Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mogo?e pa mi nismo tako slabi kot misli?.

lp

Saj nisem reku da ste slabi. Le dolo?ene stvari si narobe predstavljate in dolo?enih stvari no?ete priznat, ker vam to bolj ustreza in si ?elite, da bi blo na svetu in cesti enostavno tako kot si ?elite da bi blo. Ampak resni?nost ni zmeraj tak?na kot si jo ?elimo. Cestne omejitve in predpise jemljete kot, da vam nekdo s temi predpisi in omejitvami ho?e nekaj slabega, ne dobrega. Drga? pa niste slabi pobje. Jaz bi reku, da ste neodgovorni, mogo?e nezreli, neprilagojeni itd....
Napisano

K te takole berem Lojz imam resno dilemo. A si ti res tak cestni angel?ek in nikoli v ?ivljenju nisi naredil nobene prekora?itve hitrosti. OK, to je provokativno vpra?anje, bom raje vpra?al ali nisi naredil nobene prekora?itve v zadnjem tednu.

Jaz jo ?al skoraj vsak dan saj dajo omejitev 60km/h na avtocesti kar 400m pred samimi cestninskimi hi?icami. Mejdu? 400m, pri avtih, ki nam zabremzajo od 100-0km/h v manj kot 50m.

?e bi ?elel to?no upo?tevati predpis in zmanj?ati na 60km/h bi tvegal nesre?o v obliki naleta od zadaj in to ne od divjakov ampak ?isto od obi?ajnih ljudi, ki vozijo po predpisih.

Aja pa ?e nekaj Lojz, tisti link na video, ki sem ga prlimal je zajebancija in me prav ?udi kako si ti, ki si po lastnem prepri?anju tak ?aljivec, v tem videu videl resno poanto. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Boss ne se mu?it, ?koda zdravja. Lojz je nepopustljiv, mi pa se bomo ?e naprej tako vozli kot do zdaj.

Saj vem, ampak mi je vseeno ?al Lojza, saj si kmal ?e na cesto ne bo upal ve?, ker ga ?e ?isto vsi ogro?ajo - ceste so namre?, po njegovo, polne divjakov in morilcev :ne vem:

Jaz sem pa? prijazna du?ca in mu ho?em na tak ne?en na?in razlo?it, da tolk hudo pa spet ni kakor on vidi celo situacijo in da svet ni samo ?rno bel.

33112_1.png

Napisano

?e bi ?elel to?no upo?tevati predpis in zmanj?ati na 60km/h bi tvegal nesre?o v obliki naleta od zadaj in to ne od divjakov ampak ?isto od obi?ajnih ljudi, ki vozijo po predpisih.

Hmmm, tole pa malo objasni prosim! Zakaj bi ti ?e tvegal nesre?o od ljudi, ki za tabo vozijo po predpisih?

Boss, tisto tvoje vpra?anje ?e jaz NIKOLI ne naredim prekora?itve hitrosti je pa spet, ?al, kot po navadi otro?je. Ve?, to je nekako tako kot bi cigan vpra?al "civila", ?e ni nikoli ni? ukradu. In razlika med ciganom in "civilom" je ta, da cigan krade kar naprej, ?e se le ponudi prilika in le v?asih kaj tudi po?teno kupi. "Civil" pa po?teno kupuje kar naprej in le v?asih kak?no malenkost sune, ali bolje re?eno, zamol?i morebitno zmoto tistih, ki so se zmotili v svojo ?kodo....

Sicer pa kaj se sploh spreneveda?? Va?ih debat, kjer se hvalite kolk ste ?li s svojim avtom hitro in kolk vse ste prekora?ili hitrost itd...je tukaj na forumu kot to?e. Jaz res ne vem kaj bi zdaj ti rad povedal v svojo obrambo? Saj se sami izdajate in celo hvalite tukaj.

