Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
dne 9. 12. 2025 ob 14:51 je AmpeR napisal:

Živjo.

Pospravljam kabinet in našel sem račun iz leta 2011 od mojega še aktivnega PC-ja. No, vseeno deluje ok ma pomojem bi blo fanj, da se malo posodobim😁

Ampak sem čisto out.

Kako mašino (samo PC) bi dobil za cca. 1500€ in kje nabavit?

thx

ne vem kake so cene sedaj, ampak jaz sem pred cca.1 letom kupil tole za 1500 (brez ddv) in zadeva špila bp 👍

Popravljeno od sportman333
Napisano

Zamenjal Ducky One 3 za Wooting Two. 😁👌 Hall effect magnetna stikala, ki jim lahko spreminjaš actuation na desetinko milimetra. Pa še zamenjaš ga lahko v desetih sekundah, dela jih pa Gateron. Ni neka nova tehnologija, so pa vseeno Wooting pionirji tovrstnih tipkovnic. Tolk mi je noro tipkat, da se moram nekam pohvalit. 😁 Se je pa treba kar mal navadit, ker imam v malih možganih itak zapečeno, da nabijam tipke do konca. Prej sem imel Cherry rjava - taktilna stikala in sem vajen tistega ''bump-a''. Sem imel malo pomislekov, kako bom prešaltal na linearna in koliko napačnih sosednjih tipk bom užgal, ampak je res smooooth občutek. Pa še lubricirana so. Pač nimaš nastavljeno, da ti prime pri 0.1 mm, ker potem samo pogledaš sosednjo tipko in že prime, najdeš pa s časom kakšen hod ti najbolj odgovarja. Software imajo tudi super in ne rabi laufat v ozadju, imajo celo WEB verzijo, da ga niti inštalirat ne rabiš. To je imela tudi Ducky. Naštelaš vse online, narediš en profil za tipkanje, drugega za streljačine, karkoli... shraniš na on-board memory tipkovnice in gasa. Šaltaš jih pa s knofom. To mi je osebno velik plus, ker ne maram nesnage v ozadju poganjat, da imam lahko navadno belo osvetlitev in ne kakih mavričnih brozg, ki so povsod default.

Slikat se mi pa ne ljubi nekaj ful, glih sam tolk

woot.jpeg

Napisano
dne 9. 12. 2025 ob 22:42 je skritikrt napisal:

Brezpredmetno je okoli tega debatirati. Odvisno od programov in kaj delaš.

Igrice so še "mala malica"...ko pa uporabljaš kaj bolj resnega za obdelavo videa,grafike itd...in več različnega hkrati...hitro zmanjka.

Jaz sem od 2014 na 32 GB.

tudi igrice niso več mala malica, sploh če hočeš igrat na ultrawide 3440x1440 - jaz sem očitno edini, ki tukaj laufa špile na 144 fps na taki resoluciji da izkoristih 144 hz na ekranu

da sem prišel do 144 fps, sem moral dejansko nabavit 64 gb rama, in to mislim da sem moral dat celo CL16

tistih 1440p ki jih ponujajo oglaševalci, doseže še škatla za čevlje z 5 let starim procesorjem

dne 10. 12. 2025 ob 12:19 je godlike napisal:

Tu še moreš pazit, da ne vzameš večje frekvence, kor jo CPU podpira, ker če ni denar stran vrgel.

tako, zelo dobro si to izpostavil !!

včasih si vtaknil kar je bilo, pa je pač bilo

zdaj moraš pogledat cpu supported list v specifikaciji od matične, kjer ti točno piše katere rame podpira

saj pravim, če rabiš 60 fps je vsaka škatla vredu

če hočeš igrat v kvaliteti, primerni za 2025 ali pa celo nek resen 4k, potem se pa res vsaka malenkost pozna!

