Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Bi tudi sposodil temo glede radia..ker sem zelel ze na M6 2. Genracije menjat, ter sem potem avto menjal sm to prelozil...Glede navigacije z CX7 ter kartami je poraz..zadnje dobavljive na SD kartico so letnik 2011 za Slovenijo. 

Ce zamenjam radio z aftermarket, kako je z rikverkamero, ki se prikazuje na drugem zaslonu? iskal sem nacrte, pa nisem na?el nic tocnega. Glede Canbusa, hja..del volanskih komand komunicira z Displeyem, navigacija, del pa z avtoradijem. Vse nekako prepleteno, tk da nic jasno..sicer sem pa sam gledal nekaj takega: 

https://www.autopumpkin.de/autoradio-mit-android/android-8-0-universal-autoradio-doppel-din-6-2-zoll-touchscreen-octa-core-mit-gps-navi-dvd-player.html?___SID=U

Napisano

Jest sem imel prvo generacijo in sem isto mogu narediti mosticek, da je potem delal usb vmesnik oz. xcarlink. So mi pa to takrat zrihtal v ljubljani Orange audio. Drgac pa dobis rabljen radio za 50e...

Napisano

Bi tudi sposodil temo glede radia..ker sem zelel ze na M6 2. Genracije menjat, ter sem potem avto menjal sm to prelozil...Glede navigacije z CX7 ter kartami je poraz..zadnje dobavljive na SD kartico so letnik 2011 za Slovenijo. 

Ce zamenjam radio z aftermarket, kako je z rikverkamero, ki se prikazuje na drugem zaslonu? iskal sem nacrte, pa nisem na?el nic tocnega. Glede Canbusa, hja..del volanskih komand komunicira z Displeyem, navigacija, del pa z avtoradijem. Vse nekako prepleteno, tk da nic jasno..sicer sem pa sam gledal nekaj takega: 

https://www.autopumpkin.de/autoradio-mit-android/android-8-0-universal-autoradio-doppel-din-6-2-zoll-touchscreen-octa-core-mit-gps-navi-dvd-player.html?___SID=U

Ja dela vse, samo mora imet canbus modul zraven, k eni na aliexpresu nimajo.

Je pa kr dost kablovja ja.

Sem opisal postopek vgradnje v tej temi.

http://www.mazda-si.net/topic/14570-mazda-6-2008-android-radio-izku%C5%A1nje/page-2

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Ja dela vse, samo mora imet canbus modul zraven, k eni na aliexpresu nimajo.

Je pa kr dost kablovja ja.

Sem opisal postopek vgradnje v tej temi.

http://www.mazda-si.net/topic/14570-mazda-6-2008-android-radio-izku%C5%A1nje/page-2

Tvojo temo sem prebral ze med casom, zelo lepo narejeno, pohvale.

Pri CX7  me samo zanima, kako jez kamero..ker ne vem ali dobi autoradio signal za rikverc ali multiinfo displey..govorim o FL verziji. 

Napisano

Tvojo temo sem prebral ze med casom, zelo lepo narejeno, pohvale.

Pri CX7  me samo zanima, kako jez kamero..ker ne vem ali dobi autoradio signal za rikverc ali multiinfo displey..govorim o FL verziji.

Cx7 ne poznam glih dobro. Je pa vecinoma tako pri teh radijih da dobi radijo signal od rikverca in pol prek canbus modula preklopi display na radiju na video zadnje kamere.

Zdaj ce te prav zastopim ti imas trenutno oem navi v cx7 z vzvratno kamero??

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Cx7 ne poznam glih dobro. Je pa vecinoma tako pri teh radijih da dobi radijo signal od rikverca in pol prek canbus modula preklopi display na radiju na video zadnje kamere.

Zdaj ce te prav zastopim ti imas trenutno oem navi v cx7 z vzvratno kamero??

Ja res je, js imam cd veksler ter OEM info display z rikverc kamero...to bi tudi postil na Info zaslonu ce bi slo, ce ne pa bi jo dal na novi aftermarket radio. Uporabljal bi pac novi android radio zarad muzike ter navigacije..ker 500e ne dam za SD kartico z kartami od letnika 2011. 

ce vzames radio s can basom bo sam preklopil ko das v rikvers, brez canbasa pa je treba zicko povezat na signal rikverca (zarnico ali podobno)

Bi ze gledal da vzamem z Cabusom, ze zaradi volanskih komand, ceprav jih ni veliko :D Komad naprej , nazaj, ter glasnost..ja pa seveda prostorocno, ki ga sploh ne uporabljam :S 

Napisano

Sem zdaj pobrskal po netu kak zgleda v cx7.

V bistvu bi moral povprasat prodajalce android radijev ce podpirajo to da bi imel na radiju in zgornjem displayu.

