Skoči na vsebino

vožnja mazde


AndrejO

Priporočeno sporočilo

Zdravo, 

evo, mam mazdo (2-ka 75KM bencinar). Mogoče se bo komu zdelo smešno vprašanje, ampak cca. 20 let vozil dizla (1.9 sdi, 47kw, 66KM) in opažam, da je pri mazdi stil vožnje čisto drugačen (bencinar + skyactive motor). Vajen sem bil vozit pod obrati (npr. pri 20km/h menjat v 2., 40-50km/h menjat v 3, pri 60km/h v 4, pri 80km/h v 5 in ves čas obrate držat okoli 2-3000). Zanima me kako vozite vaš mazdo, ker se bojim, da bom skuril motor, če bom v 2. ali 3. prestavi na AC vozil do 80-90 km, da se avto sploh premakne. Skratka, vprašanje je pri kakšnih obratih vozite ponavadi oz. kako je mogoče da 75KM mašina ne potegne bolj ali enako kot 66KM 20-let star dizel motor? 

  • Všeč 3
  • Začuden 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ne ga vozit kot dizla. Ne ga vozit kot turbača. Vozi ga kot da si ga ravnokar ukradel. Ne ok, mal se hecam, ampak drugač pa resno, če hočeš vsaj teh mlinčkastih 75 konjev izkoristit je treba minimalno nad 3000 vozit oziroma najbolje kar med 4000-6000 obratov, kjer ima limitirano moč 75KM. Edino tako bo šla nekoliko bolje kot SDI.

  • Všeč 7
  • Haha 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ti ga le pogumno in dobro zavrti na obrate in bo vsekakor bolj poskočna od Samo Da Ide, kot jim rečejo. :)

  • Všeč 1
  • Haha 5

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Čestitke za nakup, kupil si odličen avto! Sedaj pa samo gas, ko pospešuješ moraš v obrate, pa bo vse ok. To je pač navaden bencinar :prstgor: Ne pozabi na vsakoletni servis oziroma na 20kkm prevoženih (tega intervala ne podaljšuj, pa bo vse ok).

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Jaz bom rekel...za normalno-umirjeno vožnjo kot do sedaj.

Razlika je le v tem,ali rabiš moč ali pa ne...v osnovi za vzdrževanje hitrosti lepo pri dokaj nizkih obratih in z malo gasa,kakor hitro pa boš hotel,da potegne,pospeševal,prehiteval,vožnja v klanec ipd.,pa "izgubi" odpor do šaltanja-pomeni-takoj 1-2 brzini navzdol,da držiš motor pri višjih obratih. Za maksimalni pospešek šaltaj tako,da ko boš prestavil v višjo,da ne bo padel pod 4000 obratov.

Fora je pa v tem,da tak motor pri takih obratih niti ne potrebuje takega gasa,da bi vlekel.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

    • 2.3 mašina je imela 3-4 iteracije. Zadnja je z redno menjavo olja ok. Prvim so pokale glave, ker so se luknjice zamašile, ki so med cilindri olje prepuščale, zadnja je baje sloted.   Ampak to so vse 2.3 280 mašine. In servisi nimajo pojma, ko to vprašaš.   Imam 1.5 3 cilindra in od MY2020 ima oljno črpalko gnano z mokrim jermenom in ne zobnikom. Baje penlo olje ob objestni vožnji in je lahko brez olja obstala. Na servisu nič ne vejo o tem.   Pri obeh mašinah zna bit še problematičen carbon built up, ampak ot imajo Mazde baje podoben problem.
    • Kje so časi RS Coshwort-a, potem bi bila odločitev logična....moj glas gre ST, ki je res stroj, če res rabiš 280km....kdaj jih bos uporabil je drugo vprašanje....glede zanesljivosti bi pa zih vzel Mazdo, ceprav verjetno je Ford ST program drugacna serija kot ostalo @godlike bo verjetno vedel....
    • Pa dam tudi jaz eno sliko kar tako:     Ta čas, ko nekateri glancate svoje Mazge in ko jim drugi naročate tablice, ta tretji z Mazgami uživamo v potovanjih...
    • Focus za družinsko kočije se mi zdi ravno prav z 182 konji. ST je pač brutaln. Pa se je prodajal samo 1.5 leta. V Sloveniji so najbolj redka mašina.
    • Plastike na CX30 me ne motijo ,če je siva barva avtomobila..,če pa je bela me pa motijo preveč in bele ravno zaradi teh plastik nebi imel..,Ko bi lahko dal motor od fokusa v CX30 😃
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.