Skoči na vsebino

Cepljenje - Korona in vse ostalo.

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zakaj zavajaš in manipuliraš? A sem kdaj karkoli rekel čez obstoječe hude bolezni in cepljenja, ki se izvajajo že dolgo časa in so dokazano učinkovita in so dejansko izkoreninila te hude bolezni. To je problem vseh tistih, ki mečete vse v isti koš pa al ma vezo s čim al pa nobene. Spet izredno črno bel pogled na svet pa čeprav tudi ti prav dobro veš o katerih genskih kao "cepivih" se pogovarjamo in čemu so bila namenjena. O ničemur drugem se ne pogovarjamo in prosim ne polagat besede v usta nekomu, ki jih ni nikoli izrekel ali napisal. Hvala.

34910_1.png

Napisano

To leti na vse anticepilce na splošno ( ki jih je mimogrede vedno več )in na vse, ki podpirajo "specialno operacijo" in jo zagovarjajo. Kdor se vidi v tem pač se oglaša.😉

Napisano

Ali je imelo cepivo proti Covidu tudi negativne učinke? Zelo verjetno da. Ali je tudi imelo pozitivne učinke. Zelo verjetno da in verjamem, da so prevladali nad negativnimi. To je zame OK. Tudi če berem navodila za uporabo običajnih, desetletja preizkušenih zdravil, se pri nekaterih pojavijo nezaželeni stranski učinki, tudi smrt. Gre za vprašanje verjetnosti, kateri pozitivni/negativni učinki so bolj verjetni, recimo 1000/1.

Podobno je s podnebnimi spremembami. Ali so izrazitejši vremenski pojavi v zadnjih letih, desetletjih povezani z našo dejavnostjo (izpusti, sekanje gozdov, itd). Zelo verjetno da, vsaj delno. 

Ali je moj pogled na svet črno-bel, pa bolje vidite drugi.

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

To leti na vse anticepilce na splošno ( ki jih je mimogrede vedno več )in na vse, ki podpirajo "specialno operacijo" in jo zagovarjajo. Kdor se vidi v tem pač se oglaša.😉

Ceplejni so tudi otroci zakonsko, nisem anticepilec. Se tudi cepim za klope oz. proti meningoencifalitisu.

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ali je imelo cepivo proti Covidu tudi negativne učinke? Zelo verjetno da. Ali je tudi imelo pozitivne učinke. Zelo verjetno da in verjamem, da so prevladali nad negativnimi.

Korono sem imel pred prvim možnim cepljem. Bila je lažja kot prehlad. Zakaj bi se cepil in tvegal stranske učinke?

Napisano (urejeno)
pred 58 minutami je godlike napisal:

Korono sem imel pred prvim možnim cepljem. Bila je lažja kot prehlad. Zakaj bi se cepil in tvegal stranske učinke?

Zakaj voziš po omejitvah tudi tam, kjer so zelo verjetno postavljene nerazumno prenizke? 

Ves čas se pritožujemo, da so stvari postale preveč komplicirane, preveč je predpisov, preveč pravil, preveč je vse regulirano. Ko odločevalci postavijo bolj enostavna pravila (ne postavijo prometnih znakov za omejitev na vsakih 100 m, predpišejo obvezno cepljenje za vse, itd.) se spet pritožujemo, da so v mnogih primerih pravila nerazumna. Kaj bi mi sploh radi? Istočasno enostavna pravila, ki bi idealno reševala vse situacije. Vemo kako je z zakonodajo. Bolj ko gre v podrobnosti, vedno več novih vprašanj odpira, vedno več je lukenj, ki jih znamo balkanci izkoristiti v svoj prid. 😟 😀 Za učinkovito izvajanje in nadzor ukrepov morajo biti ti jasni, enostavni. Ne pašejo pa na vse primere in so za mnoge lahko krivični. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Ceplejni so tudi otroci zakonsko, nisem anticepilec. Se tudi cepim za klope oz. proti meningoencifalitisu.

Enako, tudi moja cepilna knjižica je objavljena v tej temi kjer se vidi koliko poživitvenih sem prejel proti klopnemu meningoencefalitisu. Zato mi gre pa tolk na živce, da me zmerjajo z anticepilcem tisti, ki se verjetno v zadnjih 40 letih niso cepili niti enkrat za bolezni, ki jih poznamo že dolgo. 

