Z M A J Napisano petek ob 05:49 Avtor Prijavi Napisano petek ob 05:49 Slovenski mojster avtomobilskega tuninga Mitja Zagorc med evropsko elito | 24ur.com WWW.24UR.COM Ste se kdaj spraševali, kako zahtevno je izbrati najboljši avto med več kot 30.000 kandidati? Žirija ima pri tem izjemno težko nalogo. Še težjo... 5 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Slivka Napisano ponedeljek ob 08:48 Prijavi Napisano ponedeljek ob 08:48 Use j to fajn pa krasn, sam men tuki neki ni čist jasn... https://www.inflationtool.com/euro-slovenia Mrbit zato, k sm kmet an s hribu doma... Resno: po občutku bi rekel, da nekaj ne štima, ma ne morem pogruntat, kaj. Gre komu tu matematika kaj bolje? Citiraj
Matick Napisano ponedeljek ob 09:01 Prijavi Napisano ponedeljek ob 09:01 pred 9 minutami je Slivka napisal: Use j to fajn pa krasn, sam men tuki neki ni čist jasn... https://www.inflationtool.com/euro-slovenia Mrbit zato, k sm kmet an s hribu doma... Resno: po občutku bi rekel, da nekaj ne štima, ma ne morem pogruntat, kaj. Gre komu tu matematika kaj bolje? Enostavno ne dela konverzij iz prejsnjih valut. Ta link bi bil OK samo od 2006 naprej 1 1 Citiraj
Boss Napisano ponedeljek ob 17:16 Prijavi Napisano ponedeljek ob 17:16 Dejstvo, tole je ena večjih buč, ki sem jih videl zadnje čase. Ne moreš računat inflacije v €, če takrat sploh niso obstajali mi pa smo uporabljali vse od dinarjev, bonov do tolarjev predno smo prevzeli € leta 2007. Do teh nerealnih cifer so prišli le zato, ker so za leto 1980 uporabili menjalni tećaj iz leta 2007. 3 Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 05:05 Prijavi Napisano včeraj ob 05:05 Se mi je zdelo, da nekaj ne štima, pa nisem mogel pogruntat, kaj ne štima... 1 Citiraj
Alex Napisano včeraj ob 07:17 Prijavi Napisano včeraj ob 07:17 Končno ena pametna od golobnjakov. 😉 https://www.24ur.com/novice/tujina/interni-dokument-razkriva-obeta-se-zgodovinsko-zvisanje-trosarin-na-cigarete-in-tobak.html 1 1 3 Citiraj
Z M A J Napisano pred 8 urami Avtor Prijavi Napisano pred 8 urami Attention Required! | Cloudflare NOVA24TV.SI Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Alex Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 35 minutami je Z M A J napisal: Attention Required! | Cloudflare NOVA24TV.SI Ne smeš lepit prispevkov s tega medija. Te bodi ta levi raztrgali. 😉 Citiraj
Agerg Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami (urejeno) Ja, ne vem no. Malo se po državi zapelji pa poglej nepremičnine in vozni park. Nekaj ne štima tu. Dejstvo je, da naše razmerje med povprečno in minimalno plačo je res totalno v riti. Pa standard se nam je v zadnjih 15 letih kar lepo dvignil. HINT: Siva ekonomija in ljudje poleg šihta več zaslužijo, kot na šihtu. Prejšnjič sem poslušal nek intervju z Akrapovičem, pa še temu bumbarju ni več nič jasno. Nekaj je jamral, da je problem z bolniškimi odsotnostmi ob petkih in ponedeljkih, kar pomeni podaljšan vikend. Dejstvo je, da se je med Covidom oljašal dostop do odaljene bolniške, kjer ti ni bilo treba k zdravniku in še danes se to kar lepo izkorišča. Ker po moje večina tistih, ki si podaljša vikend, si ga zato, da bo imela par zaporednih dni za kaj kvalitetno pofušati, ne pa iti na dopust. Pa pade 500€ v žep, komu pa še kaj več. Šiht je pa samo uradnost za delovno dobo in prispevke. Popravljeno pred 7 urami od Agerg 3 1 Citiraj
Matick Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami Za tale graf se mi ne da pisat, ampak, razlaga tega grafa iz drugih virov. Edino kar ta graf pokaze je, da so razlike med placami pri nas krepko prenizke null 1 Citiraj
Bini Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Vprašajte GPT kakšno je brezdomstvo na 10 000 prebivalcev po svetu v razvitih državah. Statistični podatki bodo marsikoga šokirali.... ZDA, UK, Francija Nemčija Italija.... Še Avstrija in še nekaj drugih je pred nami! Mislim, da nam ni tako hudo.... 1 Citiraj
Matick Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 33 minutami je Bini napisal: Vprašajte GPT kakšno je brezdomstvo na 10 000 prebivalcev po svetu v razvitih državah. Statistični podatki bodo marsikoga šokirali.... ZDA, UK, Francija Nemčija Italija.... Še Avstrija in še nekaj drugih je pred nami! Mislim, da nam ni tako hudo.... Kambodža je pa za nami ... Brezdomstvo spet pokaže na druge težave, ne na to koliko dobre/slabe plače imamo v Sloveniji. Pol je pa to spet odvisno od tega kako se v kateri državi šteje brezdomstvo. Npr, pri nas se šteje samo kot ljudje, ki so zaprosili za pomoč pri namestitvi. V drugih državah to zajema tudi ljudi, ki živijo v hostlih, pri prijateljih, v stanovanjih neprimernih za življenje, etc... Mislim, za nobeno zadevo tukaj ne moreš vzeti ene statistike (ki najbolj ustreza temu kar hočeš povedat) in rečt, da smo boljši ali pa slabši od drugih. Po moje, pa se bo sigurno kdo v to vtaknu, je najbl realni pokazatelj tega kako name gre (ekonomsko) PPP, kar je enostavno rečeno, posplošena kupna moč. 1 Citiraj
