Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 141
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Kje najdejo na servisih te cene? ?zmeden?

Verjetno v priro?nikih za boyskavte.

Napisano

No takole zaradi dobrih pogojev - stalna stranka, prijatelj in tud 'nekdo' dela na summitu, mu bodo priznali garancijo.

Vendar mu je jasno bilo povedano, da je izjema, to nikakor ne gre v garancijo, zmutili bojo da bo slo skozi, potrebuje pa:

Nov katalizator

nov DPF

zamenjavo olja in filtra

pregledali pa bojo tudi oljno ?rpalko, ter motor....

cca 3200? PO CENIKU

Ajojmene....

Zanimivo je to - ne poznam Fordovega sistema - da je avto enostavno crknil, nic opozoril, samo check engine in STOP pa cukal in crknu. K sre?i 500m pred bajto (po dolgi voznji). So pregledal tud dovod goriva pa nima veze....

Jebo ma, pa brez avta je, a zdej bo moral pa ?e na kolena it in jim poljubljat podplate, da so mu izvolili servis naredit v garanciji.

Mater pa sej na Fordu so ?e bistveno slab?i kot na Mazdi. :angry:

Razen ?e tu zadaj ni ?e neka druga "resnica"... moderni avti bele?ijo ?isto vse napake in sporo?ila ter okoli??ine kako se je to zgodilo. Mogo?e pa ta tvoj kolega le ni povedal vsega po resnici in ra?unalnik ka?e recimo, da je ignoriral kak?no opozorilno lu?ko :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Zakaj je ?e dizl?ek bolj?i, aja zarad navora, ?e kaj ? :jezicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Zakaj je ?e dizl?ek bolj?i, aja zarad navora, ?e kaj ? :jezicek:

a dej no, to si pa glih tko reku kot, da s svojim bencinarjem nimap nobenga problema :jezicek:

33112_1.png

Napisano

a dej no, to si pa glih tko reku kot, da s svojim bencinarjem nimap nobenga problema :jezicek:

Mam, samo me bo stal 2-3 ure mojega dela in 20?, beat that !

Pa nobena lu?ka mi ne sveti ali pa se mi ne pri?iga,vsaj zaenkrat.

Napisano

Ford je baje ubita?an....4 radkape original 180? :bravo:

Ma Boss ce mu je enostavno izdihnil pred streko v Medvodah ko je stal brez lucke....

sem su gledat:

http://www.motorcraftservice.com/pubs/cont...1/09focog2e.pdf

stran 12, nobene lu?ke in cel manual letnika 2009 ne govori nic o DPF..... :ne vem:

Sej ni? ne trdim, sam ko sem zadnji? videl, kaj se vse bele?i v logih me je kar malo stisnilo :hohoho:

Sem sam gledal, kje pi?e, da sem pol minute prej nesramno prdnil (sem bil sam avtu :blush: ) in si vrtal po nosu :unsure:

33112_1.png

Napisano

Boss da te potola?im to olje(kvaliteto slab?i kot ta ki ga lahko dobim) okupujejo servisi in jih vlivajo v ?vabe in francoze z dpf in noben ?e ni ribnil, lastnik ?tacune ima verjetno edinega renoja 1.9 dci + ?ipanega , kateremu ?e ni zaribala turbina, mislim da je to dovolj, vsaj zame je, pa se me te?ko prepri?a. :ne vem:

Lastnik pa tudi pravi da garantira da zaradi olja ne bo te?av.

Jaz pa ne, zakaj bi za "slab?o" stvar pla?al 6 X ve? ?

Redna cena tega olje je 18 ?, pa ni nek ostanek iz skladi??a ampak je povsem nova zadeva, tako da tudi kdor ga vzame in ga ima na zalogi doma ima garancijo da se ne "postara" v petih letih, do takrat ga bomo pa ?e valjda porabl.

Glej, Mazda oz MMS da garancijo, ?e je avto pri njih vzdr?avan in servisiran. ?e za?ne? neke svoje stvari nosit to ne velja, pri nas ti niti servisa ne ?templjajo. Osebno se s teboj sicer strinjam, ampak ?e garantirajo pod nekimi pogoji, jih pa? mora? upo?tevat. Jokat potem, je prepozno, uvoznik pa vedno mo?nej?i od posameznika.

zanimiva je bila razlaga na fordu danes....baje jim je znan problem DPF filtra, ki prihaja iz pazi to:

kot veste se za potrebe izgorevanja delcev me?ata olje in nafta, problem pa nastane, ker petrolska industrija ve?a aditive v dizel gorivu iz leta v leto, ne da bi sledili trendu in potrebam dpf tehnologije.

Aditivi se v visokih temperaturah vezejo s snovmi v olju namenjenemu dpf potrebam in ne da izgorevajo, nastajajo se trsi delci ki po?asi ma?ijo filter...

