Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ker jaz ?e nisem videl makaronarja ki bi skozi trojanske predore vozil 100. ?e ima staro pando pa na maksimalni kolikor sploh avto?ek zmore. Verjetno je razlog isti kot je razlog zakaj tovornjakarji pri nas na avtocesti delajo piz...je - vedo da v Slo se pa to da ker ni zadosti nadzora.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Samo res ne vem, kje vi vidite italijane, da delajo ka?in pri nas. Jaz vidim ve?inoma na?e prepotentne?e z kao nekimi hudimi suvi in avti, doma pa verjetno nimajo za krompir.

In Boss, ko gre? kdaj v itijo ti privo??im par na?ih idiotov, da te spracvijo v nevarnost,ko ?e odobrava? idiotsko obna?anje in vo?njo.Sicer pa tudi na smu?i??ih ?e vihajo nosove nad na?imi centralnimi prepotentne?i.Edinega, ki aem videl, da so legitimirali karabinjeri je bil na? janez.In ?e ta ga je imel pod kapo, baje

Zakaj mi jih privo??i?? ... jaz ti ne bi kaj takega nikoli privo??il, ne idiotskih slovenceljnev ne iditotskih italijanov, avstrijcev in drugih cestnih veleumov.

?e bi bil zloben bi ti recimo razlo?il kako sta ti v Dolomitih tista dva z LJ tablicami videla situacijo. Ker si bil vodja kolone s KP tablico sta si ziher v glavi rekla " glej ga primorca, mal snega zagleda pa gorskih ovinkov pa ?e ne zna vozit". Verjetno bi tud Nemca prehitela pa ?eh sam niso imeli jajc, so pa vseeno pizdili v nemo?i. :lol: :lol: :hudicek: :hudicek: :hudicek:

Ne me zdaj lin?at, sej se sam zajebavam, ker itak ne vem kako je zgledalo (bi bilo dobro da kupi? kamero, da vidmo te idiote). Druga? pa ?e enkrat idioti so vsepovsod in razlagat, da so nekateri bolj?i vozniki kot drugi je ?isti nonsens - je pa marsikdaj situacija iz o?i nekoga drugega lahko videti ?isto druga?na. ?e se spomnete Lojza, smo bili zanjga vsi ostali vozniki navadni divjaki.

33112_1.png

Napisano

Za take bolnike jo pa podprem takoj

Se strinjam, ?e samo pobeg s kraja povzro?ene nesre?e je zame indikacija za vsaj do?ivljenjsko prepoved voznje, kaj ?ele v kombinaciji z vsem na?tetim. Tu pa? ni kaj za razmi?ljati...

Jebemu mater... Tlele jst dostikrat te?em po sihtu...

Sicer z odsevnim jopi?em,?elko in NIKOLI ?ez zeleno ?e mi je kaj sumljivo,ampak vseeno...

Nekateri so res samo za pod giljotino...

Napisano

To moras bit posebne vrste gnoja da naredis kaj takega...

Na ?alost je takega folka (Preverjeno ) ?edalje vec....

Napisano

Hja, takle model, ki v avtu preva?a "zavitke z belim prahom" se gotovo ni pripeljal s kak?nim Cliom ali Saxojem. In ?e ima Audi, ima absolutno prednost, to smo na tem forumu ?e ugotovili. Torej sta kriva pe?ca, da sta stopila pred avto "nem?ke premium znamke". Dobro, dovolj sarkazma...

Kakorkoli, verjamem, da ?e je imel "zavitke z belim prahom", da se ni ustavil... In ?e so ti zavitki res to, kar policija misli, da je, bo mo?akar dobro pla?al dobrega odvetnika, pa bo primer kmalu zaklju?en: dva sta pod zemljo, naj po?ivata v miru, res pa ni potrebe, da ?e on gnije v kak?ni zatohli celici, ?e ima pa ?e toliko denarja za porabit. Aja, sem rekel, da je dovolj sarkazma...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Je napisano da je bil passat..

Ja res je, na koncu bo alko spet olaj?evalna okoli??ina ...

Napisano

To je pri nas tudi cudo, da pijan vozis, ubijes nekoga, in je alkohol olajsevalna okoliscina. Glede tega majo pa Ameri velik bols poslihtane kazni kot mi in tretiranje pijancov za volanom.

