Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 urami je Slivka napisal:

No, to pa razloži marsikatero tvojo izjavo. Se pravi, si nekako glavni trolar na forumu... No, v tem primeru pa, ja, se strinjam s teboj: Zemlja je ploščata, virus SARS-CoV-2 ne obstaja, iz letal škropijo kemikalije, Ukrajinci so se sami napadli in prepričali svet, da so jih napadli Rusi, glavni akterji za osamosvojitev Slovenije so največji kriminalci, ... ... ...

Ne vem zakaj je treba polagat nekih izjav meni, ker pač tole je na nivoju laži. Nikoli nisem trdil, da je zemlja ravna, ker je prekleto okrogla, da pa za vsakim vogalom seksajo je pa druga zgodba. Nikoli nisem zanikal, da virus ne obstaja, sem pa dvomil o ukrepih za reševanje tega in na koncu sem imel prav kako se bo razpletlo. Če ne verjameš, forum hrani vse moje izjave na to temo.

O škropljenju iz letel nikoli nisem tega trdil, ker zame obstajajo samo contrails, kateri pa so popolnoma naravni pojav pri zgoščevanju zraka skozi motor. Ukrajinci se niso sami napadli so pa NATOvo orodje v doktrini, da je Rusija glavni sovražnik NATA. 

Ne mešaj osamosvojitve z dogajanjem po njej. NIHČE si ne sme lastiti zaslug osamosvojitve tako, da si bo dovolil ravbat in delat mimo zakon. Ne tud JJ ne pa ne glede kako ga braniš.

• Všeč 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

• Odgovori 15,1k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor
Napisano

Rad bi te samo spomnil, da jih je tudi precej drugih, ki si zaslužijo, da se ljudje delajo norca iz njih. Ki si precej bolj to zaslužijo. Ampak tisto tvoje ogledalo je, kot sem že omenil, na tisti polovici zelo umazano in ni prav nobenega odseva na tisti strani. Če me razumeš, kaj mislim. In mislim, da me razumeš, samo nočeš razumet. In boš začel takoj trolat. Kar je pa tvoja zabava in se tudi ne sme preveč resno jemat...

Glej za razliko od tebe jaz ne branim nobenega politika, še manj ga pa idoliziram. Mi je pa jasno, da se bodo v politiki tudi kakšne napake naredile in vse ni idealno. Če so napake popravljive ni panike, če pa ne in tak nahrbtnik napak se samo veča in veča tak politik mora it pa ne glede al je lev al pa desen. Problem je le da na eni strani ste preveč popustlivi, da politikov z ogromnimi nahrbtniki svinjarij ne odjebete in jih celo obožujete. Še vsak se v politiki usmradi, če je predolgo tam - to je aksiom in ne teza ter velja za cel svet.

Rad bi te samo spomnil, da jih je tudi precej drugih, ki si zaslužijo, da se ljudje delajo norca iz njih. Ki si precej bolj to zaslužijo. Ampak tisto tvoje ogledalo je, kot sem že omenil, na tisti polovici zelo umazano in ni prav nobenega odseva na tisti strani. Če me razumeš, kaj mislim. In mislim, da me razumeš, samo nočeš razumet. In boš začel takoj trolat. Kar je pa tvoja zabava in se tudi ne sme preveč resno jemat...

Ok, tole si mal naložil brez smisla. Kdor dela neumnosti in kriminal si zasluži, da se delamo norca iz njega. A je to problem, ker se delam norca iz JJ-a pa iz Goloba nekoliko premalo?

33112_1.png

Napisano

Ja, glej, to se pa strinjam s teboj: podivjani svet!

