Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!


ReDevil

Priporočeno sporočilo

Morali bi iti v nakup helikopterja ali 2. npr  sikorsky S70 firehawk (platforma blackhawk), ki se lahko uporablja tudi za iskanje in reševanje ljudi. Je pa res, da je cena cca 24mil. 

Pa predno se vžge, da canadair pelje več vode... ja res je. tazga k majo Hrvati zajame 6100l vode, Firehawlk pa samo 3700l ampak lahko posnorka vodo iz vsake ''mlakuže'' in ne potrebuje velikega jezera ali morja.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Mislim, da burja niti ne bi bila tak hud problem, ker bi ogenj porivala nazaj na pogorišče oz. proti morju. Bolj bi bil problem maestral, ki bi ogenj porival proti gozdovom in naprej proti hišam. 

 

So se pa motorne žage skoraj izkazale za najučinkovitejše gasilno sredstvo - dokler ni ogenj preskočil celih 200 metrov (ne, nisem se zatipkal!). Potem je pa najboljša taktika "zajec"... Se je pa pokazala velika solidarnost Slovencev. Pa velika razlika med "fitnes"-kondicijo in "kidamgnoj"-kondicijo...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Morali bi iti v nakup helikopterja ali 2. npr  sikorsky S70 firehawk (platforma blackhawk), ki se lahko uporablja tudi za iskanje in reševanje ljudi. Je pa res, da je cena cca 24mil. 
Pa predno se vžge, da canadair pelje več vode... ja res je. tazga k majo Hrvati zajame 6100l vode, Firehawlk pa samo 3700l ampak lahko posnorka vodo iz vsake ''mlakuže'' in ne potrebuje velikega jezera ali morja.
Drži, pravijo da je policijska Julka vsaki 2 minuti odvrgla 800l vode. Kanadair rabi sigurno 10 minut, do the math ni tako slabo
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč te Lublanjske gosposke. Na obisk na požarišče so prišli Golob, Šarec in Pahor. Zakaj? S seboj niso prinesli niti pol litra vode, le sitnosti, ker se je nekdo moral ukvarjat z njimi. Mar bi počakali v Ljubljani, pa ko bi bilo vsega konec, bi jim v Ljubljani gasilci predstavili vse težave, podkrepljene s fotografijami in posnetki. Pa tisti denar, ki je državo koštal, da se je toliko skupin državniškega varovanja vozilo dol in gor, pa njihove dnevnice, bi raje namenili za hrano in pijačo gasilcem, ne pa da so ljudje na prostovoljni bazi skrbeli za to. Nekaj podobnega kot Bratuškova, ki se je peljala v Srbijo gledat poplave... Dobro, če je že Šarec kot dotični minister šel na ogled, prav, da ima malo boljši vpogled v zadevo, ko mu pridejo strokovnjaki razlagat, kaj bi bilo potrebno narediti, da vsaj malo ve, o čem govorijo. Ampak čemu je pa Pahor prišel, pa res ne razumem? In Golob tudi? Če ne zaupa svojemu ministru in se mora sam na lastne oči prepričati - potem naj zamenja ministra s takim, ki mu bo zaupal - enostavno kot kravo pomolst...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Točno to, enim pač ni nikoli prav. Men je popolnoma razumljivo, da pridejo, veliko bolj kot na kakšne cerkvene in podobne pasje procesije, kjer je bilo Pahorja recimo vse preveč polno. Ker če ne bi prišli bi se šele udrihalo, da jih ne zanimajo požari dokler ne bi Ljubljana gorela.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 13 urami je Bini napisal:

Saj veš kaki "jeziki" bi bili, če ji nebi bilo tam.... :nevem:

 

Ja, to vem, zato sem napisal, da je razumljivo, da je tam Šarec kot dotični minister. Kaj so pa ostali delali? In če so že delali dren, bi prišli vsi hkrati enkrat in konec. Mislim, to je nekako tako, kot bi prišlo nekje do prometne nesreče in bi reševalci imeli polne roke dela pa bi se še mimoidoči zraven ustavljali in ovirali reševalce češ, da ne bi kdo rekel, da jim je vseeno za ponesrečence.