Problem je samo eno "cepivo", ki ni bilo niti preverjeno, niti dovolj klinično stestirano (vse skupaj na nekaj miših) pri tem pa je šlo za popolnoma nov postopek MRNA cepiv na genski osnovi delovanja. Ta postopek pa je praktično tako nov, da sploh nima nobenega kliničnega zaledja in ker se gre pri tem za manipulacijo in gensko spreminjanje delovanja v celicah in ne klasičnega z neaktivnimi virusi, je pač zame tole en velik NO GO.

Ne vem z GSO za prehrano in podobno je cel halo in se berejo deklaracije na hrani spred in zadi, a ko pa gre za direktno gensko terapijo v obliki injeciranja neposredno v telo posameznika so pa eni kr pripravljeni, da se delajo eksperimenti na njih. Sej verjetno bo vse OK, ampak zakaj tvegat?

34910_1.png

Napisano

Boss, če bi se v vse zadeve toliko poglobili, kot si se ti v Covid cepiva, bi praktično povsod prišli do velikega problema. Od hrane (pesticidi, mikroplastika, aditivi), onesnažene pitne vode (bakterije, težke kovine, azbest, klor, mikroplastika), onesnaženega zraka (kancerogene spojine, pm,...), zemlje (težke kovine), ...

Pri teh mRNA cepivih naj bi bile problem tudi težke kovine, pa pri vsakem barvanju las lahko absorbiraš neprimerno več kovin, pa tatuji,... 

Napisano

Težke kovine ne mislim omenjat, ker je tako kot si napisal in se nahajajo rs vspovsod.

Men je mnogo bolj sporen način delovanja mRNA. S cepljenjem vneseš načrt za izdelavo spike proteina (del virusa korone, ki se veže na celice). Nato naše človeške celice po teh navodilih začnejo izdelovati ta spike proteine virusa brez izdelave samega virusa. Se pravi gre za genski poseg v delovanje naših celic. Tukaj potem razlagajo, da pri izdelavi te beljakovine v celicah počasi izgubi moč in da nato telo v obrambo izdela protitelesa, ki imunskemu sistemu omogočijo obrambo proti dejasnkemu virusu. Ampak ravno ta način je problem, ker zaščita ni trajna ampak temelji na izdelanih protitelesih ne pa v celotnem navodilu imunskemu sistemu v borbi proti dejanskemu virusu. Zato so potrebne poživitve v tako kratkem času.

A se res vse tako zgodi kot razlagaj ali lahko stvari pobegnejo izpod nadzora. Ali celice, ki so bile ugrabljene za izdelavo spike proteina dejansko oslabijo in prenehajo s proizvodnjo teh beljakovin. Ali se bo imunski sistem sploh odzval ustrezno in naredil protitelesa ter ustavil proizvodnjo tuje beljakovine v naših celicah. Ljudem z zdravim imunskim sistemom načeloma ne bo hudega, ampak tem tudi ne bi bilo hudega brez cepljenja in naravni okužbi z virusom.

Za razliko, kako pa delujejo druga cepiva pa je dejansko čisto drugačen postopek, ki ne ugrablja celic za proizvodnjo tujih proteinov, ampak gre za uporabo neaktivnih oziroma zelo oslabljenih virusov. Se pravi takih, ki se sami ne morejo več razmnoževati in da imunski sistem dobi dovolj časa, da organizira obrambo. Se pravi nobene proizvodnje v našem telesu, pa še tam se lahko zgodijo zapleti, če imunski sistem ne odreagira pravilno. To je sicer zelo redko, ampak se tudi lahko zgodi. Res pa da niti približno ne tako pogosto kot pri MRNA.

34910_1.png

Napisano

Menim,da je problem pri tem cepljenju pri nekaterih bolj v tem, da jim ni prave barve vodja naročil,naj se gredo cepiti.🤗😉

• Všeč 2
  • Začuden 1

Napisano

Jaz pa pri sebi ugotavljam, da še svojo stroko komaj spremljam, kaj šele da bi se vtikal v detajle nekega tretjega znanstvenega področja ... enostavno, brez zaupanja ne gre.

Boss, se boš spustil v jedrsko fiziko, jedrsko varnost, ko bodo začeli graditi NEK2?

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Zakaj voziš po omejitvah tudi tam, kjer so zelo verjetno postavljene nerazumno prenizke? 

