Slivka Napisano petek ob 10:04 Prijavi Napisano petek ob 10:04 Letnik 2025, prvi lastnik, dobro ohranjen, toča ga ni dobila nikoli, ... ... ... Cena: 0,90€/kg. Po dogovoru možna dostava po Goriški in Posočju, mogoče do Ljubljane, za večjo količino tudi drugam... 4 Citiraj
Boss Napisano petek ob 15:50 Prijavi Napisano petek ob 15:50 Še znamko nisi povedal tolk da vem a je za dirkat al je bolj težke sorte. 1 Citiraj
Z M A J Napisano petek ob 18:51 Prijavi Napisano petek ob 18:51 Katero pa imaš sorto in ali je "univerzalen" ali bolj za kuhanje, pečenje, itd.? Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
FuManchu Napisano petek ob 19:20 Prijavi Napisano petek ob 19:20 Krompir je samo revma in nič drucga🤣 Citiraj
Shrek Napisano sobota ob 06:19 Prijavi Napisano sobota ob 06:19 Ja...koliko gre na vrhu Vrhniškega klanca? Citiraj
Boss Napisano sobota ob 08:19 Prijavi Napisano sobota ob 08:19 pred 2 urama je Shrek napisal: Ja...koliko gre na vrhu Vrhniškega klanca? ....nč kej dost, če božaš ženo po kolenu. Citiraj
Slivka Napisano sobota ob 11:48 Avtor Prijavi Napisano sobota ob 11:48 pred 19 urami je Boss napisal: Še znamko nisi povedal tolk da vem a je za dirkat al je bolj težke sorte. Belarosa in Marabel. Jah, surov je bolj težek za prebavit... 3 Citiraj
Slivka Napisano sobota ob 11:56 Avtor Prijavi Napisano sobota ob 11:56 pred 17 urami je Z M A J napisal: Katero pa imaš sorto in ali je "univerzalen" ali bolj za kuhanje, pečenje, itd.? Belarosa in Marabel. Mah, kar univerzalen. Vsaj mi ga uporabljamo za vse... 3 1 Citiraj
Slivka Napisano sobota ob 15:20 Avtor Prijavi Napisano sobota ob 15:20 pred 19 urami je FuManchu napisal: Krompir je samo revma in nič drucga🤣 Ma je tudi shujševalna (preden ga usadiš in opleveš) pa tudi kot solarij, ker kar lepo zagoriš tam na njivi. 1 Citiraj
Slivka Napisano sobota ob 15:28 Avtor Prijavi Napisano sobota ob 15:28 pred 9 urami je Shrek napisal: Ja...koliko gre na vrhu Vrhniškega klanca? Poslušaj, ti si pa res tamestn pa pojma nimaš, zato se raje ne oglašaj! To ni fižol, pa da boš pasulj skuhal ven in potem meril, koliko gre na vrhu Vrhniškega klanca... pred 7 urami je Boss napisal: ....nč kej dost, če božaš ženo po kolenu. Če se pošteno naješ pasulja, dvomim, da bo tako blizu, da jo boš božal po kolenu... 3 Citiraj
Slivka Napisano nedelja ob 13:11 Avtor Prijavi Napisano nedelja ob 13:11 V glavnem 10 vprašanj, krompirja pa ne bom prodal niti kilo... 1 Citiraj
Janez007 Napisano nedelja ob 13:32 Prijavi Napisano nedelja ob 13:32 (urejeno) Slivka, si njivo, na kateri je krompir zrastel, kdaj šprical s pesticidi (herbicidi, fungicidi,...)? Popravljeno včeraj ob 09:06 od Janez007 1 Citiraj
Shrek Napisano nedelja ob 14:41 Prijavi Napisano nedelja ob 14:41 Pred eno uro je Slivka napisal: V glavnem 10 vprašanj, krompirja pa ne bom prodal niti kilo... Boš 😇 1 Citiraj
Z M A J Napisano nedelja ob 17:50 Prijavi Napisano nedelja ob 17:50 Slivka, daj no, pa menda ti ni avtomobilski forum glavni adut za prodajo domačega krompirja? 2 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Bini Napisano nedelja ob 18:36 Prijavi Napisano nedelja ob 18:36 Vsaka prodana kila šteje.... 1 Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 09:15 Prijavi Napisano včeraj ob 09:15 @Slivka, si spregledal moje vprašanje? Zanima me, ali je krompir kaj in koliko šprican s pesticidi? Citiraj
Slivka Napisano pred 10 urami Avtor Prijavi Napisano pred 10 urami dne 20. 7. 2025 ob 15:32 je Janez007 napisal: Slivka, si njivo, na kateri je krompir zrastel, kdaj šprical s pesticidi (herbicidi, fungicidi,...)? Sem šele zdaj opazil, da je še eno vprašanje... Torej, kar pridelujem, je v prvi vrsti zame in za družino (moja sestra, ženina sestra, tast, moj stric, ženini strici, ...). In temu primerno je pridelano. Vse, od krompirja, puranov, solate, kokošjih jajc, medu, povrtnine, ... ... ... Se pa vedno zastavi z malo večjo količino, pa kar ostane (po tem, ko mi napolnimo naše shrambe), se proda med prijatelje in znance. Če je škropljeno? Seveda je. Ker če ne bi škropili, bi vsi škodljivci od blizu in daleč prišli sem, ker je tudi drugod škropljeno. Razlika je le, s čim se škropi, koliko se škropi in kdaj se škropi. So modeli, ki gredo v Bosno in fitofarmacevtska sredstva kupujejo tam, ker ni omejene količine in ne potrebujejo nobenega izpita za to. In obilno zalivajo njive. Se pa pri nas dobijo tudi sredstva, ki se jih lahko uporablja celo v ekološkem kmetijstvu. Koliko je škropljeno in s čim je škropljeno? To si lahko odgovoriš kar sam - ob dejstvu, da vse, kar pridelujem, v prvi vrsti pridelam zase in za svojo družino. 4 Citiraj
