Servisiranje Mazde po poteku garancije. Poobla??eni servis ali ne
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Nikoli, odkar jaz vem! In tole slikano kracanje na enem listu papirja 🤔 vsemu temu jaz še vedno nič ne verjamem, ker vem kakšen avto vozim in tole vse mi zgleda nemogoče.... Ps, razen če je z vlaka pado.....
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
Možina že pripravlja oddajo na temo narodno veleizdajstvo v sodobnem času. Naslov naj bi bil Black Cube. -
Od Mraušk Mčk · Napisano
Ampak tale komunajzerka Musarka je pa res eno štalo napravila. Prej se je točno vedel, da gre v torkih dizel gor več kot bencin. Zdaj pa tole. Koji k... smo pa potem tankal včeraj???? -
Ne moreš ne, da me ne bi spet na osebni ravni poniževal? Takole je nemogoče debatirat, ker karkoli zgradiš potem s takimi stavki podereš. Če ne želiš, da debatirava in izmenjujeva argument povej pa nehava takoj. Dve uri Možine, OK razumem, da me želiš mučit, ampak mislim, da ga tu gor na forumu ni, ki bi tole lahko dve uri posluša. Bom samo napisal, kolikor poznam Možino od prej in predvsem njegove oddaje o pričevalcih. Možina je našel tržno nišo, da razlaga neko drugo zgodovino, tako da bi bila udarna in da bi čimbolj ponižala in razveljavila NOB ter privzdignila oziroma vsaj opravičila domobranstvo, vaške straže, belo gardo, verjetno celo slovenske četnike. On se potrudi in najde vsa mogoča opravičila, zakaj so bili vsi teli v kolaboraciji z okupatorsko tujo vojsko na ozemlju naše države. Kolikor poznam njegov modus operandi, so za vso kolaboracijo krivi partizani in komunisti pa čeprav sam prav dobro ve, da je recimo dajanje zapriseg Hitlerju in tretjem rajhu ni nekaj kar bi bilo pohvale vredno. Kot vem je nekoč celo dejal, da so jih v to prisililil Nemci in da reveži na plečnikovem stadionu morali zapriseči pa čeprav to niso želeli. Vedno nas prepričuje v to, da so domobranci le čakali priložnost, da se uprejo Nemcem a jih je konec vojne prehitel. To je njegov nerativ in močno dvomim, da v tem podkastu ni to tudi razlagal, glede na naslov. Tudi pričevalce vodi v tej smeri in spretno manipulira, da dobi točno tisto kar želi, ker ne mi rečt, da nekdo, ki je bil takrat star 15 let se bo spomnil vsega detaljno vključno z imeni in priimki, kaj se je dogajalo pred 70, 80 leti. Dej pri sebi poglej katero podrobnost se spomniš iz tega obdobja, ko si bil star 15 let, pa koliko imen in priimkov ljudi, ki si jih poznal si si zapomnil. Možina, se zelo spretno izogiba vojnih pobojev s strani okupatorjev in pomagačev, deportacij v taborišča, streljanju talcev in sploh takratnih dogodkov ter vse to zapakira v boj proti komunizmu. Ko njega poslušam, včasih res dobim občutek, kako so Italijani in Nemci skoraj morali priti k nam. Je pa Možini nekaj treba priznat... najde zgodbo, kjer ve o njej 15-20% in on jo tako spretno odvodi kot, da pozna vseh 100%, da pa ga ne bi ujeli na laži zna vedno dobro prilagodit trditeve v obliki stavkov "naj, bi, "kolikor je meni znano", "po ustnem zapisu", "domnevno", "po logičnem sklepanju", "posledično je verjetno to bilo tako in tako", "iz izkušenj je izgledalo, da so...". Zelo dobro ve, da mora operirati s takimi stavki, da v kolikor se bo razkrila manipulacija ali neresničnost navedb, da je rešen odgovornosti, ker ni nekaj trdil za "pr mej". Zato Možina ni ravno tisti, ki bi mu moral verjet vse kar izreče. Se pa strinjam v tem, da določene zadeve seveda ima prav, ampak tako kot na drugi strani drugi zgodovinarji. Kje je tista resnica? Verjetno nekje vmes, so pa moralne norme tiste, ki jih človek ima ali pa nima. In to velja za vsakogar in vse.
-
Pomojem si narobe razumel. Ko sem kupil je imela 50k km, sedaj jih ima 195k. Sem pa na navezi z Miho, po praznikih mu peljem.
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.