Napisano

Kak?no? Men se zdi primerno? 8 let bo dobil zato ker je dva povozil in ubil, alkohol in pobeg pa bosta navrgla ?e dodatni 2, mamila in ?e je bil zadrogiran pa ?e 2. Tako da 12 let ga kar ?aka in mislim, da je taka kazen kar dovolj visoka.

Mislim, da sem v tej temi ?e vsaj 20x napisal - tudi ?e imate zeleno na semaforju ne kot teleta ?ez cesto, opazujte okolico, predvidevajte, da se lahko zgodi kaj takega. Ni nujno da gre za divjaka, lahko nekomu za volanom rata slabo, infarkt, zaspi ali kaj podobnega. Upam da ne bo kdo tega zapisa dojel kot opravi?evanje povzro?itelja, gre le zato, da pre?ivite in to je bistveno bolj pomembno kot zakonsko in na papirju imeti prednost. Ta papir in ta zakon te ne re?ita, ?e vedno si mrtev ali pa invalid, tako da pamet v roke in o?i na peclje ter opazovat promet in ne bulit v telefon in podobno. Statisti?no so ravno prehodi za pe?ce najbolj nevarni.

33112_1.png

Napisano

Z drugim delom se popolnoma strinjam Boss,prvi del pa ne komentiram ker nisem sodnik. Dodal bi samo ?e tole,da je v predpisih, ko se prebli?a? prehodu se prepri?aj ?e je varno iti ?ez cesti??e in ga pre?ka?. Dandanes to naredi samo ?e moja generacija 10 let gor dol,drugi pa samo nekaj bluzijo po cesti,pa ?e zraven telefonirajo. To se ne nana?a na ta dogodek,da bo jasno. Ko gledam te mlade,ne vse ampak veliko je takih ko so pe?ci so brezbri?ni,ko pa vozijo pa takim trobijo na ful! Zoom zoom

Napisano

Fantje, a vi malo bluzite?

"ko se prebli?a? prehodu se prepri?aj ?e je varno iti ?ez cesti??e in ga pre?ka?"

Pe?ca sta pri?la z njegove leve, torej sta polovico cesti??a ?e pre?kala. Kar pomeni, da je rde?a lu? svetila ?e nekaj ?asa in se ni ?ele pri?gala. Pi?e pa tudi, da "po?kodbe, ki so nastale na vozilu, na drogu javne razsvetljave in polo?aj pe?cev, ki ju je odbilo kar 50 metrov stran od mesta tr?enja, ka?ejo na to, da voznik ni vozil s predpisano hitrostjo 60 km/h."

Kako naj se torej prepri?amo, ?e je varno? Pogledamo, ?e od Kranja do Grosuplja ni nikogar na cesti in potem pre?kamo? Saj ne re?em, pe?ci in kolesarji imajo velikokrat samomorilska nagnenja, ampak tokrat mi pa ne valit krivde na pe?ca...

serviser.gif

Napisano

Vidi?, ja, da nekdo leti proti tebi. Ampak: cesta dokaj ravna in si misli?, do ?rte bo ?e ustavil. Ko pa ugotovi?, da ne ustavlja, je pa bolj malo ?asa ostalo. Avto kak?nih 30 metrov dale? vozi proti tebi. ?e gre po omejitvi (60 km/h) prevozi to razdaljo v dveh sekundah. Pe?ca sta bila stara okoli 60 let. Koliko ?asa potrebujeta, da zbe?ita s ceste? V dveh sekundah ne prideta prav dale?... ?e pa sta po poti ?e klepetala, pre?kala ?e pol ceste, pa vpra?anje, ?e sta sploh ?e gledala, a kdo prihaja, ali pa sta gledala semafor, da ne bo prej rde?a, preden prideta ?ez...

serviser.gif

Napisano

Fantje... ja, se strinjam; pesci , kolesarji in ostali ranljivi udelezenci v prometu se premalokrat zavedamo tega, da moramo delovati samozascitnisko. Samo poglejmo kdaj smo nazadnje videli pesca s kresnicko, kolesarja z lucjo ipd...

