Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni

menjavam zadnje diske na M6 '04 2.0 CD karavan... Na netu sem na?el znamke:

* zimmeremann

* open parts

* nk

* ferodo

* bosch

* ate

Cene so od 30-60?/kos

Pri enih pi?ejo, da imajo lakirano povr?ino??

Kaj menite, kateri so dovolj dobri?

?e to:

katere zavorne plo??ice uporabljate? in kje jih kupite? namre? kupil sem nove "xy" za 55? pa mi po 15kkm ?e vedno cvilijo (sprednje) :hudicek::angry2:

Hvala!

Napisano

?e zdravo leseno mizo malo pobrusite in prelakirate bo vse v najbolj?em redu, ?e je polna ?rvov bo ?e kmalu katastrofa. Pribli?no tako je s koluti. Pregrete vrzite stran, ?e gre samo za povr?insko izravnavo (deli torne povr?ine plo??ic, majhne brazde,...), lahko vsaj govorimo o stru?enju. S vse tanj?im kolutom je tveganje za deformacije pri pregrevanju bistveno ve?je. Prav lahko se zgodi, da bo potem prej pri?elo tresti kot bi, ?e ne bi stru?ili. Najve?krat se stru?ijo tudi pregreti koluti in odtod slabe izku?nje.

Sicer so bili o zavorah Mazde6 GG/GH na razli?nih forumih napisani ?e doktorati. Ne bi ?kodilo imeti debelej?i kolut, ?etudi z enakimi plo??icami. Vsaj za GH model. Pri GG je edina trajna re?itev ?e omenjena transplantacija zavor iz MPS. Ampak to je tako kot imeti 90 kW ali 200 Nm ve?. Eni bi zato vozili bolj varno in var?no :hudicek: , drugi bi uni?ili sklopko, menjalnik, zavore, zglobe, ... in kazali na "slabe" komponente.

Sicer velja pri "aftermarket" zavorah zaupati resnim tovarnam, glede kombinacij bo imel vedno vsak svojega favorita.

Napisano

Jaz sem dal v?eraj 25? za disk FERODO, in plo??ice 38? TEXTAR stari diski ne trosijo so pa ?e pod minimalno debelino.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

?e zdravo leseno mizo malo pobrusite in prelakirate bo vse v najbolj?em redu, ?e je polna ?rvov bo ?e kmalu katastrofa. Pribli?no tako je s koluti. Pregrete vrzite stran, ?e gre samo za povr?insko izravnavo (deli torne povr?ine plo??ic, majhne brazde,...), lahko vsaj govorimo o stru?enju. S vse tanj?im kolutom je tveganje za deformacije pri pregrevanju bistveno ve?je. Prav lahko se zgodi, da bo potem prej pri?elo tresti kot bi, ?e ne bi stru?ili. Najve?krat se stru?ijo tudi pregreti koluti in odtod slabe izku?nje.

Sicer so bili o zavorah Mazde6 GG/GH na razli?nih forumih napisani ?e doktorati. Ne bi ?kodilo imeti debelej?i kolut, ?etudi z enakimi plo??icami. Vsaj za GH model. Pri GG je edina trajna re?itev ?e omenjena transplantacija zavor iz MPS. Ampak to je tako kot imeti 90 kW ali 200 Nm ve?. Eni bi zato vozili bolj varno in var?no :hudicek: , drugi bi uni?ili sklopko, menjalnik, zavore, zglobe, ... in kazali na "slabe" komponente.

Sicer velja pri "aftermarket" zavorah zaupati resnim tovarnam, glede kombinacij bo imel vedno vsak svojega favorita.

[/quo

Pozabil si ?e napisat da je zelo va?no KDO in kako diske stru?i,ker pri nepravilnem vpetju in centriranju diskov je lahko pravo sr...je.Me pa veseli da se vsaj nekdo strinja z mano(sem ?e mislil da sem edini na tem forumu). :vesel:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Evo menjal sem plo??ice, na desnem kolesu brez te?av, an levem se je pa zapletlo. Nisem mogel odviti vijaka, ki dr?i zavorno "lajtngo" na amortizer. Ok zadevo bom ?e nekak re?il (matr ma ta avto kratke cevi).