 

 

 

Čeprav, ko tole prebiram, hja, saj to v bistvu se dogaja, samo da včasih takim rečemo "prekleti firbci" včasih pa "skrbni politiki", odvisno, kako potrebujemo...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tole pisanje mi je nekdo poslal na emajl. Hja, no, zanimivo za prebrat. Ni pa ta moj prijatelj avtor tega, ampak je tudi on to dobil od prijatelja, ki je dobil od prijatelja,...

 

 

Kakorkoli, to je to:

 

V preteklih dneh in tednih smo v medijih poslušali bombastične napovedi, kako vlada dela in sprejema ukrepe za boj proti draginji. Super!

Ceno elektrike bo vlada zaustavila za visoko tarifi 0,118 evra, za nizko tarifo na 0,082 evra in za enotno tarifo na 0,098 evra. Superheroji bodo s tem znižali ali zaustavili inflacijo. V medijih pa o tem oh in sploh samo superativi. Vlada končno dela s polno paro.

Torej, poenostavljena razlaga teh ukrepov vlade: cena dobrin se dvigne za npr. 20 %, vlada jo zniža z ukrepi (regulacijo) za 10 %. In to tako traja neko časovno obdobje, delavci delajo za isto plačo naprej, bentijo, a potrpijo. Vlada pa to razglasi za uspešen socialni ukrep, s katerim so rešili draginjo.

Čez nekaj časa regulacijo ukinejo, cene se zopet dvignejo za 20 %, vlada zniža cene z regulacijo le-teh za 10 %, plače delavcev pa so še vedno iste. Sicer delavci bentijo, a še vedno delajo naprej, saj so jim ostale plače nominalno enake, samo da sedaj pač za njih lahko kupijo manj. Vlada pa ta ukrep zopet proglasi za svoj uspeh.”

O majcenem catchu – po domače kavlju – ki je bistven, pa nihče nič. Poglejmo na primeru regulacije cen električne energije:

Pri največjih trgovcih z električno energijo so cene trenutno take: 

Gen-I bo po podražitvi z 1.8. 2022 imel cene 0,0869 evra za visoko tarifo, 0,0599 evra za nizko tarifo in 0,0819 evra za enotno tarifo,

Petrol pa ima po veljavnih cenikih na današnji dan (brez akcij in popustov) ceno 0,09395 evra za visoko tarifo, 0,0599 evra za nizko tarifo in 0,08405 evra za enotno.

Cene so še vedno krepko pod reguliranimi. Torej gre za tiho soglasje države k dvigu cen. In tega ne moremo imenovati ustavljanje inflacije ali nižanje draginje, pač pa reguliran dvig cen v smislu socialistične ekonomije!

Torej gre za tiho soglasje države k dvigu cen. In tega ne moremo imenovati ustavljanje inflacije ali nižanje draginje, pač pa reguliran dvig cen v smislu socialistične ekonomije!

In izračun prihrankov, na kak način so ga dobili? Ali so predvideli, koliko se bo električna energija podražila do konca naslednjega leta? Imajo stekleno kroglo ali pa so obiskali kakega vidca? Noro, samo da vlada  dela s polno paro. Pa vendar, kdo ima koga tu za norca?

In kaj o tem mediji? Le novinar z nizko moralo lahko o tem piše v superlativih. Ali pa navaden hlapec, plačanec. Gre za novinarstvo brez vsake samorefleksije, za podporo, ki pač “bilda” vlado.

Naši provladni novinarji me spominjajo na vic o Črnogorcu, ki je v nekem lokalu slučajno gledal tek na dolge proge in komentiral nastop tekmovalca, ki je začel zaostajati za ostalimi, kaka reva je, kako je nesposoben, debil, kreten… . No, pa mu eden od sogledalcev razloži, da je ta tekmovalec, nad katerim se znaša, njegov črnogorski rojak. In gledalec takoj zamenja ploščo, bolje rečeno, perspektivo: »Vidi junačino, goni sve pred sobom!« (ali v prevodu: »glej junaka, vsi pred njim bežijo«).

