Pohvalite se,...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Sem napisal-je odvisno tudi od tega,koliko ti je denar "drag"...ker lahko je še tako poceni,če nimaš niti za ortoku kupiti copate za v vrtec,se ve,kje so prioritete. Spet drugi bo raje npr. od 200€ zapravil 40€ za Parkside baterijski vrtalni vijačnik,ostalo pa z lahkoto znosil v gostilno...spet mene pa ne boš skoraj nikoli videl v gostilni,koliko gre pa pri meni za te stvari,pa že veš... Vsaj v mojih očeh,je lih npr. 40€ Parkside bat.vrtalni vijačnik NOGO!...a to so "moje oči". Bom rekel drugače....napačno je mišljenje,da obstaja firma,ki dela naj "vse"...še manj pa to velja "za cvenk". To je med drugimi en od vzrokov,za kaj vse firme rinejo svoje baterijske ekosisteme...za to,ker nobena ni v nečem najboljša,in za to bolj služi z določenim orodjem,kjer je slabše razmerje med dobljenim in ceno. Jaz še vedno z velikim veseljem kupujem orodje,ki ima tisti "staromodni" kabel za 230V....malce poglej v tej temi nazaj,in ti bo hitro jasno za kaj. Pa da ne bo pomote-to ne velja zgolj za orodje polprofi in profi klase,ampak za vse range orodja. Spet pa je tukaj vprašanje,kaj je za koga "domača uporaba". Jaz npr. sem se spravil štemati balkone in stopnišča,kjer sem hitro ugotovil,da so vse moje SDS+ štemarice orng prešvoh,in sem moral kupiti močnejši SDS Max model Makita HR4013C. Vse le za to,ker mi je polagalec granita dal ceno 1000€ za to delo,in sem se odločil to raje narediti sam. Prvič znam,drugič mi tako ostane stroj,ki me je takrat stal neverjetnih 435€ (pri Gotools.de),in sigurnost,da sem naredil najbolje,kar se da. Torej "za domačo rabo" je zelo raztegljiv pojem,in tukaj dajati objektivne nasvete je praktično nemogoče. Sigurno pa drži,da pri "hon-čon" firmah kot je to Parkside,Mister Tool itd. lahko pozabiš na servis in rezervne dele,če stroj škripne. Tukaj je spet vprašanje ali rabiš,ali ne rabiš nujno...jaz se tukaj ne grem,ker sem bil že ob ogromno časa ob določenih projektih. To je tudi en od razlogov,da imam toliko orodja...samo SDS+ vrtalnih štemaric imam tri,..ena štrajka,vzamem drugo...fleksaric,vrtalnikov,cirkularjev takšnih in drugačnih...skoraj nič le po en stroj....ne bom našteval... Tudi je "za domačo rabo" težko svetovati,ker ne moreš vedeti,kakšne so kvalitetnostne zahteve. Enim je važno,samo,da je narejeno...mogoče celo najvažneje točno v določenem terminskem okviru....kvaliteta pa na koncu nima veze... Spet pri drugih (meni) ni toliko važno,v točno katerem terminu oz. do kdaj točno bo narejeno-važno je,da je narejeno absolutno perfektno-perfekcija pri meni nima alternative. Ko k meni pride monter,najprej pogledam z čem dela...šalabajzerje in "bi rad bil"-montažerje hitro razkrinkam... Kaj mislim z tem povedati? To,da zna včasih biti "domača uporaba" bolj zahtevna kot pa profesionalna. Boš rekel,daj mi nasvet,kaj naj kupiš,k rabiš npr 125mm fleksarico. Jaz ti ne bom takoj svetoval Parkside,k "je najboljša vrednost za cvenk za domačo rabo",ampak te bom vprašal,kaj bi z tem strojem rad delal in oddelal. Ker se ve-določene stvari boš z Parkside-om lahko komot naredil,določene,pa lahko kar pozabiš. Poglej npr. na stran 6 e teme,kjer sem objavil slike moje Makite 9528NB (750W),ki sem jo "ubil",ker sem z njo delal tisto,za kar ni namenjena. Torej tudi reči "pustimo profi varijanto" ni zmeraj na mestu,ker te zna hobi oz.verzija za domačo rabo na koncu koštati več,kot pa če bi že iz začetka gledal manj skozi denar,in iskal stroje za delo,ki jih z njimi misliš brez problemov opraviti. Pa ne bom tukaj začel še z zdravstvenim vidikom,ki se tukaj vse prepogosto pozablja...pri npr. poceni vs. res dobrim štemarcami in boleznijo mravljinčastih rok ipd...ker so stvari,ki jih ne moreš plačati,in se poseg k poceni "rešitvi" maščuje drugje. Bom tukaj prilimal en že star primerjalni test vrtalnih štemaric SDS Max klase,kjer se je zgoraj omenjena Makita kitila z izjemnim komfortom pri štemanju...."like driving a Cadillac"... Ta test je bil na koncu odločilen za moj nakup...eno staro Walter štemarico,ki ni imela gasa,ni imela varnostno sklopke (ti zvije zapestje med vrtanjem,kot da rečeš "keks"),je "pljuvala mast",tresla za popi...it itd...pa sem jo naprej šenkal....ker so moje roke "samo ene". Imam npr. tudi sodelavca-tudi strojevodja,ki je en dan nekaj štemal...naslednji dan pa si ni mogel hlač odpeti za scati...mu je morala žena pomagati...je imel še dolgo probleme... Moje mnenje.
-
No, in katero je pol najboljše glede cene in kvalitete za domačo uporabo? Pustimo profi varjanto...
-
Res je. Morajo narediti poceni orodje, da je za ljudi , ki ne potrebujejo orodja pogosto. Nekdo, ki rabi vrtalko enkrat na leto bo najbrž kupil to. In , ko bo crknila, bo kupil drugo. Je pa razlika že v občutku, kako kaka stvar deluje. Recimo baterijska vrtalka Makita je že v občutku vrtanja ali vijačenja čisto drugačna, kot recimo Bosch ali kaka druga renomirana znamka.
-
Oprosti...ne more držati,ker smo različni. Enim je vseeno če prec crkne,drugi spet zares potrebujejo,da nonstop dela... In tudi cena nam je različna...enemu je 40€ veliko,spet drugemu ne... Tudi privatniki in firme drugače gledajo tako na vrednost,kot tudi strošek... Vse to je OK...za vsakega nekaj.
-
Sem bil na Fordovem servisu, da bi jim vrnil Forda nazaj. Pa me trgovec vpraša, zakaj bi ga rad vrnil. Pa mu začnem razlagat: - "Vidite tisti hrib tam in tisto strmo cesto gor proti vasi?" - "Ja." - "No, Ford tam gor potegne samo do 75." - "Pa, gospod, saj to ni slabo, saj tisto je vendar kar huda strmina!" - "Težava je v tem, da jaz živim na številki 125..."
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.