Kaj pa ?e je vse res???? Potem pa na ultimax pomislim....

tole so klobase.... kokr jst vem, nafta, ki ne zgori (?e med regeneracijo ugasne? voz) ste?e v olje. Nima veze pri zgorevanju. Mater a ne more noben uvoznik prav napisat kaj se dejansko dogaja? Matr matr....

Dej no, ?e bi to blo res in da bi se karkoli zgodilo bi Petrol bankrotiral od vseh to?b. Tolk neumni pa spet niso no. ?e bi blo to res bi ostali na starem dieslu in ne bi uvajali neko novost, ki lahko ?kodi.

Boss dobro jutro. DPF JE novost, ki ?kodi. Vsem nam uporabnikom.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Boss dobro jutro. DPF JE novost, ki ?kodi. Vsem nam uporabnikom.

Kdaj jih za?nemo dol ?agat ? :P

Napisano

Kdaj jih za?nemo dol ?agat ? :P

tisti trenutek ko bo iz garancije in ko bo samo pomislil na to, da bi mi delal probleme. :hudicek:

A Klokateer...

Napisano

Banda... rabim pomo?!

Alfa mi je po?rla 2 ?rtici olja v zadnjih 20kkm... to je cca pol litra po mojem... zdej ga pa morem dolit do vrha in hudi?a ne vem kako olje dal noter.... glede na to da so o?itno za DPF posebna olja... :ne vem:

Ajvar pomagej.... :bravo:

LP D

Feel free....

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

A Klokateer...

Napisano

to je pa ?udno.... DPF jem olje na?eloma nara??a, saj se me?a z nafto... torej ti ga je po?rla ?e ve? kot dve ?rtici???? hja poglej kaj ima? notr, ?e ima? kak ra?un od zadnjega servisa.

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Sicre pa, David a ne ve? katero olje je notri??

Napisano

Olje nara??a, samo pri Mazdah pomoje :bravo:

Vsi DPF ji ??ijejo nafto v olje, kolikor jaz vem. Zato bi moral nivo povsod nara??at. Razen, ?e je kateri od proizvajalcev tako "?lahten" da je dodal posodo za neizgorelo nafto, kar bi vsaj po mojem moralo bit uzakonjeno.

A Klokateer...

Napisano

Banda... rabim pomo?!

Alfa mi je po?rla 2 ?rtici olja v zadnjih 20kkm... to je cca pol litra po mojem... zdej ga pa morem dolit do vrha in hudi?a ne vem kako olje dal noter.... glede na to da so o?itno za DPF posebna olja... :ne vem:

Ajvar pomagej.... :bravo:

LP D

Pokli? pa vpra? ktero olje ti je dal noter in je stvar re?ena.

Sicer je pa ?udno da ti kuri olje ?????

Napisano

a nismo pred kratkim nekje govorili o tem, da so DPF sistemi razli?ni (aktiven, pasiven) in da M6 nima istega sistema, kot ostale znamke??

lp,

D

Lp,

D

Napisano

a nismo pred kratkim nekje govorili o tem, da so DPF sistemi razli?ni (aktiven, pasiven) in da M6 nima istega sistema, kot ostale znamke??

lp,

D

Res je ja :P

Napisano

Hahaha... kljukci...seveda sem delal servis... :)

Servisni interval pri Alfi je na 30kkm... olje sem dolil in ga je manjkalo cca 2dcl... razlog? Pojma nimam! :aaaaa:

AMpak hvala vseeno za pomo?... :bravo:

Feel free....

Napisano

A dej se David zajebavat no... dva deci pri Alfi ti pa klele halo zganja?... haha dobra fora :ouje:

To mora? drugi? tole napisat pod rubriko kjer se hvalimo oziroma pohvalimo kaj. :prstgor:

33112_1.png

Napisano

Bosman... pa ka ti jaz vem ?uj.... meni noter na displayu zmanjka ?rtica in pol vpra?am.... pr Mazdi ni bilo nobenega displaya...pa ni blo panike... :):aaaaa:

Feel free....

Napisano

Bosman... pa ka ti jaz vem ?uj.... meni noter na displayu zmanjka ?rtica in pol vpra?am.... pr Mazdi ni bilo nobenega displaya...pa ni blo panike... :):aaaaa:

Saj sem vedel, da se ho?e? pohvalt, da ma? display k ti mer koli?ino olja. Saj ve? zakaj so v Alfe to morali vgraditi v ostale avte pa ni treba ;)

Hehe, kolk sem ?leht :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Hahaha... ampak je vseeno priro?na zadevca... :danzoman:

Vidi?... mazdica mi je dvakrat "zbe?ala" pod nivo minimum..... :harhar:

Feel free....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.