TBA Napisano 1. junij, 2022 Prijavi Napisano 1. junij, 2022 dne 14. 5. 2022 ob 13:16 je Slivka napisal: Pa sem mislil, da sem videl že vse: Črna luknja za izgubljene nastavke Citiraj
Slivka Napisano 3. junij, 2022 Avtor Prijavi Napisano 3. junij, 2022 dne 1. 6. 2022 ob 15:57 je TBA napisal: Črna luknja za izgubljene nastavke Sreča, da se je nastavek izgubil v antifrizu. Predstavljaj si, da bi se izgubil v tisti črni luknji na vrhu motorja, kamor se naliva olje. Mislim, da bi ga prej našli... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Slivka Napisano 29. junij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 29. junij, 2024 In smo spet tu... Se odločim, da bom BTjko, ki šteje že 15 let in se jo v glavnem uporablja pozimi, malo pregledam po podvozju, če se kje pojavlja kakšna rjavina, pa da saniram. Dvignem avto na klocne, snamem gume in se zagledam v sprednji desni zavorni disk. Se mu vidi, da zadnje čase na njega ploščica ne nalega, kot bi morala, ampak nalega samo na približno dveh tretjinah. Malo presenečen nad odkritjem se lotim podirat zavore desno spredaj in ugotovim, da so slabo sestavljene. Zgoraj so bile lepo v vodilu, spodaj pa ne. Zato so na desni strani ploščice na disk pritiskale samo z zgornjim robom. In je sledilo kupovanje novih ploščic ter struženje zavornih diskov. Sicer je bil poškodovan samo desni, ampak, kot vsi vemo, zavore se urejajo v kompletu na celi osovini... A kdo ugane, kje je bila BTjka 15.5.2024 in kaj so tam počeli? 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
etcho Napisano 29. junij, 2024 Prijavi Napisano 29. junij, 2024 Na Avtoplusu, počeli pa so nič? Citiraj
Scr3am Napisano 29. junij, 2024 Prijavi Napisano 29. junij, 2024 pred 6 minutami je etcho napisal: Na Avtoplusu, počeli pa so nič? Potem bi zavore normalno delovale 1 Citiraj
Slivka Napisano 30. junij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 30. junij, 2024 Interclass Cars. Menjali sprednji desni kolesni ležaj. 2 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
godlike Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 Jaz bi jim na mail poslal kaj so zaj.... Pol pa pač drugam. K nekomu, ki (upaš da) dela bolje..... 3 Citiraj
godlike Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 dne 14. 5. 2022 ob 13:16 je Slivka napisal: Pa sem mislil, da sem videl že vse: Motorcraft. To so rezervni deli za statejše Forde. Prva vgradnja in še par let po tem, ima samo FoMoCo. Menjava na uradnem? Citiraj
Slivka Napisano 30. junij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 30. junij, 2024 (urejeno) Interclass Cars. Ja, uradni servis. Popravljeno 30. junij, 2024 od Slivka Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
godlike Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 Za Mazdo mi je jasno. Za Fordov termostat z gedoro sem te vprašal. Citiraj
g.Wankel Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 Pred eno uro je godlike napisal: Za Mazdo mi je jasno. Za Fordov termostat z gedoro sem te vprašal. Ma sej vidiš, da je fotka z neta 1 Citiraj
godlike Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 Pred eno uro je g.Wankel napisal: Ma sej vidiš, da je fotka z neta Če je njegova sestra imela Forda, pol pa sem mislil, da je od tam. Citiraj
g.Wankel Napisano 30. junij, 2024 Prijavi Napisano 30. junij, 2024 pred 5 minutami je godlike napisal: Če je njegova sestra imela Forda, pol pa sem mislil, da je od tam. @Slivka mal išče pozornost 2 Citiraj
