Skoči na vsebino

Transport koles na avtu...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Za na trajekt za Korziko so eni delal tudi tako, da so do trajekta pripeljali bicikle na strehi, nato so se potniki izkrcali iz avta in pe? ?li na trajekt, bicikle pa sneli s strehe in z njimi nabasali avto tako, da je moral ?e ?ofer stati. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Koliko je max. obremenitev strehe, ?e peljem gor kolesa...50 ali 75kg?

Napisano

Zdi se mi, da sem prebral 75 kg.

?e pelje? 4 kolesa ni problema, razen ?e ima? vsa 4 elektri?na ali downhill :lol:

Napisano

To je pa spet odvisno od vozila in od stre?nih nosilcev.

Za Mazdo BT-50 je podatek 300 kg. :zvizga:

Za Mazdo 5 pi?e 75kg...

?tiri kolesa so po predpisih in standardih ?e zelo blizu polne obremenitve - ?e ne celo ?ez...

Vsak nosilec za kolo ima okoli 3,5 kg, torej skupaj 14 kg.

Kolesa imajo okoli 14 kg (?e niso ravno kak?ne specialne dirka?ke verzije, ki imajo 8 kg...), torej skupaj 56 kg.

?e se?tejemo vse te?e skupaj, pridemo na okroglih 70 kg. ?e pa nima? koles za 500 ? ampak kak?no cenej?o verzijo, ki nima aluminijastega okvirja, si pa s te?o najbr? ?e ?ez... Ali pa, ?e ima? na kolesu otro?ki sede?, ko?aro ali kaj podobnega...

Za Mazdo CX-3 pa sem nekje prebral, da je obremenitev strehe "samo" 50 kg. Mislim, da sva to gledala s foruma?em pod nazivom Primoz78. Tam si pa ?e s tremi kolesi preko dovoljene obremenitve.

Pa ?e ena niti ne malenkost: lastna te?a Mazde 6 je 1600 kg. Najve?ja dovoljena skupna masa Mazde 6 pa je 2150 kg. Torej vozilo lahko obremenimo s 550 kg. ?tiri kolesa skupaj z nosilci imajo vsaj 70 kg. ?tirje ljudje normalne postave (180 cm in 85 kg pri starosti 40 let) nanesejo dodatnih 340 kg. Koliko robe lahko ?e vzamejo s seboj na po?itnice?

Da ne bo kdo rekel, da sem te?o kolesa preve? napihnil: https://www.kolo.si/izdelek/genius-730-kolo-scott-2018/

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

To je pa spet odvisno od vozila in od stre?nih nosilcev.

Za Mazdo BT-50 je podatek 300 kg. :zvizga:

Za Mazdo 5 pi?e 75kg...

?tiri kolesa so po predpisih in standardih ?e zelo blizu polne obremenitve - ?e ne celo ?ez...

Vsak nosilec za kolo ima okoli 3,5 kg, torej skupaj 14 kg.

Kolesa imajo okoli 14 kg (?e niso ravno kak?ne specialne dirka?ke verzije, ki imajo 8 kg...), torej skupaj 56 kg.

?e se?tejemo vse te?e skupaj, pridemo na okroglih 70 kg. ?e pa nima? koles za 500 ? ampak kak?no cenej?o verzijo, ki nima aluminijastega okvirja, si pa s te?o najbr? ?e ?ez... Ali pa, ?e ima? na kolesu otro?ki sede?, ko?aro ali kaj podobnega...

Za Mazdo CX-3 pa sem nekje prebral, da je obremenitev strehe "samo" 50 kg. Mislim, da sva to gledala s foruma?em pod nazivom Primoz78. Tam si pa ?e s tremi kolesi preko dovoljene obremenitve.

Pa ?e ena niti ne malenkost: lastna te?a Mazde 6 je 1600 kg. Najve?ja dovoljena skupna masa Mazde 6 pa je 2150 kg. Torej vozilo lahko obremenimo s 550 kg. ?tiri kolesa skupaj z nosilci imajo vsaj 70 kg. ?tirje ljudje normalne postave (180 cm in 85 kg pri starosti 40 let) nanesejo dodatnih 340 kg. Koliko robe lahko ?e vzamejo s seboj na po?itnice?

Da ne bo kdo rekel, da sem te?o kolesa preve? napihnil: https://www.kolo.si/izdelek/genius-730-kolo-scott-2018/

Se podpisem pod vsako besedo. ?isto soliden mtb ima ?e 13kg. Moja specialka ima manj kot 8kg brez pedal , pa je med la?jimi v tem rangu. ?e pomno?imo z 3 in razni dodatki, smo hitro na meji ali ?ez.... Ni druge kot pogledati v navodila za dovoljeno obte?itev strehe in potem ra?unati..

Napisano

Tisti, ki ga transportirate zno3 avta, me zanima ali ga le nekako zagozdite ali pa tudi fiksirate oz.privezete?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

?e ma? mazdo6 1. generacije, jaz imam 2 razli?na doma narejena alu nosilca za pritrjevanje biciklov v mazdi. V ?estico 3.generacije itak ne gre ni?, tam lahko da? samo le?at bicikel.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

?e ma? mazdo6 1. generacije, jaz imam 2 razli?na doma narejena alu nosilca za pritrjevanje biciklov v mazdi. V ?estico 3.generacije itak ne gre ni?, tam lahko da? samo le?at bicikel.

?al imam nek nem?ki pol-izdelek, ne ve? Mazdojke. Bi pa komu verjetno zelo prav pri?la tale tvoja unikatna pogruntav??ina. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

To pa ni res, lahko das dva poganjalcka in sliko MTBja (A4 format) v sestko part 3

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Evo,jaz naredim tako; kolo gre pokonci notri, seveda brez prednjega kolesa. Potem fixiram z varnostnim pasom in z trakovi privezem okvir okvirja na ro?aj nad zadnjim levim sede?em. Predvsem zato, da se mi v levem ovinku ne nagne z menjalnikom na sredinski sede?.

