jures Napisano sreda ob 18:46 Prijavi Napisano sreda ob 18:46 (urejeno) Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp Popravljeno sreda ob 18:46 od jures Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bini Napisano včeraj ob 05:43 Prijavi Napisano včeraj ob 05:43 Je dejstvo, da sp gre vedno slabše ker so imeli prej stvari ugodnejše od doo. Je pa res, da kakor kdo, ni pri vseh poklicih enako Citiraj
Matick Napisano včeraj ob 07:08 Prijavi Napisano včeraj ob 07:08 pred 12 urami je jures napisal: Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp Glih zadnjih par mescov sem gledov da bi sel na SP, pa me je minilo. Sem racunov koliko bi mi ostalo na koncu kot SP, in ce vracunam da bi kot pogodbenik delov na projektih nekje po 1 leto, se mi ne splaca, da delam za tisti denar, pa vsako leto nov projekt iscem, al pa se pregovarjam da se obstojeci podaljsa. Enostavno ni vredno mojih zivcev za uno malo razliko napram redni zaposlitvi 3 Citiraj
jures Napisano včeraj ob 08:04 Prijavi Napisano včeraj ob 08:04 (urejeno) pred 2 urama je Bini napisal: Je dejstvo, da sp gre vedno slabše ker so imeli prej stvari ugodnejše od doo. Je pa res, da kakor kdo, ni pri vseh poklicih enako Od kje ti to da je sp imel ugodnejse kot doo? Prej obratno odvisno od narave dela, obdavcitve, stroskov, registracije prometa v eu... Si ga kdaj imel? Jaz sem ze desetletje v tem...tiste čenče o minimalcih pa to ne obstajajo...za vse je podlaga promet. Na minimalcu ne mores biti kar tako Popravljeno včeraj ob 08:08 od jures 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bini Napisano včeraj ob 11:56 Prijavi Napisano včeraj ob 11:56 pred 3 urami je jures napisal: Od kje ti to da je sp imel ugodnejse kot doo? Prej obratno odvisno od narave dela, obdavcitve, stroskov, registracije prometa v eu... Si ga kdaj imel? Jaz sem ze desetletje v tem...tiste čenče o minimalcih pa to ne obstajajo...za vse je podlaga promet. Na minimalcu ne mores biti kar tako Rajši nebom o tem, oba veva domro kako to gre.... 🥴 1 Citiraj
jures Napisano včeraj ob 17:29 Prijavi Napisano včeraj ob 17:29 pred 5 urami je Bini napisal: Rajši nebom o tem, oba veva domro kako to gre.... 🥴 Ocitno ne....lahko pa ti dam bilance za zadnjih 10 let spja ... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bini Napisano včeraj ob 21:15 Prijavi Napisano včeraj ob 21:15 pred 3 urami je jures napisal: Ocitno ne....lahko pa ti dam bilance za zadnjih 10 let spja ... Nebom se zapenjal s tabo o tem tukaj,o tem vem več kot si misliš.... Citiraj
Shrek Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami Pošteni sp, katerih je malo oziroma skoraj nič, so sužnji države. Barabe sp oziroma dobro knjigovodstvo le teh, pa državo dobro okoli prinašajo in uživajo. 2 1 Citiraj
jures Napisano pred 16 urami Prijavi Napisano pred 16 urami Pred eno uro je Shrek napisal: Pošteni sp, katerih je malo oziroma skoraj nič, so sužnji države. Barabe sp oziroma dobro knjigovodstvo le teh, pa državo dobro okoli prinašajo in uživajo. Res je, drzi. Vendar tudi knjigovodstvo ne more vec mimo vsega. Marsikdo misli da popopdanski ali normirani sp je za 'ugodne' namene. Normiranec je tezko biti ker gre vse v tvoj promet. Ce bi jaz mel normiranca, bi se mi vsi stroski ki jih mam s hoteli, avioni dnevnice ter ostalo stelo v promet. Torej niso stroski odbitki ampak tvoj promet (ker stroske fakturiras tistemu za kogar delas) in na promet mas kalkulacijo prispevkov in davkov.....pa se davek na promet. Torej dejansko 2x placas dodatke na nekaj kar bi moral bit tvoj strosek. No saj ko pogledas lestvico najbolj obdavcenih drzav v eu je dosti jasno Top Personal Income Tax Rates in Europe, 2025 TAXFOUNDATION.ORG Denmark (55.9 percent), France (55.4 percent), and Austria (55 percent) levy the highest top... Visoko smo takoj za skandinavijo in ob bok zahodu Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Bini Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami Ti si poseben in redek primer, večina pa situacijo dobro izkoristi v svoje dobro kot piše zgoraj.... 