Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki


Z M A J

Priporočeno sporočilo

Hmmm ja en drug je kriv ampak avto je dobesedno poletel po zraku. Ja pravljice za otroke - en si je dal duška na servisu. Dejasnko bi moral it v tožbo, ker če je avto nov mu bodo pač kupili enakega novega.

 

 

Drugače pa se je meni zgodilo podobno in to nekje sredi 90 let, ko sem odpeljal svojega Wartburga k ličarju, da mi poštima sprednjo masko (wartbi je imel kovinsko). Vse skup dela za en dan ali dva max.

Tretji dan me ne kliče, četrti tud ne, peti dan začnem klicat sam in model se ne oglasi. Nadaljujem naslednji teden, kličem dva dni - ništa.

 

Vzamem fotrov avto in se odpeljem do njega. Tam pa šok, zagledam svoj avto udarjen cel zadnji desni blatnik in prtljažnik. Ko me je model zagledal, da sem tam se mi je začel opravičevat, da je nekdo priletel vanj, kar celo verjamem saj je takrat zapadel sneg. Ampak vseeno, dvigni telefon povej kaj je blo pa boš že zrihtal sej si iz foha.

 

Pa mi je rekel, da je misli, da bo dobil nov blatnik takoj pa da mi poliča še predno bi mi dal avto nazaj. Kr neki, svašta.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tole so norci resno. Pa ne tolk zarad zdravniških pregledov, ker roko na srce je 15 let kr smislna doba za pregled ne medicini dela in športa.

 

Norci so zato, ker na eni strani razlagajo kako bi radi še povečali varnost a za volan šleperjev bi dajali 18 letnike. To bo masaker. Rešitev je pa k na dlani pa verjetno se bo @Shrek strinjal, da je treba samo povišat plačo voznikom in se bodo hitro našlo dovolj interesentov, da bi bili prevozniki.

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Uf. Tle bi lahko roman napisal... 

Raje sprostili uvoz Filipincev in Indijcev, ki ZNAJO vozit, NE POZNAJO pa promrtnih predpisov...kot dvigniti plače slovenskim voznikom. Določeni so že dvignili... 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Nič ne BODO dajali 18 letnike. Ker to je že od nekdaj. Tudi jaz sem z osemnajstimi naredil izpit za C, pa mi je izpit za B kar pripadel, nekaj mesecev kasneje sem naredil še E in ADR. In z devetnajstimi prevažal cisterno, v kateri je bilo 20 ton tekočega kisika. 

 

Torej s tem ne bodo prav nič znižali starostno mejo, kot se sliši, ko zapišejo, da BODO za volan šleperjev dajali 18 letnike. 

 

Je pa res, če bi bila plača, kot se spodobi, ne bi šel skrbet za pline v bolnico...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

A to razumem prav? Če želiš imet C kategorijo z 18 leti, greš najprej naredit izpit za C pol greš pa na praktično vožnjo še za TPK, pa še test teorije in če si vse naredil lahko voziš šleper pri 18-ih. Ampak kot lahko berem je to obvezno za vsakega in kje je pol ta omejitev 21 let, če brez TPK ne moreš transporta izvajat. :nevem:

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Prav dobro tudi meni ni jasno, je pa nekako v tej smeri:

 

Z 18 in TPK lahko voziš šleperja.

 

Pri 21 brez TPK lahko voziš šleperja samo za lastne potrebe, za vojsko, za gasilce in za civilno zaščito.

 

Z 18 in brez TPK ne smeš vozit več kot 7.500 kg skupne teže - solo ali s prikolico...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 minutami je Tilen5 napisal:

0/60

 

 

A tudi Golfa nisi pravilno prepoznal? :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • 2.3 mašina je imela 3-4 iteracije. Zadnja je z redno menjavo olja ok. Prvim so pokale glave, ker so se luknjice zamašile, ki so med cilindri olje prepuščale, zadnja je baje sloted.   Ampak to so vse 2.3 280 mašine. In servisi nimajo pojma, ko to vprašaš.   Imam 1.5 3 cilindra in od MY2020 ima oljno črpalko gnano z mokrim jermenom in ne zobnikom. Baje penlo olje ob objestni vožnji in je lahko brez olja obstala. Na servisu nič ne vejo o tem.   Pri obeh mašinah zna bit še problematičen carbon built up, ampak ot imajo Mazde baje podoben problem.
    • Kje so časi RS Coshwort-a, potem bi bila odločitev logična....moj glas gre ST, ki je res stroj, če res rabiš 280km....kdaj jih bos uporabil je drugo vprašanje....glede zanesljivosti bi pa zih vzel Mazdo, ceprav verjetno je Ford ST program drugacna serija kot ostalo @godlike bo verjetno vedel....
    • Pa dam tudi jaz eno sliko kar tako:     Ta čas, ko nekateri glancate svoje Mazge in ko jim drugi naročate tablice, ta tretji z Mazgami uživamo v potovanjih...
    • Focus za družinsko kočije se mi zdi ravno prav z 182 konji. ST je pač brutaln. Pa se je prodajal samo 1.5 leta. V Sloveniji so najbolj redka mašina.
    • Plastike na CX30 me ne motijo ,če je siva barva avtomobila..,če pa je bela me pa motijo preveč in bele ravno zaradi teh plastik nebi imel..,Ko bi lahko dal motor od fokusa v CX30 😃
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.