Skoči na vsebino

Rekreacija (kolesarjenje, tek, pohodništvo,... )

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Spet en trening, soparca ni glih pomagala kej....

image.png

image.jpegimage.jpeg

image.jpegimage.jpeg

null

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano

En trening spet... ne ustavim se velikokrat u baru na pivi, ampak tokrat se mi je rez zaluštala velika točena

image.png

image.jpegimage.jpeg

image.jpegimage.jpeg

nullnull

jajcadizlska.jpg

Napisano

Milsim, da si bom umislil nov sedež za kolo,..glede na to da mi je po mojem laičnem mnjenu preširok ter, da me pritiska pod jajci, kljub temu da je pravilno nastavljen(plus zdej se mi je že 2x vnela koža pri vseh teh višincih), ogledana imam 2 morem se pa zapeljati do LJ, da mi zmerijo.

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 24 minutami je Tilen5 napisal:

Milsim, da si bom umislil nov sedež za kolo,..glede na to da mi je po mojem laičnem mnjenu preširok ter, da me pritiska pod jajci, kljub temu da je pravilno nastavljen(plus zdej se mi je že 2x vnela koža pri vseh teh višincih), ogledana imam 2 morem se pa zapeljati do LJ, da mi zmerijo.

Vročina tudi dela svoje... :nevem:

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Ogledana mam 2 od selle italia

Do sedaj že mnogo let uporabljam in zvozil različne od Selle Italia, vrhunski in velika izbira za vsak tip "riti" in vrsto vožnje (cestna, mtb, gravel...). Sedež je ena najbolj pomembnih komponent... Priporočam ti model z "luknjo na sredi", da razbremeni "jaj...", vsaj meni zelo paše, vendar ni vsaka luknja enaka... In zelo pomembna je dejansko pravilna širina sedeža, dolžina, oblika... glede na tvojo "anatomijo" . Veliko jih na splošno misli, da širši in bolj mehek kot je sedež, bolj bo udoben, za daljše vožnje je ravno obratno...  Je pa res, da je izredno težko dobiti sedež, da ti bo res "pasal", jih moraš ogromno sprobati. V glavnem, jaz sem v enem obdobju skoraj doktoriral na tem 😁 

Napisano (urejeno)

Gledal sem ožjega, ker sem se doma zmeril s pomočjo kartona( mi bodo v lj še bolj natančno) in seveda z luknjo v sredini.

Tam do 135mm bi bil zame kolikor sem raziskal.

p.s: kot rezervo lahko pogledam še Prologo pa Fizik, če slulčajno to en bo OK

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pred kratkim sem nabavil Ergon SMC Core S/M (9-12CM). Mi ustreza, lahko bi bil še malenkost ožji. 

Popolnoma enakega imam tudi jaz. 

Ergon SMC Core Men Sattel Size: S/M (9-12cm) Color: black/grey.

Meni ustreza v nulo. Tudi po prevoženih 60 kilometrih ni problemov. 

Napisano (urejeno)

image.png

To je zame ful preširoko zdej ga mam isto 148mm pa me ubiva.

Jaz nucam med 130mm in 135mm.

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano

različni šupki 🤣 To gledam zdej,..bolj cestno/gravel oriented, za daljše fure in višince

WWW.SELLEITALIA.COM

High performance, resistance and comfort; three inseparable characteristics in one saddle. Enjoy incredible comfort thanks to the...

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 9 minutami je Tilen5 napisal:

Ga boš dal an skiro? 😂

Sem mislil za vas, ki imate take probleme s temi sedeži🤣. Jaz lahko na deski sedim pa uživam na kolesu, sem še iz časov, ko so bili sedeži še iz trde plastike.... :nevem:

Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Bini napisal:

Sem mislil za vas, ki imate take probleme s temi sedeži🤣. Jaz lahko na deski sedim pa uživam na kolesu, sem še iz časov, ko so bili sedeži še iz trde plastike.... :nevem:

Ti itak ne narediš konkretnih fur, da bi opazil.  :)

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 3 minutami je Tilen5 napisal:

Ti itak ne narediš konkretnih fur, da bi opazil.  :)

Odvisno kaj so za tebe konkretne fure.... 🤔

Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Bini napisal:

Odvisno kaj so za tebe konkretne fure.... 🤔

Nevem pej kako,kot jaz zdej delam rečmo 50-60km pa do 1200višincev, pa poročaj kako kej ritka :D  na šunke, ne na baterijo

Mene tud nič ne boli me če grem eno hitro/kratko 30km v eni urci tle med vinogradi

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano

Tudi 200km sem že delal, ampat takrat, ko sem bil tvojih let in sem bil natreniran....Zdaj pa ravnotako ni problem, če redno vozim vsaj 1x,2x na teden, ker se rit navadi neglede na km. To so seveda cestni km s trekingom in brez baterije....🤗😉

Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Iz trde plastike zici večino niso bili, niti pred dobrimi 4. desetletji. Imel sem Bataglina cestaka 86 letnik, takrat so bili sedeži Concor norma. 

Ampak kot mulc bi takrat lahko prenesel karkoli.

Moja trenutna težava je obrabljenost kolčnih sklepov, kar povzroča stalno vnetno stanje ovojnice sklepov in vpliva tudi na sedalne kosti - tiste ki imajo kontakt z zicem.

Ne ni vseglih kakšen zic imaš. Tudi če si čisto zdrav ni vseglih.

Če se voziš s trekingom po ravnem, je težko ugotoviti, da so, naprimer, nekateri zici dobri za spuste...

Širino riti sem nameril 11.5 cm - Ergon ki sem ga kupil je 9-12cm pa mi je rahlo širok. Zanimivo, da na otip je precej trši kot večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno. Ko ga obremeniš z dlanjo, se, za razliko od večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno, upogne. 

Original (ne prav poceni) zic na Canondale niti slučajno ni nudil nekih užitkov na daljših spustih. Sedaj sem prav zadovoljen, da se da na novem zicu premaknit rit tudi mal nazaj. Je sicer občutek kot da sediš na dili, samo da za razliko od drugih zicev, tu rit ne boli. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Iz trde plastike zici večino niso bili, niti pred dobrimi 4. desetletji. Imel sem Bataglina cestaka 86 letnik, takrat so bili sedeži Concor norma.  Ampak kot mulc bi takrat lahko prenesel karkoli.   Moja trenutna težava je obrabljenost kolčnih sklepov, kar povzroča stalno vnetno stanje ovojnice sklepov in vpliva tudi na sedalne kosti - tiste ki imajo kontakt z zicem. Ne ni vseglih kakšen zic imaš. Tudi če si čisto zdrav ni vseglih.   Če se voziš s trekingom po ravnem, je težko ugotoviti, da so, naprimer, nekateri zici dobri za spuste...   Širino riti sem nameril 11.5 cm - Ergon ki sem ga kupil je 9-12cm pa mi je rahlo širok. Zanimivo, da na otip je precej trši kot večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno. Ko ga obremeniš z dlanjo, se, za razliko od večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno, upogne.  Original (ne prav poceni) zic na Canondale niti slučajno ni nudil nekih užitkov na daljših spustih. Sedaj sem prav zadovoljen, da se da na novem zicu premaknit rit tudi mal nazaj. Je sicer občutek kot da sediš na dili, samo da za razliko od drugih zicev, tu rit ne boli.         
    • Enako...zmer na T2.   Moram pa pripomniti eno "gnilo". So me poklicali z T2,k je poteklo 2 leti vezave,in če bi podaljšali itd....rečem,da ima to draga čez,in da bom vprašal. In čez par dni spet pokličejo,in podaljšamo vezavo,kot je žena rekla-isti paket itd. še naprej...in pravi,da dobimo 10% popusta.... In ko dobimo prvo položnico,je dražje kot prej....ajd-OK,vse je šlo gor...a po daljšem pogovoru z operaterjem,na vprašanje,kako je lahko več,kljub 10% popusta,je rekel,da če se vežemo ko oni pokličejo,je popust 10%,če pa bi šli v enoto podaljšati,pa bi lahko dobili 20% popusta (5€/mesec razlike). In tako se v dveh letih nabere 120€ več...ja seveda-za 120€ normalno,da kličejo k blesavi....
    • Mamice in očki. Taiste, taisti, ki skoz na telefonih visijo.
    • Pridem iz službe na parkirišče in sem mislim da so mi sodelavci namontirali kovček na avto, ker sem rekel da imam sedaj "družinski avto" ker je karavan     Šele potem se opazil da je še en avto zadaj parkiran    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.