Ves čas se pritožujemo, da so stvari postale preveč komplicirane, preveč je predpisov, preveč pravil, preveč je vse regulirano. Ko odločevalci postavijo bolj enostavna pravila (ne postavijo prometnih znakov za omejitev na vsakih 100 m, predpišejo obvezno cepljenje za vse, itd.) se spet pritožujemo, da so v mnogih primerih pravila nerazumna. Kaj bi mi sploh radi? Istočasno enostavna pravila, ki bi idealno reševala vse situacije. Vemo kako je z zakonodajo. Bolj ko gre v podrobnosti, vedno več novih vprašanj odpira, vedno več je lukenj, ki jih znamo balkanci izkoristiti v svoj prid. 😟 😀 Za učinkovito izvajanje in nadzor ukrepov morajo biti ti jasni, enostavni. Ne pašejo pa na vse primere in so za mnoge lahko krivični. 

Ne vozim.

Vozim po svoji glavi.

Po drugi strani, da se vrnemo na temo. Imel sem opcijo se odločit, ni bil državni ukaz in nisem naredil nič protizakonitega, da se nisem cepil.

Napisano
pred 35 minutami je godlike napisal:

Ne vozim.

Vozim po svoji glavi.

Po drugi strani, da se vrnemo na temo. Imel sem opcijo se odločit, ni bil državni ukaz in nisem naredil nič protizakonitega, da se nisem cepil.

Ugibam, da nas večina dela podobno. Se pa eni bolj bojijo cepljenja, drugi pesticidov, tretji UV žarkov sončenja .... potem jih ponavadi fašemo čisto drugje ... ni šans, da bi imel vse pod kontrolo. 🙂

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Boss, se boš spustil v jedrsko fiziko, jedrsko varnost, ko bodo začeli graditi NEK2?

Zakaj misliš, da sem tolk omejen? Od kod si zdaj to povezal? :nevem:

Za časa korone smo imeli ogromno časa in ja prebral sem ogromno o koroni in to predvsem v zdravstvenih publikacijah (recimo Lancet je bila moje priljubljena stran). Ja mogoče je to bil problem, da sem marsikaj podvomil in bi bilo bolje, da bi si rekel, ah boli me kurac in da namesto tega bi si raje pogledal kak film ali pa nadaljevanko. Ja verjetno bi se takem primeru pač špiknil, ker bi verjel, da mi vsi hočejo dobro in da bodo že poskrbeli zame, ker prva naloga oblasti je da skrbi za svoje državljane.

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Nisem, samo povem! Tudi jaz olje kurim doma, žal.... 
    • Prvo kot prvo, kar predpiše znamka avta je idealno povprečje za normalnega-običajnega voznika. Vse drugo je kompromis! Jaz npr. sem imel Bridgestonke na 2.5 in je bila obraba tipi topi, na izgled skoraj ravne bočnice. Zdaj imam GY enako napolnjene in je guma skoraj da ni na tleh! Kar je vizualno torej vse odpade v tej  debati, ker vsaka guma ima drugačno konstrukcijo. Lahko povem, da na Passatu 2.0 je bil tlak gum znatno prenizek za tako težo avtomobila in če nisem polnil na 2.8 jim je robove pobralo po enem mesecu 10kkm! Torej, najprej se držimo priporočenega, nadalje kako imamo gumo in nato načinu vožnje in obtežitvi avta. Vse to je pomembno in ne ga srat s tistimi 6000 obrat, ki jih sploh ne vidiš na števcu, ko tako voziš....  Ps,ventilček ni samo za pumpanje ampak tudi za izpust, ko ne rabiš 3.0 tlaka za čez ovinke.... 😁😉 
    • Zakaj misliš, da sem tolk omejen? Od kod si zdaj to povezal?    Za časa korone smo imeli ogromno časa in ja prebral sem ogromno o koroni in to predvsem v zdravstvenih publikacijah (recimo Lancet je bila moje priljubljena stran). Ja mogoče je to bil problem, da sem marsikaj podvomil in bi bilo bolje, da bi si rekel, ah boli me kurac in da namesto tega bi si raje pogledal kak film ali pa nadaljevanko. Ja verjetno bi se takem primeru pač špiknil, ker bi verjel, da mi vsi hočejo dobro in da bodo že poskrbeli zame, ker prva naloga oblasti je da skrbi za svoje državljane.
    • Torej je vse ok. Mene ni niko nič zmotilo ti pa ponavadi vidiš vedno neko ozadje ko država-vlada uveljavi kak zakon, ki tebi ne odgovarja, sploh Janševa in potem kompliciraš in kompliciraš in razpredaš....🥴 Je pa v resnici vseeno, ker mene vse skupaj nič ne moti. Vsak ve za sebe kako in kaj in to je to.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.