Cigani lahko grozijo in ustrahujejo vso okolico in malo za zabavo streljajo v zrak, pa jim nihče nič ne more, niti policija. Pošteni državljani se pa lahko zgolj in samo zaklenejo v hišo in upajo, da jih bodo cigani pustili pri miru. In če jim cigani ukradejo karkoli, so tiho in se ne oglašajo, ker naslednjo noč lahko cigani pridejo s pištolo... Podivjani svet! Glede na to, da ti nisi cigan: a imaš jajca v Ljubljani stopit na dvorišče svoje hiše in izstreliti šest strelov iz pištole, ki ti jo nelegalno priskrbim? Oba veva, da bi bil hitro vklenjen in da bi policija hitro opravila hišno preiskavo pri tebi. Pri tebi, ki pošteno delaš in pošteno plačuješ vse davke in prispevke in ki nobenemu sosedu nič ne kradeš. Cigani, ki praviloma ne delajo in ne plačujejo davke in prispevke in "vlečejo socialce", oni pa lahko pred hišo izstrelijo šest metkov v zrak, pa jih policija ne vklene in pri njih ne opravi hišne preiskave. Podivjani svet, se strinjam. Očitno pred zakonom nismo vsi enaki, čeprav predstavniki vlade (pa tudi nevladniki) kričijo, da smo. Podivjani svet! Zakoni bi morali veljati za vse enako, brez kakršnih koli pravic. Res, podivjani svet!

Sej ne vem kako ti naj na tole odgovorim, kot edino tako, da si še enkrat poglej moje pretekle izjave o ciganih. Ko jih boš prebral boš videl, da jih niti pod razno ne branim ampak si želim, da policija ukrepa bolj zavzeto in rigorozno. Nikoli pa ne bom nikogar spodbujal al pa zahteval, da se jih linča, zažiga, pobija. In ker se pojavljajo take zahteve govorim o podivjanem svetu. Upam, da razumeš razliko ... konec koncev trdimo, da smo v civiliziranem, demokratičnem svetu, ki temelji na pravni državi.

33112_1.png

Napisano
pred 6 urami je Shrek napisal:

Bom še jaz nekaj glede Romov povedal. 

20 let + nazaj... Ma 30 let nazaj je bila Romska problematika, ki se je stopnjevala iz neproblematike do današnjega stanja. Veliko vlad se je zamenjalo, zdaj je pa vsega Golob kriv. Bog ne daj, da ga zagovarjam, ampak PREJŠNJE vlade so krive, da je prišlo do tega. Zdaj so pa vsi, ki niso na vladi, najpametnejši. 

To je DEJSTVO in MOJE MNENJE. 

Že eno leto, mogoče celo dve leti, župani "jugovzhodnih" občin opozarjajo na to problematiko, ta vlada je dobila predloge sedmih civilnih iniciativ, pa jih je vse zavrnila in v treh letih štirikrat glasovala PROTI "romskim zakonom" in trdili, da jih ne potrebujemo ker da je Slovenija varna država. Še posebej zagnan je bil župan Samo Pogorelc, pa je pogorel na celi črti... In tako so se tisti, ki so opozarjali na težave, počutili kot nekakšni razpihovalci sovraštva, čeprav so želeli le opozoriti, da se del prebivalcev Slovenije ne počuti varno, čeprav je naloga države, da svojim državljanom zagotovi varnost. Vendar se je zadnje dve, mogoče tri leta to tematiko vztrajno zanikalo.

Cigani na Dolenjskem pa so od druge svetovne vojne dalje, ko je komunistična oblast želela pokoriti katoliško in domobransko skupnost, ker Dolenci nikoli niso bili navdušeni nad komunizmom. Pa so tja naselili cigane iz Srbije, ki so imeli nekaj več privilegijev in jih milica ni toliko preganjala v zameno za to, da so poslušali, kaj se kje govori in da so stikali naokoli, kaj kdo kje ima. Jugoslavija se je razpadla, komunizem v Sloveniji je pa ostal in cigani na Dolenjskem tudi. In se do njih še vedno obnašajo tako kot v Jugoslaviji: dovoli se jim marsikaj, kar se jim ne bi smelo. Ja, prejšnje vlade so krive, da se to ni že prej uredilo. Ampak precej strank iz prejšnjih vlad sestavlja to koalicijo... In nekaj strank prejšnjih vlad, ki so zdaj opozicija, so poskušali pomagati in so predlagali nekaj zakonov. Pa jih je ta koalicija zavrnila... 

Se pa povsem strinjam s tvojim zaključkom:

Zdaj so pa vsi, ki niso na vladi, najpametnejši.

Škoda samo, da jih vlada ni poslušala. ne županov, ne civilne iniciative.

To je dejstvo in to je moje mnenje.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Slivka napisal:

ker Dolenci nikoli niso bili navdušeni nad komunizmom.