Slivka Napisano 3. julij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 3. julij, 2024 dne 30. 6. 2024 ob 11:50 je godlike napisal: Za Mazdo mi je jasno. Za Fordov termostat z gedoro sem te vprašal. Sem gledal na mobitelu, pa nisem opazil, da sprašuješ za sliko, ki sem jo objavil pred dvemi leti... To sliko mi je poslal možakar, ki je bil takrat serviser na Fordu, jaz pa sem jim pobiral čebelje roje, ki so vsake toliko prileteli do njih in dobili idejo, da bi se naselili v zračnik in pa osirje sem jim uničeval. Kdo je avtor te slike, pa ne vem... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Jest Napisano 3. julij, 2024 Prijavi Napisano 3. julij, 2024 pred 12 minutami je Scr3am napisal: To je slika iz interneta... Res je… pa je verjetno že parkrat šla okoli sveta Google Lens LENS.GOOGLE.COM Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Slivka Napisano 5. julij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Se, poslal dopis na servis. In dobil odgovor: "... ... ... smo menjavo ležaja kolesa opravili brez razdiranja zavorne glave/čeljusti." A mi zna kdo razložiti, kako lahko pri avtu z disk-zavoram zamenjaš kolesni ležaj BREZ da razdreš zavorne čeljusti? Ker že ne odstraniš zavorne čeljusti, ne moreš odstranit zavornega diska. Če ne odstraniš zavornega diska, pa do ležaja ne prideš. Edino, če imajo tam zaposlenega kakšnega ginekologa, da je vse skupaj skozi auspuh naredil... 1 2 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Matick Napisano 5. julij, 2024 Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Vprasaj jih kako se to naredi brez da se bremze razdre, mogoce da ti tudi pokazejo Citiraj
g.Wankel Napisano 5. julij, 2024 Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Sam sej teoretično čeljusti ne razdreš, ampak samo odstraniš z diska. Ali sem kaj spregledal? 2 Citiraj
Slivka Napisano 5. julij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Točno tako. In to je bistvena lastnost dobrega politika: vedno pove resnico - nikoli pa ne govori o bistvu. Oni me zdaj prepričujejo, da ni njihova napaka, ker čeljusti niso razdirali. In jaz jim ne morem oporekat, ker čeljusti res niso razdirali. Kar so odstranili, so pa narobe sestavili - pa če priznajo ali ne... So zapisali še, da so me opozorili, da so zavorne ploščice izrabljene, da pa se jaz za menjavo nisem odločil. Bom popoldan poslikal, pa vam pokažem in sami presodite, če so res tako hudo zrabljene ali pa je to samo: "itak bi jih moral menjat, torej ni nobene škode"... Ko se majhni otroci sprenevedajo in iščejo izgovore, je simpatično in zabavno. Pri odraslih pa to ni ne simpatično ne zabavno... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
FuManchu Napisano 5. julij, 2024 Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Take stvari menjaš sam. Zavore zaupam sebi. In tudi sebe krivim potem, če grem zaradi tega v maline. pred 2 urama je Slivka napisal: Se, poslal dopis na servis. In dobil odgovor: "... ... ... smo menjavo ležaja kolesa opravili brez razdiranja zavorne glave/čeljusti." A mi zna kdo razložiti, kako lahko pri avtu z disk-zavoram zamenjaš kolesni ležaj BREZ da razdreš zavorne čeljusti? Ker že ne odstraniš zavorne čeljusti, ne moreš odstranit zavornega diska. Če ne odstraniš zavornega diska, pa do ležaja ne prideš. Edino, če imajo tam zaposlenega kakšnega ginekologa, da je vse skupaj skozi auspuh naredil... Z fibrco Citiraj
Slivka Napisano 5. julij, 2024 Avtor Prijavi Napisano 5. julij, 2024 So res tako hudo izrabljene? 2 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Brane Napisano 5. julij, 2024 Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Malo so spaljene ,komaj so se udelale 4 Citiraj
Scr3am Napisano 5. julij, 2024 Prijavi Napisano 5. julij, 2024 Tako. To so 20-30% izrabljene. 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.