Skoči na vsebino

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

"Vozniki obra?ali kar sredi avtoceste in vozili v nasprotno smer" a za to je zate kriva premajhna varnostna razdalja?

Majstr, konkretni nesre?i se nista zgodili zaradi vo?nje v nasprotno smer, ampak sta se zgodili zaradi PREMAJHNE varnostene razdalje. Kontra, so za?eli vozniki vozit ?ele potem, ko se je nesre?a ?E zgodila. Ampak zaradi kontra vo?nje se potem, ksre?i, ni zgodilo ni? drugega kot zmeda.

Vi, dinamiki, kar naprej potencirate te kontra vo?nje, vendar se zaradi kontra vo?nje, na leto zgodi pribli?no 1 do 3 smrtne ?rtve. Zaradi prehitre vo?nje se jih na leto pobije pa ve? kot 100.

Vi dinamiki zmeraj ka?ete na ?tevil?no "manj?i" problem, ki mogo?e res ne leti toliko na vas, ker ste tako hudi?evo prepri?ani vase, ?e?, da vi pa nikakor ne morete spregledat in po pomoti mogo?e kje zapeljat kontra. Jasno, vi radi vozite po prehitevalnem pasu po katermu najraje dinamirate, pa se logi?no, pol bojite kontra?ev.

Ampak vi skoz ka?ete na problem, ki statisti?no poka?e, da je zaradi tega problema relativno malo smrtnih ?rtev. Vi dinamiki ste kot ene sorte tajkuni. Ka?ete na kurje tatove, med tem, ko sami kradete tovarne. Vi dinamiki ste kot posrani pujski, ki stojite do vratu v lastnem dreku, pol pa ka?ete na mu?ji kakec.

Napisano

Lojz a sta ti pa Lojz slu?ajno brata ker se mi zdita kar podobna?

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

Lojz a sta ti pa Lojz slu?ajno brata ker se mi zdita kar podobna?

Od pasa navzdol sva si kar podobna res.

To ne pomeni, da se dr?im omejitev (razen v naseljih), ampak da po svoji presoji, ki me do sedaj ?e ni pretentala, prilagajam vo?njo.

To je nekaj najhuj?ega! Da vsak vozi tako kot se njemu zdi prav. Vsak po svoje, kakopak.

Napisano

Majstr, konkretni nesre?i se nista zgodili zaradi vo?nje v nasprotno smer, ampak sta se zgodili zaradi PREMAJHNE varnostene razdalje. Kontra, so za?eli vozniki vozit ?ele potem, ko se je nesre?a ?E zgodila. Ampak zaradi kontra vo?nje se potem, ksre?i, ni zgodilo ni? drugega kot zmeda.

Vi, dinamiki, kar naprej potencirate te kontra vo?nje, vendar se zaradi kontra vo?nje, na leto zgodi pribli?no 1 do 3 smrtne ?rtve. Zaradi prehitre vo?nje se jih na leto pobije pa ve? kot 100.

Vi dinamiki zmeraj ka?ete na ?tevil?no "manj?i" problem, ki mogo?e res ne leti toliko na vas, ker ste tako hudi?evo prepri?ani vase, ?e?, da vi pa nikakor ne morete spregledat in po pomoti mogo?e kje zapeljat kontra. Jasno, vi radi vozite po prehitevalnem pasu po katermu najraje dinamirate, pa se logi?no, pol bojite kontra?ev.

Ampak vi skoz ka?ete na problem, ki statisti?no poka?e, da je zaradi tega problema relativno malo smrtnih ?rtev. Vi dinamiki ste kot ene sorte tajkuni. Ka?ete na kurje tatove, med tem, ko sami kradete tovarne. Vi dinamiki ste kot posrani pujski, ki stojite do vratu v lastnem dreku, pol pa ka?ete na mu?ji kakec.

zarad alkohola pa ne? :rolleyes: (da nebo? spet narobe razumel in mislu, da ho?em tebe postavit za alkoholika)

Napisano

zarad alkohola pa ne? :rolleyes: (da nebo? spet narobe razumel in mislu, da ho?em tebe postavit za alkoholika)

Seveda. Alkohol mislim, da je pa nekje na 5 ali 7 mestu.