Poglej, va? klju?ni greh je ta, da bi za svoje grehe, prekr?ke in prekora?itve, radi obdol?ili nekoga, ki ni ni? kriv za va?o neumnost. Za vas je dr?ava, ?lender, policija itd... sovra?nik ?t.1. Pol pa s prstom ka?ete na druge gre?nike, namesto da bi se vase zazrli.

No, ne re?em, da dr?ava ni po?re?na, ampak tako ?leht kot jo ho?e? ti in ostali tukaj prikazat pa spet ni. Predpisi in omejitve so zato, da nas na cesti varujejo in predvsem zato, da varujejo ?ibkej?ega. Predpisi in omejitve niso zato da bi nam ?kodili.

In ko si delal vozni?ki ispit, si se moral sprijazniti s temi predpisi, omejitvami in pogoji. ?e ti to omejevanje ni ustrezalo, zakaj si pa ?el delat vozni?ki izpit? Zakaj nisi svojmu in?truktorju reku; kurc vas gleda, jaz ne bom vozil tako po?asi kot tukaj pi?e na prometnih znakih in bi pred njegovimi o?mi pohodu gas.

Kolega, noben red ni popoln, ampak brez reda bi bla pa totalna ?tala. Saj sam pravi?, da se boji?, da te bo kdo pred cestninsko postajo nasadu. A potem predlaga?, da naj vsak pred cestnisko postajo pospe?i, da bo zbe?al zadaj voze?i budali, ki no?e vozit po omejitvah?

In ja prav ima?. Z vsakim dnem se bolj bojim pojavit na cesti. Mo?nej?i in hitrej?i avti, ki so jih v zadnji dobi dobili v roke balkanci in razni neprilagojenci, delajo iz ceste klavnico.

Boss ne se mu?it, ?koda zdravja. Lojz je nepopustljiv, mi pa se bomo ?e naprej tako vozli kot do zdaj.

Mogo?e pa ne. Mogo?e bo? pa tud ti kdaj odrasel. ?e ti ?e jaz ne morem, ti bodo mogo?e tvoji lastni otroci,(?e jih bo? kdaj imel) visoke kazni, al pa grenka izku?nja, ?e pravi ?as odprla o?i.
Napisano

Hmmm, tole pa malo objasni prosim! Zakaj bi ti ?e tvegal nesre?o od ljudi, ki za tabo vozijo po predpisih?

A zakaj, ker takih, ki bi to?no tam zmanj?ali na 60km/h ni pa je ve?ina prepri?ana, da vozi po predpisih. ?e pa je omejitev ne?ivljenska (ja obstajajo tudi take stvari kot so ne?ivljenski zakoni) in slu?i samo inkasantsko nabiralskim akcijam s strani policije potem verjetno le ni krivda na strani voznikov za kr?itev ampak nekje drugje.

In ravno pred temi cestninami 99,9% voznikov prekr?i omejitev hitrosti ampak ne zato ker so divjaki in neprilagojenci ampak zaradi zgoraj napisanega. Sicer pa ti te situacije itak ne pozna?, saj se ne vozi?/?lepa? po AC, ker nima? vinjete. :blush:

Da bo? bolje razumel absurdnost nekaterih akcij odgovornih ti povem ?e ta primer: Pred leti je bila na gorenjskem nesre?a na enem ovinku, kjer je bila omejitev 70km/h a se ga je dalo zvoziti brez te?av s hitrostjo 100km/h. En model je pa pa? priletel v ta ovinek ve? kot 120km/h in kon?al svoje ?ivljenej ob cesti. In kak?en je bil potem ukrep? Tablo 70km/h so zamenjali s tablo 50km/h in si ?estitali za dobro opravljeno delo ter odkorakali domov. Danes tam pa? ?isto vsi kr?ijo to omejitev, ki je ?isto ne?ivljenska in se vozijo s hitrostjo okrog 80km/h.

