znakec za hitro cesto.

Napisano

Znaka sta tudi oblikovno druga?na - zeleni za AC je pokon?en pravokotnik, za hitro cesto pa kvadraten.

33112_1.png

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Zanimiva kombinacija...

Torej,imam prednost prednost pred nasproti vozecimi in hkrati nimam prednosti pred... kom ?e?

Naj povem da tu ni nikakrsnega krizisca,ampak le malo bolj oster,ozek in pregleden desni ovinek...

Pred domom starejsih obcanov skofljica...

post-9068-0-75561600-1473346270_thumb.jpg

Napisano

na levi ni ni??

Ni?,sam ograja. niti ne zgleda d je blo kdaj kej v planu tm zgradit...

Men bi blo logicno,da je znak za ovinek ali pa nevarnost ...

• 1 mesec kasneje...
Napisano

jap, en se je mal hecal in obrnil znak na levi oziroma znak, ki je namenjen nasproti voze?im vozilom, ki prihajajo iz cone 30.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Peles 30 boli te kita.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Sam, da sem uvod prebral mi je kr pritisk dvignil. Edino znak za zadrgo se ukinja, ker bi vsi vozniki morali to ?e s CPP-jem oziroma ZprCP upo?tevati in res ne rabimo znaka za to. Smisle je ?isto logi?en saj velja tudi ob nenadnih situacij, kjer ni bilo mo?no pravo?asno postaviti znaka in da ne bi voznike medlo ter spravljalo v dilemo ali zadrga velja samo tam, kjer je znak ali vedno.

Da bi novinar?ek pogledal ZprCP ?len 38. odstavek 5 je pa ?e prevelika znanost.

(5) ?e je na smernem vozi??u iz prvega odstavka tega ?lena na enem od prometnih pasov onemogo?en promet vozil zaradi ovire ali se pas kon?a, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dol?ni omogo?iti vklju?evanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na tak?ni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vklju?i v promet ?e po eno vozilo (v nadaljnjem besedilu: sistem zadrge).

Jebemu res, ?e tako je preve? nepoznavanja pravil na cestah potem ti pa ?e eni taki nadebudne?i ?irijo krivo vero in dodatno poslab?ujejo prometno varnost. A se sploh bumbar zaveda, kak?en bo kaos recimo na AC-jih pred delom na cesti in zaprtem pasu, ?e se to ne upo?teva.

33112_1.png

• 7 let kasneje...
Napisano

Dela sin vozniški izpit in se doma uči CPP. Jaz sedim zraven in malo poslušam. In v nekem trenutku se mi zazdi, da se fant malo norčuje.

Ne boste verjeli, kakšna so zdaj pravila...

IMG-20240712-WA0000.jpg

• Haha 1
  • Začuden 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Da revežu pred sabo plozaš, predn ga prehitiš.

Tak je trd, ker vozi pod omejitvijo, potem pa še hupa, pa ga bo tak infarkt.

Napisano

Čak ne bit no trd pri razumevanju. Ne rabiš vsakemu trobit kot manijak ampak samo piskneš, da greš mimo pa še to v primeru, kjer je možno, da bo šel prehitevani tudi v kakšen tak manever. Tega ni toliko malo, da bi človek zamahnil z roko. Mal se sprehodi po YT pa je tega kar precej, ko nekdo sredi prehitevanja skoči ven in izsili tistega, ki prehiteva.

Tudi samo vprašanje v testu pove vse, sploh ker je najbolj pomembna beseda "smete". Se pravi smeš potrobit, da opozoriš na svoj manever ni pa zapovedano da moraš. Moraš se le prepričati, da varno izvedeš prehitevanje in moraš dati žmigavec.

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Mal se sprehodi po YT pa je tega kar precej, ko nekdo sredi prehitevanja skoči ven in izsili tistega, ki prehiteva.

Po naši zakonodajo kolone ne smeš prehitevat. Torej če si drugi v koloni lahko, tretji ali dlje zadaj pa ne. Tako da to tako hupanje odpade. 😉

Napisano

Se pravi, da v SLO NE SMEŠ prehitevati, ker so samo kolone... 😋

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Po naši zakonodajo kolone ne smeš prehitevat. Torej če si drugi v koloni lahko, tretji ali dlje zadaj pa ne. Tako da to tako hupanje odpade. 😉

Od kod ti pa ta informacija???