Namesto tega videvamo zombije (beri : mulce s telefonom, ki hodijo po cesti slepi in gluhi za vse ostalo kot tistih par cm2 ekrana), ljudi ki stojijo na robu plocnika, da se tovornjakarjevo ogledalo pelje 2cm jimo njih, kolesarje ki se vozijo v kontra smer in se potem cudijo ko jim kdo ne odstopi prednosti ipd....

Ampak, tako kot je slivka napisal; preckati sta zacela ze nekaj casa nazaj, glede na to, da sta prehodila ze 2pasova in cca 3metre med otokoma in ce ni bilo slisati nekega cviljenja gum (cesar verjetno ni bilo,, ker je cesta tam ravna), potem povsem verjamem, da sta ga videla recimo zadnjo sekundo, dve... in takrat pac clovek zmrzne...

Se pa absolutno strinjam; na cesti je prevec bedakov, pijancev, narkomanov, bolnikov in "bolnikov", da bi tem neznacem zaupali svoje zivljenje , da se bodo res ustavili pri rdeci luci..

Pamet v glavo in o?i na peclje, ni druge...

Kar pa se tice kazni;12 let.. malo , veliko? Jaz sem najprej pomislil na to, da mu bomo vsa ta leta ostali ljudje (ki smo ogrozani s strani takih izmeckov druzbe) placevali all inclusive hotel...

Napisano

Fantje, a vi malo bluzite?

"ko se prebli?a? prehodu se prepri?aj ?e je varno iti ?ez cesti??e in ga pre?ka?"

Pe?ca sta pri?la z njegove leve, torej sta polovico cesti??a ?e pre?kala. Kar pomeni, da je rde?a lu? svetila ?e nekaj ?asa in se ni ?ele pri?gala. Pi?e pa tudi, da "po?kodbe, ki so nastale na vozilu, na drogu javne razsvetljave in polo?aj pe?cev, ki ju je odbilo kar 50 metrov stran od mesta tr?enja, ka?ejo na to, da voznik ni vozil s predpisano hitrostjo 60 km/h."

Kako naj se torej prepri?amo, ?e je varno? Pogledamo, ?e od Kranja do Grosuplja ni nikogar na cesti in potem pre?kamo? Saj ne re?em, pe?ci in kolesarji imajo velikokrat samomorilska nagnenja, ampak tokrat mi pa ne valit krivde na pe?ca...

Sem napisal da se ne nana?a na ta primer,ampak nasplo?no se pe?ci premalo zavedamo vseh nevarnosti! Lp
Napisano

Kar pa se tice kazni;12 let.. malo , veliko? Jaz sem najprej pomislil na to, da mu bomo vsa ta leta ostali ljudje (ki smo ogrozani s strani takih izmeckov druzbe) placevali all inclusive hotel...

Z veseljem mu pla?ujem allinclusive samo, da ga ni na cesti. Druga?e pa 12 let v zaporu - a se nikomur ne zdi da je to precej velika cifra. Pri?tejte svojim letom 12 let in izra?unajte koliko boste takrat stari. Mogo?e se ?ele potem ?lovek zaveda te ?tevilke. Verjetno tisti, ki smo morali odslu?it eno leto v JNA (kar je nekako kot da bi imel leto zapora) vemo koliko je eno leto dolgo in te zadeve vidimo druga?e. 1 leto v zaporu ali pa 1 leto na prostem ni enako dolgo v psihi . to je ta relativnost ?asa. Enako kot minuta na WC-ju al pa minuta ko ?aka? pred WC-jem in te ti??inista enaki.

Ker pa nekateri vseeno ne razumete kaj pomeni prehod za pe?ce in biti pozoren ves ?as pre?kanja. Prehod za pe?ce nima varovalnih ograd oziroma ??ita, da bi ti lahko tam mirno ?panciral in si 100% varen, ker tudi zelena lu? te ne obda z energetsko za??ito, pa ne glede ali ?ele stopa? na cesto ali pa si ?e na drugi polovici. Ves ?as je potrebno biti pozoren, najprej predvsem na levo stran nato pa na desno in na tem delu je cesta ravna in pregledna tako, da pozornemu ne bi smelo uiti, da se nekaj ?udnega dogaja. Nikoli ne sme? svoje ?ivljenje zaupat nekomu drugemu, da te bo on varoval - varuj sam sebe prvo.