Kaj ho?em povedat... omejitve morajo biti samo je pa zelo pomembno, da so resni?no postavljene tako visoko, da vsak ve da so tam z namenom varnosti. ?e pa ima? tako nizke omejitve, da ni ni?emur podobno pa samo "nau?i?" ljudi, da jih ne upo?tevajo saj vsak potem kar ve, da ima nad omejitvijo ?e 20-30km/h "lufta" brez te?av in veliko se jih potem "nau?ilo"vozi po takem na?elu. To dela toliko ?asa dokler ne pride do omejitve, ki bi jo MORAL spo?tovati in ?e se vozi po na?elu +20-30km/h pa zleti s ceste.

Upam, da vidi? na kaj ciljam... na konsistentno postavljanje znakov in omejitev in to bi ve?ina najraje tudi imela. Da se znaki, omejitve postavijo zato, da so namenjeni VARNOSTI in ne zato, ker je to najla?ja re?itev ali pa da je namen zgolj v KASIRANJU.

In tukaj je ta konflikt, ki ga imamo z nekaterimi akcijami, dr?ave policije in prikoritnikom tipa ?lender (?e si zgre?il temo http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6169 ti predlagam, da si jo prebere? in bo? videl zakaj imamo nekateri toliko proti ?lendru in podobnim ti?em).

Pa ?e na hitro razlo?im zakaj nam gredo nekatere institucije toliko v nos

Problem No.1 - dr?ava: Nedodelani zakoni, ki jih ?al ne pi?ejo strokovnjaki ampak vsepreve?krat so pisani le z mislijo kolk se bo pokasiralo in ne kak?no varnost se bo zagotavljalo. Najla?je in najceneje je le zvi?ati kazni in odgovorni potem mislijo, da so naredili vse.

Problem 2 - policija in policijski ?efi: norme, ki jih nalagajo ?efi svojim operativcem so naravnane tako, da se bo policist postavil na nenevarno mesto, kjer bo v najkraj?em mo?nem ?asu nabral najve? kr?iteljev in pobral najve? denarja. Pred ?olami, vrtci na nevarnih odsekih pa policistov ni saj je kr?itev izredno malo in izplena ?e manj... ergo - policist ni dosegel norme in ne nagrade za ta mesec.

Problem 3. - sodstvo: ki ne zna s cest spraviti najte?je prekr?kovne povratnike brez izpitov in z ve? deset prekr?ki na glavi. Vsi taki neprilagojenci se vozijo brez vozni?kih, brez tehni?no izpravnih vozil in ponavadi ?e oreng prbasani pa jih z nobenim zakonom ne moremo spraviti s cest. Najve? kar lahko naredijo je to, da se jim zapleni 200-300? vredno vozilo. Kazni ne morejo pla?ati, ker so kao brez dohodkov in premo?enja a ?ez dva dni se naokoli vozi v drugi kripi za 200?.

Tole zadnje bi ti Lojz moral najbolje poznat, ker to?no na va?ih koncih imate s tem najve? te?av.

Saj vem, da tole kar sem napisal ti Lojz ne bo? posku?al razumeti ampak vseeno sem ti odgovoril, ker se spra?uje? zakaj ne maramo odlo?itev odgovornih, ki pod krinko govori?enja o na?i varnosti delajo vse drugo in ?e bo? nepristransko prebral "?lendrov" ?lanek bi ti moral obiti vsaj kan?ek dvoma, da ?lender le ni tak car in samaritan (kot ga ti ?isla?), ki ga skrbi le na?a varnost in ni? drugega.

33112_1.png

Napisano

Pa dejte no,a ne vidite,da fantina (Lojz) u?iva,?e vas nervira. :P

Jaz v?asih vozim po predpisih,v?asih pa malo ali malo ve? "spiham" auspuh.