Predvidevam, da si nekako čudno razlagasš 10. točko tega člena spodaj...

52. člen
(prepoved prehitevanja)

(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

3. pod vrhom klanca, pred ovinkom ali v ovinku, kjer ni zadostne vidne razdalje, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

4. v predoru, razen če sta smerni vozišči speljani vsako skozi svojo predorsko cev;

5. po odstavnem pasu;

6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;

7. če smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje;¸

8. ki zmanjšuje hitrost ali ustavlja pred prehodom za pešce, na katerem ali ob katerem so pešci;

9. ob zmanjšani vidljivosti, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

11. ko se približuje mestu, kjer se izvaja delo na cesti, na katerega je opozorjen s predpisano prometno signalizacijo;

12. na križišču, razen vozilo, ki zavija levo v skladu s 50. členom tega zakona , vozilo, ki vozi po prednostni cesti in vozilo, ki pri zeleni luči vozi preko križišča, na katerem je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki;

13. na prehodu ceste čez železniško progo.

(2) V primerih iz 12. in 13. točke prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti enosledno vozilo.

(3) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena .

(4) Z globo 250 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.

(5) Z globo 700 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 3., 4., 7. ali 8. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk.

Uradni list RS, št. 109/2010 z dne 30. 12. 2010: 52. člen ZPrCP

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Verjetno. Tak imam v glavi iz avtošole.

Vozit pa more z zmanjšano hitrostjo, ker nad hitrostjo tako ne smeš.

Kolona je pa vedno zaradi povečane gostote.

In ja, tudi jaz grešim 😎, samo da zravn ne hupam.

Včasih je blo prehitevanje kolone nacionalni šport, ko si prišel iz trajekta na hrvaški otok.

Napisano
pred 5 urami je godlike napisal:

Vozit pa more z zmanjšano hitrostjo, ker nad hitrostjo tako ne smeš.

Kolona je pa vedno zaradi povečane gostote.

Ej model, zapletaš se. 🤣

Lej, če se dva Laha vozita pod omejitvijo, ker zijata naokoli, to še ni kolona, Sploh pa ne kolona zaradi povečanega prometa. In ja tedva Laha pač lahko prehitiš v enem šusu je pa točno v takih primerih pametno, da na kratko potrobiš, da ne bi ta drug lah ravno takrat skočil ven in hotel prehiteti prvega.

To si nisem jaz zmislil to je CPP in ZPrCP. Se mi zdi pa logično in in zmanjšuje možnost izsiljevanja in nesreče.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

ZVCP:

50. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo v vrsti po istem prometnem pasu z enako hitrostjo in v majhni medsebojni razdalji;

Torej sta 2 laha in ti kolona 😉

In tisti osl, ki mi trobi ko me prehiteva, me samo nervira. To je kot kolesarji v Ameriki, vedno ko me je prehitel se je drl zadaj: "On your left!" Ali pa: On your right!". Konec dneva sem na izposojenem treking peciklu hil že pošteno znerviran.

Še nekaj. Ali si pri svojem hupanju in prehitevanju lahov uspel ostati pod najvišjo dovoljeno hitrostjo.

Če se že držiš zakona, da hupaš, upam da se tudi tega o najvišji dovoljeni hitrosti 😉

Popravljeno od godlike

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... 
    • Kako je pa kaj z znamko Škoda? Najbrž jih veliko več ukradenih?🤔
    • Sem ga izbrisal z ebayem zraven. To je blo ca. pred 1 letom.   Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo. Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla. Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.   Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.   Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.   Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo. Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.   No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.   In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem. Avstrijska firma je 😉
    • To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...
    • Torej,.menjal sem zadnje ploscice na mazdi 3 ,.el rocna. Gres v program da ti sprosti cilindre,.zamenjas ploscice,.in nato spet v programu odtegnes rocno, pac po postopku.Nato pa nastopi problem,.ko se zapeljes naprej  in pohodis zavoro,.se pedal skoraj posede do konca,..mores vsaj 3x popumpat da se ustavi.Ni mi jasno kaj ga biksa masina . 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.