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je NevLado napisal:

tudi igrice niso več mala malica, sploh če hočeš igrat na ultrawide 3440x1440 - jaz sem očitno edini, ki tukaj laufa špile na 144 fps na taki resoluciji da izkoristih 144 hz na ekranu

da sem prišel do 144 fps, sem moral dejansko nabavit 64 gb rama, in to mislim da sem moral dat celo CL16

tistih 1440p ki jih ponujajo oglaševalci, doseže še škatla za čevlje z 5 let starim procesorjem

tako, zelo dobro si to izpostavil !!

včasih si vtaknil kar je bilo, pa je pač bilo

zdaj moraš pogledat cpu supported list v specifikaciji od matične, kjer ti točno piše katere rame podpira

saj pravim, če rabiš 60 fps je vsaka škatla vredu

če hočeš igrat v kvaliteti, primerni za 2025 ali pa celo nek resen 4k, potem se pa res vsaka malenkost pozna!

Jest igram na 2k pa vse laufa na cca. 200 fpsov pa imam 16gb rama. Monitor je 180hz in ni ultrawide, ker mi ni vsec. Kar se gaminga tice in fpsov je ram se najmanj pomemben oz. sploh ni ce ga imas vsaj 16gb. Bolj, kot ne je pomemben gpu in cpu.

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jest igram na 2k pa vse laufa na cca. 200 fpsov pa imam 16gb rama. Monitor je 180hz in ni ultrawide, ker mi ni vsec. Kar se gaminga tice in fpsov je ram se najmanj pomemben oz. sploh ni ce ga imas vsaj 16gb. Bolj, kot ne je pomemben gpu in cpu.
    • tudi igrice niso več mala malica, sploh če hočeš igrat na ultrawide 3440x1440 - jaz sem očitno edini, ki tukaj laufa špile na 144 fps na taki resoluciji da izkoristih 144 hz na ekranu   da sem prišel do 144 fps, sem moral dejansko nabavit 64 gb rama, in to mislim da sem moral dat celo CL16   tistih 1440p ki jih ponujajo oglaševalci, doseže še škatla za čevlje z 5 let starim procesorjem tako, zelo dobro si to izpostavil !!   včasih si vtaknil kar je bilo, pa je pač bilo   zdaj moraš pogledat cpu supported list v specifikaciji od matične, kjer ti točno piše katere rame podpira   saj pravim, če rabiš 60 fps je vsaka škatla vredu   če hočeš igrat v kvaliteti, primerni za 2025 ali pa celo nek resen 4k, potem se pa res vsaka malenkost pozna!
    • Si mel že prej ANSI ?
    • Zamenjal Ducky One 3 za Wooting Two. 😁👌 Hall effect magnetna stikala, ki jim lahko spreminjaš actuation na desetinko milimetra. Pa še zamenjaš ga lahko v desetih sekundah, dela jih pa Gateron. Ni neka nova tehnologija, so pa vseeno Wooting pionirji tovrstnih tipkovnic. Tolk mi je noro tipkat, da se moram nekam pohvalit. 😁 Se je pa treba kar mal navadit, ker imam v malih možganih itak zapečeno, da nabijam tipke do konca. Prej sem imel Cherry rjava - taktilna stikala in sem vajen tistega ''bump-a''. Sem imel malo pomislekov, kako bom prešaltal na linearna in koliko napačnih sosednjih tipk bom užgal, ampak je res smooooth občutek. Pa še lubricirana so. Pač nimaš nastavljeno, da ti prime pri 0.1 mm, ker potem samo pogledaš sosednjo tipko in že prime, najdeš pa s časom kakšen hod ti najbolj odgovarja. Software imajo tudi super in ne rabi laufat v ozadju, imajo celo WEB verzijo, da ga niti inštalirat ne rabiš. To je imela tudi Ducky. Naštelaš vse online, narediš en profil za tipkanje, drugega za streljačine, karkoli... shraniš na on-board memory tipkovnice in gasa. Šaltaš jih pa s knofom. To mi je osebno velik plus, ker ne maram nesnage v ozadju poganjat, da imam lahko navadno belo osvetlitev in ne kakih mavričnih brozg, ki so povsod default. Slikat se mi pa ne ljubi nekaj ful, glih sam tolk
    • Ne, je bila isti dan prodana.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.