Računalništvo
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Se strinjam , kolega, privatnik,da vse, kar se da, na firmo. V glanem je veliko mahinacij ,skrivanj... kar si pa ostali ne morejo privoščiti.
-
Računovodja lahko čara. Plače imam na SŽ en razred nad dodatkom do minimalne plače. Okoli 1350€ bruto. Me ni sram povedat. Vsi, ki so v zadnjih 5ih letih prišli na SŽ, tudi sodelavci, imajo večjo plačo, kot jaz, pa z isto stopnjo izobrazbe, pa imam še dobrih 6 let do penzije. Ja, pa delam od ponedeljka do petka od 7 do 15. Nobenega dodatka. Za hobi, ker si želim vozit, vozim tovornjak ali avtobus po službi in ob sobotah včasih. Pa kapne kak euro. Pa ne jamram. Vem pa za ljudi, ki zaslužijo veliko več, pa nimajo. Treba znat živet in sam kaj naredit. Se pa slovenceljni radi kažejo z avtom. Nemški vagen, z zanič diski in čungalunga gumami. Še kdo?
-
A veš, ti si začel pisati kako imamo slovenci denarja, pa da si lahko čuda privoščimo in potem smo se pač zbunli, da je to samo elita. In to ni favšija. Super za tebe če organiziraš takšna potovanja. Imam kolege na s.p.-ju, ki kupujejo razne stvari na firmo iz tujine in pol pri nas ne uveljavljajo davka. Ta tuj ddv jaz vedno plačam. Vse ima svoje slabost in prednosti. Tudi v privat firmi, kjer sem bdel nad računi oddelka, ni samo bruto. Je strošek delavca 1. in 2. bruto, je potrebno najemnino prostorov pokrit, je blo treba določen procent iz oddelka pisat direktorju, računovodstvu. Šele potem si lahko rekel, da si na nuli. @sportman333 ima čisto prav. Ali si zaposlen v doo (z enim zaposlenim) ali v sp, obojni imajo stroške. Nimam vsega iz seznama, ne bom pa pisal točno kaj manjka.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.