Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ko je meni enkrat en kolesar boksnil spegel po njegovi krivdi sem za njim vozu cca. Kilometer in dobesedno pred policijo sva se skoraj stepla, ker mu nisem dovolu da gre cez zebro s kolesom jst sem pa bil z avtom, sem mu obljubil da ga bom povozu tudi ce gre cez zebro pa ceprav sva pred policiji. Tako da malo merkaj. Ocitno nisi se naletel na tapravga.. Ali pa si glihkar v temi razkurnik :)

www.trziskisladoled.si

Napisano

Sem popizdil ko Me je tip skoraj zbil na zebri? Da. Res je , ni bilo lepo od mene, ampak da je to glavni problem v taki situaciji,je pa ?e manj ok.

Ne to ni glavni problem glavni problem je da si tolkel po avtu in se s tem ?e potem pohvalil, tvoj citat

Mu s polno mo?jo uzgem po ?ipi v stilu " glej malo"...

Kak?ni idioti vozijo med nami.

Glede na to da si tud ti stopil pred avto ker si bil zaspan in zatopljen v pogovor , a si zato ti tudi idiot???

Druga?e pa vidim da na vsak na?in opravi?uje? svoj prav...kot vedno v vsaki debati

konec diskusije ne?

Saj ve? , da se bom branil,zatorej;

Ne , to da sem v raztresenosti stopil pred avto in priznal krivdo ,me ne naredi idiota. Ne mene, ne nikogar drugega.

?e 1x; vsi naredimo napake. Jaz,ti, vsi...

Ampak malokdo jo prizna. Tako da tisto,da opravi?ujem vsa svoja dejanja NI RES. Ko kaj zajebem, se opravi?im. Ne glede na to, a me "o?kodovanec" nadere ali ne. Torej, ce bi npr.voznik bele Mazde znorel, bi se mu kljub temu opravi?il .

Ker sem ?e zmeraj jaz kriv. Ok?

Pa? ne prebavljam,da nekdo nekaj zajebe in ME S TEM NEPOSREDNO SPRAVI V NEVARNOST in se potem dela kot da ni? ni bilo. Daj imej jajca in samokriti?nost pa dvigni roko in reci "oprosti". A je to tako te?ko?

?e ima? avto , mora? pri?akovati , da bo? slej ko prej nekaj zasral in je nekako meni pri?akovano,da bo? to krivdo priznal, torej je fajn ?e v ?tartu imeti v mislih to, da bo? kdaj pa kdaj rekel "oprosti".

Ne pa se delati neumnega in voziti naprej kot da ni bilo ni? (ali pa ?e huje, krivdo valiti na drugega. Saj to je povsod v ?ivljenju tako, ne samo v prometu.

Lepo se je nau?iti pomesti pred lastnim pragom. Te?ko,ampak lepo.

In na splo?no; ?e je nekdo fer do mene, sem jaz fer do njega. ?e Me pusti na miru, ga pustim na miru.

Ko mi nekdo naredi uslugo... Mu jo vsaj posku?am vrniti dvojno. In sem mu hvale?en in ne pozabim...

Ampak ne me jebat v glavo,ne Me imeti za norca, ne imej mojih uslug in dobre volje za samoumevno in predvsem; ne diraj mi meni ljubih ljudi in stvari...

Res; narediva si uslugo in glede na to, da nima noben od naju ni? od tega pogovora , preprosto zakljiciva to debato. Jaz ne bom spremenil tvojega mi?ljenja,ti ne mojega, niti to ni najin namen in to je to. Jaz sem bil zraven ( ti pa ne) in jaz vem kako sem in zakaj sem tako odreagiral.

?e pa sem te Kakorkoli o?kodoval in / ali prizadel pa Povej,pa se ti opravicim.

Ko je meni enkrat en kolesar boksnil spegel po njegovi krivdi sem za njim vozu cca. Kilometer in dobesedno pred policijo sva se skoraj stepla, ker mu nisem dovolu da gre cez zebro s kolesom jst sem pa bil z avtom, sem mu obljubil da ga bom povozu tudi ce gre cez zebro pa ceprav sva pred policiji. Tako da malo merkaj. Ocitno nisi se naletel na tapravga.. Ali pa si glihkar v temi razkurnik :)

Torej je namenoma boksnil nekdo, ki je hkrati kr?il CPP? To je budalo.