Skrbi pa me, da sedaj avto trese (majke mi, da prej ni tresel). Mo?nosti: sem kej narobe skup dal, kar pa mo?no dvomim, al pa trese ker so nove plo??ice pa? ravne, diski pa ni? ve?.

ponudbo za diske sem tudi ?e na?el:

trw

at

kdo pozna?

Mnenja?

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Na amortizer??? Ti rabis samo 1 vijak na celjusti odvit thats it, pa ja nisi snemal celjusti dol?

Ne bo dr?alo. Da lahko ?eljust odkloni? oz nagne? ven (potem ko si odvil tisti imbus), je treba odviti nosilec zavorne cevi, ki je pritrjena na amortizer. V nasprotnem primeru je cev prekratka in ni ?ans da ?eljust umakne?. Lahko pa odvije? nipl na ?eljusti a potem je treba prezra?it tega pa ne znam in se ne bom igral.

A Klokateer...

Napisano

Se enkrat ne odstranjuje se celjusti, na celjusti je 'pokrov' en vijak, se ga dvigne zamenja , porine notri batke, zapre in zasravfa....

Vsaj na moji je blo tako....5 min na gumo.

Ok ok. ?eljust je zame tisti del litine, kjer je notri bat. Res je na?eloma ?eljust vse komplet. Torej ?e ?eli? odstranit bat, ki je na dveh vodilih (od tega je en imbus) mora? odraufat lajtngo za bremze, ker je lajtnga ?isto na knap. :) Kapi? :)

LP,

post-3203-1349417686_thumb.jpg

A Klokateer...

Napisano

Ok ok. ?eljust je zame tisti del litine, kjer je notri bat. Res je na?eloma ?eljust vse komplet. Torej ?e ?eli? odstranit bat, ki je na dveh vodilih (od tega je en imbus) mora? odraufat lajtngo za bremze, ker je lajtnga ?isto na knap. :) Kapi? :)

LP,

?eljusti polo?i? na disk, da lahko zamenja? plo??ice potem pa kar nazaj? Saj jih ne rabi? ne vem kam dale? prestavit.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 leto kasneje...
Napisano

Jaz imam na original diske vgrajene Textar plo??ice, ?e pri 95tkm, zdaj imam 117tkm in je vse ok. Ne cvili, ne trese, vse normalno.

Napisano

Evo, meni tudi trese pri dobrih 60k km (M6 CD129, l. 2011), kljub temu da je avto vo?en na dalj?e relacije in da nimam na?ina vo?nje "gas-bremza-gas-bremza". Zdaj za diske sem se dogovoril, da mi jih bodo menjali pod garancijo. Kako je pa s plo??icami? Se spla?a vzet neoriginalne? Katere in kje? Hvala.

12360_1.png
  • 1 leto kasneje...
Napisano

Da ne odpiram nove teme.

Imam mazdo 6 CD129 letnik 2011 in na njej 120 kkm (sem prvi lastnik).

Kli?ejo me iz servisa da je treba nujno menjat sprednje diske, sprednje plo??ice in zadnje plo??ice? Tako malo kilometrov in ?e je treba menjati diske? Brat ima Vectro (ki sem mu jo prodal jaz - kupljena nova) 150 kkm in nobene menjave diskov, prav tako prijatleji imajo Passata 150 kkm (kupjen nov) in prav tako nobene menjave diskov.

A so pri tej mazdi 6 res diski tako zani?? 

Da se diski obrabijo v 120 km, plo??ice sem menjal SAMO EN KRAT!!! To je neverjetno, saj so plo??ice gor zato da se obrabijo!!!