To so samo dobronamerni nasveti in nikakor ne razglabljanje o direktnih vzrokih v tem primeru.

33112_1.png

Napisano

Jest sem to ?e ve?krat izpostavil, vsaki? ko se peljemo z avtom recimo v zelenem valu na Celov?ki zaupamo vsem ostalim na cestah pravokotno na na?o, da upo?tevajo prometno signalizacijo, niso samomorilski in tako naprej. Mene je kot gimnazijca nagazil nekdo, ki je ravno lovil rumeno (?el je ?e v rde?o), jest sem bil pa ob zeleni vedno prvi na cesti, sploh s kolesom. In potem za?ne? tudi v avtu razmi?ljati; dovolj je da je na eni od teh cest nekdo, ki se mu j*be za semaforje...

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Jaz pravim, da mora? biti na cesti z vsemi ?uti, naj si bo kot pe?ec, kolesar ali voznik.

Ta nekak?en "?esti ?ut" si verjetno pridobi? z leti, ko vidi?, komu vse so dali izpit v roke in od kakih pacientov si odvisen.Velikokrat se mi zgodi, da "preberem" kakega modela prej, ?e preden naredi kak?no neumnost, (?e po stilu vo?nje, (pre)veliki hitrosti, gledanje v telefon in podobno.?e ima? dovolj ?asa in hitro reagira?, se mu lahko izogne?.Tudi,ko grem skozi zeleno lu? v kri?i??u, vedno za hip pogledam na levo in desno, ?e mogo?e ne uletava kak psihopat skozi rde?o in se mogo?e nima namena ustaviti.

Pri prehodu za pe?ce pa vedno po?akam, da se avti z obeh strani popolnoma zaustavijo in ?ele takrat stopim na prehod. ?e prej seveda dam vsem jasno vedeti s pogledom v voznike, da bom pa? pre?kal cesto. In to isto sem vedno trobil otrokoma, ko smo bili kje skupaj.?e kdo gleda recimo v telefon in hodi proti prehodu, skoraj nih?e ne zagotovo, kdaj to?no bo stopil na cesto.

Kot je napisal Boss, nima? nevidne ograje okoli sebe, ki bi te varovala, ?etudi si na prehodu in ima? prednost. ??iti sam sebe... in potem te bodo tudi drugi la?je.

Napisano

Kazen bi morala biti navezana tudi na vzrok, ne samo na posledico...

Mene je in?truktor u?il, da mora "pe?ec pre?kati cesti??e s pospe?enim korakom" in da se mora prepri?ati, ?e lahko to stori varno...

Tu NE ZAGOVARJAM PRIBITO HA?BIBO ZA VOLANOM...

Napisano

?e bi se vsak kolesar , pe?ec ipd.zavedal da je hudicevo ranljiv, ter na drugi strani,ce bi se vsi vozniki motornih vozil zavedali,da vozi potencialno morilsko oro?je, bi bilo vse druga?e....

In ?e ljudje nebi bili tako hudicevo egoisticni...

Napisano

To, da je na nagrobniku napisano "imel je prednost" bolj malo pomaga. Tudi sam v avtu na dolo?enih semaforiziranih kri?i??ih vedno gledam levo in desno, ker je ?e prevelikokrat po?ilo. NIKAKOR ne zagovarjam bumbarja, ki je ob taki uri nabasan in nasnifan letel ?ez rde?o ampak ho?em le napisati, da je v?asih bolje gledati malo ve? okoli ker un napis na nagrobniku je slaba tola?ba. ?e tako se je leto zelo slabo za?elo kar se ti?e smrti na cesti. Par takih asov (pa zadnji? dva avta ?elno, spet 2 mrtva instant) in dvignejo ?tevilke za 100%. Na?i vrli politiki bojo pa spet imeli kake butaste ideje, da vi?je kazni bi pa prepre?ile, da bi Slovenci mrtvo nabasani in nasnifani sedli za volan. Sigurno ja.  :vskalo: Kot kazni prepre?ijo, da ljudje ne kradejo, ubijajo, se ukvarjajo z organiziranim kriminalom, ?vercajo oro?je, mamila itd... 

Napisano

Vsi smo popolni, dokler kateri od nas ne naredi napake, takrat so pa drugi krivi da mi nismo popolni...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.