Pa kaj,nobenega razen sebe ne ogro?am,ker se vse dogaja precej hitro in nimajo ostali ?asa niti bentit. :P

Mi je pa ?e precej sme?no to :jaz vam pravim,vozite kot pol?i,potem mi-vozimo varno,potem on:

vozite po?asi in bog vas bo obvaroval,pol mi-bog nima tukaj kaj opravit itd,itd. :D

Napisano

zaklju?ek te teme je, da smo vsi, ki smo kakorkoli prijavljeni na kakr?enkoli forum, ki je tudi posredno povezan z avtomobilizmom, navadni divjaki, ki ogro?amo angel?ke, kot je avtor te teme...

ZCPP in vladne ustanove ter veljaki, ki so na mestih postavljanja zakonov in pravil, so vsemogo?ni, vse njihove poteze so pravilne in po?tene, mi pa smo neprilagojenci in nesposobne?i, ki samo i??emo izgovore...

svetujem vsem, ki prebirate to temo, da vozite pametno, in se vestno dr?ite predpisov in pravil, da ne boste po nepotrebnem ogro?ali sebe in drugih, pomislite na to, da va?a dejanja na cesti ne vplivajo samo na vas in va?e po?etje, ampak tudi na ostale udele?ence v cestnem prometu, pomislite tudi na to, da so nekateri udele?enci v prometu ?ibkej?i od vas, drugi spet mo?nej?i, vsi pa moram med seboj sodelovati, da bi promet potekal ?im bolj teko?e in nenevarno!

vozite znotraj dovoljenih meja, vendar vedno preudarno in previdno, ter predvidljivo in defenzivno, saj pravila in meje niso zato, da se jih kr?i, ampak so zato, da nam bo jasno, da so to zgornje meje, ki jih ne rabimo dosegati ali celo prekora?iti !

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

huh ja :(

pa spet je bila hitrost kriva, ker ?e bi se peljala 20km/h bi lahko komot SMS tipkala med vo?njo

33112_1.png

Napisano

huh ja :(

pa spet je bila hitrost kriva, ker ?e bi se peljala 20km/h bi lahko komot SMS tipkala med vo?njo

Seveda je hitrost, ker ?e se pelje? ima? hitrost, ?e pa stoji?, pa ni hitrosti :jezicek:. Enostavno ko pasulj.
Napisano

hitrost tipkanja je kriva, ce bi hitreje pisala ne bi mela nesrece :)

tkoda odgovor je: hitreje je varneje. tako da samo gasa :P

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

hitrost tipkanja je kriva, ce bi hitreje pisala ne bi mela nesrece :)

tkoda odgovor je: hitreje je varneje. tako da samo gasa :P

itak,da bo vsak vozil tako,kot njemu pa?e...in upal,da ga ne "ulovijo" pri kriminalnem dejanju,ko bo

prekora?il hitrost.Lojz,dej predlagaj,da objavijo imena takih kriminalcev po TV. ;)

Napisano

itak,da bo vsak vozil tako,kot njemu pa?e...in upal,da ga ne "ulovijo" pri kriminalnem dejanju,ko bo

prekora?il hitrost.Lojz,dej predlagaj,da objavijo imena takih kriminalcev po TV. ;)

Hej od kdaj je oa ta tema spet frej? Kot vem je bla zaklenjena.....

Drga? pa, kadar ho?te povedat kaj duhovitega okol neprilagojene hitrosti, napi?te: to je duhovito! Da bomo vedli.

Napisano

Hej od kdaj je oa ta tema spet frej? Kot vem je bla zaklenjena.....

Drga? pa, kadar ho?te povedat kaj duhovitega okol neprilagojene hitrosti, napi?te: to je duhovito! Da bomo vedli.

postal si povr?en... saj je ta tema bila zaklenjena to?no 4 minute :)

LP KAALman

Napisano

postal si povr?en... saj je ta tema bila zaklenjena to?no 4 minute :)

Verjetno si jo zaklenil ravno okoli pol treh popoldan, ko Lojz klikne na Shutdown :bravo:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Verjetno si jo zaklenil ravno okoli pol treh popoldan, ko Lojz klikne na Shutdown :bravo:

ka pa jaz vem... meni forum ni glavni del ?ivljenja :)

njemu pa je postal, po novem je celo ponosen, da je zaradi njega na? forum za?ivel :)

whatewer makes him happy... :dudek:

LP KAALman

Napisano

Lojz ti si adijo ne.