Napisano

Umirite ?ivce,zavedati se morate da je danes zunaj generacija ki jim je bilo vse postlano in nimajo nikakr?ne morale do drugih in ne pri?akujte da se vam bo kdo opravi?il od teh,?e mu pa poka?e? zvit prst pa vas bo to?il! Lahko da se bo na?el kdo tu notri,ampak mi je zelo ?al,tako to danes je. Jaz pa ?e vedno po starem,odgovorno,pazljivo,?e pa vseeno gre kaj narobe se pa opravi?im samo da ni komu kaj.

Napisano

Umirite ?ivce,zavedati se morate da je danes zunaj generacija ki jim je bilo vse postlano in nimajo nikakr?ne morale do drugih in ne pri?akujte da se vam bo kdo opravi?il od teh,?e mu pa poka?e? zvit prst pa vas bo to?il! Lahko da se bo na?el kdo tu notri,ampak mi je zelo ?al,tako to danes je. Jaz pa ?e vedno po starem,odgovorno,pazljivo,?e pa vseeno gre kaj narobe se pa opravi?im samo da ni komu kaj.

Ja, ubistvu 100% res...

Mah... kaj ?mo... vsi si tekom zivljenja naberemo nekaj masla na glavi.

Napisano

Da ne bom vedno iskal napake pri drugih ?e ena moja. Sicer nastala kot posledica nerazumskega ravnanja dolo?enih cestnih izvajalcev, ki so morali ravno v najve?ji jutranji konici razkopavati cesto namesto, da bi po?akali ?e tiste pol ure in se izognili gne?i. O gospodih komunalcih pa raje sploh ne bi, ker vsako sredo oni to?no sredi jutranje konice okoli 7:45 obvezno blokirajo glavno prometno ?ilo iz ro?ne doline do obvoznice. Zaradi nasprotnega prometa prakti?no ne pride? skozi in ?e jih "pravilno" ujaga? ti taka pot do obvoznice lahko traja od 10-15 minut za ta kilometer vo?nje. A res ne bi takrat mogo?e pobirali smeti po stranskih cestah in na glavni po jutranji konici. No in ko na cca 500m naleti? na 2x oviralce prometa se ti to zgodi, kar se je meni, da se je pove?ala nervoznost in posledi?no je pozornost rahlo padla ter v ?elji, da bi ?imprej izkoristil prilo?nost zase in za druge nesre?nike, ki so ?akali za mano, sem nekako zanemaril mo?nost pre?kanja prehoda izza ovire. Moja napaka, ki se sicer ni kon?ala tragi?no, ampak vseeno kako malo je treba pa je neumnost tu.

Za zaklju?ek pa ?e en ?rni premijec, ki mi je skoraj odnesel sprednji del v svoji egoisti?ni maniri "ko je on na cesti smo mu vsi ostali pa? zgolj in samo v napoto"

p.s. ?e bo kdo gledal uro na kameri je ?al ?e vedno nastavljena na poletni ?as. Vedno se spomnim, da je narobe, ko se lotim editiranja videa - pol pa pozabim, da jo moram popravit.

33112_1.png

Napisano

Da ne bom vedno iskal napake pri drugih ?e ena moja. Sicer nastala kot posledica nerazumskega ravnanja dolo?enih cestnih izvajalcev, ki so morali ravno v najve?ji jutranji konici razkopavati cesto namesto, da bi po?akali ?e tiste pol ure in se izognili gne?i. O gospodih komunalcih pa raje sploh ne bi, ker vsako sredo oni to?no sredi jutranje konice okoli 7:45 obvezno blokirajo glavno prometno ?ilo iz ro?ne doline do obvoznice. Zaradi nasprotnega prometa prakti?no ne pride? skozi in ?e jih "pravilno" ujaga? ti taka pot do obvoznice lahko traja od 10-15 minut za ta kilometer vo?nje. A res ne bi takrat mogo?e pobirali smeti po stranskih cestah in na glavni po jutranji konici. No in ko na cca 500m naleti? na 2x oviralce prometa se ti to zgodi, kar se je meni, da se je pove?ala nervoznost in posledi?no je pozornost rahlo padla ter v ?elji, da bi ?imprej izkoristil prilo?nost zase in za druge nesre?nike, ki so ?akali za mano, sem nekako zanemaril mo?nost pre?kanja prehoda izza ovire. Moja napaka, ki se sicer ni kon?ala tragi?no, ampak vseeno kako malo je treba pa je neumnost tu.

