Vpoklici
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
jat sem malo pol gledal,.. pa še vedno raziskujem ,..oz ali bi al nebi,.. tudi ta kombinacija naj ne bi bila slaba https://www.av-planet.si/trgovina/avdio-oprema/zvocniki/hi-fi-zvocniki/klipsch/klipsch-reference-premiere/klipsch-rp-500m/ https://www.av-planet.si/trgovina/avdio-oprema/hi-fi-komponente/stereo-ojacevalec/mrezni-ojacevalec-denon-pma-900hne/ Je pa vse še odprto.
-
Ker sem Nubert-fan (glej prvo stran) že od leta 1996 in že dobrih 7 let lastnik Nubert nuVero seta,moram izraziti veselje ob predstavitvi nove nuVero serije. Za kaj veselje? Ker se je izkazalo,da so "stari" nuVero dejansko razviti do absolutne perfekcije. Gre za to-kot sem v tej temi na začetku že pisal,je Nubert nekaj posebnega med proizvajalci zvočnikov. Gre za tehnično perfekcijo,ki je pri pasivnih zvočnikih pripeljana do take mere,da se jo z aktivno tehniko ni več mogoče izboljšati-ne z aktivnim napajanjem/odpačenjem,kot tudi ne z akivnimi kretnicami. Kdor im vsaj malo znanja na tem področju,bo vedel,kako težko je kaj takega z pasivno tehniko doseči. Posledica tega pa je nova nuVero serija,pri kateri so,če so hoteli staro "nadkriliti" morali ubrati eksponencialno dražjo pot. Moj set je takrat stal 7600€ vključno z 2x WS-103 za Dolby Atmos (300€/par)...z leti se je seveda še malce podražil (za par 100€), nova serija je tukaj "malce" dražja...ekvivalenten 5.1 set je 10.490€🙄 (brez para zvočnikov za Atmos). Je pa seveda največja razlika v ceni ravno pri subwooferju🧐...1570€ vs. 3550€. Po vsej verjetnosti,ravno zaradi tega,ker tak subwoofer ne moreš tehnično in slišno preseči,če ne greš vsepovsod vsaj za klaso višje. Tukaj je po tem takoj vidna razlika. Pri AW-17 f-min./max. 18/26Hz in zvočni pritisk 107/110dB (pri f-min./max.)...nov nuVero woofer (točno ime še "iščejo") z 15 zoll globokotoncem (AW-17 ima 13 zoll) pa zmore 4,4cm hoda in 118dB pri mejni frekvenci 19Hz😲😵🥴🚑 Sem pa vesel,ker je kljub "aktivnemu" trendu Nubert postregel vsaj pri wooferju z "staro šolo" bassreflex-a zadaj (čeprav je downfire bolj "in"),kot tudi z frontfire-chassis...tako je woofer bolj muzikaličen in manj odvisen od akustike prostora. Ohišje je meni manj všeč,ker imam raje bolj "tehnološki" izgled,in me npr. vidni vijaki itd ne motijo.... Kretnice pa seveda-Nubert klasika😍😋 Moram pa omeniti nekaj,kar marsikdo ne ve-"kitajci" so noooro agresivni,in bi radi pokupili "vse". In je pred časom pri Nubertu "počila bomba",ko sta se direktor in direktor prodaje na skrivaj z kitajci dogovarjala o prevzemu (tako se je domnevalo na nuForumu...a uradne izjave niso dajali). Seveda vse mimo "glavnega šefa" in lastnika Guentherja Nuberta (v pokoju,a še zmeraj glavni svetovalec itd...). In ko so pogruntali,sta oba "letela".😃 Tako so se po tem odločili za "nekaj posebnega"-dvojno vodenje-Daniel T. Schütze in Markus Pedal (glavni konstrukter elektronike pri Nubertu). Torej-prihodnjost Nubert-a je svetla😃 Predstavitev z Markus Pedal-om Podrobnejša predstavitev z glavnim konstrukterjem zvočnikov pri Nubertu-Thomas Bien (prej je bil pri MB-Quart Hi-Fi šparti).
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.