Alex Napisano 27. november Prijavi Napisano 27. november pred 31 minutami je skritikrt napisal: Bom še enkrat objavil video,da ne bo kdo mislil,da če hoče dobra dleta,da mora zapraviti "bogastvo"... Ne...tudi z poceni dleti se daleč pride,ker je za "normalno uporabo" važneje kako je dleto nabrušeno,kot pa iz kakšnega jekla je dleto narejeno. Za to moj nasvet za "normalne smrtnike"...kupi en poceni cet,in investiraj v kvalitetno brusilno vodilo,kos debelejše ravne steklene ali granit plošče in finejše gradacije vodobrusnega papirja. Če pa uporabiš še star usnjen pas+polirpasta za kovino,lahko dosežeš takšne rezultate,da bo večina rekla,da ne potrebuje nič dražjega... Lih v Lidlu Komplet dlet, 5-delni WWW.LIDL.SI Parkside Komplet dlet, 5-delni - širina rezila: 6/10/12/18/24 mm Lidl Slovenija Seveda je pa "boljše dobrega sovražnik", in normalno,da dleta iz boljšega jekla omogočajo boljše rezultate...a pravilo,ki velja za vsa dleta je,da če ni nabrušeno,je za en drek!!! Lahko imaš še tako krasna dleta,pa jih boš moral nabrusiti...oz. investirati v opremo za brušenje. Ko pa to opremo imaš,in se naučiš jo uporabiti...takrat hitro ugotoviš,da nekih ultimativnih,dragih dlet niti ne potrebuješ. To je to,kar sem hotel "razčistiti"...ker,da misliš,da "si dasa",ker si kupil draga dleta....e-dečko-ne bo šlo...slej kot prej boš moral brusiti! A tej so ta pravi? https://trgovina.hobyles.si/izdelek/rocna-dleta-narex-z-lesenim-rocajem/ Jaz bi naročil posamezne in le tiste, ki jih res rabim. Pa cena se mi zdi v redu. Ja, do sedaj sem jih brusil na okroglem brusilniku , pa potem na brusnem kamnu in na koncu sem jih poliral. A mislim, da bi se jih dalo s tem tvojim strojčkom bolje nabrusiti.🤔 Citiraj
skritikrt Napisano 27. november Prijavi Napisano 27. november (urejeno) Pred eno uro je Alex napisal: A tej so ta pravi? https://trgovina.hobyles.si/izdelek/rocna-dleta-narex-z-lesenim-rocajem/ Jaz bi naročil posamezne in le tiste, ki jih res rabim. Pa cena se mi zdi v redu. Ja, do sedaj sem jih brusil na okroglem brusilniku , pa potem na brusnem kamnu in na koncu sem jih poliral. A mislim, da bi se jih dalo s tem tvojim strojčkom bolje nabrusiti.🤔 Da,to so ta...to je osnovna najcenejša serija...tist,k sem pisal "polprofi"👍 Jeklo je pri teh identično kot pri dražji Woodline Plus seriji,katera ima ergonomičnejše ročaje iz tršega lesa,in za to nima zaščitnih obročev proti cepljenju lesa (kar zna biti zoprno pri uporabi z kladivom). Richter je pa še za klaso-dve višja,ker ima drugačno jeklo....tudi nima obročev,in je bolj namenjen prostoročni filigranejši rabi...z kladivom pa le z lesenim.....japonska se pa praktično zmeraj uporabljajo z kovinskimi kladivi.... Torej-osnovna Narex so že "raketa". Boljših,kvalitetnejsih dlet za denar skoraj ne boš dobil. Kar se brušenja tiče-ne. To sta dva totalno različna principa brušrnja...ne moreš primerjati in reci,da je en boljši. Če si navajen na ala-Tormek,je to to!...seveda pod pogoji,da pravilno brusiš,popolnoma pravokotno vpneš dleto itd...to so osnove,kjer lahko zajebeš pri obeh sistemih. Tist "moj" sistem omenjam,ker je cenejši,in tako "bližje" navadnim smrtnikom....rezultati,ki jih pa lahko dosežeš,pa so na obeh sistemih enaki...oz.zajebeš lahko tako tu,kot tam. Kaj hočem povedati je to,da ne potrebuješ neke ultra drage opreme,da bi zmogel doseči vrhunske rezultate....važneje je,da se detajlno pozanimaš o tehnikah brušenja,kotih,t.i.secondary bevel,poliranju ostrine itd... Npr. ena steklena "šipa",vodobrusni papir do npr. 2000grit je že "plafon... po želji mogoče celo do 5000grit...(če si "picajzlast" namesto vodobrusnega papirja 3M laping filmi-ni boljšega)...dobro vodilo,usnjen pas (gladka nebarvana stran in npr. zelena polirpasta in dobra tehnika in si zmagal....tudi z poceni dleti iz Lidla. Sistemi ala Tormek so pa čisto druga stoškovna klasa...je super...ni pa nujno...to je to,kar bi rad povedal. Popravljeno 27. november od skritikrt Citiraj
