Skoči na vsebino

Kuharija


FuManchu

Priporočeno sporočilo

pred 21 minutami je Tilen5 napisal:

Te napolitanske mi nrdi pomoje u 5min če ne še prej,..notr pa dam sam testo pa pomidorčke namazano,..nato pa mozarelo gor, kr čene rada izloči vodo

Bivoljo mocarelo 2-4 ure prej vzami iz embalaže, pretrgaj na 2-4 delčke in na cedilko.

Tak se bo scedila in bo majn vode na pici.

Če že imam na pico iz 25 - 30 let stare gorenjeve pečice vodo. Ta izgine, ko dam na mizo in režem.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pred eno uro je NevLado napisal:

v lidlu majo zdej kamen za mislim da 10 eur, če kdo še nima :) 

Tega Lidlovega mam jaz.

Sem rekel za probo, če bom fanatik, pa kupim jačega.

pred 19 urami je Janez007 napisal:

Žena ugotavlja, da je "sočnost" zelo odvisna od vrste mocarele. 

Drži.

 

V roštilu ni spustla vode.

Najmanj je drugače spustla v svetlozelenu vrečki. Imajo jo samo v talkem Mercatorju.

 

Ko sem dobil od Veracce paket za rojstni dan, je bila tudi ta noter.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Tega Lidlovega mam jaz.

Sem rekel za probo, če bom fanatik, pa kupim jačega.

Drži.

 

V roštilu ni spustla vode.

Najmanj je drugače spustla v svetlozelenu vrečki. Imajo jo samo v talkem Mercatorju.

 

Ko sem dobil od Veracce paket za rojstni dan, je bila tudi ta noter.

Vsak kamen je načeloma OK - važno da ima veliko toplotno kapaciteto ... Mi imamo tudi enega iz Lidla in je OK. 

Žena pravi, da je MU suha mocarela OK ali naribana.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 minutami je godlike napisal:

Bivolja je bolj mokra.

Meni ima dosti boljši okus.

 

 

Pravil sem o tej:

d3ad84_70aac56a1fe4490083e3d035c90644ce~

V pizzeriji Verace sem okušal 2 margeriti, eno z navadno mocarelo, drugo z bivoljo in posledično 20% dražjo. Meni je bil okus enak. 😀

 

Kaj pa Mazda 2 GTA ... oglas je izginil? 🙂

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 1 mesec kasneje...

Takole pa zgleda DeBuyer mineral B po enoletni uporabi.

Veliko sem pekel na plinu in visokih temperaturah. Ponev se obnaša odlično.

Izmeril sem tudi temperaturo, ki je bila 270°C. Na plinu seveda. 

Pogrešam edino ročaj, ki bi se malo manj grel. Mislim, da obstaja celo neka obleka za njega.

 

 

IMG_20231015_132734.jpg

IMG_20231015_132805.jpg

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

  • 7 mesecev kasneje...
  • 3 tedne kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Vse to je načeloma res.    Res je pa tudi, da je čedalje več Navodil za uporabo brez tega podatka. In kaj ti potem nuca vrhunski digitalni moment-ključ s satelitsko povezavo, če pa nimaš nikjer zapisane vrednosti, na katero zategneš...
    • Drugače te natančnosti moment ključev do zadnje decimalke so marketinška neumnost. Se kdo vpraša kaj sploh pove vrednost momenta za zategovanje in kako to vpliva na korektno privijačen vijak? Npr. mazan in suh vijak da čisto druge vrednosti spenjalne sile pri enakem momentu. Sem pa bil presenečen, ker sem v Mazdinih navodilih končno videl vrednost momenta z odstopanjem, kar že pomeni, da je navodila pisal nekdo, ki zastopi stvari.   Drugače pa zelo podpiram uporabo moment ključa pri bolj delikatnih vijačnih spenjalnih zvezah, ker če tega ne delaš vsak dan, nimaš občutka za vrednost zategovanja, enostavno je nimaš. Že pri veliko zategnjenih vijakih je spremenljivk veliko. Pomembno je tudi, da je naležna površina prirobnice in platišča očiščena pri previjačenju. Včasih je naš vulkanizer to delal, zdaj se že preveč mudi. 😬 Če pa delajo to s pištolo, pa adijo. Drugam. Sem pa imel primer, ko nikakor nisem moral vijaka zategniti, ker so mi ga na servisu (ko so nekaj delali na bremzah) zategnili s pištolo in je že naredil vrat in je pri zategovanju samo lezel. Pa dober servis drugače, samo ko avto daš od sebe, pač vsega ne moreš videti.   V glavnem jaz po previjačenju pri vulkanizerju vijake doma enega po enega odvijačim in zategnem na novo z moment ključem. Za to niti ni treba avto dvigovati, ker tako je najmanj eden vijak za redundanco in se mora avto peljati tudi brez enega vijaka na vsakem kolesu.   Ne se preveč obešati na točno vrednost momenta. Lahko malo odstopa, ker je preveč drugih spremenljivk zadaj. Je pa ZELO priporočljivo in tudi korektno uporabiti moment ključ, ker pač ljudje smo ljudje - v določenih razmerah zelo zmotljivi in ko enkrat nastopi otopelost zaradi ponovljivosti nalog se pojavijo problemi, prej ko se tem sprijazniš, bolje je za vse. Tisti ki osnove in pristope v tehniki zastopijo, jih ni treba prepričevati v drugo. Raje pa po 50 prevoženih km vijake spet pritegnite oz. jih preverite, ker se prirobnice malo posedejo in vijaki izgubijo nekaj spenjalne sile.   Bi pa zaključil, da je neuporaba moment ključa pri vulkanizerju ali servisu nek tak osnovni primer šlamparije, ki mogoče nakazuje druge probleme na delovnem mestu.    
    • Nikoli si nebi mislil🤔    Skoraj tretjina se želi z elektrike vrniti k bencinu WWW.AVTOMANIJA.COM Skoraj tretjina lastnikov električnih avtomobilov se ob zamenjavi avta vrne nazaj k motorjem z notranjim...  
    • Včeraj pregonil 22km na rolerjih  
    • Ne se ti men norca delat. Ford je ustvarjen za poziranje. Ratajo lepe slike tudi, če je fotoaparat bolj "počasen". To ni ko Mazda, ki nikoli ni pri miru in moraš imeti že dober aparat, da rata dobra slika. Ne, ne, Ford je pozer, ga nekam postaviš in ga vsi ogledujejo. In kasneje upaš, da ga boš lahko prestavil drugam, da ga še tam lahko ogledujejo. Ker za drugo itak ni...   Ne vprašaj, kako vem. Poglej še v temo Jamralnik...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.