Sam imam itak vse fixirano in privezano zaradi varnosti in ker ne prenasam, da se mi kaj kotali po avtu. Na tej fotki ni privezano tako kot je med vo?njo :)

?e kolo pole?e? se ga da pa z trakovi privezati v za to namenjene to?ke v dno prtlja?nika.

post-9068-0-88088700-1558200925_thumb.jpg

Napisano

A ?e pride do naleta zadaj, zavarovalnica krije stro?ke koles, ker to ne bi bilo glih poceni.

Zdaj ko sem sklenil novo zavarovanje sem vpra?al agenta, kako je z prevozom prtljage/koles. In pravi, da triglav krije po defaultu 1.000?. ?e bi pove?al vrednost npr. na 3.000? pa bi mi letno premijo dvignilo za cca. 120?. 

Napisano

Sem govoril o Corsici/Sardinia ferries

Rab, to je cist zraven, sploh ne rabis avta :D

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Evo sem naro?il za mojo Mazdurino pre?ke in pa 3x nosilec koles za streho...poro?am ko dobim, zmontiram in testiram  :jupiii: , ?e pa ne bo OK bom pa? vrnil  :ne vem:

Napisano

Zdaj ko sem sklenil novo zavarovanje sem vpra?al agenta, kako je z prevozom prtljage/koles. In pravi, da triglav krije po defaultu 1.000?. ?e bi pove?al vrednost npr. na 3.000? pa bi mi letno premijo dvignilo za cca. 120?. 

Bravo, to me je zanimal, ker vozit neke drage bicikle zadaj namest odbija?a je kar riziko, ?e nima? ustreznega zavarovanja.

33112_1.png

Napisano

neko? smo jih vozili v mazdah

nekateri pa smo se raje vozili z njimi namesto, da smo jih preva?ali naokoli.

Napisano

Evo sem danes zmontiral pre?ke in 3x nosilca za kolesa...je kar OK, tako da bom obdr?al, sem peljal 2 kolesa za test pa je bilo vse v redu, samo pomoje se s kolesi ve? kot 100km/h ne bom vozil...sem mislil, da me bo tista ?rna stvar ki se zatakne za vrata motila pa me niti ne (razen tega, da se bodo tesnila malo deformirala :o ), ker je kolikor toliko temen avto, ?e bi bil svetlej?i pa bi grdo zgledalo, pomoje :zvizga: ...za ob?asno rabo je v redu (imel bom na strehi do septembra pol pa demontiram za letos), druga?e pa itak najbolj?e na kljuko...za ene 3 leta bo, pri novi bom pa vzel kljuko :P .

Napisano

Evo sem danes zmontiral pre?ke in 3x nosilca za kolesa...je kar OK, tako da bom obdr?al, sem peljal 2 kolesa za test pa je bilo vse v redu, samo pomoje se s kolesi ve? kot 100km/h ne bom vozil...sem mislil, da me bo tista ?rna stvar ki se zatakne za vrata motila pa me niti ne (razen tega, da se bodo tesnila malo deformirala :o ), ker je kolikor toliko temen avto, ?e bi bil svetlej?i pa bi grdo zgledalo, pomoje :zvizga: ...za ob?asno rabo je v redu (imel bom na strehi do septembra pol pa demontiram za letos), druga?e pa itak najbolj?e na kljuko...za ene 3 leta bo, pri novi bom pa vzel kljuko :P .

Zato so pa bolj?i original nosilci, ki se privija?ijo na streho.

Druga?e pa jaz nosilce vedno odmontiram in jih ne vozim na strehi,

?e jih ne potrebujem-se pozna na porabi, pa ?e zgleda ne najbolje.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sm prišu u svojo sobo pa vidu de povsod leži prah.... Jah, nč, sm se še pa js ulegu...
    • Kje je pa naš prijatelj @tommzy? A je kaj rešil z avtom na uradnem servisu? Ali CX 30 se vozi?🤔
    • Mož in žena, sta si podobna kot jetra in ledvice. Moža enačimo z jetri, žensko z ledvico. Če jetra odpovejo, ledvica odpove. Če ledvice odpovejo, se jetra povežejo z drugo ledvico...
    • - "Eno pico prosim." - "Za tu al za domov?" - "Ne, ne, za Instagram..."
    • Če že imate čas...   Nizke luči so krasne za meglo. Ma za terensko vožnjo bi bilo boljše, če bi bile dodatne luči vkomponirane v pokrov motorja nad hladilnikom (recimo nek LED-bar) ali pa v streho (malo močnejši začetek "sank" in noter skrit reflektor).   Pa na prostor za tablico ne pozabit - in naj ne binglja na zajli od vitla.   Pa poskusi prepričat umetno inteligenco, da bi na risbi uporabila "ARB bumper"... Pa vitlo naj bo Warn, samo ne serija VR EVO, ker te delajo na Kitajskem...   Pa da vidimo, kaj pade ven. Sicer je še vedno glomazno vozilo, ki zaradi svojih gabaritov postane neokretno in nerodno (sploh širina postane problem na kakšnih ozkih kolovozih), ampak če ga omejimo še z dimenzijami, bo hladilnik strežnika zakuhal... Da pa dam željo, naj pokrov motorja ne bo daljši od kabine, da postane vse skupaj bolj kompaktno in krajše, da se zmanjša krog obračanja, bo pa strežnik segrelo ko jedrski reaktor...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.