Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tisti, ki skoraj živimo na cestah cele dneve od jutra do večera pa še ponoči vidimo več kot vsaka policija in inšpektor in bi jim lako dali pametne nasvete kaj inkako.... :nevem:

Napisano
pred 3 urami je Agerg napisal:

Od kod pa to? Kaj bo naprej, ne morem soditi, kot ti ne. Vem pa kaj je bilo nazaj. Če greš pa še kakšna destletja nazaj po tem grafu, ki sem ga pripel, je bilo pa še dosti slabše. Tudi po 500 mrtvih na leto.

Kako si jaz to malo po svoje razlagam. V časih do 2009 je bilo finančno stanje države in posledično vseh navzdol kar stabilno in se je dalo zraven vsega tudi marsikako igračo kupiti, ki je rezultirala potem v številki na tem grafu. V začetku tega grafa sem jaz bil študent in je non stop vsak vikend skoraj bila pizdarija nekje - pijana mladina, poln avto, divjanje in posledično sranje. Potem se je čez recesijo to vse malo umirilo, ker tudi denarja za vse te stvari ni bilo toliko. Zdaj smo pa zadnjih slabih deset let spet v ciklu, kjer je denarja za takšne stvari malo več in posledično so rezultati tu. Vsak, ki mu malo ostane gre še za uživancijo na motor, skiro, pa čeprav za to ni ravno najbolje usposobljen. Saj vemo, YOLO.

Druga pozitivna stvar je pa napredek varnosti avtomobilov, kjer je občutna razlika - pasivna varnost boljša, asistenčni sistemi skoraj v vsakem avtu - vsaj pri nas, ki smo bolj pahnjeni na ta pleh. Na začetku tega grafa smo še kar dobro gledali NCAP teste za najboljše razultate, danes je to že samoumevno, da je to na nivoju.

Ceste bi lahko bile pa boljše, se strinjam. Vse skupaj je tudi posledica zanemarjanja vlaganja v železniško infrastrukturo in zaradi tega ceste požirajo veliko več prometa.

Takle mamo... Izpit za helikopter, pa bo.

VARNA-POT.SI

V preteklem tednu (23. – 29. december) sta na slovenskih cestah življenje izgubili dve osebi. Vir: Policija

A ti ves kaj so Albanci zgradili zadnjih 5 let? Nova cesta mimo Vlore, AC do Makedonije ..in se in se. Ce.primerjas pol letno statistiko bos pa videl trend gor. 

Moj komentar je na stanje sedaj, ne za nazaj, se posebej med korono, ki bi morala prepoloviti prejsnja leta a ne.

Avti so tudi ratali vecji, daljsi. Bos videl z leti bomo placali zeli drag davek, ker se vsako leto stanje slabsa.

Vceraj sem pisal kako je vipavka sfookana, danes vidim da bo spet zaprta ...se obnavljati ne znamo, kaj sele siriti infrastrukturo.

Avstrija je cela razrita cez Tauer ampak ker delajo dodatne pasove. Kje smo mi? Niti nacrta nimamo, kaj sele da bi se s kmeti dajali za zemljo.

Mi smo na tem podrocju obstali, zabetonirani smo...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Cesta brez grbine, brez razpoke, brez napak na 2800m! Ni ograj, ni omejitev, prostor za kolo, motor, avto, camper/kombi....to lahko mi samo sanjamo. Nazadnje asfaltirana 2005, pa je vsako leto pod snegom

20250818_121327.jpg

20250818_133543.jpg

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Eh, neumnosti, kot ponavadi. Trend je bil v zadnjih 30ih letih krepko navzdol, kar sem že omenil. Pa še vedno je potovanje po cesti z avtom za faktorje bolj tvegano kot ostali načini transporta, to je dejstvo. Samo večina človeških možganov tega ne dojame.

