Skoči na vsebino

Računalništvo

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Skupaj s Copilotom sva izdelala tabelo, v kateri vpišeš startno in ciljno lokacijo, povprečno porabo avta in ceno goriva. Rezultat je strošek in dolžina vožnje, spodaj doda še link na google maps. Namenjeno je hitremu preračunu, saj upošteva default parametre pri uporabi google maps.

Če je kdo pri volji, naj malo testira. (zaradi skript v ozadju dela boljše v namiznem brskalniku) 

Popravljeno od etcho
Napisano

Par miljončkov pride pot :) :) :)

null

image.png

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Bi moral dopisat, da je potrebno decimalke pisati z vejico, kot je "standard" za naše območje, ne s piko. Če je s piko, računa, kot da je delilnik za tisoč. 🙂

p.s.: sem dodal opomnik

Popravljeno od etcho
Napisano

Men je sicer izračunal, sam je zraven čist popizdil zaradi skript, pa da google ni preveril aplikacije, pa kr neko prijavo na google račun. Zgledal je k da bo konc sveta, tko besno je okna odpiralo. 🤣

33112_1.png

Napisano

Ugotovil pa sem, da me pride pot z avtom ceneje kot z mestnim busom pa čeprav je z busom pot 2x krajša in 3x bolj počasna. Tko, da težka bo, da bom avto zamenjal z busom.

33112_1.png

Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Ugotovil pa sem, da me pride pot z avtom ceneje kot z mestnim busom pa čeprav je z busom pot 2x krajša in 3x bolj počasna. Tko, da težka bo, da bom avto zamenjal z busom.

Ko boš penzjonist.... 😊😉

Napisano

Ka moj laptop isto, ker je administriran s strani francozov, upam da se ni odprl kak incident pa bo jutri spet kak pakistanec klical, sr jor kompjutr nids tu bi čekt

pred 3 urami je etcho napisal:

Bi moral dopisat, da je potrebno decimalke pisati z vejico, kot je "standard" za naše območje, ne s piko. Če je s piko, računa, kot da je delilnik za tisoč. 🙂

p.s.: sem dodal opomnik

Aha, no pika je ze bla ko sem odprl in samo dal izračunaj

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Dela. A prepozna katerokoli mesto, ki je v googlu - se pravi ni omejeno samo na SLO?

Zdaj pa lahko dodaš še tabelo za kilometrino po 0,43€ na km in primerjaš službeno pot kilometrino vs strošek 😁

Popravljeno od jures

Napisano (urejeno)
pred 10 urami je jures napisal:

Zdaj pa lahko dodaš še tabelo za kilometrino po 0,43€ na km in primerjaš službeno pot kilometrino vs strošek

@jures tebi na ljubo sem dodal še to možnost. Lahko vpisuješ poljubne kraje, zraven dodaš še državo, ni pa nujno, na primer: Madrid, Španija. 🙂

Popravljeno od etcho
Napisano

update:

Namesto gumba sem dodal potrditveno polje, ki deluje tudi v aplikaciji Google Preglednice na telefonu.

• 4 tedne kasneje...
Napisano (urejeno)

Nič, stari prenosnik"hp"je odsluž svoje in tako ga je nadomestil tale "Lenovo", 

IMG_20251112_175641.jpg

IMG_20251112_175547.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Nič, stari prenosnik"hp"je odsluž svoje in tako ga je nadomestil tale "Lenovo", 

IMG_20251112_175641.jpg

IMG_20251112_175547.jpg

Čestitam.

USB-C napajalnik🧐👍....saj  veš kaj mislim...glej temo o telefonih😉

Napisano (urejeno)

Že leta ga uporabljam. Imel sem na dveh službenih Lenovotih in sedaj tudi na HP-ju (Elitebook).

HP probook deluje na oboje.

Top. Ko je telefon prazen, samo preštekam.

Lenovoti so celo delali na Samsung 20W adapter za telefone, HP ne migne.

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Pravijo eni, ki se spoznajo, da je to super cena za zelo dober prenosnik..... :nevem:

Upam, da bo še dolgo tak.... 🤗

Ps, @Boss, ki pa dela na teh Lenovo  računalnikih mi pa ni "mogel" dat nasveta.... :whatever:

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Ps, @Boss, ki pa dela na teh Lenovo  računalnikih mi pa ni "mogel" dat nasveta.... :whatever:

Na spet sem za neki kriv pa ne vem zakaj. :nevem:

A si kej vprašal? 

33112_1.png

Napisano
pred 13 urami je skritikrt napisal:

Čestitam.

USB-C napajalnik🧐👍....saj  veš kaj mislim...glej temo o telefonih😉

A se ucb-c port hitro razmaje in je potem ves mlahav? To je edini razlog zakaj sam nisem preveč navdušen nad njimi. Pa sem ravno dva dni nazaj naročil novo miško, prvič se bom vdal in vzel wireless in ugani kakšno ima napajanje za integrirano baterijo... 😅

Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je samSimon napisal:

A se ucb-c port hitro razmaje in je potem ves mlahav? To je edini razlog zakaj sam nisem preveč navdušen nad njimi. Pa sem ravno dva dni nazaj naročil novo miško, prvič se bom vdal in vzel wireless in ugani kakšno ima napajanje za integrirano baterijo... 😅

Tudi jaz sem prvic do sedaj vzel wireless. Bolj kot ne zaradi sminke :). Me kabel iskreno ne moti :)

Sem pa vzel se ergonomski stol in moram rect, da sem malo vec pricakoval glede na to kako ga hvalijo. Pa sem oseba k nima (se) tezave s hrbtom.