Alex Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami V naši državi so problem predvsem razni s.p -ji in privatniki, ki vsi po vrsti lepo nategujejo državo. Če si zaposlen v firmi pa plačuješ vse do centa. Drugi problem so razni "majstori", kjer se dela že skoraj vse "na roko" brez računov. Tudi razni notarji, zobozdravniki, odvetniki so tu zraven. Pa sistemska korupcija kar v redu blesti. Nato imamo izigravanje zakonov, kjer imata partnerja, ki v bistvuu živita skupaj, ločen naslov. Tako dela tudi bivši delavec (ko sem še delal😊) , ki ima hišo, tri nove kie, vsako leto gredo za tri tedne na dopust. A njegova draga je skupaj z otroci prijavljena na maminem naslovu, kjer so v 45 m2 prijavljeni,njena mama, oče ona in dva otroka. Seveda imajo vse račune ločene, v vrtcih in šolah vse več ali manj zastonj, otroški dodatki precej v redu. Sodelavec njej plačuje alimente za otroke, ki seveda pridejo posredno nazaj k njemu. Pravi, da se da izigravati naš sistem z lahkoto. Potem pa imamo takle. 😉 4 Citiraj
etcho Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami (urejeno) Včasih je zanimivo pogledat, kako nekateri brezskrbno pilotirajo in zganjajo hrup. Ker delam v Sečovljah, me je firbec matral, kaj to stalno preletava nad nami: Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24 WWW.FLIGHTRADAR24.COM The world’s most popular flight tracker. Track planes in real-time on our flight tracker map and get up-to-date flight status & airport information. Popravljeno pred 3 urami od etcho Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 1 uro je etcho napisal: Včasih je zanimivo pogledat, kako nekateri brezskrbno pilotirajo in zganjajo hrup. Ker delam v Sečovljah, me je firbec matral, kaj to stalno preletava nad nami: Najverjetneje šolanje. Me zanima kdaj bo EU sprejela uredbo, da morajo biti vsa letala na elekriko. 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Boss Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 6 urami je Matick napisal: Za tale graf se mi ne da pisat, ampak, razlaga tega grafa iz drugih virov. Edino kar ta graf pokaze je, da so razlike med placami pri nas krepko prenizke null Točno tako... to je graf in nabijanje za aktivacijo anti pernatih in za novo instalacijo gologlavega metuzalema. A je to res al pa ni je drugotnega pomena... važen da se svečarija aktivira in to vidiš iz reakcij, da je dobro vžgalo. Jaz sem samo Grčijo pogledal, da je med najuspešnejšimi in sem se skoraj zložil s stola od smeha. 1 Citiraj
Boss Napisano pred 59 minutami Prijavi Napisano pred 59 minutami pred 13 minutami je Tilen5 napisal: kaj pol... DOL S HOLOBOM? Aja pozabil... dol s holobom. 2 Citiraj
Matick Napisano pred 52 minutami Prijavi Napisano pred 52 minutami pred 27 minutami je Boss napisal: Točno tako... to je graf in nabijanje za aktivacijo anti pernatih in za novo instalacijo gologlavega metuzalema. A je to res al pa ni je drugotnega pomena... važen da se svečarija aktivira in to vidiš iz reakcij, da je dobro vžgalo. Jaz sem samo Grčijo pogledal, da je med najuspešnejšimi in sem se skoraj zložil s stola od smeha. Še Turčijo poglej, se verjetno ne boš do naslednjega leta nehov smejat Citiraj
Alex Napisano pred 48 minutami Prijavi Napisano pred 48 minutami Dobro, samo če smo realni, tej golobnjaki res nimajo pojma o gospodarstvu. To, da bodo vse uničili čivkajo že vsi. Citiraj
Bini Napisano pred 47 minutami Prijavi Napisano pred 47 minutami Dobro nam gre, če verjamete ali pa ne.... Poznam veliko tujcev iz držav, ki so kao boljše od nas in so prišli k nam živet samo zato ker smo v vseh pogledih top država, če politiko odštejemo. 😉 Poleg tega sem bil marsikje po svetu in ni države ali dežele kjer bi rare živel. Povsod so neke cake, veliko slabega vremena,delo od jutra do večera, politične razmere, dostopnost do zdravniških storitev, potovalni pogoji, promet, hrana... (pohotne ženske) 😁 Citiraj
Alex Napisano pred 45 minutami Prijavi Napisano pred 45 minutami Pravkar je Bini napisal: Dobro nam gre, če verjamete ali pa ne.... Poznam veliko tujcev iz držav, ki so kao boljše od nas in so prišli k nam živet samo zato ker smo v vseh pogledih top država, če politiko odštejemo. 😉 Poleg tega sem bil marsikje po svetu in ni države ali dežele kjer bi rare živel. Povsod so neke cake, veliko slabega vremena,delo od jutra do večera, politične razmere, dostopnost do zdravniških storitev, potovalni pogoji, promet, hrana... (pohotne ženske) 😁 Tudi jaz jih kar nekaj poznam. Le, da imajo takšne službe, kjer imajo dvakratnik ali trikratniknpovprečne naše plače. Seveda, da jim je lepo. 😉 Citiraj
Bini Napisano pred 32 minutami Prijavi Napisano pred 32 minutami Ampak v ZDA, UK ali ŠVEDSKEM bi verjetno imeli še boljšo pa so vseeno prišli k nam zaradi boljšega počutja.... 😉 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.