Je še kdo resen na tem forumu? 😀

Kdaj na Dolenjsko?

Na Dolenjsko so se romske skupine začele trajneje naseljevati v 17. in 18. stoletju. Najpogosteje se omenja čas po osmanskih vojnah, ko je Habsburška monarhija dovolila naseljevanje romskih skupnosti na manj poseljenih ali gospodarsko nepomembnih območjih.

V 18. stoletju so jim oblasti pogosto izdajale posebna dovoljenja za bivanje (»ciganski patenti«), hkrati pa jih je spremljala močna stigma in različne oblike nadzora. Največ romskih naselij se je na Dolenjskem oblikovalo v 19. stoletju, ko so se začele ustvarjati stalne naselbine in so postopoma prenehali z nomadskim načinom življenja.

Popravljeno od g.Wankel

Napisano
pred 6 urami je skritikrt napisal:

Ne piši izven konteksta.

Pisal sem,da lahko pride do pravice do linča-seveda...za kaj in kako sem tudi razložil.

Ves čas prcaš...pa se stvar malo umirijo,pa ti spet "jovo na novo" pihaš v žerjavico,pol pa igraš moralista.....nehaj se delati neumnega in nedolžnega,in vedno znova vleči to truplo na plano...samo podžigaš mržnjo med levim in desnim polom v mnenju,da imaš samo ti prav.

Raje kaj objektivnega napiši o romski problematiki,ne pa vsako stvar obrneš v "levo vs.desno"...

Tole je ratal splošni trend in ogromno ljudi govori o linču. Mene je groza, da sploh pride do takega načina razmišljanja. Si predstavljaš, da se to res zgodi.... ma boljš, da si ne. Kriminalec gor al pa dol, linčat ga ne smemo, ker potem smo še slabši kot ta, ki bi bil linčan. Z zapisom nisem mislil direktno tebe, ker ti verjamem, da nisi mislil, tako kot je izpadlo in te tudi nikakor ne obsojam.

Nikoli ne trdim, da imam vedno prav, znam pa podkrepiti svoje besede tudi z dokazi in zgodovinskimi dejstvi. Sej če tako gledava potem tudi ti trdiš, da imaš samo ti prav... ampak upam, da se strinjaš, da je bolj da pustimo tole tekmovanje "Kdo ima bolj prav".

O romski/ciganski problematiki sem napisal dovolj in če nisi selektivno prebiral se da videti, kakšno je moje mnenje. In ne, ne spreminjam ga vsakih 5 minut po potrebi.

Aja pa še to o prcanju... poglej si nazaj pa preveri kdo je začel s prcanjem in kdaj je zadeva odšla preko normalnega razuma. Ne pisat stvari v afektu (velja tudi zame, da ne bo pomote), ker dejansko lahko prinesejo samo težave, ki si jih nihče ne želi. Ne izigravat herojev in ne vem kaj še, ker stvari gredo prehitro v smer, ki si jo noben ne želi. Tole je mišljeno na splošno in ne tebi osebno.

33112_1.png

Napisano
pred 5 urami je skritikrt napisal:

Pa naj te poznam tako ali drugače-tukaj ti moram javno izreči pohvalo.

Ne glede katera tema-ko postane tukaj "vroče",ti z komentarji vedno deluješ pomirjujočein brez,da bi podžigal poskušaš umiriti strasti-vsa čast.

Res vsa čast.👍

Ne ne, Bini samo ne ve za kaj se gre.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

In nekaj strank prejšnjih vlad, ki so zdaj opozicija, so poskušali pomagati in so predlagali nekaj zakonov. Pa jih je ta koalicija zavrnila... 

A ti to resno verjameš? Načrt opozicije je podtaknit zakone, ki bi nato pokazali koalicijo v slabi luči. Zadeva je namreč problematična, ker imajo Romi v EU poseben status in z njimi se ukvarja komisija, ki vsako leto preverja stanje in situacijo glede romov in to za vsako državo posebej**. Slovenija je vedno želela biti dobra in pridna učenka, ki bo pohvaljena, zato ni nobena vlada na oblasti kaj dosti zaostrovala politiko do romov. Ne tud Janševe vlade niso tega počele (spomni se relokacije Strojanov v Roje v Ljubljani), da ne bi izpadle slabo napram EU, zelo radi bi pa seveda strožjo zakonodajo opozicija podtaknile koaliciji, ker vedno nosijo odgovornost tisti, ki vladajo.

