Razlicne gume rabijo tudi razlicne tlake... sicer odstopanja ponavadi niso velika... tisti podatek od proizvajalca avtomobila pa je samo neka srednja vrednost ... ki je lahko za en tip gum OK, za drug tip pa ne ... Itak sam potem ugotovis, kaksen tlak je taprav za udobje v voznji, obrabo gum,...
Tega tudi približno nisem mislil. Pri jedrski elektrarni so lahko posledice napak prav tako usodne, kot pri nepreizkušenih cepivih. Upam, da ne kupimo ruske tehnologije ... danes piše, kako imajo v Egiptu z njo težave.
Ja, če je "naše" pravilo je v redu, če je pa "njihovo" pa je najbrž neka teorija zarote zadaj in jo je potrebno izvleči na plano. Ne bodo oni mene je***i.😉
Prvo kot prvo, kar predpiše znamka avta je idealno povprečje za normalnega-običajnega voznika. Vse drugo je kompromis! Jaz npr. sem imel Bridgestonke na 2.5 in je bila obraba tipi topi, na izgled skoraj ravne bočnice. Zdaj imam GY enako napolnjene in je guma skoraj da ni na tleh! Kar je vizualno torej vse odpade v tej debati, ker vsaka guma ima drugačno konstrukcijo. Lahko povem, da na Passatu 2.0 je bil tlak gum znatno prenizek za tako težo avtomobila in če nisem polnil na 2.8 jim je robove pobralo po enem mesecu 10kkm! Torej, najprej se držimo priporočenega, nadalje kako imamo gumo in nato načinu vožnje in obtežitvi avta. Vse to je pomembno in ne ga srat s tistimi 6000 obrat, ki jih sploh ne vidiš na števcu, ko tako voziš....
Ps,ventilček ni samo za pumpanje ampak tudi za izpust, ko ne rabiš 3.0 tlaka za čez ovinke.... 😁😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.