Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Itak, dokler je avto v garanciji ga mora? peljat na uradni servis, ?e no?e? izgubit garancije.Potem pa kakor kdo. Jaz osebno vem, da ga potem ne bi ve? vozil na servis ?e posebej ne v Kp.

Sam sem dosedaj tudi po izteku garancije vozil na pooblascenca ... Ravno danes imam termin za redni servis na svoji sestici, kateri je pred kratkim potekla garancija :) ... 

To ni pogoj. Veljavnost garancije ni pogojena s servisiranjem na poobla??enem servisu.

Glede pogoja... Pogoj sicer res ni... imas pa lahko vec sitnosti pri uveljavljanju garancijskega zahtevka ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Servis na 120.000 opravljen v ACosmos BTC... 250,63? ...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Za ta denar naredim tri servise. Se pa strinjam da ce je avto nov nimas kej...

Bodi brez skrbi, ko bo? imel nov avto ga bo? z veseljem vozil na poobla??en servis.

In kolikor bo cena pa? bo.

Napisano

Sej nikoli ne mislim imeti nov avto :)

Nikoli ne reci nikoli. Kaj pa, ?e za?ne? v pla?evati loto in ponesre?i zadane??

A bi tudi takrat kupil 7 let star avto? :)

Napisano

Za ta denar naredim tri servise. Se pa strinjam da ce je avto nov nimas kej...

Seveda... ce za servis stejes samo menjavo olja... ce pa zraven menjas se vse filtre ... pa update sistema... pa ....

No saj nima smisla.. vsak ima pac svoje poglede na to... Jaz nimam casa iskat okoli po spletu najcenejsih delov... in stalno nekaj prckat po avtu... niti olja se ne spravim menjat sam... Zato tudi nisem ?sam svoj? mehanik... ;) ... avto imam za vozit :) ... in strosek servisa je pac le eden izmed stroskov lastnistva avtomobila ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Se popolnoma strinjam, da nimas casa iskati najcenejsih delov po spletu in da je to pac strosek lastnistva avtomobila. Kar hocem povedati je to, da svoj avto k je izven garancije lahko kamot peljes nekam drugam in ti bo mehankar zagotovil material, menjavo in vse ostale stvari, strosek bo pa 2x ce ne celo 3x cenejsi, kar se tice rednega servisiranja. Da o ostalih potrosnih materialih sploh ne izgubljam besed. Za primer original sprednja roka za mk2 stane 388? + DDV + njihovo delo kar takoj nanese na 500?. Za ta denar ti kateri koli mehanik zamenja obe sprednje roki z boljso kvaliteto kot original (MEYLE) in se servis ti naredi z originalnim oljem pa se 100e ti vrjetno ostane v zepu. Edino kar ti nemore potrditi servisno knjizico, ampak avto je itq izven garancije. Zato pa pravim da jest osebno nikoli nebi kupil novega avta, ampak rajsi kupim 5 let star avto, kateri je ravno izven garancije in vem da je bil redno servisiran na uradnemu servisu. Avto ima recimo 80k km prevozenih in je skoraj pol cenejsi od novega in ce se ga je kakor toliko normalno merkalo je avto kot "nov".  Je pa to seveda moje mislenje kar pa ni nujno da vsi gledajo na te stvari tako. Se mi pa zdi totalna bedarija voziti star avto na pooblasceni servis in metati denar skozi okno, saj si rajsi za ta denar kot je ze nekdo prej omenil kupil recimo gume ali kaj drugega. Edina razlika je ta da namesto da ga peljem na uradnega ga peljem k enemu drugemu mehankarju. That`s it. Za material in ostalo se bo pa itq on ukvarjal.

P.S. Ce bi zadel na lotu bi si kupil Nissan GTR (tastarega) :P

Napisano

Meni je pri servisu najvec vredno to, da jim zaupam... in da nimam problemov... dosedaj v zadnjih dobrih 15 letih odkar vozim na A Cosmos BTC (prej Gama center) nisem imel nobenih problemov... 

Servis_120.000-20180222-084916.jpg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Meni je pri servisu najvec vredno to, da jim zaupam... in da nimam problemov... dosedaj v zadnjih dobrih 15 letih odkar vozim na A Cosmos BTC (prej Gama center) nisem imel nobenih problemov...

Servis_120.000-20180222-084916.jpg

Vse to sem menjal pred mesecom dni, razen klima filtra. Olje castrol. Stro?ek 105?.

Napisano

Vse to sem menjal pred mesecom dni, razen klima filtra. Olje castrol. Stro?ek 105?.