Enako je bilo z ograjami in žico proti migrantom... nekdo gre po kostanj v žerjavico, pol se ga pa črti, da je Slovenija za čas njegovega vladanja zdrsnila po lestvici demokratičnosti, raznoraznih človekovih pravic, itd. To je stalna taktika in to ni nikoli ponujanje roke v pomoč.

** romi še vedno veljajo za nomadski narod in ko enkrat pridejo v neko državo se tam lahko naselijo in ratajo "last" te države, ki je nato dolžna skrbeti za njih.

33112_1.png

Napisano
pred 37 minutami je g.Wankel napisal:

Na Dolenjsko so se romske skupine začele trajneje naseljevati v 17. in 18. stoletju.

Sicer sem štromar, ampak moja najdražja je biologinja z doktoratom, sam se zato poleg vsega ostalega dobro spoznam tudi na biologijo!

Vsa bitja so skupek tako podedovanih in pa tudi zaradi okolja pridobljenih lastnosti. Cigoti so podedovali odtenek temnejšo kožo, zaradi česar mi niso všeč. Njihov način obnašanja pa ni podedovan. Okolje je tisto.

Kako hudiča nihče ne opazi svetlobna leta razlike med enako temnimi cigoti v Prekmurju in taistimi brazilci na Dolenjskem? 

Na Dolenjskem se obnašajo povsem drugače, po moje, ker so v družbi z Dolenjci. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Ne ne, Bini samo ne ve za kaj se gre.

Ja zato, da se kam pride, če še ne veš...:nevem:

pred 5 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Sicer sem štromar, ampak moja najdražja je biologinja z doktoratom, sam se zato poleg vsega ostalega dobro spoznam tudi na biologijo!

Vsa bitja so skupek tako podedovanih in pa tudi zaradi okolja pridobljenih lastnosti. Cigoti so podedovali odtenek temnejšo kožo, zaradi česar mi niso všeč. Njihov način obnašanja pa ni podedovan. Okolje je tisto.

Kako hudiča nihče ne opazi svetlobna leta razlike med enako temnimi cigoti v Prekmurju in taistimi brazilci na Dolenjskem? 

Na Dolenjskem se obnašajo povsem drugače, po moje, ker so v družbi z Dolenjci. 

Dolenjci oprostite mu saj ne ve kaj piše... 🙏😉

Napisano

Koliko promil je pogovorno na Dolenjskem samo v zraku...🤔

Ok-zares...eno moje mnenje,za katerim stojim.

Gre za popuščanje že od nekdaj.

Bom navedel Rudy Giuliani-ja,ki je bil župan NewYorka  (1994-2001) in je resnično očistil New York kriminala.

In kako je to naredil? Začel je z najmanjšimi prestopki in vse večjimi in večjimi...

Vse je kaznoval (seveda preko policije).

od kajenja tam,kjer je prepovedano,odlaganja smeti,kjer ni mesto za to,že najmanjših tatvin itd...naprej do preprodajalcev drog,orožja,pravih kriminalcev itd...ne rabim naštevati...

Uspehi so bili neverjetni...kako pa je v New Yorku danes pa mislim,da ne rabim pisati...za kaj pa je tako pa tudi ne rabim...

Gre za stari slovenski pregovor-"kar se Janezek nauči,to Janezek zna"...enako je z romi.

Jqz tukaj krivim vse-vse vlade,kompletno socialo,policijo in vaščane-vsi so bili tukaj preveč popustljivi,gledali stran.

Slabo je pa tukaj stanje toliko bolj,ker je "zavoženo",in velika večina  majhnih otrok romov kaj drugega niti ne poznajo...starejši in starši pa-saj niso neumni,in točno vedo,za kaj gre...ti se bodo težko spremenili.

Kot rečeno-potrebna bi bila "trda roka" in pedantno ukrepanje ob vseh še tako majhnih prestopkih...na njih pa je izbira,kaj bodo izbrali-pot dobrega in sožitja,ali pa tisto drugo z vsemi konsekvencami.