skritikrt Napisano 27. november Prijavi Napisano 27. november (urejeno) Da bo bolj jasno,za kaj govorim,da ni en sistrm brusenja boljsi od drugega...čeprav ti sistem z filmi ali brusnimi papirji omogoča uporabo veliko finrjših gradacij kot pa Tormek in podobni. Gre za to,kar marsikdo spregleda ko brusi...in misli,da "mora" vse gradacije "po spisku". Reže le tisti absolutni vrh rezine...nič drugega!...vse ostalo le "podpira" meso ostrine. Torej...lahko brusiš še pred poliranjem ostrine k blesav,da se rezilo sveti "k špegel",pa ti ne pomaga,če nisi precizno in pravilno snel t.i.iver z ostrine in le to spoliral....z kolikšnjo gradacijo si nazadnje brusil...npr. 1000 ali 5000 ali 10000 je sekundarnega pomena za ostrino!!! Popravljeno 27. november od skritikrt Citiraj
Alex Napisano 27. november Prijavi Napisano 27. november pred 40 minutami je skritikrt napisal: Da bo bolj jasno,za kaj govorim,da ni en sistrm brusenja boljsi od drugega...čeprav ti sistem z filmi ali brusnimi papirji omogoča uporabo veliko finrjših gradacij kot pa Tormek in podobni. Gre za to,kar marsikdo spregleda ko brusi...in misli,da "mora" vse gradacije "po spisku". Reže le tisti absolutni vrh rezine...nič drugega!...vse ostalo le "podpira" meso ostrine. Torej...lahko brusiš še pred poliranjem ostrine k blesav,da se rezilo sveti "k špegel",pa ti ne pomaga,če nisi precizno in pravilno snel t.i.iver z ostrine in le to spoliral....z kolikšnjo gradacijo si nazadnje brusil...npr. 1000 ali 5000 ali 10000 je sekundarnega pomena za ostrino!!! A ni zelo važen tudi kot rezila? Citiraj
skritikrt Napisano 27. november Prijavi Napisano 27. november (urejeno) pred 4 urami je Alex napisal: A ni zelo važen tudi kot rezila? Ne tako zelo,kot se na prvi pogled zdi...nekje okoli 30°in si zmagal...odvisno od marsičesa...kako trd je les,ali uporabljaš še drugi kot ostrine ali ne,ali z kladivom ali ročno itd... Zelo priporočam ogled tega videa...kanal pa nasploh-top👍 Popravljeno četrtek ob 17:14 od skritikrt 1 Citiraj
Jest Napisano ponedeljek ob 12:36 Prijavi Napisano ponedeljek ob 12:36 dne 25. 11. 2025 ob 22:07 je Jest napisal: Jaz sem tudi naročil na Amazonu… ker sem imel še neke drobnarije v košarici in sem čakal kakšno priliko, da dosežem 59€ za brezplačno poštnino …. Edino dostava je šele 18.12. ampak se mi nič ne mudi… Me je UPSov kurir presenetil s pošiljko ... "Cigometer" je prispel, čeprav je ob naročilu pisalo, da bo dostava 18.12. ... Luštna zadevica ... in dokaj poceni ... 1 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
samSimon Napisano ponedeljek ob 13:34 Prijavi Napisano ponedeljek ob 13:34 Amazon a? Tudi meni 18.12. ampak očitno nimam te sreče kot ti Citiraj
skritikrt Napisano ponedeljek ob 13:35 Prijavi Napisano ponedeljek ob 13:35 (urejeno) pred 59 minutami je Jest napisal: Me je UPSov kurir presenetil s pošiljko ... "Cigometer" je prispel, čeprav je ob naročilu pisalo, da bo dostava 18.12. ... Luštna zadevica ... in dokaj poceni ... To pa je brzina😲....a je Speedy Gonzales prinesel? Popravljeno ponedeljek ob 13:36 od skritikrt Citiraj
Jest Napisano ponedeljek ob 13:59 Prijavi Napisano ponedeljek ob 13:59 pred 25 minutami je samSimon napisal: Amazon a? Tudi meni 18.12. ampak očitno nimam te sreče kot ti Iz Amazon.de ja ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
samSimon Napisano ponedeljek ob 14:16 Prijavi Napisano ponedeljek ob 14:16 Moj nima niti še statusa ''poslano'' 1 Citiraj