Pri bremzanju ni ni? treslo oz je bremzalo normalno. No edino mogo?e pri zaviranju iz 180-80 km/h je malce treslo, ampak takrat so bile zavore max obremenjene. Razumem, da sem imel malce bolj agresivno vo?njo, vendar z gumami (poletni in zimski komplet skupaj) sem naredil cca 90.000 km in zimske bom imel ?e eno sezono) tako da to ni neka ?PORTNA VO?NJA!

Imel sem ?kodo favoritko in nikoli nisem menjal diskov; kupil jo pri 50 kkma in ko sem jo prodal je imela 260 kkm. Da ne omenjam KATRCE - o?e je naredil 110 kkma, jaz dodatnih 130 kkma in moj pbrat ?e oddatnih 90 kkma. Ve? kot 300 kkma in brez menjave diskov. WTF Mazda.

A kdo ve koliko bo to cca stalo na uradnem servisu v LJ?

Napisano

Mazdina precej ?ibka to?ka so dejansko zavore, tako da ?e ti jih bodo menjali pod garancijo, se ti vsekakor spla?a to izkoristit, da potem v nadaljevanju ne bo morebitnih te?av in sanacijah le-teh verjetno samopla?ni?ka. 

Ko omenja? Katrco - R4, a si prepri?an, da sploh ima diske? Ker njen sodobnih VW Hro?? ima namre? na vseh kolesih takoimenovane bobne. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

1. 120 tiso? km ni noben ?ude? da diski ne bi morali biti Fu?. Nekateri jih zjebejo ?e pri polovi?ni kilometrini.

2. Vpra?aj kok stane. Jaz bi kupil sam in prinesel material tja, oz menjal drugod.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Napisano

Mazdina precej ?ibka to?ka so dejansko zavore, tako da ?e ti jih bodo menjali pod garancijo, se ti vsekakor spla?a to izkoristit, da potem v nadaljevanju ne bo morebitnih te?av in sanacijah le-teh verjetno samopla?ni?ka. 

Ko omenja? Katrco - R4, a si prepri?an, da sploh ima diske? Ker njen sodobnih VW Hro?? ima namre? na vseh kolesih takoimenovane bobne. :)

To ne bo ?lo pod garancijo, ker je kao obraba - potro?ni material.

Ja novej?e katrce (recimo R4 GTL) so imele spredaj diske.

Napisano

A ima kdo mogo?e pri roki podalj?ano garancijo Mazda. Moja je na servisu z avtom.

Ker avto je ?e v podalj?ai garanciji. Da vidim ?e sploh lahko te?im da gre to v garancijo.

A lahko kdo skenira oz slika pa da sem gor tekst podalj?ane garancije.

Plizzzz :)

Druga?e je avot ?e prirpravljen - cena 350?

Napisano

jaz imam skor 160.000km pa imam se prve diske (zadnji tudi)

menjal sem sprednje ploscice (in to ker so tele nove boljse in delujejo tudi ko je sneg/voda...sicer pa so precej mehke in ratuje feltna takoj crna), zadnje ploscice sem tud menjal na zadnjem servisu

isti avto in letnik kot tvoj

in seveda, to ne bo slo v garancijo, sploh pri 120k ne

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Cena bo kar sitnica na uradnem. Meni so menjali prednje plo??ice in je samo to pri?lo se mi cca. 200? (nimam ra?una pri roki, toda komplet mali servis + plo??ice je bil 450,00 ?).

Mogo?e re?i, da ti samo servis naredijo pa potem pelji avto do pelkota. Bo precej la?je za denarnico. Ali pa kot ?e predlagano, sam dostavi material.

Napisano

Spo?tovani!

Saj ne da bi polemiziral, ampak tudi VW Hro?? je imel diske, seveda ne vsi modeli, ampak le "premium" model!

?e davnega 1967 je imel tip 1500 (verzija za Evropo) vgrajene spredaj diske in dvokro?ni zavorni sistem.

Lep pozdrav!                         Active

Napisano

jaz sem menjal pred kratkim diske vse sem dal od ATE  diski + plo??ice  200?  samo faking cvilijo s5 ...

ampak se ustavi haha ma? pa tudi seveda cenej?o opcijo.

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.