Kolkrat pa si se ti ?e recimo peljal po A, DE ali kaj podobnega. Sam imam v tujini v zadnjih dveh letih prevo?enih krepko ?ez 45k km v tujini, pa ti povem da jih ni ve?jih posrancev, kot smo slovenci. Vsi se nekaj cijazijo, izvajajo letalske manevre pri hitrosti 20km/h, pa ?e to obvezno koga ruknejo. Ko osvojijo osnove sklopke in menjalnika pa ?e vsi veselo klicarijo in pi?ejo sms-se.... Imel sem tudi obdobje, ko sem res bil "cestni divjak".... pa sem povzro?il manj ?kode, kot marsikateri ultra previdne?... Naredit poligon, ga zasne?it ali kaj podobnega... nau?it ljudi vozit kot se spodobi, nesposobne?em pobrat izpite. Zakonsko predpisat dobre gume, dvignit omejitve za povpre?no 20km/h. v nevarnih odsekih pa 2 stol?ka pa policaja tja postavit pa je to DOVOLJ. Ker se ve?ina ljudi zmrazi ob pogledu na palicaje... kaj ?ele da nebi upo?asnila.

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

@grasales: ZDAJ bo? ti videl.. kaj vse ti bo nazaj napisal :P

LP KAALman

Napisano

Lojz ti si adijo ne.

Kolkrat pa si se ti ?e recimo peljal po A, DE ali kaj podobnega. Sam imam v tujini v zadnjih dveh letih prevo?enih krepko ?ez 45k km v tujini, pa ti povem da jih ni ve?jih posrancev, kot smo slovenci. Vsi se nekaj cijazijo, izvajajo letalske manevre pri hitrosti 20km/h, pa ?e to obvezno koga ruknejo. Ko osvojijo osnove sklopke in menjalnika pa ?e vsi veselo klicarijo in pi?ejo sms-se.... Imel sem tudi obdobje, ko sem res bil "cestni divjak".... pa sem povzro?il manj ?kode, kot marsikateri ultra previdne?... Naredit poligon, ga zasne?it ali kaj podobnega... nau?it ljudi vozit kot se spodobi, nesposobne?em pobrat izpite. Zakonsko predpisat dobre gume, dvignit omejitve za povpre?no 20km/h. v nevarnih odsekih pa 2 stol?ka pa policaja tja postavit pa je to DOVOLJ. Ker se ve?ina ljudi zmrazi ob pogledu na palicaje... kaj ?ele da nebi upo?asnila.

lp, Ale?.

Jaz mislim, da bi bil ti taprav mo?akar za svetovalca pri prometnem ministrstvu. Ti bi to, kot vidmo, po?lihtal, kot bi reku keks. A sem jaz lahko tvoj prjatu?

Dej ti men povej, a si mogo?e ti iznajditelj in snovalec tople vode?

Napisano

Jaz mislim, da bi bil ti taprav mo?akar za svetovalca pri prometnem ministrstvu. Ti bi to, kot vidmo, po?lihtal, kot bi reku keks. A sem jaz lahko tvoj prjatu?

za tele na?e pametne ministre sem jaz tesla ne samo izumitelj tople vode. Lojz.... morem te razo?arat da ve?ina ?tudij na prometnih ?olah (kolikor sem imel priliko videt/sodelovat) je v konfliktu z vsemi pravili kar se dogaja na na?ih cestah. Tak da pametnjakovi?i (ministri....) gor al pa dol, naredli niso NI?! (pardon... zaslu?li so)

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg
Napisano

za tele na?e pametne ministre sem jaz tesla ne samo izumitelj tople vode. Lojz.... morem te razo?arat da ve?ina ?tudij na prometnih ?olah (kolikor sem imel priliko videt/sodelovat) je v konfliktu z vsemi pravili kar se dogaja na na?ih cestah. Tak da pametnjakovi?i (ministri....) gor al pa dol, naredli niso NI?! (pardon... zaslu?li so)

lp, Ale?.