Za zaklju?ek pa ?e en ?rni premijec, ki mi je skoraj odnesel sprednji del v svoji egoisti?ni maniri "ko je on na cesti smo mu vsi ostali pa? zgolj in samo v napoto"

p.s. ?e bo kdo gledal uro na kameri je ?al ?e vedno nastavljena na poletni ?as. Vedno se spomnim, da je narobe, ko se lotim editiranja videa - pol pa pozabim, da jo moram popravit.

No,ampak saj tako hudo pa tudi ni bilo to s teka?ico. Saj si se ustavil; ubistvu ni ona re?ila potencialnega trka. Drugo je da bi se ona ustavila , ti bi pa mimo nje zapeljal ali pa se ustavil sredi zebre...

?e pogledam iz druge strani; kar nekaj prete?em,ampak nikoli ?ez zebro. Tam vedno hodim, ravno zato , da sem bolj predvidljiv in da me avtomobilisti la?je opazijo. Sploh pa ko hodim za kamionom; takrat prav pokukam izza njega preden stopim naprej.

Za cayenna pa itak ?koda besed. Saj je po trobljenju nadaljeval svojo pot na isti na?in...

Napisano

Kopirano z drugega foruma...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Mudilo se mu je na servis, glede na to da ima renolda ne sme zmaudit, ker je gneca in ne pride nikoli na vrsto :)

Sicer pa al je bil koma al retardiran al oboje, ce je mislil da se mu bo izslo

(pa se pred policijsko postajo)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ampak..... A se nebi dalo to kako druga?e re?iti,kot s pregonom ?ez rde?e pri 100% prekora?itvi hitrosti.....

Napisano

Ta se bo ?e zvleku...olaj?evalne okoli??ine...pijan...zadrogiran...napa?en policijski postopek...

Napisano

Ne vem, ?e se bo lahko zvlekel. Vsekakor pa lahko to?i tistega, ki mu je zaprl pot: izsilil mu je prednost, zato je pri?lo do prometne nesre?e. Pa ?e policija ga je zato dobila in mu napisala kazen za vse prekr?ke za nazaj...

Ja, pa ?e se to ne bi dalo re?iti druga?e kot s pregonom skozi rde?e in s prekora?eno hitrostjo? Seveda bi se. ?e bi voznik belega cliota upo?teval signale policije, ki je vozila za njim, ne bi bilo pregona skozi rde?e lu?i, ne bi bilo nevarne vo?nje s preveliko hitrostjo, ne bi bilo nevarnega prehitevanja, konec koncev ne bi bilo prometne nesre?e... Ampak dopovej to voznikom. So v?asih bolj trdoglavi od policajev in blondink...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ampak..... A se nebi dalo to kako druga?e re?iti,kot s pregonom ?ez rde?e pri 100% prekora?itvi hitrosti.....

Ponavadi si prvi, ki obto?uje? pijane voznike. ?e ga ne bi lovili bi tip u?el, in ?ez dva dni, ko bi se streznil vse zanikal. V gostilni bi se pa hvalil, kako so ga nehali loviti reve od policajev.

Napisano

Ponavadi si prvi, ki obto?uje? pijane voznike. ?e ga ne bi lovili bi tip u?el, in ?ez dva dni, ko bi se streznil vse zanikal. V gostilni bi se pa hvalil, kako so ga nehali loviti reve od policajev.