Zdaj vem, da me bodo dolo?eni modeli (Boss stoprocentno) spet napadli, ker me definitivno ne bodo razumeli kaj ho?em povedat, ampak bom vseglih probal objasnit;

Glih pri alkoholu in drogah je najte?je trdit, da se je nesre?a zgodila ravno zaradi teh dveh dejavnikov. Nih?e ne ve in ne more trdit kako bi v dolo?eni situaciji nekdo reagiral trezen in brez vpliva drog, al pa kako bi ta isti reagiral, ?e bi bil zafiksan ali pijan. Nekateri ljudje, ko so npr pijani, se potem pretepajo so agresivni, divjajo itd....spet drugi, ko so pijani se jim pa spi, so veseli, pojejo, osvajajo punce in so morda celo prepo?asni vozniki. Eni, ko ga kaj spijejo so pol na cesti celo ?e bolj previdni, ?e zarad tega, ker se policije bojijo. Enako velja za drogera?e. Te?ko je bit tle pameten in trdit, da se je nesre?a naredila glih zaradi pijanosti ali zafiksanosti. Ampak ta faktor obstaja, definitivno, in ?e se zgodi nesre?a pa itak vsak dobi pihat in ?e napiha, je skoraj avtomati?no kriv.

To mojo ugotovitev, do neke mere potrjujejo skandinavci. Skandinavci so tradicionalni pijan?ki, uglavnem ?gejo bolj ?gane pija?e itd....pa vendar statistika ka?e da imajo skandinavske dr?ave procentualno nekako najmanj smrtnih nesre?. ?udno to a ne?

?e enkrat bom povedal. Ne opravi?ujem pijan?evanja in drogiranja voznikov, ampak to dejstvo da ?loveku mislit. Preden navalite spet name malo razmislite kaj sem hotel povedat. Prosm!

Napisano

@Lojz - a si ti en del?ek Skandinavca? :D:cheers::aaaaa:

Po du?i sem dolenc po srcu pa skandinavc. To pa zato, ker sem enkrat mel eno Nizozemko. Fejst pupa je bla, Je znala kuhat, pala?inke pe?t, prat in kumarce ulagat. Res je bla fejst. Lu?na pa ko devica Marija.

@ ZMAJ kaj si pa ti drga?? A si ti mogo?e kak?en Amerikanc al pa Vijetnamc?

Napisano

Kak?en je tvoj na?rt, da konstantno zavaja? s podatki pa ?eprav sem ti ?e v preteklosti s podatki policije dokazal, da zavaja? oziroma govori? na pamet brez relevantnih podatkov oziroma pokritja tvojih izjav.

Lani (2011) je bilo skupaj mrtvih na cestah 141 od tega je policija prepoznala neprilagojeno hitrost v primeru 57 ?rtev, kar ni niti pod razno ve? kot 100 kot nabija?.

?e ve?jo manipulacijo si si pa privo??il v primeru nepravilne smeri oz. strani vo?nje, kjer je bilo lani kar 34 ?rtev in ne od 1-3 kot pi?e?. ?e misli?, da so tu notri v?teta prehitevanja na dvosmernih cestah se moti? saj je zato posebna rubrika in v tej je bilo lani zabele?enih 10 mrtvih.

Pa ?e alkohol : lani je bilo 29 nesre? s smrtnim izzidom, kar je dobrih 22% procentov vseh nesre? s smrtnim izzidom. Glede na to, da je bil alkohol pri povzro?iteljih prisoten pri cca 9% vseh nesre? in da se je pri rednih pregledih alkoholiziranosti ugotovilo le pri dobrih 4% testiranih voznikov.

Definitivno je alkohol najbolj problemati?en saj 4% alkoholizirancev na cesti povzro?i kar 22% vseh nesre? s smrtnim izzidom.

Aja pa Lojz, kot sem ?e ve?krat povedal vse tele na?tete podatke dobi? na www.policija.si .

33112_1.png

Napisano

Evo Bossa. Kaj sem vam povedal?

