Z M A J Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 Pozdravljeni Mazda vsevedi in obvlada?i! Tole je precej sme?na te?ava, ki se mi ob?asno dogaja (zlasti v 5.prestavi) pri moji 2.3i benz 6-ki. Dokler se vozim pri nekih "normalnih" obratih, je vo?nja idealna, ko pa npr. 4.prestavo vozim preko 100kmh in ?ele takrat ?elim prestavit v 5., se mi pogosto zgodi, da pretaknem v "prazen prostor", kar pomeni, da se prestavna ro?ica na prvi pogled in sode? po njeni poziciji nahaja v 5.prestavi, medtem ko dejansko pa je isti u?inek kot da imam v prostem teku. Kot re?eno, to se mi dogaja samo pri vi?jih obratih in praviloma v peti prestavi, pri tem ni nikakr?nega ?krtanja, ampak gre prestavna ro?ica povsem brez napora in upiranja v "navidezno" 5.prestavo, v resnici pa se tam menjalnik ne nahaja. V ?em bi lahko bila te?ava? Najprej sem posumil eno ali obe jeklenici oz. zajli, ki se nahajata pod prestavno ro?ico, ker ju ?e nikoli nismo podmazovali, potem je Simon rekel, da je morda deformirana tista plastika na spodnjem delu prestavne ro?ice, nek kolega je omenjal sinhron dolo?ene prestave, potem drugi omenja obrabljene ali skrivljene vilice menjalnika. Med drugim mi je Simon v menjalnik dolil 3 do 4 decilitre manjkajo?ega olja, ampak zadeva se ni kaj dosti spremenila. Skratka sme?na zadeva, ker kot re?eno se mi pojavlja izklju?no pri visokih obratih in ?e to ne vedno oz. kadar se popolnoma skoncentriram in z urarsko natan?nostjo pretaknem s prestavno ro?ico se to ne dogaja. Kak?en predlog v ?em je hec in kaj bi bilo potrebno po?timati v zvezi z navedeno te?avo? Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Aws3nicK Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 Misli?, da sklopka ali vztrajnik nimata ni? pri tem? Citiraj
Z M A J Napisano 19. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 19. april, 2014 Pelko mi je malo prej omenil, da bomo za za?etek izklopili zajle na menjalniku in s tem locirali napako, ker pravi ali je vzrok te?ave na samem menjalniku ali pa na njegovih zajlah in da tretja opcija NE obstaja. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Sirius Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 Po opisu te?ave gre najverjetneje za obrabo povezave saile za 5. na menjlalni?ki ro?ici, ali na drugem koncu na samem menjalniku. Obstaja mo?nost, da se prav na visokih obratih pojavljajo vibracije, ki onemogo?ijo, da zadene? v vzvod za 5. prestavo. ?e bi nagajal sinhron bi pri?lo do ?krtanja. Po opisu te?ave se zobnik pri prestavljanju v 5. na velikih hitrostih sploh ne premakne, oziroma se izklopi samo zobnik 4., menjalnik pa ostane tako v "leru". Torej najverjetneje gre za obrabo nale?nega dela vzvoda 5. prestave tako, da ga v dolo?enih pogojih sajla zgre?i. S tem nimam imam nikakr?nih izku?en, zgolj logi?ne sklepam Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Boss Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 To je dokaj znana napaka pri ?estici prve generacije, na katero opozarjajo pri ?lankih, ki govorijo o nakupu rabljenih vozil... Druga?e je pa internet kar poln teh problemov tako, da si je treba mal ?as vzet pa prelistat te forume, kjer zadevo opisujejo. Citiraj
qwerty Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 To je dokaj znana napaka pri ?estici prve generacije, na katero opozarjajo pri ?lankih, ki govorijo o nakupu rabljenih vozil... Druga?e je pa internet kar poln teh problemov tako, da si je treba mal ?as vzet pa prelistat te forume, kjer zadevo opisujejo. google ve napisal 5th gear mazda 6 mk1 problem in celo morje odpre Citiraj If in doubt, flat out...