1 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 11 urami Prijavi Napisano pred 11 urami (urejeno) Poslanec stranke Skoči Dol s Strehe Andrej Hoivik že spet grozi. Na omrežju X je zapisal: "Novi Dan D je blizu." Če ima kdo namen hodit okoli parlamenta, naj pazi, da ne dobi koga na glavo. Ampak opankar bi pa res lahko še eno varno sobo odprl na Trstenjakovi, pa da se tiste zadeve jemljejo pod nadzorom. Popravljeno pred 11 urami od Mraušk Mčk 3 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
jures Napisano pred 11 urami Prijavi Napisano pred 11 urami pred 3 urami je Bini napisal: Ti si poseben in redek primer, večina pa situacijo dobro izkoristi v svoje dobro kot piše zgoraj.... Aja ker z doojem to ni mozno? Ti omenjas cloveski faktor, to je drugo Cloveski faktor in utaja ddv je z slamnatimi podjetji lazji preko doo.sp je samotarna oblika 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Matick Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Preko doo so tudi vsi veliko lazje na minimalcih kot preko SP (normiranci izvzeti) Citiraj
Agerg Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Meni je uganka, kako potem preko d.o.o.-ja pridejo do denarja, ki ga rabijo privat. Z minimalcem ne moreš nič. Vse kupovati na firmo pa ne gre. 1 Citiraj
Alex Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami (urejeno) Jaz ne verjamem nič ne s.p - jevcem ne tistim, ki inajo d.o.o. Sami glumci. Popravljeno pred 9 urami od Alex 1 Citiraj
jures Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami pred 23 minutami je Matick napisal: Preko doo so tudi vsi veliko lazje na minimalcih kot preko SP (normiranci izvzeti) Tega ni vec ze dolgo....zacnes lahko z minimalnimi prispevki ki btwniso minimalni ampak 500€ (pol je se ddv).. manj ne gre samo gor....zelo gor Tudi ce prikazujes 0 prometa moras placat prispevke. Lahko si samo sam v minusu....te pravljice o minimalcih so za pogovore ob pivu pred 13 minutami je Agerg napisal: Meni je uganka, kako potem preko d.o.o.-ja pridejo do denarja, ki ga rabijo privat. Z minimalcem ne moreš nič. Vse kupovati na firmo pa ne gre. Doo ma redno placo. Dobicek pa izplacas seveda je tudi na to obdavcitev. Po lestvici Pri doo je se vedno najboljsa varianta kilometrina....tega sp nima ker dejansko si sam gre za tvoj denar Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Agerg Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Kilometrina? Misliš potni stroški? Kaj pa če je avto na podjetje? Potem teh izplačil ni. 1 Citiraj
Matick Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami pred 12 minutami je jures napisal: Tega ni vec ze dolgo....zacnes lahko z minimalnimi prispevki ki btwniso minimalni ampak 500€ (pol je se ddv).. manj ne gre samo gor....zelo gor Tudi ce prikazujes 0 prometa moras placat prispevke. Lahko si samo sam v minusu....te pravljice o minimalcih so za pogovore ob pivu Minimalne prispevke si lahko placujes. Kot normiranc, nimas prispevkov od prometa, ampak so lahko min prispevki. Navaden sp ima pa po prometu prispevke. In glih s temi prispevki najbl goljufajo, da si dajo min prispevke, ker pol za razne institucije to pomeni min placa. Ja, obdavcen bo pa doo ali pa sp, samo razlika je, al bos dal 2000+ za prsipevke al pa 500e 1 Citiraj