Samo to bi pa vseglih napisal, Ker ti pa res zavaja?, da kar glava pe?e. Ti sploh ne zna? druzga kot to, kar so te napiflal.

V nepravilno smer vo?nje so zajeti tudi tisti, ki iz nepojasnjenih razlogov zapeljejo na nasprotni pas, npr. se igrajo z mobitelom, dr?ijo deklico za noge, se ?minkajo itd...pol pa taki pozabijo kam majo volan obrnjen.

Za vo?njo v kontra smer na AVTOCESTAH pa se zgodi relativno malo smrtnih ?rtev. Marsikak?no leto celo nobena.

Povdarek je AVTOCESTA:

Bosss, mozgaj.......mozgaj.........mozgaj .......?e mozgaj....

Napisano

Lojza malo geografija daje, o?itno ker ne vem ?e je Nizozemska ravno tipi?na Skandinavska dr?avca. :jupiii:<_<

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Glih pri alkoholu in drogah je najte?je trdit, da se je nesre?a zgodila ravno zaradi teh dveh dejavnikov. Nih?e ne ve in ne more trdit kako bi v dolo?eni situaciji nekdo reagiral trezen in brez vpliva drog, al pa kako bi ta isti reagiral, ?e bi bil zafiksan ali pijan. Nekateri ljudje, ko so npr pijani, se potem pretepajo so agresivni, divjajo itd....spet drugi, ko so pijani se jim pa spi, so veseli, pojejo, osvajajo punce in so morda celo prepo?asni vozniki. Eni, ko ga kaj spijejo so pol na cesti celo ?e bolj previdni, ?e zarad tega, ker se policije bojijo. Enako velja za drogera?e. Te?ko je bit tle pameten in trdit, da se je nesre?a naredila glih zaradi pijanosti ali zafiksanosti. Ampak ta faktor obstaja, definitivno, in ?e se zgodi nesre?a pa itak vsak dobi pihat in ?e napiha, je skoraj avtomati?no kriv.

AAA :blink: a ti verjame? v to kar si napisal? Halo, statistika pravi ravno obratno, alkohol pove?uje nevarnost za najte?eje vrste karambolov kar za 5x pri tem, da je povpre?je teh gre?nikov kar 1,46 promila po starem merjenju.

ugibanje ali se karambol v primeru treznosti ne bi zgodil je pa na meji norosti - o?itno ti ni niti pod razno jasno kak?en je vpliv alkohola na psihomotori?ne sposobnosti voznika.

To mojo ugotovitev, do neke mere potrjujejo skandinavci. Skandinavci so tradicionalni pijan?ki, uglavnem ?gejo bolj ?gane pija?e itd....pa vendar statistika ka?e da imajo skandinavske dr?ave procentualno nekako najmanj smrtnih nesre?. ?udno to a ne?

?e enkrat bom povedal. Ne opravi?ujem pijan?evanja in drogiranja voznikov, ampak to dejstvo da ?loveku mislit. Preden navalite spet name malo razmislite kaj sem hotel povedat. Prosm!

Primerjaj dol?ino skandinavskih cest v primerjavi z na?imi in koliko kilometrov je to na prebivalca. Skandinavske dr?ave niso tranzitna de?ele in ve?inoma ?asa si sam na cesti... o tem, da mogo?e so pa skandinavci veliko bolj dosledni, da pijani ne sedajo za volan ali pa so kazni toliko vi?je, da jim ne pade na pamet je pa ?isto irelevantno razmi?ljanje in tudi slu?ajno ne more biti to zdaj dokaz kot ga navaja?.

Rusi so recimo tudi tradicionalni pijan?ki pa se zaletavajo kot za stavo - kaj bo? pol v tem primeru izvlekel iz tvojih zaklju?kov brez pametne razlage. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

- o?itno ti ni niti pod razno jasno kak?en je vpliv alkohola na psihomotori?ne sposobnosti voznika.

Pol pa ti povej k ve?!

Ampak, ko poslu?am tebe al pa pijanca, marsikak?en pijanc bolj trezno razmi?lja kot pa ti k se ma? za treznga.

Napisano

Evo Bossa. Kaj sem vam povedal?