Ja saj ?e od Jestovega ra?una od?teje? delo +DDV si zelo blizu tvoje cene, pa si delal sam verjetno.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Za mazdo 6 2.5 GH je 5l olja 96? z DDV brez popusta, filter kabine 51e z DDV brez popusta, oljni filter 13?. Sepravi je to vse skupaj 160? in to brez zracnega filtra in brez njihovega dela. Ce sam kupis material ali pa to storitev opravis pri mehaniku (original mazda olje in MAHLE filtri) te uradni za 100? okol prnese, samo pri materialu. Jest recimo sem za ves material dal  65? (olje mazda 5w30 5l, zracni, kabinski in oljni filter MAHLE) vsi deli so z OEM katalosko stevilko. Imam tudi racun od prejsnega lastnika, ce kdo ne vrjame cenam. Zanimivo je tudi to da so mi rekli da pride servis 240?, sepravi mi realno racunajo samo uro dela glede na to da je material 160-180?. Ce pa svoj material prnesem mi pa kr zaracunajo 120-150? (1,9h) a pri tebi se jasno vidi da si placal 94,60? za 2h dela.

Napisano

Ja saj ?e od Jestovega ra?una od?teje? delo +DDV si zelo blizu tvoje cene, pa si delal sam verjetno.

Ne. Nisem sam delal. Niti materjala nabiral okoli. Z ra?unom in placanim ddvjem. ?e bi mi pa nekdo samo 100? ra?unal za "2 uri" dela bi pa sigurno ?el sam delat. Za 25? kolikor je bilo delo pa sigurno ne grem pacat.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• https://obalaplus.si/bojkot-crpalk-slovenci-pozvani-naj-v-soboto-za-24-ur-ne-tocijo-goriva/  
    • https://gore-ljudje.net/novosti/via-della-vita-strada-degli-alpini-in-via-kugy-zracna-kosmata-in-strasljiva/
    • Prvi dan šole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2026. Učitelj preverja prisotnost učencev: - "Mustafa al Eih Zeri?" - "Ovdje." - "Achmed El Kabul?" - " Ovdje." - "Fatima Bin Pardin? " - " Ovdje." - "Ali Abdul Olmi?" - " Ovdje." - "Mohammed Bin Kadir?" - " Ovdje." - "Al Jabla Zic?" Tišina v razredu. - "Al Jabla Zic?" Tišina se nadaljuje, vsi gledajo okoli sebe po razredu. Učitelj ponovi vprašanje: - "Al Jabla Zic?" Deklica v drugi vrsti se javi: - "Oprostite, učitelj, mislim, da sem to jaz, ampak prebere se Alja Blažič..."
    • Po nekaj tisočletjih je Bog spet pogledal na Zemljo. Ljudje so ponovno postali pohlepni, pokvarjeni in nasilni. Bog je zato sklenil, da jim da nauk, in jih večino uniči, kot je to že storil enkrat z vesoljnim potopom. Pokliče Noeta: - "Še enkrat, kot poprej, boš moral zgraditi barko iz cedrovine, 300 laktov dolgo, 50 široko in 30 visoko. Na Zemljo bom poslal drugi vesoljni potop, ker se ljudje niso ničesar naučili. Ti pa na barko vzemi, kot po navadi, svojo družino, snahe, zete in njihove otroke ter od vsake živalske vrste, ki živi na kopnem, po dva - samico in samca. Časa imaš pol leta.". Noe ni bil ravno navdušen; gradnja barke, 40 dni slabega vremena, 150 dni morske bolezni, vse skupaj pa v tesnem prostoru z ženo, brez televizije in interneta. Vendar je bil vdan Bogu, in se je lotil posla. Čez natančno šest mesecev so se nabrali temni, težki oblaki in začelo je deževati, kot iz škafa. Bog pogleda na Zemljo in zavpije: - "Noe, kje je barka?" Noe je v solzah pogledal proti nebu in dejal: "O moj Gospod, bodi milosten z menoj; ne veš, kaj si mi naredil!" Bog, ponovno: - "Ej, ne se hecati, stari! Kje je barka?"   Noe je nato obupan bogu razložil: 1. Najprej sem šel s projektno dokumentacijo in vsemi 34 potrebnimi dovoljenji na upravno enoto, da bi pridobil gradbeno dovoljenje. 2. Bili so prepričani, da želim sezidati odbito štalo za ovce. Niso se strinjali z ničimer, sploh ne s tem, da bi to morala biti barka. 3. Niso vedeli, kaj je to laket, tako, da je drago plačani arhitekt moral narediti nov načrt, v metričnih merah. 4. Ko so končno dojeli, da gre zares za plovilo, so me takoj zavrnili, saj je ladjedelništvo v urbanih naseljih prepovedano. 