IMG_20250924_102026.jpg

IMG_20251016_134620.jpg

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

A si kej vprašal? 

Se ti opravičim na zs sem ti poslal za mnenje tega modela pa mi ni odposlalo! Ne vem zakaj, še moram ugotovit.... :whatever:

Lahko pa kljub temu poveš kaj misliš, ko vem da veš vse o LENOVO..... 😉

Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Bini napisal:

Ne vem zakaj, še moram ugotovit.... :whatever:

Mislim, da je tudi tu krivec @Boss, ni druge 😂

Popravljeno od g.Wankel

Napisano
pred 21 minutami je Scr3am napisal:

Tudi jaz sem prvic do sedaj vzel wireless. Bolj kot ne zaradi sminke :). Me kabel iskreno ne moti :)

Sem pa vzel se ergonomski stol in moram rect, da sem malo vec pricakoval glede na to kako ga hvalijo. Pa sem oseba k nima (se) tezave s hrbtom.

Jaz sem vzel wireless, ker mi je sama miška fajn po obliki in je malenkost večja, verzije s kablom pa ni. Logitech G pro 2 Lighstpeed. Tale stran mi je top za primerjavo mišk po velikostih in oblikah, če še komu kdaj pomaga 

WWW.ELOSHAPES.COM

Compare the shapes and technical specifications of more than 1000 gaming mice to find the perfect one for your needs!

Kar se pa stolov tiče pa tudi malo obupavam zadnje čase. Absurdno se mi zdi, da bi moral dans očitno dat 700€ in več za en je#*n stol, da bo kolkor tolk normalen. Rabim pa 2 🙄 Pa še to ti razni Ergolesi in podobni prodajajo kitajske stole, ki so na Aliju 250-300€. Nočem nekih vesoljskih, racing oblik, zgolj udoben in trpežen stol, ki ne škripa, nima prekratkega sedala, previsokega hrbtnega dela in se ne razmaje po pol leta. Poskusu sem že 2 različna stola, ranga 200€ in razen, da zgledata fajn, je totalna žalost. In zdej odlašam s stoli, ker se bojim, da bo drago, ampak ista žalost, kot pri omarah. A je omara 70e ali pa 400e, je poponoma isto sranje od kvalitete.

Napisano
pred 58 minutami je samSimon napisal:

A se ucb-c port hitro razmaje in je potem ves mlahav?

Samo na enem telefonu smo ga razmajali, ostalo vse služi, kot mora.

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

A si kej vprašal? 

Ni važno...sedaj si kriv,in to je to...kar navadi se....isto kot doma...ne veš za kaj,pa si kriv😂😉

Pač si lih "pri roki"...

Napisano
pred 14 minutami je samSimon napisal:

Jaz sem vzel wireless, ker mi je sama miška fajn po obliki in je malenkost večja, verzije s kablom pa ni. Logitech G pro 2 Lighstpeed. Tale stran mi je top za primerjavo mišk po velikostih in oblikah, če še komu kdaj pomaga 

WWW.ELOSHAPES.COM

Compare the shapes and technical specifications of more than 1000 gaming mice to find the perfect one for your needs!

Kar se pa stolov tiče pa tudi malo obupavam zadnje čase. Absurdno se mi zdi, da bi moral dans očitno dat 700€ in več za en je#*n stol, da bo kolkor tolk normalen. Rabim pa 2 🙄 Pa še to ti razni Ergolesi in podobni prodajajo kitajske stole, ki so na Aliju 250-300€. Nočem nekih vesoljskih, racing oblik, zgolj udoben in trpežen stol, ki ne škripa, nima prekratkega sedala, previsokega hrbtnega dela in se ne razmaje po pol leta. Poskusu sem že 2 različna stola, ranga 200€ in razen, da zgledata fajn, je totalna žalost. In zdej odlašam s stoli, ker se bojim, da bo drago, ampak ista žalost, kot pri omarah. A je omara 70e ali pa 400e, je poponoma isto sranje od kvalitete.

Točno tako. Kot da bi sebe poslušal :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Drgač sem si pa dolgo časa ravno tole miško ogledoval, vendar se mi zdi da je malenkost premajhna za mojo roko. Načeloma je identična, kot g502 (isti senzor) le drugačna oblika in teža. No nakoncu sem se odločil za g502x plus wireless. Zadnjih 10 let sem pa imel g502 hero (wired). Zame trenutno najboljša miska :). Nekako tako, kot je bila nekoč legendarna logitech MX 518.
    • Jaz sem hčerki,k ima Lenovo Yoga Slim-7 na mizi naštimal tisti "skoznik"-luknjo v mizi za kable...in ima pokrovcek tako,da lahko kabel fiksiraš...in ko vtakne v laptop nič ne vleče ali cuka kabel..  Pač si naštimas na mestu kjer filaš fiksiranje kabla,tako da je vticnica laptopa mehansko neobremenjena.... Ko pa si na poti pa pač moraš paziti,da ne "visi" na vtičnici. Sicer pa je tudi zcdrugimi tipi ista problematika...je problem vtičnic zelo razmahnjen.....bolj je problem,če je vticnica izvedena nemodularno-direkt lotana na matično...je bolj problem menjati. Pač pogledaš če obstaja za dotičen laptop samo vtičnica in prec vidiš...in če obstaja modularna z kablom menjava ni jeki bavbav.
    • Točno tako. Kot da bi sebe poslušal
    • Ni važno...sedaj si kriv,in to je to...kar navadi se....isto kot doma...ne veš za kaj,pa si kriv😂😉 Pač si lih "pri roki"...
    • Samo na enem telefonu smo ga razmajali, ostalo vse služi, kot mora.  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.