Se pa zadnje desetletje vrtimo na okrog 80 smrtnih žrtvah letno, kar je kar v redu, če upoštevaš hud porast prometa, ki si ga tudi sam omenil kakšni dve objavi nazaj in je statistično dokazan. Če bi držalo kar trdiš, bi moral biti trend kar krepko navzgor. Kot letalske nesreče - pri vseh miljonih preletnih kilometrih in vedno večji gneči v zraku, se zgodi ena in je cel svet auf. No, saj je treba ugotoviti zakaj, ker drugače se lahko hitro poslabša vse skupaj.

Vedno bodo pa na cesti ljudje, ki imajo slab dan, so nezbrani, gledajo v telefon, odpove kaj na avtu, so pijani, zadeti, zaspani. To bo težko na čisto nulo spraviti, dokler je vožnja odvisna od vsakega posameznika posebej. Ali si pa v teh 80 zraven je bolj kocka, kot kaj drugega.

Ceste tudi mogoče prinesejo kakšno smtno žrtev, samo ali je res kriva cesta? Peljati se moraš toliko, kot infrastruktura in razmere prenesejo. Kot bi rekel, da se boš po snegu peljal enako kot po suhi cesti poleti. Seveda bi pa to lahko bilo bolje, se strinjam in tu smo zaspali in bo znalo zniževati kvaliteto življenja naprej.

Meni se bolj kot ne jebe. Nisem veliko na cesti... Je problem drugih.

Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Cesta brez grbine, brez razpoke, brez napak na 2800m! Ni ograj, ni omejitev, prostor za kolo, motor, avto, camper/kombi....to lahko mi samo sanjamo. Nazadnje asfaltirana 2005, pa je vsako leto pod snegom

20250818_121327.jpg

20250818_133543.jpg

Enako v Dolomitih. Vsi prelazi imajo dober asfalt, vse urejeno. 

Napisano

Ja... Tud avtocest ne delajo (delamo) več. Samo hitre ceste... Tud ureditev javnega prevoza je na nuli. Važni so dobički posameznikov... 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Enako v Dolomitih. Vsi prelazi imajo dober asfalt, vse urejeno. 

Ce idmislis ene 15 gradbisc zaradi plazov. Najhuje je Bormio - Livigno

pred 2 urama je Agerg napisal:

Eh, neumnosti, kot ponavadi. Trend je bil v zadnjih 30ih letih krepko navzdol, kar sem že omenil. Pa še vedno je potovanje po cesti z avtom za faktorje bolj tvegano kot ostali načini transporta, to je dejstvo. Samo večina človeških možganov tega ne dojame.

Se pa zadnje desetletje vrtimo na okrog 80 smrtnih žrtvah letno, kar je kar v redu, če upoštevaš hud porast prometa, ki si ga tudi sam omenil kakšni dve objavi nazaj in je statistično dokazan. Če bi držalo kar trdiš, bi moral biti trend kar krepko navzgor. Kot letalske nesreče - pri vseh miljonih preletnih kilometrih in vedno večji gneči v zraku, se zgodi ena in je cel svet auf. No, saj je treba ugotoviti zakaj, ker drugače se lahko hitro poslabša vse skupaj.

Vedno bodo pa na cesti ljudje, ki imajo slab dan, so nezbrani, gledajo v telefon, odpove kaj na avtu, so pijani, zadeti, zaspani. To bo težko na čisto nulo spraviti, dokler je vožnja odvisna od vsakega posameznika posebej. Ali si pa v teh 80 zraven je bolj kocka, kot kaj drugega.

Ceste tudi mogoče prinesejo kakšno smtno žrtev, samo ali je res kriva cesta? Peljati se moraš toliko, kot infrastruktura in razmere prenesejo. Kot bi rekel, da se boš po snegu peljal enako kot po suhi cesti poleti. Seveda bi pa to lahko bilo bolje, se strinjam in tu smo zaspali in bo znalo zniževati kvaliteto življenja naprej.

Meni se bolj kot ne jebe. Nisem veliko na cesti... Je problem drugih.

Peljati se moraš toliko, kot infrastruktura in razmere prenesejo

Evo tocno o tem govorim in pri nas so razmere slabe, res slabe. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.