dpicul Napisano 19. april, 2014 Prijavi Napisano 19. april, 2014 pravjo pri dizlih da so bile te te?ave. Citiraj
Z M A J Napisano 20. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 20. april, 2014 Jaz pa trdim, da ?e bi ta te?ava sodila med tipi?ne v tej generaciji 6-ke, potem bi jo Pelko ?e dobro poznal in kot iz topa izstrelil kaj bo potrebno sanirati. Tako kot npr. ?e dobesedno celoten forum ve, da je pri dizelski te serije potrebno menjati podlo?ke injektorjev in ?istiti cedilo karterja. Sicer se pa veselica nadaljuje in ko sem ?el ritensko ven iz gara?e (rahel klan?ek, v dol?ini 5m), potem nekaj ?asa nisem uspel spraviti menjalnika iz pozicije vzvratne prestave, pri tem sem lahko prestavljal z ro?ico po mili volji pa je bilo ?e vedno v vzvratni. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Jest Napisano 20. april, 2014 Prijavi Napisano 20. april, 2014 Malo za hec... ker si oznanil namero po prodaji... se je avto sedaj zacel puntati... Ima ocitno svojo osebnot... nekako tako kot Herbi ... Pri tebi mu je lepo, zato noce v druge roke Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Z M A J Napisano 20. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 20. april, 2014 To je ?e g. Wankel enkrat omenil, da imajo o?itno Mazde svojo du?o. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Gelipter Napisano 20. april, 2014 Prijavi Napisano 20. april, 2014 To je ?e g. Wankel enkrat omenil, da imajo o?itno Mazde svojo du?o. to je res lp ale? Citiraj
Boss Napisano 20. april, 2014 Prijavi Napisano 20. april, 2014 Zmaj - pokli?i ekipo-1A, da ti odpeljejo avto na servis Citiraj
Sirius Napisano 20. april, 2014 Prijavi Napisano 20. april, 2014 Sicer ne gre za isti menjalnik, vendar je lahko problem podoben kot na prilo?enih fotografijah. Na primeru spodaj je pri?lo do oviranja vzvoda 5. prestave. Sicer je vpra?anje zakaj bi se to dogajalo le na vi?jih obratih, pa vendarle mogo?e je kaka podobnost. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Z M A J Napisano 20. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 20. april, 2014 Zmaj - pokli?i ekipo-1A, da ti odpeljejo avto na servis Dr. Pelko je rekel, da si bo z veseljem vzel ?as za pacientko in da po?tima zadevo. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
theBill Napisano 20. april, 2014 Prijavi Napisano 20. april, 2014 To je ?e g. Wankel enkrat omenil, da imajo o?itno Mazde svojo du?o. Uf tole pa ni v redu, ce se zacne govorit, da ima avto "duso" - poglejmo samo primer Alfe, kjer lastniki italijansko slamparijo opravicjujejo z neko "duso" Upam da cimbolje zrihtas, Simon se bo pa zgleda se bolj izpopolnil pri poznavanju Mazde Citiraj Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.
Z M A J Napisano 21. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 21. april, 2014 Uf tole pa ni v redu, ce se zacne govorit, da ima avto "duso" - poglejmo samo primer Alfe, kjer lastniki italijansko slamparijo opravicjujejo z neko "duso" Upam da cimbolje zrihtas, Simon se bo pa zgleda se bolj izpopolnil pri poznavanju Mazde Du?a, pa te zadeve, a pol te servis tok prizemlji, da nima? financ niti ve? za EuroSpin, hehe. Mogo?e se je sama pocajtala, ker danes funkcionira povsem obi?ajno in brez te?av. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Sirius Napisano 23. april, 2014 Prijavi Napisano 23. april, 2014 A ni ?e ni? novic o vzrokih te?avo??? Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
Z M A J Napisano 23. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 23. april, 2014 Ne, ker se vozim z drugimi avti in lepo po?iva v doma?i gara?i, hehe. Je pa Pelko rekel, da je vsaj 90% prepri?an, da ni te?ava v menjalniku ampak povezavah do njega (in to brez, da je ?el avto iz moje gara?e v njegovi smeri). Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Z M A J Napisano 25. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 25. april, 2014 Mojster Marijan Majes (skraj?ano MMM) je rekel, da imam verjetno te?avo pri "gear selection" karkoli ?e to pomeni v avtomehani?nem jeziku. Za torek me je povabil, naj se oglasim do njega in se bova zapeljala na kraj?o vo?njo z njo, ker je sme?no, da lahko ve? dni deluje popolnoma normalno, potem pa kar naenkrat ?ok. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Slivka Napisano 26. april, 2014 Prijavi Napisano 26. april, 2014 Si bil mogo?e pozoren, ?e se ti "incidenti" dogajajo pri dolo?enih temperaturah? Ki bi mogo?e posledi?no vplivale na utrujen material, ki bi potem zatajil in ne bi prestavljalo... Citiraj
Z M A J Napisano 26. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 26. april, 2014 Te?ko re?em (sem ?e tudi razmi?ljal ali se to bolj pojavlja, ko je avto hladen ali ogret, pa ni nekega vzorca oz. pravila), sicer pa zdaj ?e 2 dni vse normalno, no je pa res da se lepo vozim in zraven Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Gelipter Napisano 26. april, 2014 Prijavi Napisano 26. april, 2014 Te?ko re?em (sem ?e tudi razmi?ljal ali se to bolj pojavlja, ko je avto hladen ali ogret, pa ni nekega vzorca oz. pravila), sicer pa zdaj ?e 2 dni vse normalno, no je pa res da se lepo vozim in zraven zmaj verjetno to pomaga lp ale? ps .?e ?e 2 dni normalno deluje pol bo ?e naprej Citiraj
Deeyan Napisano 26. april, 2014 Prijavi Napisano 26. april, 2014 Du?a, pa te zadeve, a pol te servis tok prizemlji, da nima? financ niti ve? za EuroSpin, hehe. neki takega Citiraj Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂) Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Z M A J Napisano 29. april, 2014 Avtor Prijavi Napisano 29. april, 2014 Danes sem Mazdo zapeljal tudi do g. Majesa v BTC, mojster se ni rabil niti zapeljat, je kar ?e ob mirovanju ugotovil, da je menjalnik nekoliko "gumijast" in mora biti nekaj narobe spodaj na prestavni ro?ici. Po doma?e bi se reklo; pod prestavno ro?ico ima ?rna pu?a, kjer je zajla vpeta (ta gre levo in desno), ima luft in je v?asih ok (?e pretika? z urarsko natan?nostjo), drugi? pa gre v prazno. Ve? o tem naj pove fotka. Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.