Skoči na vsebino

Zanesljivost Mazda diesel motorjev od 2018 naprej?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni,

Sem že skoraj 7 let lastnik Mazde 6 GH 2011 letnik, 2.2 diesel 129 konjev in razen zamenjave verige pri 250 tisoč kilometrov ter 1x zamenjave podložk injektorjev nisem imel nekih velikih stroškov. Ker ima moja mazda že skoraj 300 tisoč kilometrov razmišljam o nakupu novejše Mazde 6 ali CX-5 (npr. 2018 do 2020 letnik). Malo me skrbi zanesljivost diesel motorjev, po pregledu foruma ne najdem točnega odgovora ali so motorji Skyactive po faceliftu od 2017 bolj zanesljivi ali ne, prosil bi pomoč kakšni so lahko potencialni problemi ter stroški z temi motorji, ker delam cca. 80 km na dan (80% avtocesta) se mi najbolj splača voziti dizla.

Napisano (urejeno)

Vozi kar imaš... 

Od letnika 13 naprej glej bencinarja...

To je MOJE mnenje. 

Popravljeno od Shrek
Napisano
pred 59 minutami je Dani napisal:

Pozdravljeni,

Sem že skoraj 7 let lastnik Mazde 6 GH 2011 letnik, 2.2 diesel 129 konjev in razen zamenjave verige pri 250 tisoč kilometrov ter 1x zamenjave podložk injektorjev nisem imel nekih velikih stroškov. Ker ima moja mazda že skoraj 300 tisoč kilometrov razmišljam o nakupu novejše Mazde 6 ali CX-5 (npr. 2018 do 2020 letnik). Malo me skrbi zanesljivost diesel motorjev, po pregledu foruma ne najdem točnega odgovora ali so motorji Skyactive po faceliftu od 2017 bolj zanesljivi ali ne, prosil bi pomoč kakšni so lahko potencialni problemi ter stroški z temi motorji, ker delam cca. 80 km na dan (80% avtocesta) se mi najbolj splača voziti dizla.

Če delaš toliko kilometrov na dan ne bi smelo bit problemov niti z novim 2.2 dizlom. Samo redno menjuj olje na 10000 km in gasa. Poznam ljudi, ki so naredili že čez 300000 km s takimi motorji. 

Napisano

Ne tvegaj, vzemi Mazdo 6, 2.5l motor pa sam gasa. Drži, da bo poraba 1-2l višja, samo boš to hitro notri dobil če boš mogel pol dizel motorja menjati.

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

da bo poraba 1-2l višja

Tole me je fejst nasmejalo... ampak ok, go on.

Dejmo bit realni, če bo 2 litra razlike v povprečju bo kr v redu rezultat.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Če delaš toliko kilometrov na dan ne bi smelo bit problemov niti z novim 2.2 dizlom. Samo redno menjuj olje na 10000 km in gasa. Poznam ljudi, ki so naredili že čez 300000 km s takimi motorji. 

Sej veš kje je glavni problem? Kupuje rabljen avto in tam se ne ve kaj je počel prejšnji lastnik. Načeloma z zadnjim FL od leta 2018 ne bi smelo biti nekih večjih težav saj so odpravljene večinoma vse porodne in tudi zamenjali so način čiščenja NOX, ki je zdaj preko AdBlue ssistema, kar zmanjšuje nabiranje saj v sesalnem kolektorju.

V glavnem servisna "knjižica", pregled kilometrov pri menjavi in da je opravljeno po navodilih proizvajalca. Testna vožnja pa bi moralo biti OK.

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Bom dal sliko, ki sem jo prilepil ze pred nekaj leti... Primerjava med D175 AT in G194 AT ... Stil voznje je podoben... 

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Ja tako pravi spritmonitor na kar velik vzorec voznikov.Screenshot_20250501_131251_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250501_131342_Samsung Internet.jpg

Napisano (urejeno)

Tkole je. Če se vsak dan vsaj 2x v Vrhniški klanec pelješ , pol absolutno 150 konjev rdečo karavan diesel. Drugače pa... 

Že veš, verjetno si se že sam odločil. 

Popravljeno od Shrek
Napisano

Saj imaš na voljo tudi boljše dizel motorje kot pa je mazdin🤣😉....lahko pa gamble-aš?!?🧐🙄....jaz na tvojem mestu ne bi (najboljši so odgovori, naj bi bil, naj bi bilo....heh, kot v osnovni šoli)....najbolj relevantno bi bilo, da se javi kak mazda forum lastnik dizel mazde 2018+, ki ima 200.000km plus in da pove kake težave in ne ima/je imel....

Napisano
pred 6 urami je ignacij napisal:

Ja tako pravi spritmonitor na kar velik vzorec voznikov.

Ker išče M6 od zadnjega FL, ki je imela tako popravljen dizel kot izboljšano mapo na bencinarju zgleda na spritmonitorju takole:

dizel z ročnim menjalnikom obe varianti moči

image.png

dizel z AT

image.png

bencinar 2.5, samo AT

image.png

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Jest napisal:

Bom dal sliko, ki sem jo prilepil ze pred nekaj leti... Primerjava med D175 AT in G194 AT ... Stil voznje je podoben... 

image.png

A pol sem jaz čuden, če pogledaš mojo porabo v podpisu. Pa je večina vožnje AC in mesto. Regionalke samo k se gre na kak izlet.

Drugač pa ja, tale Mazdin AT je bil usklajen z 2.5 bencinarjem in se tudi najbolj znajde prav v dinotu. V dizla so pa vtaknili takega kot je in je sila malo prilagojen, saj ne zna prestavljat dizelaško, zato skos razlagamo, da v dizla samo ročni, če je poraba pomembna postavka v odločitvi o nakupu.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

A pol sem jaz čuden, če pogledaš mojo porabo v podpisu. Pa je večina vožnje AC in mesto. Regionalke samo k se gre na kak izlet.

Drugač pa ja, tale Mazdin AT je bil usklajen z 2.5 bencinarjem in se tudi najbolj znajde prav v dinotu. V dizla so pa vtaknili takega kot je in je sila malo prilagojen, saj ne zna prestavljat dizelaško, zato skos razlagamo, da v dizla samo ročni, če je poraba pomembna postavka v odločitvi o nakupu.

Očitno imaš kamionski tempo 😂🤓🥸🤣 za porabo v podpisu 5.77....hec 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.