Ja take novinarje imamo, še podražitev prikažejo kot vladni uspeh!

 

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja, pa še eno reč sem se spomnil, da moram napisat o požaru na Krasu (samo tako, informativno) : Poleg vsega gašenja, ki so ga slovenski helikopterji opravili v teh nekaj dneh, so še 12 krat reševali v visokogorju.

 

Je pa vsaj en helikopter spet z gasilci, tokrat gasijo na Matajurju - najverjetneje je užgala strela.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 urami je g.Wankel napisal:

SDS prijateljčki si lepo mailčke pošiljajo :)

 

Aha, torej je vse to res. Ker če ne bi bilo, bi že napisali argumente in dokazali, da ni res.

 

Izkušnje so me naučile, da če je nekaj res, pa ni po godu določenim, se potem avtorja poskuša očrnit in prikazat kot neverodostojnega. Poleg tega se prikazuje, da je nekdo slab že samo zato, ker je simpatizer SDS.

 

Človek dobi občutek, da večina Slovencev ni srečna, če ni nesrečna.

 

In če bo šlo to tako naprej, me bodo počasi pripravili do tega, da bom pa na naslednjih volitvah res volil SDS in Janšo. Iz principa! Če me že označijo za SDS prijateljčka, bom pa to res postal...

  • Všeč 2
  • Haha 2
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Svoje k svojim so vedno rekli modreci...

 

Ampak nazaj k dejstvom... to kar je regulacija je maksimalna cena, ki je dovoljena in seveda gre lahko vsak ponudnik nižje. To namreč ni ZAPOVEDANA cena ampak maksimalna. Drugače pa samo dva ponudnika sta trenutno pod cifro regulacije, ostali pa čez ali celo bistveno čez. Nekateri celo 3x te regulirane cene. In tem se skuša stopiti na prste.

 

Dobro bi bilo malo prebrati preden se tole janšistično propagando trosi naokoli.

 

Sicer je pa ZPS tele cene že zbrala in objavila pred kratkim, da ne bo kdo rekel, da zavajam.

 

https://www.zps.si/zamenjaj-in-prihrani/1093-zamenjaj-in-prihrani-2/8431-cene-elektricne-energije-in-zemeljskega-plina

 

 

  • Všeč 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

To mate požigalca tam pri vas. Zagorelo ob enih ponoči na mestu, kjer prej ni bilo niti blizu požara. Tudi nevihte ni blo, medvedi in lisice ter ostali gozdnji živelj pa sem prepričan, da ne kadijo in ne odmetavajo ogorkov.

 

 

Ljudje so vsakih vrst, ampak če država obljubi dodatka 63 EUR/dan oziroma preko 90 za dan gašenja, se ne bi čudil, da bi si kakšen nemoralnež rad podaljšal tako stanje. Smo že videli pri dohtarjih in kovid dodatkih kako so se trudili, kako podaljševat pandemično sranje.

 

Ne govorim, da je to sigurno res, ampak možno pa je .... za mesec dela dobra 2 jurja in pol... hmmm hmmmm

  • Všeč 1
  • Zmeden 1

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 urami je Slivka napisal:

Še vedno ni konca. Sicer je Italija, jugozahodno od Mirna, ampak še vedno gori...

IMG_20220728_123257484.jpg

Sem tole gledal z "vaših" hribov", ko sem se peljal proti Gorici in naprej.... 😳🙃😟

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja, nikoli ni prav... je pa res, da morajo to razumet kot izredno nagrado in ne kot plačilo. In seveda nikakor, da bi to postalo praksa, ker bodo na osnovi takih finančnih spodbud lahko postali tudi nenadni požari praksa.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/kriminalisti-pregledujejo-obmocje-pozarisca-v-livarni-v-straziscu.html

 

mislim, da so se zmotili in da je ogenj zanetila strela... ker zdaj bodo iskali krivca kdo ni skrbel za napeljavo al pa kdo jo je pred 60 leti zmontiral. :whatever:

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.