Seveda da Obto?ujem. Tudi njega. Ampak se SPRA?UJEM , a nebi bilo za ostale udele?ence varneje,da mu postavijo zasedo?to je res blizu Policijske postaje, verjetno tole ni bila edina patrulja v bli?ini.

Absolutno podpiram,da so ga dobili ,ampak se SPRASUJEM ali ne obstaja kak?na druga varianta. Saj pa ga lahko dobijo prej kot v dveh dneh... Nekatere snovi ostanejo v krvi ?e nekaj ?asa, pri?evanje policistov,morebitnih pri??

Lahko (mi) je biti general po bitki (a vendar no?em da tako izpade),pa vendar...

Je pa tudi res; ne vemo,kaj je bil razlog,da so se v ?tartu pognali za njim.

Napisano

Hmm, kolikor vem se taki pregoni delajo s sireno in lu?kami. V takih primerih je res priporo?ljivo, da ?e se bli?a avto z lu?kami in sireno, da ne rinemo v kri?i??e. Po drugi strani pa so naredili odli?no delo in ustavili ube?nika, ampak jeba ker je avto po?kodovan in bo ?e ve?ja jeba, ?e nimajo kaskega.

33112_1.png

Napisano

Hmm, kolikor vem se taki pregoni delajo s sireno in lu?kami. V takih primerih je res priporo?ljivo, da ?e se bli?a avto z lu?kami in sireno, da ne rinemo v kri?i??e. Po drugi strani pa so naredili odli?no delo in ustavili ube?nika, ampak jeba ker je avto po?kodovan in bo ?e ve?ja jeba, ?e nimajo kaskega.

Ja saj se delajo z lampami in sireno,ampak Clio jih ni imel... ?e re?evalno vozilo ljudje spregledajo (in zato ne vozijo s tako hitrostjo na slepo ?ez rde?o), pa nebi neko provido in predvsem clia , ki je vozilo par 10m pred njimi...

In ja... Recimo da Clio ni zavarovan (baje ni imel vozni?kega); kdo krije ?kodo na Toyoti ?

Napisano

Ja no, valjda ne Clio ampak un k mu sledi...

Vem,pohecal sem se. Pa? ho?em povedati,da ?e provido marsikdo spregleda, nekega xy cliota ki je recimo ?e par sekund pred njo,pa sploh.... Sploh ker se sploh niso vozili po?asi.

Napisano

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5dc972b924474/z-divjo-voznjo-je-spela-gavez-sodelavcu-resila-zivljenje?fbclid=IwAR3B2n4fjKXvEwGhH5Wgxq76ac04P87WaxYmCK6OMrMjNlpONdTBzpXP3uM

Hm, berem tole in razmi?ljam.... "160 ?ez naselja...."...

Ok,tudi jaz nebi vozil po cppju na njenem mestu,dalec od tega.... Ampak super sporo?ilo po?iljajo v javnost; nekdo nalo?i v privat avto osebo,ki je v kriti?nem stanju, ne obvesti 112 in na polno v promet.... In na koncu je to "junakinja"....

Ja,super,verjetno ga je res re?ila,ampak pomislek ostaja.

Napisano

Mislim, da bi bilo bolj pametno ze v startu poklicati 112 in pac povedati kaj se dogaja, ter se potem srecati z resevalno ekipo na pol poti...

Definitivno pa s takim poskodovancem ni najbolj pametno priti nenajavljen v bolnisnico.

Ja,saj razumem; v takih momentih se izgubi razum in se marsikaj dela nagonsko. Ravno zato je fajn ?e pred takim dogodkom , da vsak pri sebi premisli kaj in kako ce do tega pride.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Močno dvomim da tudi pri tem kolaču niso bili zraven.
    • Mah, prav dobro se niti ne spomnim... Je bil en vaški pretep, prišla milica in njihov nono se je izmuznil, da ga niso dobili. Ko je vsa "pivska kompanija" prišla iz zapora in so se spet našli v oštariji in spet "malo" popili, so se spet nekaj začeli kregat in so mu jebali četniško mater, ker "se je skril ko partizan, ko nemce zagleda"...   Nekako tako je šla ta zgodba...
    • Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.