Samo to bi pa vseglih napisal, Ker ti pa res zavaja?, da kar glava pe?e. Ti sploh ne zna? druzga kot to, kar so te napiflal.

V nepravilno smer vo?nje so zajeti tudi tisti, ki iz nepojasnjenih razlogov zapeljejo na nasprotni pas, npr. se igrajo z mobitelom, dr?ijo deklico za noge, se ?minkajo itd...pol pa taki pozabijo kam majo volan obrnjen.

Za vo?njo v kontra smer na AVTOCESTAH pa se zgodi relativno malo smrtnih ?rtev. Marsikak?no leto celo nobena.

Povdarek je AVTOCESTA:

Bosss, mozgaj.......mozgaj.........mozgaj .......?e mozgaj....

Ah Lojz no, nehaj, ker se zapleta? in zapleta? - vseh mrtvih na AC-ju je bilo lani 16 +4 na HC in ne more? kar takole malo po svoje podatke prirejat - najprej govori? o vseh ?rtvah, pol kot primerjavo flikne? kontra voze?e le na AC. Se pravi kontravoze?i na klasi?ni cesti zaradi kakr?negakoli vzroka potemtakem ni problem in se nam ga ni treba bati, al kako? Mene osebno je manj strah takega na AC saj v ve?ini ima? na AC dober pregled in veliko prostora, da se takemu debilu umakne? in v ve?ini primerov se ljudje uspe?no umikajo. Na lokalnih in regionalnih dvosmernih cestah pa je situacija ?ist kontra in se je takemu te?ko uspe?no umaknit zato me taki ?e veliko bolj skrbijo.

Kaj je bil primarni vzrok, da je bil v napa?ni smeri je pa lahko marsikaj: od samomora, pijanosti, drogiranosti, infarkta, kretenoidnosti, telefon, malica, ?minka, radio, te?en smrkavec na zadnjem zicu ipd.

33112_1.png

Napisano

Ah Lojz no, nehaj, ker se zapleta? in zapleta? - vseh mrtvih na AC-ju je bilo lani 16 +4 na HC in ne more? kar takole malo po svoje podatke prirejat - najprej govori? o vseh ?rtvah, pol kot primerjavo flikne? kontra voze?e le na AC. Se pravi kontravoze?i na klasi?ni cesti zaradi kakr?negakoli vzroka potemtakem ni problem in se nam ga ni treba bati, al kako? Mene osebno je manj strah takega na AC saj v ve?ini ima? na AC dober pregled in veliko prostora, da se takemu debilu umakne? in v ve?ini primerov se ljudje uspe?no umikajo. Na lokalnih in regionalnih dvosmernih cestah pa je situacija ?ist kontra in se je takemu te?ko uspe?no umaknit zato me taki ?e veliko bolj skrbijo.

Kaj je bil primarni vzrok, da je bil v napa?ni smeri je pa lahko marsikaj: od samomora, pijanosti, drogiranosti, infarkta, kretenoidnosti, telefon, malica, ?minka, radio, te?en smrkavec na zadnjem zicu ipd.

Boss, ?e se bo? obna?al kaj manj napiflano lahko ?e kak?no re?eva sicer se mi pa resni?no ne da s tabo.

?e enkrat;

Ve?ino divjakov, dinamikov, dinamitov ali kakor jim ho?e? re?, potencira nevarnost kontra vo?nje na AVTOCESTAH. Jaz pa pravim da je zaradi teh kontra vo?enj na AVTOCESTAH relativno malo smrti. JE PA MNOGO MNOGO VE? SMRTNIH ?RTEV ZARADI DIVJANJA. Pa naj bo to divjanje na avtocestah, regionalkah, al pa kolovozih itd....

Boss, probaj sprocesirat napisano! Prosim te!

Napisano

Ampak, ko poslu?am tebe al pa pijanca, marsikak?en pijanc bolj trezno razmi?lja kot pa ti k se ma? za treznga.

No ja sej ne rabi? ?e pisno dokazvat, da si na nivoju pijan?ka, ?e se lahko razume? le s sebi enakimi, ko pa se s treznimi pogoarja? je pa nivo komunikacije izven tvojih sposobnosti dojemanja in razumevanja. ?koda Lojz res si zabaven ampak ?al ne glih najbolj brihten - s starostjo in alkoholom gre pa? pamet v maloro, sprijazni se.