Zakaj pa pol ti ne gre? na prometno miinistrstvo in re?i? zadevo? Take rabimo, ki se spoznajo na prometne zadeve. Pejd, pa re?i to cestno nori?nico! Prosm! Saj ne bo? imel slabe pla?e.

Pa ?e tukaj?nje forumovce vzemi sabo, ker oni se tud vsi po vrst spoznajo na prometno problematiko. Ful. Zanimivo a ne? Na prometnem ministrstvu so vsi neumni, pa tolko jih je, pa se nobeden ne spozna na promet, tukaj na tem forumu jih je pa na enem kupu vsaj za en avtobus, ki to?no vedo kaj je treba narest in kaj ne in ki bi znali takoj re?it prometno klavnico.

Dej pejte pa re?ite to noro stanje na cesti, saj znate! To bo sigurno svetovni fenomen in rekord re?evanja prometne problematike.

Pejte pejte, pa svetu poka?ite da vi znate to, kar cel svet ne zna in dela narobe.

Napisano

Jaz pa mislim, da si pravi genij ti! In, ?e bo kdo re?il Slovenijo divjakov bo? to Ti! Na vse forume pojdi, razsveljuj ?e ostale ljudi ne samo te zloglasne divjake Mazda?e, ki so sicer najve?ji divjaki med avtomobilisti. :rispekt:
Napisano

sej je verjetno ?e kon?al ?iht,no pa vseeno-ve? kako pri nas na primorskem pravim takim,kot si ti Lojz?

Rompiballe.Tak?ni,ki ni? ne sli?ijo,ni? ne upo?tevajo,samo nakladajo in nakladajo svoje.

Jih vr?e? skozi vrata ven in ?e preden jih zapre?,?e lezejo skozi okno noter in spet nakladajo...in nakladajo. :aaaaa::aaaaa:

Napisano

Zakaj pa pol ti ne gre? na prometno miinistrstvo in re?i? zadevo? Take rabimo, ki se spoznajo na prometne zadeve. Pejd, pa re?i to cestno nori?nico! Prosm! Saj ne bo? imel slabe pla?e.

Pa ?e tukaj?nje forumovce vzemi sabo, ker oni se tud vsi po vrst spoznajo na prometno problematiko. Ful. Zanimivo a ne? Na prometnem ministrstvu so vsi neumni, pa tolko jih je, pa se nobeden ne spozna na promet, tukaj na tem forumu jih je pa na enem kupu vsaj za en avtobus, ki to?no vedo kaj je treba narest in kaj ne in ki bi znali takoj re?it prometno klavnico.

Dej pejte pa re?ite to noro stanje na cesti, saj znate! To bo sigurno svetovni fenomen in rekord re?evanja prometne problematike.

Pejte pejte, pa svetu poka?ite da vi znate to, kar cel svet ne zna in dela narobe.

saj na ministerstvu poznajo problematiko. Sam si p?dr! frdamani raje denar v ?ep kla?ijo, kot pa kaj za varnost nardijo. Kaj tukaj ni jasno?

Mislim, da ti ?ivi? v nekem svojem idealnem svetu kjer to ni tako. Ampak, vse kar je nakup tak?nih radarjev, ipd... je B E D A R I J A, kot ti je ?e boss razlagal. Ni tu kaj komplicirat pa kon?no stopi v realen svet, kjer ne obvelja druga kot fou?ija in denar. (vsaj ne pr politikih)

lp, Ale?.

mazda_banner.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.