Skoči na vsebino

Tole je pa kr smeh

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kakkorkoli... Drzava prevec pokasira in premalo nudi za to... Na vseh podrocjih... Stalno samo jamranje, da ni denarja... Raznih komisij in prisklednikov je pa vedno vec...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Nisem ekonomist ampak po dobrem letu bivanja (in delanja) v Angliji vedno bolj ugotavljam, kaka absurdna obdavcitev je v Sloveniji.

Za referenco: https://www.gov.uk/income-tax-rates/current-rates-and-allowances

Iz mojih izkusenj in ljudi okoli sebe...nivo 'disposable income-a', torej kar ti ostane po tem ko pokrijes osnovne zivljenjske stroske kot so najemnina, poloznice, hrana ipd je neprimerljiv. Place v povprecju 2-3x visje (minimalna placa gre aprila na 8 funtov), obdavcitev nizja, cene storitev in izdelkov v stacuni...prakticno iste.

-Priblizne cene za Lidl (kjer sem tudi v Slo nabavljal vecino zadev): Kila testenin 60p, kila solate 1 funt, zmrznjene predpripravljene stvari ne da so tam tam ampak 30 do 50% cenejse.

-Bencin trenutno okoli 1 funt/liter. Zavarovanje & registracija sta malo drazja (30% vsaj) ampak kakor razumem to vkljucuje (tu obvezen) kasko.

-Elektrika in voda sta prakticno zastojn. Davka na stavbno zemljisce, meteorno vodo ipd ni, placuje se samo council tax (odvisno od tega v katerem predelu mesta zivis), za nas je to 100 funtov/mesec s katerim se financira policija, gasilci, mestni svetniki ipd.

V Nottinghamu sem zaenkrat videl dva (2) klosarja, pa se kar nekaj setam okoli ker mi je mesto vsec. Mesto je priblizno velikosti Ljubljane. Socialnega dna kot takega prakticno ni. Pa politiki ravno tako goljufajo in si izplacujejo vec kot bi si smeli po raznih kanalih. Ampak raja zivi bistveno bolje. Kako je to mozno?!

Mimogrede, speed camere so na vsakem drugem kriziscu. Vsaj. Hvala bogu ni Roomsterjev s kamerami postavljenih takoj za tablo za zacetek mesta da na suho kasirajo od ljudi ki par metrov prepozno zmanjsujejo brzino in

, kje so tako da ce prehitro peljes cez njih si res sam kriv. Jest sem v dobrem mescu 3x prekoracil brzino, cca 35mph namesto 30 ker sem prehitro pospeseval iz rondoja, 3x so me ustavili (naknadno) in 3x sem jo odnesel brez kazni. Policaji so bolj 'zakon' kot 'avtoriteta'. V Sloveniji sem vsakic, ko sem imel policaja za ritjo postal zivcen in se zacel sprasevat kaj pocnem narobe. Ce me ustavi bo itak nekaj lahko nasel, jebiga drzava rabi denar. Tu... ni pene sploh. Lokalci okoli mene so delili podobne izkusnje.

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Mo? brez ?ene je kot pes brez bolhe. ?iv?, ampak dolgo?asno...
?ena brez mo?a je kot bolha brez psa. ?iv?, ampak nima komu najedat...

33112_1.png

Napisano

Nikoli ne bom razumel, zakaj imajo ?enske tako rade ma?ke.

Ma?ke so neodvisne, ne poslu?ajo, ne pridejo, ko jih pokli?e?, rade so vso
no? zunaj, ko pa pridejo domov, ho?ejo mir, da lahko spijo.

Z drugimi besedami vse lastnosti, ki jih ?enske sovra?ijo pri mo?kih,
ljubijo pri ma?kah.

33112_1.png

Napisano

Ene par dobrih...

Re?e ?ena mo?u naj ji pla?a pove?anje prsi?.. pa jo mo? sprva malo za?udeno gleda, potem pa ji da wc papir in ji re?e naj si ga drgne med zizama. Pa ga ona malo ?udno gleda in ga vpra?a kaj mu je?. Mo? pa hladnokrvno?. ?e je pomagalo pri riti, bo pomagalo tudi pri jo?kih??

"Ti si pa ful shuj?al!"
"Ja, sem na lo?evalni dieti."
"Kako pa to zgleda?"
"Lo?ujem se, kuhat pa ne znam."

