Aktualni dogodki!
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Res je... smernik uporabijo samo takrat, ko se ti prilimajo na rit, ko prehitevaš kolono šleparjev in imaš pred seboj kolono vozil ... Takrat znajo besno blendati in prižgejo levi smernik
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
Pomoje je Slivka ves pogumen na prehitevalnem, ker ima zadaj na avtu napis: Pozor! Lopata v avtu! Moje skromno mnenje je, da prehitevanje s hitrostjo 130 ni egoistično. Za moje pojme je egoistično obnašanje voznikov npr. Bosanskih Motornih Wozil, ki ogrožajo ostale udeležence z vožnjo na premajhni varnostni razdalji in z neznanjem pravilne uporabe svetlobnih teles. -
Bravo🤗, nikoli nebi rekel, da si tako skrben in pedanten voznik glede na to, da take vragolije počenjaš tam po hribih kjer si doma in povrhu še z lopato komu pomahaš... 😉
-
Tole je pohvalno ampak deluje lahko zgolj v manjsih mestih. Tam kjer je promet so tudi el vozila oz org prevoz del guzve. Ce hoces res mir moras na primer zapreti mesto, dolociti drop off za otroke oz pick up mesta za ljudi in potem znotraj furati organizirano. To pa v vecjih mestih ne gre, saj je predpogoj ravno to da mas muster statione. Ze pri nas v Medvodah kjer imamo 8 ali 9 šol je med njimi tud 10km poti (topol, sora, pirnice, medvode, preska......) to je kar podrocje za pokrivati in ce se ne motim okoli 500 solarjev.....zadeva ni tako preprosta Mali kraj si lahko privosci
-
Glej, se mi ne da več o tem, ampak, ker si glih ti, si vzamem še nekaj minut... Ne da nikoli nisem kršil zakona, ampak nikoli pa namerno. Se je kdaj zgodilo, da sem kaj spregledal, se je kdaj zgodilo, da sem se spozabil, nikoli pa nisem zavestno tempomat nastavljal na višjo hitrost, kot je predpisano. Sem veliko na cesti in dolgo sem delal v bolnici. In videl posledice. Videl tudi človeka, ki je 38 let vozil avtobus in nikoli ni imel niti ene nesreče, potem pa 16 km od doma ni zvozil ovinka s svojim osebnim avtom, ker je pred njim nekdo zvrnil prikolico peska... Mislim, da se ljudje malo premalo zavedajo prometa in prometne fizike. Da močno poenostavimo: sila je masa krat hitrost. Avti dandanes so postali težki. Hitrosti so, kakršne so. In velika teža pri veliki hitrosti je velika sila, ki jo je treba obvladat... Poleg tega se pa ljudje tudi hitrosti ne zavedajo. Če se pelješ 130 km/h, v eni sekundi prevoziš 36 metrov. Če imaš priklopljen tempomat in si sproščen za volanom, predpostavimo, da potrebuješ tri sekunde, da zaznaš, da je spredaj nekaj narobe in pritisneš zavoro. Torej moraš oviro videti na vsaj 100 metrov daleč. Recimo, da imaš dobre gume in suh asfalt, pa se ustaviš v 60tih metrih. To pomeni, da moraš oviro videti 160 metrov daleč, da se do nje ustaviš. Saj dokler je vse v redu, je itak vse v redu. Problem je, ko pride do problemov. Na avtocesti je to sicer redko, ma dovolj, da se ti to v življenju zgodi samo enkrat, pa je lahko prevečkrat... Kako to zgleda pri 150 km/h? Oviro moraš videti na okoli 250 metrov, da do nje ustaviš. Zdaj si pa odmerite 250 metrov in se sprehodite po tej razdalji, pa boste videli, kako daleč je to in kaj vidite na taki razdalji... Zdaj pa poglejmo še drugo plat: od uvoza na avtocesto pri Brezovici do izvoza z avtoceste Socerb je 82 km. Recimo tako, teoretično, da to razdaljo prevoziš s polno hitrostjo. Pred Brezovico je omejitev 100, če se ne motim, za Socerbom so pa tudi neki predori, kjer je omejitev 100, če se ne motim... Torej imaš 82 km "čiste" avtoceste. Če voziš 130 km/h ali pa 150 km/h, je to razlike zgolj 6 minut. Se pravi a boš vozil 46 minut ali pa boš tam v 40 minutah. Je razlika, ne da ne, ampak - kaj boš pa naredil v tistih šestih minutah tako pomembnega in velikega, da je vredno toliko hude krvi? Da bi bil ravno arogantna svinja, ki uživa v jebanju drugih, to glih ne. Če vlečem prikolico in imam omejitev na 100 km/h, se res nemudoma umikam nazaj. Če pa nimam prikolice in imam tempomat na 130, pa sem na prehitevalnem, dokler ni vozni dovolj prazen, da se lahko normalno vrnem nanj in ne vozim slalom po avtocesti. Je pa res, da je na voznem zadnje čase tovornjakov kot da prehitevam vlak in sem na prehitevalnem kar daljšo razdaljo...
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.