Ja oem naviji so pa bolj zalost pri starejsih mazdah pa sploh.

Tukaj so android radiji v veliki prednosti nalozis navi app ki ti najbolj ustreza, dobis vse zastonj, imas polno aplikacij za muziko, tv, obd....

Btw. Volanske kontrole delajo tudi pri drugih aplikacijah npr. Youtube ;)

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

• 4 tedne kasneje...
Napisano

https://youtu.be/aWuREKGcs2Q

Na tem videu se dober vidi da ocitno dela vse...tudi pokaze mislim da lepo katera zica je za kamero. Zdej sem se v iskanju enote, ker moram prvo blendo nabavit, pa canbus adapter ter celotno enoto.

Malo sem prebiral po raznih forumih, ampak nikje tocnega podatka.. Eonon, Pumpkin.. itd, naj bi bilo vse od istega proizvajalca, samo software je drugacen. Kako pa je z stabilnostjo?

Sam se odlocam med dvema modeloma, in sicer:

Atoto, menda zanesljiv, ter celo z stabilnim sistemom, ampak malo manj rama, ter drug procesor.

https://www.amazon.com/ATOTO-Android-Navigation-Stereo-Entertainment/dp/B07DDDYM53?th=1&psc=1

ter kot ze zgoraj omenjeno, Pumpkin:

https://www.autopumpkin.de/autoradio-mit-navi/android-8-0-universal-autoradio-doppel-din-6-2-zoll-touchscreen-octa-core-mit-gps-navi-dvd-player.html

Eonon je menda skor isto kot pumpkin, le da nimajo enote z dvd moznostjo.

Ima se kdo kaksne izkusnje?

Napisano

Ker se vedno cakam na popravilo avta imam veliko casa za iskanje radia za CX7. 

Mislim da sem zdej definitivno odlocen kateri model bom vzel in sicer: 

https://www.aliexpress.com/item/9-IPS-Android-8-0-Car-Radio-for-Mazda-CX7-CX-7-CX-7-Navigation-2008/32899258937.html?spm=2114.search0204.3.2.69c57805zC7KU7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10547_319_317_10548_10696_10924_10084_453_454_10083_10618_10920_10921_10304_10307_10922_10820_10821_537_10302_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0_ppcChannel&algo_expid=678949c5-4f66-47c6-ad8b-e579a350ad8e-0&algo_pvid=678949c5-4f66-47c6-ad8b-e579a350ad8e

Poleg bo  zmontiral sprednjo kamero ter jo prek spliterja povezal na en video vhod: 

splitter zgleda takole:

https://www.aliexpress.com/item/Car-Parking-Camera-Video-Channel-Converter-Auto-Switch-Front-View-Side-Rearview-Rear-View-Camera-Video/32601567723.html?spm=2114.10010108.1000013.1.26957f703lDOAg&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=0c313b0e-8d2c-4747-881a-bff8d271f0db

Vse vem, kako in kaj, samo ne vem od kod dobi Radio signal za rikverc. Ali je to preko:

1. Digitalni signal preko Canbus povezave. 

2. Od canbusa do radija preko zice z 12 V

3. Preko zice od rikverc signala

Tisti ki ste montirali radije, ali kdo ve kako pride signal. 

Predvidevam, da ce je Original radio dobil digitalni signal od Canbus linije , bo verjetno ta aftermarket dobil tudi od Canbusa, ampak preko zice z napetostjo 12V. 

Napisano

Jures, a mislis Aftermarket radio ce ima CanBus podporo, da dobi avtomatsko. Tocno tega se bi izogibal, da razdiram vse po avto..bo tako dosti dela. 

Imam Bose ja. Splitter rabim zaradi zadnje kamere in pa ja, tocno tako kot si napisal, rabim adapter za original kamero, z redukcijo napetosti iz 12 na 6V. 

Mislim da je to to:

https://axxessinterfaces.com/product/AX-MAZCAM-6V

Mah, samo pocakam da pride avto nazaj. 

Napisano

Pise na zacetku, pred slikami da ima Bose podporo ter pod tocko 9. pise da ima podporo za volanke komade z Canbus. 

Ne vem katerega tocno mislis, na sliki od radia je na konektorju ze en prikljucek gor, ne vem pa a je to to. 

Napisano

A obstaja poceni kamera, ki se skrije (da se ne uma?e)?

katero kamero bo? vzel za spredaj?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

A obstaja poceni kamera, ki se skrije (da se ne uma?e)?

katero kamero bo? vzel za spredaj?