Prileti Mujo v hi?o in na vratih vpije:
Mujo : "?enooo... ?ta bi radila kad bih dobio na lotu?"
Fata: "Uzela bih ti pola i ostavila te!"
Mujo vzame 20? iz ?epa, da ?eni 10 in veselo re?e: "Ajd bri?i"

Greva se u?iti matematiko: se?tejeva tebe in mene, od?tejeva obleko, podeliva noge, nato pa se mno?iva...

?V?eraj sem delala test za nose?nost.? pove prva blondinka. ?In, so bila te?ka vpra?anja?? vpra?a druga.

Otrok vpra?a mamico.... mami mami zakaj sem jaz ?rn ti si pa bela.... pa re?e mamica.... mulc, glede na to kak?na ?urka je bla si lahk sre?en da ne laja? !!!!

Napisano

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Janez pri spovedi: ?O?e, gre?il sem, pobral sem ?toparko in takoj ko
je prisedla, je za?ela koketirati z menoj. Jaz pa sem pritisnil na gas
in jo odpeljal naravnost do njenega doma.?
?upnik: ?Pa dobro, kje si gre?il??
Janez: ?V mislih, o?e, v mislih!"
?upnik: ?Dobro, dobro, zdaj pa pojdi domov in za pokoro spij tri kante vode.?
Janez: ?Ampak o?e, kdo lahko spije toliko vode??
?upnik: ?Vol, dragi Janez, vol."

Bolnik pride k zdravniku. Ta ga preiskuje do onemoglosti, na koncu pa re?e: "Ne morem in ne morem odkriti kaj vam je, ampak mislim, da je kriva pija?a."
Pacient odgovori: "Ni? hudega, bom pa pri?el, ko boste trezni."

33112_1.png

Napisano

kaj ti bo 4x4, ?e so pa gume za klinc :zvizga:

Pa ne samo gume... tudi dec ne zna drugega, kot samo brez obcutka tiscat gas do daske pa preklinjat zraven ... :)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Hudo ?alostna ?ola, kjer u?iteljica ne zna dvojine: "pred dvema tednoma"  :vskalo:

Jest vidim, da je popravila na "pred dvemi tedni" tako, da nevem kje si ti to vidu :)

Napisano

Jest vidim, da je popravila na "pred dvemi tedni" tako, da nevem kje si ti to vidu :)

Jaz sicer boljs, da sem tih, ker je xame slovenscina 4 jezik, ampak prav je pred dvema tednoma.

Pa se eno napako sem opazil 'ni dala podpisa' bi mogl bit.

Jea, razturam :-)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Aja, jest sem razumel, da je Tadej razbral, da je u?iteljica popravila ter zapisala pred dvema tednoma. ?e sem iskren bi jest isto napisal "pred dvemi tedni" in nisem vedel, da gre tukaj za pravilo kjer se pravilno zapi?e in izgovori pred dvema tednoma :prstgor: .

Napisano

pred dvema tednoma, pred dvema letoma, pred dvema dnevoma... ni nobeno posebno pravilo, samo dvojina

@Labi: "in mi dala" - je grdo napisano, samo jaz berem "mi" in ne "ni"

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Verjetno, da ne, ker človeka ne smeš ubit tud če je pijan in nakokan.    Ampak se pa vseeno ne bi čudil, da bo kakšen pravosodni saltomortale, tko k recimo pri tisti Diskoteki Lipa, kjer so se "zadovoljili" le s procesiranjem lastnikov ne pa tistih, ki so neposredno povzročili smrt, ko so od zadaj porivali ljudi, da so stisnili uboga dekleta.
    • Mene pa jezi, da mi v telefonskem imeniku zraven telefonskih številk ne izpiše še imen. Oziroma, za nekater izpiše, za nekatere pa ne. V čem je finta nimam pojma. V prtlajžniku pa me moti, da ni kljukic za obesiti nakupovalnih vrečk (spet nepotrebno šparanje) in da ni nikjer prostora za dat noter ali nekam pripeti prve pomoči. Potem pa to leži nekam v tri dni in tako majhen in nepraktičen prtljažnik naredi še bolj neuporaben. Desko pa itak imam shranjeno v garaži, da pridobim vsaj malo prostora.  
    • Verjamem ampak z malo več matre.... 
    • Čestitke za nakup, velik varnih km in naj ti dobro služi 
    • Bodo imeli gorila glass ekrane, ki bodo zdržali silo 34G in bodo neuničjivi, ko bo avto za odpis (totalka), bo ekran še vedno predvajal netfilx film. 🤣
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.