Te dni sem naredil sledeče:
- olje + oljni filter, malo mi je pobegnil interval in sem menjal na 12.500km (398.153 km)
- spucan K&N zračni filter
- Valvoline DPF Cleaner pločevinko spustil skozi odprtino O2 senzorja, ki je bil po zadnjem čiščenju precej bolj čist. Pa tudi kolikor se je satovja videlo je bilo presenetljivo čisto.
Med menjavo olja sem videl, da pušča semering na desni polosovini. Nekaj za kar sam nimam primernega orodja. Pri prihodu iz morja pa mi je šla elektromagnetna tuljava na sklopki klime (malo zacvili, malo zasmrdi in malo se pokadi, ter neha hladit.
To dvoje je bilo menjano danes: nova sklopka klime + semering + delo 210,00 EUR (deli cca. 110,00 EUR + dve uri šraufanja). V BTC sem klical samo zaradi streznitve. Itak bi menjali cel kompresor (nazadnje je bil dejansko menjan pri njih, leta 2021), ker ostalo se pač ne splača, in bi bil ob 700,00 EUR.
Čakam še na komplet za menjavo PVC delov.
Mazda 5, 1.6 dizel, 2011, tik pred 400.000 km. Tako, da je v zraku tudi vprašanje velikega servisa (predračun 710,00 EUR) ali prodaje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.