In ?e misli?, da te ?alim, se moti?, ker ?ali? ti samega sebe s takimi nastopi in takimi primerjavami - ker ?e si edini, ki ne zastopi? kaj je napisano ni vzrok v drugih ampak je vzrok pri tebi.

33112_1.png

Napisano

Lojz, da ne izmu?i? preve? tipkovnice, predlagam da se za "divjake, dinamike in dinamite" uporablja enostavno kratica DDD, pa bomo vedli za kaj gre. :D:vesel:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Boss, ?e se bo? obna?al kaj manj napiflano lahko ?e kak?no re?eva sicer se mi pa resni?no ne da s tabo.

?e enkrat;

Ve?ino divjakov, dinamikov, dinamitov ali kakor jim ho?e? re?, potencira nevarnost kontra vo?nje na AVTOCESTAH. Jaz pa pravim da je zaradi teh kontra vo?enj na AVTOCESTAH relativno malo smrti. JE PA MNOGO MNOGO VE? SMRTNIH ?RTEV ZARADI DIVJANJA. Pa naj bo to divjanje na avtocestah, regionalkah, al pa kolovozih itd....

Boss, probaj sprocesirat napisano! Prosim te!

Relativno malo smrti je le zato, ker izredno malo ljudi vozi kontra, ?e pa ?e se pa nevarnost za najhuj?o vrsto nesre?e enormno pove?a naparam nekomu, ki recimo pelje 160km/h po AC in ga smatra? za neskon?nega divjaka. Prekr?kov prehitre vo?nje je ogromno v primerjavi s kontra vo?njo ampak je mo?nost nesre?e zaradi prehitre vo?nje na AC neprimerno ni?ja kot z vo?njo kontra. Mislim, ?e pa to ni razumljivo pol pa ne vem ve? kaj je.

Gola fizika - ?e se kdo vozi "divja?kih" 200km/h po AC in nekdo varnih 100km/h je razlika v hitrosti med njima 100km/h.

?e se nekdo vozi varnih 100km/h in nekdo v kontra smeri "varnih" 100km/h je razlika hitrosti med njima 200km/h.

Kaj je torej bolj nevarno? Pa kot sem lahko bral divjaki kaj dosti ne povdarjajo kontra vo?nje, ki je zelo nevarna ampak vse druge vrste neprilagojenosti, ki so tudi zelo nevarne, kot recimo menjava pasov v zadnjem trenutku, vklju?evanje na AC s hitrostmi, ki so za polovico in ve? ni?je od omejitev, nerazumljive po?asne vo?nje, ki so vzrok zgostitvam in nevarnim situacijam, premajhna varnostna razdalja, neustrezna svetlobna ozna?enost vozil (crknjene ali nepri?gane lu?i tudi pono?i in v slabi vidljivosti) itd.

33112_1.png

Napisano

Se ne morem strinjat dokler ne vidim obnove

Se absolutno strinjam, no sam Litvanke....komi cakam Eurobasket2013 :)

Men se pa Malezijke dopadejo (vem, da niso skandinavke, da nebo spet kake pomote :D) :ljubezen:

Napisano

Boss, ni res! Divjaki imajo za najhuj?e zlo na AC ravno to, ?e bi se kdo slu?ajno po AC pripeljal kontra. Zato pa skoz poslu?amo o?itke kot so; Kako mora bit nekdo tolk bedast, da spregleda tisto veliko roko, ki opozarja za napa?no smer, pa da bi blo treba postavt tiste je?e, ki predirajo gumo, ?e kdo zapelje kontra itd... Vsi divjaki o?itajo star?kom, ravno to, ker bojda se na avtocesto zapeljejo kontra zgolj starej?i ljudje, mladoina pa, kao ne. Pol pa padajo take. ?e? kaj majo klobukarji za na avtocesto hodit, ker so itak ?e slepi pa brez refleksov, pa prepo?asi vozijo itd.....