5. Našel sem drugo, primerno mesto, vendar so se tam pojavili novi zadržki. Začelo se je s protipožarno zaščito. Kje so protipožarna vrata, kje so gasilniki itd? Bolj, ko sem jim razlagal, da bo vode več kot dovolj, bolj so me sumljivo gledali. Na koncu so me odpeljali možje v belem, v Polje. 6. Po temeljitem psihiatričnem pregledu mi je upravna enota javila, da barko sicer lahko zgradim, vendar ne prevzemajo odgovornosti za njen prevoz do najbližjega vodotoka. Z njihovo naklonjenostjo, ali spregledom, ne smem računati, ker so jim ravnokar zamenjali načelnika. 7. No, že čez en dan me je poklical nekdo drug iz iste UE in mi pojasnil, da imamo prijazno e-upravo, ki je zelo naravnana na izpolnjevanje želja državljanov, in da lahko celo računam na evropska sredstva za spodbujanje gradnje ladjedelnic. Edini problem je, da moram prošnjo vložiti v osmih izvirnikih in štirih kopijah, v treh uradnih jezikih EU, s potrdili, da so prevodi enaki izvirniku, da nisem bil kaznovan, da nisem v kazenskem postopku itd... In še ena malenkost, ker je libanonska cedra ogrožena rastlinska vrsta, EU prepoveduje njen uvoz. Tako sem nehal iskati prvovrstno cedrovino. 8. Cedro sem poskušal nadomestiti z navadnim borovcem. Z varščino sem se komaj izognil prijetju, češ da posegam v Triglavski narodni park. Ko sem jim razložil, da vsak čas ne bo več tega parka, so me drugič odpeljali v Polje. 9. Končno sem našel drevesa, ki bi jih lahko posekal. Poskušal sem se dogovoriti z gozdarji, pa so me samo čudno gledali. Kje je kolektivna pogodba, kje je tarifni dodatek, kje so primerjave z javno upravo, kje so naše pravice? Na koncu so dejali, dobro stari, dejmo brez tega, ampak naša ura je 50€, na roko, vnaprej! 10. Vmes sem zbiral živali. Vsaj dve mravlji (kraljica in trot) sem uspel ohraniti pri življenju. Potem sem poskušal kot Dalajlama prepričati dva volkova in dve ovci, da morajo zaradi višjih interesov živeti v miru in sožitju. Ko so končno pristali, se je, kot zainteresirana stranka v postopku, javilo društvo za zaščito živali in UE prepričalo, da je tako bivanje živali kruto, ker je proti njihovim navadam v naravnem okolju. 11. Mislil sem, da sem iz ta hudega ven, ko je višje sodišče pritožbo društva zavrnilo, ker so pozabili plačati 5,67€ takse (ha ha ha ha), potem je prišel še dopis ministrstva za promet in zveze, da me bodo oglobili, ker je moje vozilo za prevoz živali v nasprotju s kar tremi direktivami EU. Trenutno sem se prebil do 23. strani obrazca in res ne vem, katere veroizpovedi so živali? Ali npr. moj Bog, ali si ti sploh vedel, da se rogate živali, zaradi možnosti poškodovanja, ne smejo prevažati v času parjenja? Kozli in biki, pa psi in vepri, ki sicer nimajo rogov, imajo pa čekane, pa tudi jeleni in, da ne govorim o samcih zebre, se gonijo celo leto. Kdaj naj zdaj rešim to? 12. Ker so zajci vir nalezljivih bolezni, moram upoštevati 43 do 45 različnih predpisov EU, posebej za kunce in posebej za zajce. 13. Lepo te prosim, če lahko urediš, da bi barka plula pod liberijsko zastavo, ali zastavo st. Vincenta in Grenade, ker me drugače Hrvati ne bodo spustili skozi. 14. Še bolj te prosim, spravi mi iz poti težake iz Greenpeacea, ki trdijo, da tudi en kakec od živali ne sme onesnažiti oceana. Skratka, o moj Gospod! Prvič je šlo razmeroma brez problema, vendar te tokrat prosim za dovoljenje, da na barko vzamem najmanj svojega odvetnika, predsednika protikorupcijske komisije in varuha človekovih pravic (pa tudi novega načelnika UE, če se da, saj je majhen in ne je veliko)."   Minilo je nekaj minut.   Oblaki so se razmaknili in sonce je posijalo na razmočeno prst.   Noe je z začudenjem vprašal: - "O moj Gospod, ali nas ne boš uničil?" Na to je Bog odgovoril: - "Ne Noe, ni potrebe. To bo namesto mene naredila vaša državna uprava in evropska unija..."
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.