To bi bilo super ja, da se pospravi takrat, ko ni v uporabi :)

Napisano

Glede rikverc kamere, ce ima radio canbus podporo bo sam dobil signal in bo vklopil sliko kamere. Pri meni deluje odlicno tudi ce je radijo izklopljen ali pa takoj po stratu avta ko se radio se ni zbootal, kamera ?e deluje. Pri mojem radiju je ze oznacen extra prikljucek za zadnjo kamero.

Sprednjo kamero sem pa jst narocil enako kot ti, samo se je zgleda zgubla ali pa kitajec sploh ni poslal, ker tist tracking number sploh ni obstajal, sem dobil ? nazaj.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Sepravi ce ima aftermarket radio canbus se aftermarket kamera samo poveze z RVC kablom in uzadi za aftermarket enoto je tista zicka za reverse na katero se priklopis. Ce pa radio nima canbusa se je pa potrebno povezati na rikverc luc. A si jest to pravilno razlagam?

Napisano

Hja, to je tisto kar mene bega.

Js mislim in upam da je takole:

Ko das v rikverc, da avto preko canbus signalov radiu signal...ker ta potuje prvo v canbus adapter, dobi aftermarket radio iz canbus skatlice signal z zico(oranzna ponavadi na pinu 2) 12V. Ker dvomim da radiji komunicirajo direkt z canbusom, ce ne nebi uporabljali Canbus adapterja.

V mojem primeru, bom pac to zico precvikal in spelal na camera splitter, ki bo tudi takoj preklopil v rikverc,prav tako pa bo preklopil na sprednjo kamero ko avto ne bo vec v vzvratni prestavi.

Upanje umre zadnje.. haha

Ti imas aftermarket kamero, js pa na CX7 se original.. katera ima 4 pinski konektor, ter nima te zice za rikverc. Mislim da ima kamera, 6V plus, minus, pletenica ter signal na tem konektorju. Bom malo prebrskal, ter prilepim slike, ko se bom na racunalniku.

Ti imas aftermarket kamero, js pa na CX7 se original.. katera ima 4 pinski konektor, ter nima te zice za rikverc. Mislim da ima kamera, 6V plus, minus, pletenica ter signal na tem konektorju. Bom malo prebrskal, ter prilepim slike, ko se bom na racunalniku.

Napisano

Ok, reciva da imas avto kateri nima serijsko canbusa in kupis aftermarket radio z canbusom. Kako potem radio ve kdaj si ti dal v rikverc in kdaj ne ce se nisi priklopil na rikverc luc? Aless je kupil znamko eonon in ima canbus pa je ravno samo priklopol RCA kabel za sliko in pa plus minus na rikverc luc. Jest imam se vse zmontirano od prejsnega lastnika. Saj vse razumem in bi tudi sam znal vse na novo priklopiti. Kar me edin bega je to da v kateremu primeru ima aftermarket radio uzadi reverse zicko in ni potreben priklop na rikverc luc in kdaj ne. Predvidevam da takrat kadar ima canbus da ni potreben priklop na rikverc luc, ampak ne razumem zakaj? Poleg tega, kot sem ze rekel ima aless canbus pa je priklopil samo na rikverc luc...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Prodam strešna nosilca  za mazdo CX-30,nosilca sta primerna za Mazdo CX-30 brez strešnih sani.Cena 80 eur.
    • Imaš prav, seveda je pleh cinkan. Malo moteče je, da so določeni deli barvani samo z temeljno barvo. Narobe sem se izrazil, namesto osnovna zaščita sem mislil, da vosek spada pod osnovno opremo pri nas brez doplačila. V konfiguratorju jo najdeš pod rubriko zunanjost.
    • Eh...ja to kar se je včeraj dogodilo na skakalnici v  NemčijI ...  je NOROOOO 😵‍💫🧐😬😬🙃Neodgovorno 🧐😵‍💫 Lahko tle pišemo 3 dni in noči 🙃😃 Saj bojo Tudi Nemci prišli Marca v Planico skakat ......🤨😃😁😁😁 pa lp 😁  
    • Ja tale naci si je res dal duška... pa tulu tam nain nain, pa je šele opazil, da je uradni jezik angleščina, ki jo verjetno niti ne zna govorit. Oziroma bi šel potem pogovor z Dominatorjem nekako v tem stilu:    
    • Nemcem nikoli ni zamrlo prepričanje, da so uberalles.  Samo amiji so bolj prepričani v svojo ubermench pozicijo.   "Na obrazu kontrolorja sem opazil zmagoslavni izraz na obrazu, ki je sporočal: zdaj sem pa jaz zmagal, zdaj sem te dobil, zaslužil si, da ne nastopiš, jaz sem tisti odrešenik, ki sem našel napako. Poglejte posnetke, kar prekipeval je od sreče. Na takšnem tekmovanju za takšne ljudi ni prostora! " Peter Slatnar za Val 202        
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.