Janez007 Napisano pred 10 urami Prijavi Napisano pred 10 urami pred 13 minutami je Slivka napisal: Sem šele zdaj opazil, da je še eno vprašanje... Torej, kar pridelujem, je v prvi vrsti zame in za družino (moja sestra, ženina sestra, tast, moj stric, ženini strici, ...). In temu primerno je pridelano. Vse, od krompirja, puranov, solate, kokošjih jajc, medu, povrtnine, ... ... ... Se pa vedno zastavi z malo večjo količino, pa kar ostane (po tem, ko mi napolnimo naše shrambe), se proda med prijatelje in znance. Če je škropljeno? Seveda je. Ker če ne bi škropili, bi vsi škodljivci od blizu in daleč prišli sem, ker je tudi drugod škropljeno. Razlika je le, s čim se škropi, koliko se škropi in kdaj se škropi. So modeli, ki gredo v Bosno in fitofarmacevtska sredstva kupujejo tam, ker ni omejene količine in ne potrebujejo nobenega izpita za to. In obilno zalivajo njive. Se pa pri nas dobijo tudi sredstva, ki se jih lahko uporablja celo v ekološkem kmetijstvu. Koliko je škropljeno in s čim je škropljeno? To si lahko odgovoriš kar sam - ob dejstvu, da vse, kar pridelujem, v prvi vrsti pridelam zase in za svojo družino. No pa sem le dočakal odgovor, hvala ... razumem. 🙂 Moj oče je pred leti obdeloval svojo njivo, prideloval zase tudi krompir (pri dobri letini je pridelal okrog 20 zabojev krompirja), kjer res ni nič šprical. Koloradske hrošče je pobiral na roke ... Je pa res, da je kmet šprical sosednje njive in vprašanje, koliko škropiva je zaneslo tudi na našo njivo ... Zanimal bi me res pravi BIO krompir, sem pa vesel, da poveš pošteno. Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami Moja je pekla kruh iz BIO moke. Nekaj kilometrov daleč je BIO mlin, sam sem ga poimenoval "Pri zlatarju". Cena moke astronomska. Imel je samo eno napravo za mletje, komaj kaj večjo od tistih v supermarketih za mletje kave (sploh ne vem, če so še). Zraven je ime pa cele velike palete BIOmoke. Od bele, črne, koruzne, ovsene, ajdove... Ne verjamem da je tisto on namlel s tisto mašinco, res je zgledala kot maketa. Sedaj moko za kruh kupujemo v Moravški zadrugi. Zaradi pesticidov v njej zanesljivo zgubimo kakšen mesec življenja, ampak se to skompenzira s tem, da se ne sekiramo zaradi občutka, da nas nekdo nateguje. Pomembno je, da je hrana BIO. Če slučajno zaradi nje dobiš drisko, je tudi ta BIO. 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Janez007 Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami Ja, vem da je BIO mamljiva oznaka za pridelovalce, da donos za enak pridelek potrojijo ali še več. Sicer pa imam izkaznico za nakup fitofarmacevtskih sredstev, da 2x letno poškropim češnjo ... Brez je res težko, na 12m2 velikem vrtu mi gosenice, plesen, itd uničijo pol pridelka ... ampak vrta ne škropim. 1 Citiraj
sportman333 Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami brez škropiv še trave (lepe - wimbledon style) ne moreš vzgojiti kaj šele pridelkov..... Citiraj
FuManchu Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Jaz ne škropim nič. Tudi sadno drevje ne. Za pognojitev vrta uporabljam briketiran kurji drek😎 1 Citiraj
Z M A J Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 2 minutama je FuManchu napisal: Jaz ne škropim nič. Tudi sadno drevje ne. Za pognojitev vrta uporabljam briketiran kurji drek😎 Jaz tudi ne, bomo videli sicer koliko krompirja in kakšen bo zrasel na vrtiču, ampak kar bo, bo res DOMAČE. Pred sezono dodam konjski gnoj z bližnje kmetije. 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
FuManchu Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Jaz sem z konjskim gnojem zaključil. Samo enkrat mi ga je sosed dal. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.