jures Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Pravkar je Matick napisal: Minimalne prispevke si lahko placujes. Kot normiranc, nimas prispevkov od prometa, ampak so lahko min prispevki. Navaden sp ima pa po prometu prispevke. In glih s temi prispevki najbl goljufajo, da si dajo min prispevke, ker pol za razne institucije to pomeni min placa. Ja, obdavcen bo pa doo ali pa sp, samo razlika je, al bos dal 2000+ za prsipevke al pa 500e Saj pravim ampak niso majhni od 500. Bil sem nominiranec na zacetku. Prispevki se naslednje leto dvignejo glede na promet....moras res met mal prometa da ostanejo minimalni. Drugace po letnem obracunu dobis nove prispevke glede na lanski rezultat. Been there Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec Ekola Minimalni sp prispevki 2023 so znašali 463,87 evra, maksimalni pa 2.705,97,34 evra. Letos pa bodo znatno višji. Kot že omenjeno je bil nedavno s strani Sursa objavljen podatek o povprečni plači 2023. Ta je 2.220,95 evra.2. mar. 2024 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
godlike Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami pred 31 minutami je Agerg napisal: Meni je uganka, kako potem preko d.o.o.-ja pridejo do denarja, ki ga rabijo privat. Z minimalcem ne moreš nič. Vse kupovati na firmo pa ne gre. Hja firma d.o.o in s.p., pa si iz d.o.o-ja plačuje najemnino s.p.-ju. Tudi take poznam 😉 WC papir in še marsikaj je na d.o.o. šlo, pa v kuferaum domov. Tega tisti ki smo zaposleni v velikih firmah pač ne moremo delat. Mogoče pa probam, za delo od doma firmi poslat predračun za najem poslovnega prostora 😅 Pa ofnam popoldanca normiranega. Citiraj
jures Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Tako rekoc minimalca ni vec ze nekaj casa. Nad 500€ je vstopni prispevek. Pol pa se ddv....hitro si tam 600-700€ na mesec za drzavo ne glede na to al se prikazujes kot reveza pred 1 minuto je godlike napisal: Hja firma d.o.o in s.p., pa si iz d.o.o-ja plačuje najemnino s.p.-ju. Tudi take poznam 😉 WC papir in še marsikaj je na d.o.o. šlo, pa v kuferaum domov. Tega tisti ki smo zaposleni v velikih firmah pač ne moremo delat. Mogoče pa probam, za delo od doma firmi poslat predračun za najem poslovnega prostora 😅 Pa ofnam popoldanca normiranega. Ja dooju je to olajsava, spju ne Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Agerg Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami Kaj pa povezane osebe? To tudi malo omejitev postaja, če imaš kar d.o.o. in s.p. tako malo skupaj ali pa blizu v žlahti. Zaostrujejo tole, kot mi je bilo rečeno. Citiraj
Boss Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami pred 8 urami je jures napisal: Visoko smo takoj za skandinavijo in ob bok zahodu Logično, razvite države imajo višje davke. To je bilo vedno tako. Citiraj
jures Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami pred 54 minutami je Agerg napisal: Kaj pa povezane osebe? To tudi malo omejitev postaja, če imaš kar d.o.o. in s.p. tako malo skupaj ali pa blizu v žlahti. Zaostrujejo tole, kot mi je bilo rečeno. Ja sin dela z mano, ma sp, ne more men racunat.... Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
samSimon Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) Da se marsikaj pri d.o.o. na firmo vzet oziroma v stroške dat. Nekateri tudi zelo dobro poskrbijo, da konec leta ni prikazanega dobička, da se ognejo 25% davka na le tega. Potem pa še malo pišejo potne naloge za ''službene poti'' in si lepo za gorivo šopajo prispevke. Avto sploh ne rabi bit na firmo, samo pot mora biti službena. Tako se da na papirju tudi na minimalcu lepo živet. Popravljeno pred 5 urami od samSimon 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.