Seveda je pa potrebno biti pravičen..tu ne mislim da smo romom kaj dolžni itd...gre za to,da imajo enake priložnosti itd...a pod enakimi pogoji kot za vse...ker kot sem že napisal "zavoženo".. težko je nekoga zaposliti in integrirati,če ne zna niti pisati,brati itd......ljudje se težko spremenijo ker "navada je železna srajca"...in potrebno je desetletja in desetletja...

Po srcu sem optimist (pač tehtnica)...a v tem primeru ne morem biti...ker kot pišem-izobrazba itd...

Kolikor je smrt tragika,je za vse vpletene-predvsem tudi vlado,policijo,socialo,socialne delavce,učitelje,ravnatelje itd.-priložnost....a kot se zdi ne bo iz tega nič,ker "bi morali vsi",pa po moje ne bodo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Eden od korektnih in konkurencnih prodajalcev pnevmatik in platišč, pri katerem se splača povprašati, ko ste pred nakupom.
    • Koliko promil je pogovorno na Dolenjskem samo v zraku...🤔   Ok-zares...eno moje mnenje,za katerim stojim.   Gre za popuščanje že od nekdaj.   Bom navedel Rudy Giuliani-ja,ki je bil župan NewYorka  (1994-2001) in je resnično očistil New York kriminala. In kako je to naredil? Začel je z najmanjšimi prestopki in vse večjimi in večjimi... Vse je kaznoval (seveda preko policije). od kajenja tam,kjer je prepovedano,odlaganja smeti,kjer ni mesto za to,že najmanjših tatvin itd...naprej do preprodajalcev drog,orožja,pravih kriminalcev itd...ne rabim naštevati...   Uspehi so bili neverjetni...kako pa je v New Yorku danes pa mislim,da ne rabim pisati...za kaj pa je tako pa tudi ne rabim...   Gre za stari slovenski pregovor-"kar se Janezek nauči,to Janezek zna"...enako je z romi.   Jqz tukaj krivim vse-vse vlade,kompletno socialo,policijo in vaščane-vsi so bili tukaj preveč popustljivi,gledali stran. Slabo je pa tukaj stanje toliko bolj,ker je "zavoženo",in velika večina  majhnih otrok romov kaj drugega niti ne poznajo...starejši in starši pa-saj niso neumni,in točno vedo,za kaj gre...ti se bodo težko spremenili. Kot rečeno-potrebna bi bila "trda roka" in pedantno ukrepanje ob vseh še tako majhnih prestopkih...na njih pa je izbira,kaj bodo izbrali-pot dobrega in sožitja,ali pa tisto drugo z vsemi konsekvencami. Seveda je pa potrebno biti pravičen..tu ne mislim da smo romom kaj dolžni itd...gre za to,da imajo enake priložnosti itd...a pod enakimi pogoji kot za vse...ker kot sem že napisal "zavoženo".. težko je nekoga zaposliti in integrirati,če ne zna niti pisati,brati itd......ljudje se težko spremenijo ker "navada je železna srajca"...in potrebno je desetletja in desetletja... Po srcu sem optimist (pač tehtnica)...a v tem primeru ne morem biti...ker kot pišem-izobrazba itd... Kolikor je smrt tragika,je za vse vpletene-predvsem tudi vlado,policijo,socialo,socialne delavce,učitelje,ravnatelje itd.-priložnost....a kot se zdi ne bo iz tega nič,ker "bi morali vsi",pa po moje ne bodo.  
    • Ko sem kupoval komplet za mazdo 6, feltne+gume, mi je brez posebnega opozorila dal pokrovčke gor od mazde, namesto MAK.   http://www.alumoda.si/  
    • Tudi škoda nima več logota na volanu in po novem napis😏🤣🤓
    • To mene moti pri novih Mazdah... umikajo se od želja in potreb kupcev in se oddaljujejo od jinba ittai. Tako je vedno, ko odločitve finančnikov povozijo odločitve dizajnerjev. Pri uporabi gumbov se skoraj ne moreš zmotit in jih uporavljaš več ali manj intuitivno. Probaj to počet na ekranu, pa da je še cesta slaba... misija nemogoče.   Tista z napisom mazda na volanu namest logota je pa tolk iz trte zvita.... 🤣
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.