In to?no vem zakaj se divjaki, dinamiki, dinamiti oz DDD-ji tako hudi?evo bojijo avtocestnih kontra?ev! Ker tile DDD-ji pa? konstantno in ve?inoma zaradi svojega divjanja vozijo po prehitevalnem pasu, na tem pasu pa se, kadar se, pripeljejo zloglasni kontra?i. To je to! Vse ostalo je navadna posrana divjakova naklada?ina.

Dokaz o moji trditvi je par postov nazaj, ko mi je nekdo dopovedoval kolk so bili pri v?eraj?nji nesre?i nevarni tisti, ki so na avtoceti v?eraj obra?ali in vozili nazaj.

Napisano

Ok, ?e ti tko pravi? - men se namre? ni zdelo, da je to v divja?kih glavah ultimativno zlo ... ampak ok jaz gledam to iz svojih o?i, kar me malo bega, ker pol po tvoji definiciji nisem tipi?en divjak. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Boss, ni res! Divjaki imajo za najhuj?e zlo na AC ravno to, ?e bi se kdo slu?ajno po AC pripeljal kontra. Zato pa skoz poslu?amo o?itke kot so; Kako mora bit nekdo tolk bedast, da spregleda tisto veliko roko, ki opozarja za napa?no smer, pa da bi blo treba postavt tiste je?e, ki predirajo gumo, ?e kdo zapelje kontra itd... Vsi divjaki o?itajo star?kom, ravno to, ker bojda se na avtocesto zapeljejo kontra zgolj starej?i ljudje, mladoina pa, kao ne. Pol pa padajo take. ?e? kaj majo klobukarji za na avtocesto hodit, ker so itak ?e slepi pa brez refleksov, pa prepo?asi vozijo itd.....

In to?no vem zakaj se divjaki, dinamiki, dinamiti oz DDD-ji tako hudi?evo bojijo avtocestnih kontra?ev! Ker tile DDD-ji pa? konstantno in ve?inoma zaradi svojega divjanja vozijo po prehitevalnem pasu, na tem pasu pa se, kadar se, pripeljejo zloglasni kontra?i. To je to! Vse ostalo je navadna posrana divjakova naklada?ina.

Dokaz o moji trditvi je par postov nazaj, ko mi je nekdo dopovedoval kolk so bili pri v?eraj?nji nesre?i nevarni tisti, ki so na avtoceti v?eraj obra?ali in vozili nazaj.

sej se skorajda more? vozit skoz po prehitevalnem pasu poglej kolk je tovornjakarjev na cesti...

Napisano

sej se skorajda more? vozit skoz po prehitevalnem pasu poglej kolk je tovornjakarjev na cesti...

Je pa zanimivo, da tudi varnih 130km/h pri sre?anju s kontra?em ti kej dosti ne pomaga, da si se vozil po vseh pravilih, ?e nima? prostora, da se izogne?. Pri sre?anju z divjakom pa ?e nisem imel te?av sploh ker ne po?nem bedarij in ne ska?em brezglavo na prehitevalni pas ter izsiljujem prednost pred hitreje voze?imi.

33112_1.png

Napisano

Saj ne re?em, velikokrat jer res tako. Ampak, ?e bi ljudje dosledo spo?tovali varnostno razdaljo in cestne omejitve, bi se, za prmej, dalo tud kontra?u izognit. Ker pa so, zaradi neupo?tevanja varnostne razdalje, tako kamioni kot tudi osebni avtomobili zalepljeni drug drugemu na rit, pa ni ?ans re?it tako ko?ljivo situacijo. Med kamione se patud ne more? urint, ker so itak ?e vsi skupaj. ?e ?lovek vidi in ima ?as in prostor , potem lahko odreagira. ?e pa se divja in lepi za rit, pa ni ne ?asa, ne prostora in tudi ne vidnega polja za reagirat.

Torej treba je nevarnost opazit ?e pravi ?as. Primer; ?e bi ?el metek iz pu?ke po?asi in ?e bi se ta metek ?e svetil, ne bi blo med drugo vojno tolk partizanov pobitih, ker bi se temu po?asnemu in svetle?emu metku komot izognili not v grmovje.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.