Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Premijum znamke imajo po mojih osebnih izku?njah zaenk. suport svojih strank. Vsaj z mazdo je bilo tako. Sedaj ko nisem ve? na premijum znamki, je odnos druga?en.

Odvisno, kam si jo vozil. Verjetno niso vsi servisi enako dobri. Recimo pravijo, da je koprski servis, za tvoj avto zelo neprofesionalen in slab.

Napisano

A tako poci?

Ne ne, bognedaj. Tako ne?no, ravno da se sli?i. Te?ko opisat, bom probal posnet

Poslano z mojega SM-T813 z uporabo Tapatalk

Napisano

@SpEkTr: si mislim, da mama enake izku?nje, js tudi v?asih sli?im ... ampak je tak redko, da se niti nisem obremenjeval ?e kje pa kaj, ampak po spominu bi reku, da je blo nekje spredi levo en tak fajni globok POK :P.

Napisano

Mja, sem hotel v soboto posnet, pa ni ratalo :) Je pa res, da sem pred tem doma mal na?prical zgoraj v tisti dve luknji na amortizerju. Mogo?e je tle fora. Poro?am :)

Napisano

Reprogramiranje zra?ne lopute je opravljeno, zraven so mi pod garancijo zamenjali motor?ek desnega ogledala. Vgrajujejo izbolj?ane verzije.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Evo, danes sem re?il vpoklic. Vse skupaj 45 min. Malo sem se pogovoril z mehaniki, malo smo podebatirali o koncertu, popil se kapu?ino in je bilo fertik.

Pa ni? ve? konjev nima sedaj. :)

Napisano

Kako ve?? Kaj pa ?e jih ima manj?

Nima... sem ?e preizkusil.Zna bit pa, da se bo pove?al interval med regeneracijami.

Napisano

Meni so vpoklic zrihtali v 15 minutah. Priklop na racunalnik, ugasni porabnike, se akumulator na polnilec, eno flashanje, izpis in vozi misko ...

Napisano

Meni so vpoklic zrihtali v 15 minutah. Priklop na racunalnik, ugasni porabnike, se akumulator na polnilec, eno flashanje, izpis in vozi misko ...

Sej meni v bistvu tudi... samo 15 min so se pregovarjali mehaniki, kdo se bo lotil zadeve, nato je tisti, ki so ga izbrali moral pokadit cigareto do konca, nato je stvar lagano naredil.

Napisano

Nima... sem ?e preizkusil.Zna bit pa, da se bo pove?al interval med regeneracijami.

A to so ti dejansko rekli? Ker jaz sem opazil ob?utno podalj?anje intervala, nekje okoli 50-70km. 

Napisano

Sej meni v bistvu tudi... samo 15 min so se pregovarjali mehaniki, kdo se bo lotil zadeve, nato je tisti, ki so ga izbrali moral pokadit cigareto do konca, nato je stvar lagano naredil.

Lol, to mi deluje kot da nobeden ni htel prevzeti odgovornosti ?e kaj zajebe, ali ne zaupajo v svoje delo ali pa v strojno opremo.

Nevem kak ma to Mazda re?eno, ampak na Mercedesu ima glavni ra?unalnik poleg glavnega pomnilnika ?e dodatni zrcalni pomnilnik (backup). Tak da ?e gre kaj narobe pri fla?anju ti ostane ?e kopija originala v zrcalnem pomnilniku.

To je skor bulletproof ker zrcalni pomnilnik se flasha potem ko se poflasha glavni pomnilnik.

Predvidevam pa da Mazda tega featurea nima, glede na odziv mehanikov.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

No pri men pa tkole:

Prej?nji teden na poti v slu?bo mi je moja CX-5 zgubila mo?, obrati nikamor gor, ob?utek kot bi vozil z ro?no, ampak ugasnil pa ni. Po ponovnem v?igu dela kot mora, lu?ke ni bilo, moj OBD garminmechanic ne poka?e nobene napake.
Naslednji dan dobim vpoklic, v?eraj tudi izveden v BTC Lj. Povem za te?avo, menijo da bi lahko to bilo to, ampak tudi njihova diagnostika ne poka?e ni?esar. ?e se bo te?ava ponovila bodo sneli sesalni kolektor z loputo, speskali vse skupaj v komori in to je to. Stro?ek lastnika okoli 250 EUR.
Kaj so v?eraj napravili - reprogramiranje ra?unalnika, sedaj zaradi te?av z loputo motor ne more ve? samovoljno ugasniti (so se Japonci ustra?ili, da bi bila veselica, ?e bi ugasnil recimo pri vo?nji po klancu navzdol, zato vpoklic - pojasnilo sprejemnika)

takle mamo
Napisano

Dokler se samo ustra?ijo in preventivno naredijo vpoklic je to v redu. To je premium znamka. Najbr? kaj podobnega v kaki dacii ni za pri?akovati

Napisano

Dokler se samo ustra?ijo in preventivno naredijo vpoklic je to v redu. To je premium znamka. Najbr? kaj podobnega v kaki dacii ni za pri?akovati

Vsaka tola?ba je dobra  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Napisano

Vsaka tola?ba je dobra  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

To ni tola?ba, to je dejstvo. Dobra znamka = vpoklic in re?itev zastonj,ostali ni vpoklica = slikaj se kot ve? in zna?. :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Meni se je po vpoklicu podalj?al ?as regeneracije na vsakih 300 km napram prej, ko je bila vsakih 250.Pohvalno.:)

• 1 leto kasneje...
Napisano

Zivjo, sem nov clan na forumu in tudi novi lastnik Mazde 6 🙂 prebiram vse mozne teme ze dalj casa in glede na to da imajo doticne mazde nekaj manjsih tezav, me zanima ce ima kdo kaksno informacijo kdaj so bili narejeni vpoklici za sesalne lopute (koda vpoklica: AK016A)? Spodaj prilagam tudi link sicer z avstralske strani.

Po preverjanju na mazdini strani po VIN stevilki imam odprt vpoklic za ta problem. 

Upam da sem vsaj priblizno zadel temo🙂 

Hvala za odgovore.

19568756-0-image-a-9_1570762318056.jpg
WWW.GOOGLE.COM

Mazda is recalling more than 35,000 cars sold brand new in Australia since 2012. A fault...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.