Slivka Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami Tukaj je pa samo vprašanje majstra, koliko zna uporabljat to, kar ima s seboj. Ker ni da ni... Mi pa ni uspelo ugotoviti, kolikšna je cena tega... 2 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
skritikrt Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) pred 3 urami je Slivka napisal: Tukaj je pa samo vprašanje majstra, koliko zna uporabljat to, kar ima s seboj. Ker ni da ni... Mi pa ni uspelo ugotoviti, kolikšna je cena tega... Ne,ne...to je vse od Deana Dohertyja🧐,k pelje na odpad😄😂🤣 Hec,hec...k tudi sam imam DeWalt DW-7492 cirkularko...pa se zaenkrat kar dobro odnese👍 K je lih tema "orodje-poveni vs. drago... Sem pa lih danes v Lidli kupil dve magnetne posodice... Eno že imam od Hazet-a model 197-3...kupil Marca na Amazonu za 7,89€... Te dve iz Lidla pa slabih 5€...totalno-kopija...absolutno identične mere plastične šalčke...le dno je malenkost drugačno,in magnetna "noga" je narebrena namesto groba kot je to pro Hazetu. Najprej nisem imel namena kupiti,a Hazetovo zadnje čase zelo pogosto uporabljam,in bi bilo včasih fino imeti še kaksno,da nimaš pomešane vijake itd...ma za 5€👍 Popravljeno pred 3 urami od skritikrt Citiraj
Jest Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 3 urami je Slivka napisal: Tukaj je pa samo vprašanje majstra, koliko zna uporabljat to, kar ima s seboj. Ker ni da ni... Mi pa ni uspelo ugotoviti, kolikšna je cena tega... A je to kombi od @skritikrt? 2 3 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Bini Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Njemu ne gre vse v tak kombi.... 😉 1 1 Citiraj
NevLado Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama pred 4 urami je Slivka napisal: Tukaj je pa samo vprašanje majstra, koliko zna uporabljat to, kar ima s seboj. Ker ni da ni... Mi pa ni uspelo ugotoviti, kolikšna je cena tega... uporabi umetno inteligenco null Citiraj
Agerg Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro No vidiš, kaj vse se dobi za 5 jurčkov... 🤪 1 Citiraj
skritikrt Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Pa daj za foro še te dve slike...me prav zanima kaj bo AI rekla,k kar nekaj je že orng starega....pa tu ni zraven švasaparata,vrtnih strojev,visootlačnega čistilca,merilnih instrumentov,multimetrov,polnilcev raznih vrst k niso za "orodje"itd... Je pa zraven na sliki en stroj,ki bi moral prispeti jutri ali pojutrišnjem...seveda je spet nekaj "posebnega" in zaenkrat ne izdam kateri je...lahko pa kdo ugiba😄...bom seveda predstavil😉 Danes je pa prišel tudi moj "cigo"-meter😃...bo prišel zelo prav pri postavitvi Atmos zvočnikov,ker ima tudi kotomer itd...res nora stvarca😃👍 1 Citiraj
NevLado Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro ti bi bil lahko sekač, sabljasta žaga pa šop baterij v ruzak in v hosto 1 Citiraj
godlike Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Jebemo mast. Moj tišlar nima tolko baterij. Ti maš to za pol Zoe-ta 😅 2 Citiraj
skritikrt Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 1 minuto je NevLado napisal: sabljasta žaga Mater si nesramen🥺...a si moral najti lih en stroj,ki ga še nimam😢 Tudi motorke (take ali drugačne) še nimam🙄...a kar še ni,mogoče enkrat bo😄 Ne,ne...nisem lih "za v hosto"...čeprav imam v mislih tudi motorko...a najbrž ne bencinsko...pri mojih potrebah prej na baterijo al kabel... Citiraj
Slivka Napisano pred 42 minutami Prijavi Napisano pred 42 minutami Pred eno uro je NevLado napisal: uporabi umetno inteligenco null Pa še 45.000 za kombi pa ... ... Daj vprašaj umetno inteligenco, koliko pride pa "predelava" v delavnico - vse tiste omare in predalniki in pult. Pa ta Transporter je povišan, ki ga v originalu ne dobiš, je tudi predelava. Mislim, po koliko mora biti ura majstra, da si lahko privošči orodje... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.